Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greenbi

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hatodik Elem Szmogos város 2012.02.02 10:37:00
Budapesten és az ország nagyvárosaiban a nagy hideg és gyenge légmozgás miatt rendkívül rossz a levegő. Közel sem csak a fűtés tehető felelőssé, hanem a megnövekedett gépkocsi forgalom. A városi lakosság akár 7-10 évvel is rövidebb ideig élhet a káros légszennyező anyagok…..
A Hatodik Elem Lopott idő 2012.01.10 09:00:00
Nemrég láttam a Lopott idő című filmet és mindenkinek ajánlom. Rendkívül tanulságos. Fikció miszerint az elkövetkezendő jövőben az idő lesz a új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden…..
A levegő, illetve az atmoszféra az ember természeti környezetének egyik legfontosabb eleme.Fotó: google képek  Tiszta levegőt a természetben gyakorlatilag nem találhatunk, mivel az mindenütt az emberi tevékenységek következtében szennyezett. A környezet szennyeződés…..
Néhány napja volt az állatok világnapja, amelyet 1931 óta ünnepelnek Szent Ferenc emléknapján. Át kell gondolni a húsfogyasztás és az állati termékek használata folytán mennyire vagyunk mi emberek "emberségesek" az állatokkal szemben.Sok esetben szörnyű körülmények…..
„Megfelelő tápértékű és biztonságos élelmiszerhez jutni minden ember joga.” (WHO)   Környezetünk védelmében, egészségünk érdekében fontos a megfelelő minőségű élelmiszerek forgalmazása és fogyasztása. Kiemelten fontos az előállításnál a…..
Az élet döntések halmaza, eldobom a szemetet vagy sem, rendebe tartom a környezetem vagy sem. Feltehetjük a kérdést meddig tart az a környezet amelyet tisztán kell tartani, pusztán a lakásra korlátozódik vagy az ahhoz tartozó kert, járda kapcsolódó közterület is ide sorolandó. Az…..
Számos hagyomány és hiedelem foglalkozik a gyógynövények kedvező élettani hatásával, manapság a tudomány is kezdi kutatni és elismerni a gyógyfüveket. Örömteli esemény volt Pécsett a Tudományegyetem Általános Orvosi Karának Farmakognóziai Tanszékének gyógynövénykert…..
Sokunkban felmerül a kérdés mi is a helyes megoldás a kullancs fertőzöttség  társadalmi kezelésére. Egy részről a prevenció helytálló, másrészről viszont vannak olyan alkalmak amikor nem áll módunkban különféle rovar riasztót elővenni. Gondoljunk csak egy spontán kerti…..
"A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát.„ Mahatma Gandhi      A hazai mezőgazdaságban azon kis és középvállalkozók számára, akik…..