Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dare

0 bejegyzést írt és 4165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bár a címbéli frázis tömény irónia, mindenesetre úgy tűnik, mintha a jelenkor - abszolút elveszítve humorérzékét - szó szerint venné. Amikor csak lehet, konfliktust generálunk, s igyekszünk azt elvinni egészen a falig. Ahelyett, hogy leülnénk és beszélnénk egymással. Mintha valami történt volna a…..
dare 2023.03.01 19:39:48
Nem mindegy az, hogy kivel van konfliktusa az embernek.
Tegnap pont erről beszélgettem valakivel nagyon sokat, hogy vajon mit éreznék akkor, ha Románia bejönne ide, és mondjuk a dákoromán elméletükre hivatkozva elfoglalnák a tiszántúlt.
Ha akkor én azt érezném, hogy menjenek már innen a fenébe, akkor én háborúpárti lennék?
Mindenki meg tudja magyarázni azt, hogy neki miért is van jogos jussa egy bizonyos földterülethez:
youtu.be/-evIyrrjTTY

Ha nekem a román kormány magyarázná azt, hogy márpedig neki kell az a terület ezért vagy azért, akkor tőlük nehezen tudnám lenyelni ezt a sértést.
Nem mindegy az, hogy ki üt pofon.
Az ukránok a holodomort a mai napig nem emésztették meg, erre 100 évre rá lett egy ilyen komoly konfliktus köztük és az oroszok között.
Nagyon mély ez a konfliktus, ez a Nyugat nélkül is borzasztóan kemény helyzet lenne, de attól még nem tartok minden egyes embert háborúpártinak azért, mert nem támogatják a kicsit nézzünk csak félre, aztán majd lesz csak valahogy a helyzet elképzelést.
Ha Ukrajna nem kap fegyvert, akkor az oroszok legyalulják őket.
Ez a konfliktus itt van Európában.
Valahogy muszáj hozzá viszonyulni, nem egy Koszovó-Szerb konfliktus, attól azért egy picit komolyabb, és minél tovább tart, annál inkább lesz nehéz semlegesnek maradni benne.
Én a semlegességet támogatom, de megmondom őszintén az oroszok fanatizmusa kicsit azért megrémít.
Az ukránokét megértem, de ez az orosz fanatizmus mikor és mitől fog majd lecsendesedni idővel?
dare 2023.03.01 20:24:18
@Androsz: Nem biztos, hogy mindegy, de ne szaladjunk előre feleslegesen.
A pénz az megjelenik minden konfliktusnál, pont azért, mert ez amolyan befektetés a jövőbe minden résztvevő részéről.
Jelen esetben egy olyan Oroszország, amelyik csuklóztathatná bármelyik európai országot, az egyik európai országnak se szerepelhet szerintem a hosszú távú terveiben.
Gyümölcsöző kapcsolatra nagy szükség lenne Oroszországgal, de alá-fölé rendeltségi viszonyra semmiképp.
Itt most a tét Európa is, kivel vagyunk jóban, kivel ápolunk minél jobb kapcsolatot, és a belgáknak vélhetően nem hiszem, hogy az oroszok lennének a prioritás.
Nekem teljesen mindegy, hogy kivel vagyunk jóban, de az oroszokon nagyon sok múlik jelenleg azon, hogy érdemes legyen velük jó kapcsolatot ápolni.
Így nehéz lesz, nagyon nehéz.
dare 2023.03.02 18:13:38
@tesz-vesz: Ezt úgy kell értelmezni, hogy nem ideológiai alapokon mérlegelem azt, hogy kivel is kell jóban lenni, hanem az alapján, hogy mi az ami több hasznot jelent az országnak.
Ezért is nem zavart sohasem a keleti nyitás.
De ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve bárki megtehet bármit akárhol, az engem egyáltalán nem fog zavarni.
  Amikor a Fidesz tavasszal behúzta a negyedik kétharmadot, rögtön azon kezdtem agyalni, hogy ez már olyan brutális pofon, amely biztosan felébreszti az ellenzéket. Négy ekkora saller után egy kölyökkutya is megtanulná, hogy valamit változtatni kell. Több mint nyolc hónap telt el a legutóbbi pofára…..
dare 2022.12.16 22:13:46
@Androsz: Valami nagyon félrement a demokrácia címszó alatt, nem csak itt persze, de azért itt egyre látványosabb módon prezentálják ezt nekünk.
Felőlem lehet ez is demokrácia, én nem állok az útjába
@tesz-vesz: Ezekből az alkatrészekből csak önjáró löveget lehet összerakni.
