Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atyavilág

773 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Atyavilág 2021.03.12 19:40:29
Atyavilág 2021.03.12 20:07:08
@Atyavilág: This Tumblr is cool but empty
This minimalist Tumblr has no posts
... és több ilyen vicces mondat a fehér háttéren.

Hová lettek?
(Kép: Wikipédia)   Ángyán József a második Orbán-kormányban, 2010 és 2012 között a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, vagyis hozzá tartoztak a földügyek. A gödöllői professzort azzal az ígérettel hívta kabinetjébe a miniszterelnök, hogy a nagyüzemi termelés…..
Figyelem! Ez közérdekű bejegyzés! Önnel is bármikor előfordulhat. "Bizonyára többünkkel megesett már, hogy valamilyen küldeményt vártunk vagy épp adtunk fel (legyen szó akár levélről, akár csomagról), de az eltűnt, késett, összetört vagy bármilyen más negatívumot tapasztaltunk a folyamat során.…..
A Sajtóhír   "(Füzér vára) Az Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal A huszonötös listát a National Geographic Traveler’s tizenhét országbeli szerkesztőségével és saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki a legvonzóbb és legfenntarthatóbb…..
Egy múlt heti Balaton-felvidéki teljesítménytúra során jártunk sokadszor (a 200 lélekszámú, ám három templommal is büszkélkedő) Mencshelyen, ahol a buszmegállóban olvasósarkot rendeztek be, feltehetően az önkormányzat. Egy évvel ezelőtti látogatásunkkor még nem volt ott. Példaértékű, mert egy…..
Tegnap, november 29-én, pénteken készítettük ezeket a felvételek a félpályás útlezárás mellett elhaladva a szokásos Eplény vasútállomás-gyulafirátóti vasúti átjáró közötti halálszakaszon (lásd pl. itt és itt). A képek alapján azt feltételeznénk, hogy egy személygépkocsi olyan sebességgel csapódott…..
"Mutatjuk, hol havazhat hétfőn" (24.hu)..
"A Black Friday őrületre válaszul, a Ne Vásárolj Semmit! Nap keretében már a jövő évi "Black Friday akcióját" hirdeti meg a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Fenntarthatóság Felé Egyesület: legyen 10 év garancia a 2020 őszén piacra kerülő termékekre, és addigra a tervezett elavulás is tiltott…..
ZIRCINFO Zirc, I luv you!* Part(2) 2019.11.24 15:18:49
Így parkolnak Zircen a Helyi Menő Csávók (HMCS). A képek november 13-án, múlt hét szerdán készültek (köszönjük olvasónknak): Most, hogy a fideszes propagandabirodalom megyei zászlóshajója, a Napló is elkezdett foglalkozni a szabálytalan parkolásokkal ("Veszprém a szabálytalanul parkolók…..
Frissítés1 2019. november 21-én: Még meg sem száradhatott a tinta az eredeti bejegyzés képernyőjén, amikor a tér központi részéről (a betonfelületekről, a térvilágítás oszloplábairól) már eltűntek a plakátok. Ha ezt a közterületek gazdájának köszönhetjük (Frissítés2: igen, az önkormányzatnak…..
*Frissítés: 2019. november 19. "Elindult a maszatolás a kórházakkal ... Magyarországon a sok kórház között elveszik a beteg, régóta sulykolom, hogy nem úszható meg a kórház-átalakítás,melynek alapján lesznek egészségügyi intézmények, amiket be kell zárni, lesznek olyanok, amelyeket ápolási-, vagy…..
"Magyarország környezeti állapota a klímaváltozással összefüggésben is nagyon gyorsan változik, az erdészeti szakemberek például középtávon lényegében már biztosnak mondják a bükkösök visszaszorulását, hogy a hazai fenyvesek gyakorlatilag halálra vannak ítélve, vagy hogy az aszályosodással…..
A Fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából múlt héten megjelentetett bejegyzésünkben utaltunk rá, hogy élménybeszámoló is következik. A szerkesztőnek abban a kivételes élményben volt része - ezt akkor még nem tudta -, hogy történelmi események közelébe sodródott. Persze nehéz elmagyarázni,…..
(de az igazi Misinek fekete a farka...) A lassan vége felé közeledő Országos Kéktúra-teljesítésünkről nem írunk részletes beszámolókat, sok régebbi és frissebb élményleírás található az interneten, pl. itt is (érdekes véletlen, hogy a Kéktúra blog ebben a pillanatban utolsó bejegyzése ugyanarról a…..
Harminc éve történt. "Testközelből" éltük meg, élménybeszámoló hamarosan a Zircinfo-n is...
  A Napló 2017. július 5-i cikke (a Zircinfo egy nappal később hozta) igazi meglepetés volt a zirciek számára. Sorozatunkban az ötlet megszületésétől az uszoda átadásig próbáljuk kideríteni a történéseket és kísérjük figyelemmel az eseményeket.    Az Uszodasztori első részében (2017.…..
(Füles, 42. szám, 2019. október 15, 28. oldal, megoldások: 48. oldal)..
Egy héttel ezelőtt az eredeti bejegyzés végén megígértük, hogy a szerkesztő egy nappal a választás előtt nyilvánosságra hozza a saját értékelését az Ajándékkosár 2019 helyzetéről, megvalósulásáról. Ez a következő képeken látható. Fontos hangsúlyozni, hogy az itt látható értékelés nem valamilyen…..
A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2019. január 30.  ""Elfogadhatatlan, hogy a KSH által közölt adatok alapján a költségvetési szektorban a közfoglalkoztatottak nélkül számolt nettó átlagkereset 245 ezer forint, ugyanakkor egy 7 éves tapasztalt tűzoltó ennek töredékét, 160.000 forint körüli…..
A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2019. január 28.  (Kép: 24.hu) "Megint leállhatnak a lakosságnak térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők, mert a kormány nem tartotta be az ígéretét – tudta meg a Népszava. A közfinanszírozott praxisok orvosai ismét gyűjtik az aláírásokat, újra…..
A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2018. december 23.  (Kép: a 2018-as  karácsonyfa a Kossuth téren - parlament.hu) A hír: "Aláírta a munka törvénykönyve módosítását a köztársasági elnök, szerinte a jogszabály nem ütközik az alaptörvénybe, a munkavállalókat védő rendelkezések nem csorbultak,…..
A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2018. december 21.  (Kép: a 2018-as  karácsonyfa a Kossuth téren - parlament.hu) A hír: "Orbán Viktor 2016. november 29-én bejelentette, hogy karácsonyra 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal lepik meg a nyugdíjasokat, és más különféle állami transzferekre…..
A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2019. december 19.  (Kép: a 2018-as  karácsonyfa a Kossuth téren - parlament.hu) A hír: "A háziorvosi rendszer átfogó átalakítására készül a kormány. Központosítanák a háziorvosok, a védőnők, az alapellátó fogorvosok szakmai irányítását és felügyeletét is…..
"A Legjobbiskola.hu idén is felállította a középiskolák rangsorát. Ahogy tavaly, idén is a veszprémi Lovassy László Gimnázium került az összesített első helyre, ..." Az Index teljes cikke itt olvasható. A https://legjobbiskola.hu/instit/top/secondary oldalon az ország összes (1645) középiskoláját…..