Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viki*

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Just for fun Beteg… Nemjó… 2012.02.24 11:05:00
Gyakorlatilag két hete beteg vagyok, ebből több mint egy hete fekszem itthon… Kezdődött a szokásos mandulagyulladással, bár arra már legalább megvan a hatásos, jól bevált gyógymódom… Aztán időközben egy ideig együtt futott fülfájással is, aztán a mandulagyulladás feladta,…..
Csak akkor nyisd meg, ha baromira ráérsz... Újabb szerelem a pinterest után... Gyönyörű lakás & ház képek, több százezer... Nézelődni, álmodozni, inspirálódni... Regisztráció után lehet menteni is a nekünk tetsző képeket... ..
Just for fun Hagymaleves 2012.02.20 17:03:00
Egyébként is nagyon szeretem a leveseket, de ilyenkor, amikor beteg vagyok, akkor még jobban kívánom. Így készült el még szombaton ez a hagymaleves. Nyilván nem én főztem meg a spanyol viaszt, a recept akkor is saját fejlesztés, valahogy ilyenné alakult az idők folyamán. …..
Just for fun Csoki szuflé 2012.02.19 20:14:00
Angolul úgy mondanám, hogy the best… ever… Egyik legnagyobb kedvenc. Még nagyobbá teszi, hogy ezt Balázs szokta csinálni nekem, szerintem talán ez az egyetlen édesség a közértből hozott túrórudin kívül, amivel meg szokott lepni. Mint ma. Én betegen pihengetek, és készül az…..
Just for fun Betti kalácsa 2012.02.18 11:51:00
Jaj, ez nagyon finom, próbáljátok ki. Nekem az eredeti receptben kevés egy kicsit a méz, úgyhogy megdupláztam. Édesen szeretem… Hozzávalók: 50 dkg liszt, 250 ml tejszín (ha nincs ennyi, akkor tejjel lehet pótolni), 15 dkg méz (vagy ennek megfelelő cukor), 1 csomag szárított…..
A finomlisztből készült kenyér után jöjjön a következő változat, amit teljes kiőrlésű liszttel csinálok. Ez a kenyér továbbra is könnyű, puha, ropogós héjú lesz, azoknak is teljesen fehérkenyér-szerű, akik nem igazán szeretik a teljes kiőrlésű kenyereket - például…..
Just for fun Csíráztassunk! 2012.01.31 21:23:00
Fúj. Ez volt az első gondolatom anno. Aztán megkóstoltam és nagyon fura volt, hogy ezek a zöld kis izék milyen erős ízűek. És milyen finomak! Ráadásul nagyon egészségesek, érdemes google barátunk segítségével kicsit utána nézni... Zöldségeseknél, áruházakban kis műanyag…..
Nem vagyok egy nagy húsevő, de van pár dolog, aminek nem tudok ellenállni. Ilyen a hajszálvékony rántott hús, a tatár bifsztek, és a fasírt. A fasírt jöhet krumplipürével, salátával, majonézes krumplival, zsömlében, vagy csak úgy magában… Hozzávalók: fél kg darált…..
Just for fun Répatorta 2012.01.28 20:20:00
Régebben el sem tudtam képzelni… Meg sem akartam kóstolni… Aztán megszerettem, de sosem csináltam… Kolléganőm isteni finomat csinál, valahogy úgy alakult, hogy mégsem az ő receptje alapján… Köszi Móni a receptet!A receptet Évának ajánlom, hátha nekem hisz és hajlandó…..
Mi palackos vizet ittunk. Eddig. Ennek a videónak nagyon igaza van, úgyhogy én mostantól ahol tudok, NEMet mondok rá! Köszönet Emesének a videóért ♥..
Nem is tudom, hogy pontosan mikor kezdődött ez nálam, hogy egyszercsak elkezdett érdekelni, hogy „mi is van”. Egy ideig megszállottan próbáltam ki mindent, és talán át is estem a ló túloldalára. Mostanában úgy érzem, hogy kezdem megtalálni önmagam és az arany…..
Tényleg igyekszem kerülni a mesterséges cuccokat, és igyekszem amit csak lehet itthon csinálni… Több-kevesebb sikerrel persze. Mert a lustaság nagy úr… Már régebben is voltak kenyérsütős időszakaim, de valahogy mindig abbamaradtak. Most valahogy megint előkerült a…..