Ahogy azt korábban is megjegyezte valaki, akárhogyan rakják is ezt össze, akkor is tank lesz belőle.
A NER rendszere továbbra is unikumnak számít Európában, hiszen ezen a hétvégén sem sikerült a nagy jobboldali populista áttörés a kontinensen. Orbán Viktor szlovéniai szövetségese súlyos, francia partnere pedig újabb vereséget szenvedett az aktuális választásokon. Az sem tett jót a magyar kormányfő…..
dare 2022.04.26 16:31:12
Az illiberális modell azért működik jól nálunk, mert az emberek elárulva érezték magukat 2006-ban, aminek következményeképpen a Fideszhez menekültek, és a mai napig félnek attól a modelltől, amit azok a "liberálisok" akartak volna meghonosítani.
Tehát nem olyan rövid az a memória, elképesztő károkat okozott az Szdsz és az Mszp, és sajnos az Mdf is borzasztóan naiv volt a rendszerváltáskor (túl kritikátlan és nagyvonalú a Nyugat felé), ezek hozományaként nem is olyan meglepő, hogy az Orbán rendszer ennyire jól működik (még).
Mindig grafikonokkal meg különféle gazdasági mutatókkal akarják szakértők elmagyarázni a "birka paraszt magyarnak" hogy ez ezért volt jó, az azért volt jó, ezt rendbe kellett akkor tenni, azt el kellett felejteni, erről és erről meg ezt kell gondolni, és amúgy igen, igen...minden szép és jó volt 2006-ig (dehogy volt szép, csak hittek az emberek), és az azt követő 3 év Gyurcsány kormányzás (válság nélkül is) akkora károkat okozott a közmorálban, aminek ez lett az eredménye.
Ha bűnösöket keresünk ne csak Orbánt találjuk meg, sokak eredménye a mostani helyzet.

Ajánlom megnézésre "A hullám" c. filmet sokaknak, mert zseniális a film, és szinte minden karakternek van mondanivalója benne, amit hosszú oldalokon keresztül lehetne elemezni.
Ha valaki megnézi ezt a filmet, akkor megérti majd, hogy miért működnek jól az ilyen rendszerek.

Dióhéjban írok egy pár sort róla, aki nem látta a filmet az innentől ne olvasson, mert azzal csak elrontom az élményét azoknak, akik úgy szeretnek filmet nézni, hogy azt se tudják az miről szól, csak leköti őket ismeretlenül majd elrágódnak rajta.

Az amerikai mesterlövész c. filmben van egy rész, amikor azt magyarázza az apa a fiának, hogy vannak farkasok és birkák, és vannak az őrkutyák, akik megvédik a birkákat a farkasoktól.
Mi történik akkor, ha az őrkutyák jópofáskodnak és kacsingatnak a farkasok felé, hogy nézzétek csak mennyi birka van itt?
Az őrkutyák az értelmiség, de felesleges leírnom, mert rájönne mindenki az összefüggésekre.

A hullám c. filmben a tanár a tematikus héten órát szeretne tartani az anarchiáról (a liberális Orbán).
Az idős tanár ezt nem engedi (Szdsz, Mszp), marad tehát neki az autokrácia, a tekintélyelvűség.
(Ha nyugaton nem szűnik meg a liberális demokrácia, ami begyűrűzve ide is erősen éreztette a hatását a társadalomban a "tudjuk, merjük, tesszük" idején, akkor hiába lenne zseniális óraadó Orbán, elfújta volna őt a valódi liberális demokrácia egy könnyed fuvallata is, mint egy száraz falevelet.)
A karakterek nagyon fontosak a filmben, figyelni kell hogyan kerülnek az addigi hangadók hátrébb, az addigi szürkébb karakterek, akik az erős egyéniségek árnyékában éltek előrébb, és ez csak azért történhet így meg, mert az erős hangadó egyéniségek akarva vagy akaratlanul de elnyomták a gyengébbeket, akik ezzel az új identitással bosszút vagy elégtételt tudnak venni így rajtuk.
Szerencsére a filmben az erős karakterek közül van olyan, aki megérti mi is az ő feladata, az őrkutya szerep, és rádöbben a saját hibáira amiket elkövetett mások ellen. A film legvégén van erre utaló jelenet, egészen addig úgy tűnik, hogy csak azért teszi azt amit tesz, mert lekerült róla a reflektorfény, és nagyon hiányzik neki a kiemelt státusz, ezért is lázad ahogy csak tud (nagyon jó, hogy van ilyen jelenet a végén, még ha sok esetben ez nem is fedi a valóságot).
A tanár zseniális a filmben, tényleg zseniális (párhuzam Orbán), és remekül csinál identitást olyan szereplőknek, akik addig csak az árnyékban éltek, és el kellett tűrniük addig mások megvetését (hülye vidékiek, bunkó homofób, véresszájú, fasiszta, náci csőcselék, akik még nem érik fel ésszel a nagy Nyugatot a valóságban).
Az erős identitás erős vezetőt igényel, aki nem engedheti ki egy pillanatra se a kezéből az irányítást, mert ha így tenne, akkor az identitás megszűnne, és újra szabad prédaként lökné oda a "birkákat" a "farkasoknak".
Ennek az erős vezetőnek őrkutyaként kellene helyt állnia, de ez az amit én nem látok Orbán személyében.
Megképezte az identitást, de csak azért, hogy ő jópofáskodjon innentől kezdve a farkasokkal.
Ha nem változik őrkutyává, ha nem konszolidálja a rendszert amit alkotott, akkor azok akik mindenkit ballipsinek látnak magukon kívül (nem véletlenül, kormányzati narratíva) fel fogják majd emészteni.
"Ha nem vagy része a hullámnak, akkor a hullám eltemet"-hangzik el a filmben.
Ezért működik az Orbán rendszer.
De ez csak egy kis hullám, százszor nagyobb hullámok vannak nálunk, amik majd eltemetnek idővel minket, de addig is ez van.
Egyre kevesebb magyar szavaz a Fideszre, és egyre több Orbán Viktorra. Persze, sokak szerint a kettő egy és ugyanaz, ám ha alaposan megvizsgáljuk a kormánypárt szavazóinak preferenciáit, sokkal többet számít nekik a vezér iránti bizalom, mint a mögötte lévő politikai szervezet működése. Orbán hosszú…..
dare 2022.04.23 01:51:39
@s: 10 magyarból 6-7 oroszpárti (simán), most voltam otthon húsvétkor, és nem is tudtam olyan emberrel beszélni, aki az ukránokat támogatta volna ebben a harcban.
Nem a mi háborúnk, maguknak keresték a bajt, nem kellett volna belebújniuk az amik valagába, és hasonlók.
Beszéltem szélsőjobbossal, tudtam neki a románok vörös posztó.
Mondtam képzeljen el egy olyan szitut, hogy a románok elfoglalnák az országot a tiszáig, gyerekeket ölnének meg, nőket erőszakolnának, akkor ő ezt szó nélkül tűrné és hagyná, akkor is, ha a magyar kormányfő az amerikai elnök fia lenne?
-nem kell nekik adni fegyvereket
-de akkor hogy védik meg magukat, te nem örülnél ilyen helyzetben bármilyen fegyvernek?
-az ukránok és oroszok más helyzet, mert ők testvérnemzet, mi se rohannánk le Erdélyt csak úgy.

Nem a mi háborúnk, nem mi okoztuk, nem is mi fogjuk majd megoldani.
A legtöbb magyar így vélekedik, és nehéz vitatkozni velük, mert legbelül tudja az ember, hogy ez nem a mi háborúnk, nem mi okoztuk, és nem is mi fogjuk megoldani.
dare 2022.04.23 02:09:37
@dare: Túloztam, beszéltem olyanokkal is, akik az ukránokat támogatják, de lényegesen kevesebben vannak.
Sokaknak semleges az egész háború.
Csak nagyon meglepett egy pár ismerősömnek az oroszpártisága, úgy voltak semlegesek, hogy az ukránok ellen érveltek.
Az meg ugye nem semleges, vagy nem úgy hat.
dare 2022.04.23 02:57:24
@sírjatok: Nyilván már megint ott voltatok, ha nem voltatok ott akkor is tökéletesen tudjátok mi történhetett, ki mit mondhatott, még véletlenül se az van, hogy megint beleprojektálnátok a saját agybajotokat más fejébe.
Húsvét, locsolkodás, beesel asztaltársaságokhoz, nem te irányítod a beszélgetést, mindenki beszél magától.
Nem én hoztam fel témaként, de nyilván ezt nem tudod elhinni, mert nyilván én is csak az agybajomat akarom a másikra erőltetni, még véletlenül se ő akarja rám, nyilván.
De volt, hogy én hoztam fel témaként (nem húsvétkor), de akkor sem azért nyilván, hogy megfertőzzem a saját agybajommal, csak úgy kíváncsi voltam a véleményére.