Just for fun Blogajánló #1 2012.01.08 18:18:00
Elég sok blogot olvasok. Talán túl sokat is… Na nem, az nem lehet. Szomjazom az információra. Nálam az a nyerő blog, ahol a tartalom mellett a képek is szépek. Sőt, van, amit csak a képek miatt olvasok… Majd lesz még ilyen, ezért bátran a címben #1, jöjjön az első…..
Úgy tűnik, hogy az ajánló visszatérő „rovata” a blognak… Szóval jöjjön a mai, nem is inkább recept, hanem ötletelés. Szombati nap ellenére egész nap dolgoztam, és nem nagyon volt itthon semmi, viszont éhesek vagyunk! Próbálom a felvágottakat száműzni (a sok…..
Just for fun Take it easy 2012.01.03 19:30:00
Just for fun BUÉK – Briginek ♥ 2011.12.31 12:31:00
Az év utolsó napja… Sokmindenkinek ez csak egy nap a sok közül. De szerintem ilyenkor remek lehetőség van arra, hogy megálljunk, és visszatekintsünk. Az elmúlt évre (vagy akár évekre) és ha nem is konkrét célok meghatározásával, de kijelöljük az irányt a jövőre, a…..
Just for fun Tiramisu 2011.12.31 11:36:00
Főkedvenc. Gyerekkorom óta. Nemcsak én kedvencem, hanem legtöbben ezt szeretik/kérik tőlem. Férj nem szereti, de mindig reklamál, ha úgy csinálok, hogy nem hagyok belőle itthon. Az évek során sokat változott a recept, de az utóbbi időben ez volt a nyerő, ezért gondoltam, hogy…..
Annyi dolog kavarog bennem Lillával kapcsolatban… Volt is rá időm, hogy rágondoljak, ha csak az ajándékával elöltött időt veszem alapul. Finoman szólva: semmi nem ment simán a takarójával kapcsolatban. Lilla és anyukája (meg persze apukája is) megtanítottak engem…..
Just for fun Csípős 2011.12.13 14:45:00
Már megkaptam a kritikát, hogy mindig csípőset rakok fel a blogra, de ez van, mi nagyon szeretjük… Ha nem lenne már egy hasonló blog, tuti Chili & Fokhagyma lett volna a címem, mert ez a két kedvenc hozzávaló itthon… Nincs is annál finomabb, mint amikor az olivaolajban…..
Just for fun Császármorzsa 2011.12.09 16:54:00
Namost. Ez úgy volt, hogy én nem szeretem a császármorzsát, de Férjem rendszeresen emlegette, hogy anyukája milyen finomat csinált. Aztán egyszer elővettük a régi kézzel írt szakácskönyvet, és megcsináltam abból. Utána egy évig kb. minden héten ezt ettük… Hihetetlenül…..
Imádok őket, bármilyen formában, minden mennyiségben.    Képek innen.   ..
Enni nem nagyon szoktuk, mégis elképzelhetetlen az ünnep nélküle, tele van vele a fa és a lakás. Maga a készítés is az ünnepre hangolódás része. Idén még nem készítettem el, lehet, hogy ma délután nekivágok, de lehet, hogy majd csak jövő héten, de azért körülnéztem már…..
Just for fun DIY – Könyvjelző 2011.11.24 23:32:00
Jó ideje a Pinterst bűvöletében élek, szinte mindennap benézek gyönyörködni, inspirálódni. Mondhatnám függő lettem… Pinsomnia… Ott láttam ezt a könyvjelzőt is, szerintem brilliáns.      Kép & ötlet innen.     ..
  A hétvégén Balcsin voltunk, Bogyókámat is vittük magunkkal, aki azon kívül, hogy nagyon szeret jönni-menni, nagyon szeret itt-ott egy-egy csomagot hagyni… Nagyon imádom a helyzeteket, amikor a hatalmas tömeg közepén, az én kis sz@rógépemre rájön a betonjárda…..
Oké, tudom, rég írtam. Mentségemre szóljon, hogy a gépünk elromlott és két hétig szervizben volt, valamint hogy a másik gépen Férj szakdolgozatot írt. De hurrá, a gép is, a szakdolgozat is kész lett. Azért főzőcskézés volt a kimaradt időben, és igyekeztem dokumentálni is,…..