A kép Leonardo da Vinci és Mike közös munkája   Jézust elárulták, majd háromszor is megtagadták az utolsó vacsora éjszakáján. Igaz ugyan, hogy Márki-Zay Péterben nem sokan látták a megváltót, s talán saját magán kívül senki más nem hasonlította a Názáretihez, ám tény, hogy az utolsó éjszakán őt is…..
dare 2022.04.14 01:23:25
MZP kvalitásai valóban nem érnek (még) miniszterelnökséget, mert az érzelmeit nem tudja még úgy kontrollálni, a mondanivalóját úgy szétszálazni, ahogy azt egy ilyen magas beosztású vezetőtől elvárná az ember (nem kiforrott, kapkod), de még alakulhat ez nála, csak rajta múlik.
Viszont azt nem írnám le róla, hogy politikai hulla lett.
Ha az érzelmeit nem tudja a jövőben sem kordában tartani, akkor persze az lesz végérvényesen, de ha sikerül neki, akkor van még neki jövője a hazai politikában.

A politikai közélet siralmas állapotban van.
Valahogy ezek a kitanult politikusok mindig a háttérbe tudják szorítani azokat, akik valóban tenni akarnak ezért az országért, az itt élő emberekért.
A Fidesz és az óbaloldal foglyai vagyunk.
Ők azok a politikusok, akikre úgy tekintenek milliók, hogy igen, nekik megvannak a kvalitásaik, ezek a férfiak, ezek a nők, az a jó mindenkinek, ha ilyen rátermett emberek irányítják az országot.
Az elmúlt 12 évből sok olyan képviselő volt a parlamentben, akik inkább tűntek mozgalmároknak, aktivistáknak, mint politikusnak.
Rendszerint rájuk mondták azt, hogy nagy rájuk ez a kabát.
Az az érdekes, hogy azok akikre nagy ez a kabát, azok mind egy szálig szimpatikusak nekem (eszméktől függetlenül), akikre viszont ráfér, azok kivétel nélkül unszimpatikusak.
Onnan lehet őket megismerni, hogy eléggé aktívak.
Ilyen volt pl MZP, ő is egy volt ezek közül, csak ő miniszterelnök-jelölt lett (de volt már ilyen Szél, Schiffer, Vona), ahogy sok képviselő is van köztük most is (Komjáthi, Jámbor, Hadházy, pár momentumos...most így hirtelen ők ugrottak be)

Szerintem az a jó (az országnak), ha közülük kerül ki az összellenzéki miniszterelnök-jelölt, ezért is szavaztam MZP-re az előválasztáson.
Volt egy olyan érzésem fél évig, hogy nem vagyunk csak az óbaloldal és a Fidesz foglya, de ez az érzés a választás végéig tartott csak.
Most megint 4 évig azt kell majd hallgatni, hogy jöjjön egy olyan jelölt az ellenzék részéről, akire nem nagy ez a kabát, és akkor majd az elkötelezett Fidesz szavazók is le fognak szavazni rá, mert nekik is elegük van már Orbánból, de hát az ellenzék miatt ugye...

Viccen kívül, akikre ráfér ez a kabát, azok pszichopaták.
Ezt halál komolyan gondolom.
Én viszont soha nem fogok egy pszichopatának se tapsolni, se örülni, pláne nem szavazni rá, mert nem akarom azt, hogy egy pszichopata vezesse az országot, de ezt nem fogom tudni megvalósítani sohasem, ezt a mostani választási eredmény is tökéletesen igazolja.
Most persze az jön, hogy MZP is pszichopata.
Nem az, mivel pont az érzelmei miatt vesztette el a választást ( meg persze azért, mert az óbaloldal jelöltjeit atombombával se lehetne eltüntetni a közéletből), és ragaszkodik az elveihez.
Amelyik nem ragaszkodik az elveihez, nincsenek érzelmei, azok a pszichopaták.
Felesleges leírnom a pszichopaták ismérveit, tudja azt mindenki, és ez a mi 22-es csapdánk.
dare 2022.04.14 02:15:01
@G. Nagy László: Szerintem van benne valami.
Ha ragaszkodnának az elveikhez, akkor én se írnék ilyet le soha, de nem ragaszkodnak hozzá.
Az is eszembe jutott korábban, hogy Orbán azért nem akart MZP-vel vitázni, mert nem akart ő is egy ilyen találkozás egy fiatalemberrel történet főszereplője lenni.
Kellemetlen lett volna neki.
dare 2022.04.14 09:07:20
@Ekrü: Mindig akkor tisztelnek politikusokat, amikor az már nincs a versenyzők között.
Schiffer is kapott bőven, emlékszek rá amikor volt a migráció, akkor a nyomkövető miatt hogy szétszedték.
Meg volt még az együtt szavazott Gyurcsánnyal, őt is összemosták vele a migráció alatt, ahogy Vonát is, pedig neki csak annyi mondása volt, hogy lehet az Lmp-vel és a Momentummal szövetkezne majd egyszer (súlyos hiba volt ez a kampányban), és megveszekedett összefogáspárti lett ő is, aki Gyurcsánnyal akar szövetkezni (soha nem mondott ilyet).

Schiffer visszavonulásához pedig Karácsonynak nincs köze, az már 2016, azért vonult vissza, mert átlátta a 22-es csapdáját, ahogy Vona is, és sokan mások még.
Megállítani egy inváziós háborút és megvédeni a világot egy újabb fegyverkezési hajszától nemcsak Európa jövője szempontjából létfontosságú, hanem azért is, hogy féken tarthassuk a klímaváltozást, elhárítsuk a nukleáris veszélyt és ne hagyjuk elszabadulni a biotechnológiai forradalmat – jelentette…..
dare 2022.04.12 14:54:09
@11110000: Bemásoltam a verset, és pár részt átírtam benne.
Az egész kb tartott úgy 15 percig.
Ha komolyabban foglalkozok vele, akkor is azt kaptam volna csak, hogy nincs értelme.
Azért egy kis értelme még is volt, két kritikus szellem érdemi megjegyzést fűzött hozzá.
A kicsit is meg kell becsülni.
dare 2022.04.13 15:08:25
@11110000: Szándékosan értetlenkedsz, pedig nincs ebben ennyi, tényleg.
Nem verseskötetbe szántam, csak egy ötlet volt.
Látszik a behelyettesített szavakon, hogy egyszerűek, tehát nem műalkotás, felesleges rajta rugózni, ha most csinálnám más szavakat írnék, csak a vak nem veszi észre, hogy egy felszínes szösszenet az egész.
A fene se érti az olyanok gondolkodását mint te.
dare 2022.04.13 19:38:03
@gigabursch: Ismerem, csak ez a nickje nem rémlett.
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
dare 2022.04.09 21:21:45
@tiltsál ki te gyökér: Soha nem írtam (vagy mondtam) ilyet sehol.
dare 2022.04.09 21:31:00
@a nagy hohohorgász: Ha te közgazdászként hobbiból még gyerekeket is oktatsz, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam.
dare 2022.04.09 21:35:02
@tiltsál ki te gyökér: Nem azt írtam, de teljesen mindegy mit írok, úgyis azt látsz bele amit akarsz.
Engem nem kell meggyőznöd semmiről a 2010 előtti időkből.
A harmadik választást nyeri egymás után a Fidesz úgy, hogy nem volt választási programja, a kormányalakítást követően pedig várhatóan ezúttal sem lesz leírt stratégiája, amit később számon kérhetnének a választók. Ez egyrészt rendkívül lehangoló képet mutat a magyar közállapotokról, másrészt…..
dare 2022.04.08 15:01:05
Nagyon kemény 4 év lesz ez, tudja ezt mindenki (remélem), és mégis valódi 2/3-ot sikerült a Fidesz szavazóinak összehozni a választáson, majd az Orbán megoldja (nem egészen rajta múlik ez) a nehézségeket, nem kell nekünk a hülyék gyülekezete, majd a mi erős kormányunk kisujjból megoldja a problémákat, hajrá Orbán, hajrá Fidesz, 4 év múlva meg fogjuk előzni majd az osztrákokat (is).
Azt gondolom nem kell ecsetelni, hogy mekkora felelősséget tettek ezzel a kormány vállára.
A hatpárti ellenzéknek egy dolga van csak jelenleg, és ezt szerintem nagy részük tudta is, nem mindenki akarta ezt a választást már megnyerni közülük, tavaly még igen, de idén már látszott, hogy sokkal fontosabb volt nekik a listás összetételük (de nehéz szülés volt az), mint az, hogy mit csinálnak majd kormányon.
Persze végigcsinálták a kampányt ,hogy ne érje szó a ház elejét, de voltak aprócska jelek (Jakab választás utáni legelső megszólalása is erre utal), amik azt az érzetet erősítik csak meg sokakban, hogy valami ilyesmi volt a fő cél mostanra, látva a gazdasági kilátásokat.
Tökéletes forgatókönyv lehet ez nekik.
Akik erősebben kampányoltak azok hátralépnek, mivel valaki vigye el a balhét azért a kudarcért ( szinte hihetetlen, hogy mindig azok viszik el a balhét, akik jó lett volna ha maradnak a politikában az elmúlt évekből), akik meg ilyen tessék-lássék módon csak, azok meg előre.
Ezért van az, hogy az ellenzéki véleményformálók jelentős része is rommá alázza már az ellenzéket, ami persze szintén a Fidesznek kedvez, de ez más történet, ez esetben még jó is lehet nekik.
Mert mi történik akkor, ha páholyból nézik végig azt nulla felelősséggel, hogy a Fidesz nem tudja majd jól menedzselni a válságot.
Nem kell nekik csinálniuk semmit, néha bemennek a parlamentbe, elmondják azt, hogy ez így nem jó, az úgy nem jó, ezt biztos másképpen tennék (itt jöhet egy pár szociális ígérgetés), a Fidesz kiröhögi őket, ők is kiröhögik a Fideszt, eszük ágában nincs konstruktív módon állni a kormányhoz (ezt nem is nagyon lehet majd a szemükre vetni), csak várniuk kell majd a sült galambot.
Ha minden jól alakul számukra, akkor az ellenzéki szavazók jelentős része könyörögni fog nekik azért, hogy váltsák le ezt a kormányt.
Ez esetben elég annyit mondani nekik, hogy megoldjuk, nem is kell számonkérhető ígérgetéseket adniuk semmiről.
Remélem akkor is ilyen vidám lesz mindenki a Fidesz ultrái közül, mint most.
dare 2022.04.08 18:08:23
@ben2: De, a szavazóbázisok így működnek olyan országokban, ahol kiszolgáltatott a lakosság nagy része a hatalomnak.
A miénk pedig ilyen.
Majd akkor fogod ezt igazán látni, ha tényleg lesz egy válság, hogy a nép arra fog hajlani, amerre fúj a szél.
Én egészen biztosan nem ezt szeretném, de van akit nem hatna ez meg annyira.
dare 2022.04.08 18:17:05
@a nagy hohohorgász: Te pedig örülj
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
dare 2022.04.07 12:29:30
@ulpius66: Na, már te is ezt kérdezed. ;D
Mi is ezt kérdeztük végig a kampány alatt, hogy egy hatpárti koalícióban, egy civil jelölttel az élen hogyan is lehetne ő a vezető.
Az a probléma, hogy a Dk egy szekta, olyan mint a Fidesz.
A szavazóik nagy részét tekintélyelvűek alkotják.
Gyurcsány már 14-ben is meghekkelte az összefogást (az a mai napig közröhej tárgya), majd kerülte minden párt mint a pestisest.
Erre majdnem minden héten ott volt a hírtv-ben és magyarázta Olgának, hogy ő miért is megkerülhetetlen tényező a kormányváltáshoz.
Az Mszp-t megint behülyítette, és sikerült egy olyan megegyezésre rábeszélni (persze hathatós segítséget kapott hozzá a "liberális értelmiségtől", akik mindenhol fényezték
őt és a politikájukat), amit a mai napig nem értek, hogy miként is sikerült.
Talán a média nyomása miatt.
A 18-as vereséget meglovagolva becsatornázta a legjobban elkeseredett szavazókat is maga mögé, és ezzel a DK lett az ellenzék legerősebb pártja.
Nem tudunk vele mit csinálni, és ráadásul most az egész ellenzéket összegyurcsányozta, gondolom nem kell magyarázni miért jó ez a Fidesznek.
Ami a felteszi az i-re a pontot, az a Fidesz kommunikációja most.
Nem a mi gondunk, oldjátok meg ti.
Kösz.
Egymásból táplálkoznak, egymásból építkeznek, de mi oldjuk meg a helyzetet.
Nem olyan könnyű ez, mint ahogy gondolják ezt sokan.
dare 2022.04.07 15:47:41
@Tata86: Én MzP miatt szavaztam az ellenzékre, ezért válaszolok én.
Az a fő probléma, hogy minél több értelmetlen támadást kap valaki, az annál jobban radikálizálódik egy idő után.
Ezért lenne jó valami kiegyezés féle, amit Deák is kierőszakolt valahogy az osztrákoktól.
MZP ki tudott volna egyezni azon fideszesekkel, akik nem ártottak az országnak semmit, de a fő bűnösök felett már nem tudott volna szemet hunyni ő sem, mert ezt követeli a nép már több mint 30 éve.

Képzeld azt, hogy én idejönnék a blogodra folyamatosan, és hazugsággal szórnám teli a posztjaidat.
Zavarna ez?
Igen, egy darabig ignorálnál valszeg, de egy idő után letiltanál.
Most akkor gondold el azt, hogy nem tudnál letiltani.
Na ilyenkor radikálizálódik a személy, amikor úgy érzi nincs semmilyen fegyvere a másik hülyeségeivel szemben.
Ez nem jó dolog, nagyon nagy butaság ez MZP részéről, de emberi reakció, a vérbeli politikusok ezt jobban tudják kezelni mint a civilek.
Normális társadalomban nem is kellene ilyennel foglalkozni, itt meg csak ezzel kell folyamatosan a két szektának köszönhetően.
De pont így váltak szektássá teljesen normális emberek is, hogy csak a másik hülyeségeire kellett folyamatosan reflektálniuk, ezért van most két gyűlölködő tábor.
Márpedig a kiegyezést a kormánynak kellene inkább erőltetnie, mivel 4 alkalommal nyertek 2/3-dal, ez már azért indokolhatna valami erre irányuló gesztust a részükről.
De nem, látom miket nyilatkoznak most is, és hogyan hergeli mind a két oldal a saját ultráit.
Normális közéletben nem kéne hergelni, az értelemre kellene csak hatni az érzelem helyett.
Itt viszont pont fordítva van, az érzelmre kell hatni az értelem helyett.
Ez MZP hibája?
Vagy a Dk és a Fidesz hibája?
Nem tudom MZP-t hibáztatni érte, hiába szeretném azt, hogy maradjon meg az értelmi meggyőzés keskeny ösvényén, ez az út jelenleg járhatatlan.
Talán lenyugszik majd, még túl friss neki a felismerés, és ezt nem jól kezeli.
(egyébként én se értem ezt a plusz 64 pontot a katonai szolgálatért, mi értelme van ennek?)
dare 2022.04.07 15:59:58
@ulpius66: A Kétfarkú kutyapárt volt a liberális értelmiség menekülő útvonala.
Én képtelen lettem volna a kutyákra szavazni, nekem a közepet a hatpárti összefogás szolgáltatta.
A kutyák szélsőliberálisok, hippik, nihilisták, anarchisták gyűjtője, az nem az én világom.
Vannak persze olyanok is, akik azért szavaztak rájuk, mert nem akartak a hatpártira ilyen vagy olyan okok miatt, ők is vannak persze jó páran.
Azt bántam csak meg, hogy hittem a változás lehetőségében, mást nem.
Orbán Viktor vasárnapra virradóra hétmérföldes csizmáját kisuvickolta és úgy rálépett azzal a gyurcsányféle moslékkoalíció szesztől vöröslő nyakára, hogy azok menten kipurcantak a nehéz lábbeli pressziója alatt és csak annyira tellett utolsó szusszantásuk kileheléséből, hogy még egyszer utoljára…..
dare 2022.04.06 15:34:41
@dare: Sorry a hibákért, még annyit csak, hogy szerintem nem lehet választáson megbuktatni innentől kezdve a Fideszt.
Vagy kell egy radikális balos mozgalom, ami kikaparja a gesztenyét egy nagyon erős pártnak (mindegy milyen oldali az, csak erős gyűjtőpárt legyen), vagy bele kell törődni, hogy ebben a rendszerben, ahol az egyéni képviselők adják a parlament többségét, így nem lehet nyerni senkinek sem.
A jobboldali szavazók kioltják a baloldali szavazókét, és fordítva is igaz ez, a liberálisok pedig mindegy hova szavaznak, nincsenek elegen ahhoz, hogy komoly erőt képviseljenek, ahogy a nemzeti radikálisok sem.
A legerősebb párt szavazói (Fidesz) mindig le fogják győzni egyéniben az összes többi pártot.
Ha nem így lenne egyszer, akkor az csak azért valósulhatna meg, mert a radikális balosok (vagy bármi előre nem látható dolog) miatt sikerülne egy erős pártnak ebben a választási rendeszerben is legyőznie a Fideszt az egyéni körzetekben.
Akkor viszont lenne sírás, mert ezt a választási rendszert a győztes örökölné meg, és bolond lenne ha nem ugyanígy használná azt a Fidesz ellen addig, amíg az el nem tűnik teljesen utolsó rendszerváltó pártként a süllyesztőben.
dare 2022.04.06 17:06:44
@ben2: Hasonlóan látjuk a dolgokat csak azzal a különbséggel, hogy szerintem pont azért leválthatatlan a Fidesz, mert ez a választási rendszer nekik dolgozik.
A független sajtó jelentős része vagy balos, vagy liberális.
Ez a rendszer Orbánnak tökéletes.
Elég, ha a szélsőséges balosok, vagy a szélsőséges liberálisok néha kapnak egy kis helyet a megszólalásra, majd a nyilatkozataikkal már lehet is egyből hergeli a saját táborukat vele.
Ha jobboldalról jön valaki, azt közös erővel intézik el az ellenzéki sajtóval, ha baloldalról jön valami szociáldemokrata, akkor azt szintén közös erővel teszik félre az útból.
Nem tud megképződni az alternatíva, ez tökéletes Orbánnak, tökéletes azon szereplőknek is, akik 12 éve adják az ellenzéket neki, nem lehet ebben a választási rendszerben győzni, kevés a felület az érvényesüléshez.
Mindegy ki mit mond vagy ki mit akar, jobbról ugye azért nem lehet leváltani mert azt a Fidesz lefoglalta, és közös erővel lehetetlenítenek el minden innen érkezőt, balról pedig a megélhetési balosok (és sajtójuk) fogják vissza a valódi balosokat, és azok a liberálisok, akik mindent és mindenkit utálnak (szemben a valódi liberálisokkal, akik viszont senkit, de szintén nincs esélyük ellenük).
Demokráciában lenne esély egy ilyen választási rendszerben is, ezt én egy másodpercig nem vitatom, és soha nem is vitattam.
Viszont ez inkább autokrácia, mint demokrácia.
A fideszesek mindig a 2010 előtti világgal hasonlítjátok össze a rendszerüket, és nem is akarnak demokratikus rendszert, pont elég ennyi nekik ami van, a többi meg kussoljon vagy oldja meg.
Öszintén, hogy tud egy ilyen rendeszerben egy demokrata győzni?
Sehogy.
Ezért autokrácia ez a rendszer, és nem demokrácia.
Mindegy, nézhetjük még egy darabig a küzdelmüket, ennek örül a Fidesz, örülnek ők is, mert ha egyszer beüt valami olyan, amit a Fidesz nem tud majd kezelni, akkor ezt bizony ők fogják örökölni.
Gondolom annak is így örülnétek és írnátok azt minden felületen, hogy csak meg meg kell képezni az erőt, ami hatékony tud lenni velük szemben.
Csak fel nőni a feledathoz.
Tóta W meg majd írja nektek a jókívánságokat hozzá.
dare 2022.04.06 17:26:01
@dare: Csak fel kell nőni a feladathoz-jav.
A többi hibámat nem javítom, ezt is csak azért, mert ez az a jókívánság, amivel már annyira tele van a hócipőm, hogy nem tudok már higgadtan reagálni rá ha látom.
Fel kell nőni a feladathoz.
Kösz, ezzel aztán előrébb vagyok, és előrébb van az a sok százezer honfitársam is, aki képtelen ezt a lehetelen helyzetet megoldani.
Nem is érdekel már lassan, lesz ami lesz, tényleg nem izgat.
Óriási pofont kaptak a kormányváltásban reménykedők tegnap, az újabb kétharmad még a kormányközeli kutatóknál sem volt benne a pakliban. Kommunikációs szinten is előkészítették a sima győzelmet, nagyon úgy tűnik, hogy még a fideszesek is meglepődtek az arányon. Előre tehát nem látta szinte senki,…..
dare 2022.04.05 16:10:17
Nem kritizáltam az ellenzéket, mert nem akartam azokat ostorozni, akik az országért akarnak tenni a maguk módján (a kormány felé erősen lejtett pályán), sok mindent tudnék most is írni arról, hogy mit kellett vagy nem kellett volna tenniük (nem azt, hogy ki hány percig beszéljen, hol ,ki előtt...stb), de egy dolgot emelnék csak ki ezek közül.
A Kelet vagy Nyugat nem volt elég erős üzenet, meg se közelítette hatékonyságban a háború vagy béke üzenetét.
Mintha nem is lett volna, pedig ez volt a fő üzenet az ellenzék részéről a háború kitörése óta.
A háborúk mindig a kormányoldalakat erősítik, mert ilyenkor lehet nagyokat mondani a kormányfőknek, lehet izmozni kicsit, és ilyenkor a tömegben az erős kezű vezető képe érvényesül jobban, a tekintélyelvűség, a családfő szerep, aki véd és oltalmaz, ezt preferálják inkább a választók minden más helyett.
Amelyik kormányfő nem tud élni ezzel a lehetőséggel, az nagyon béna lehet valljuk be.
Erre rossz válasz volt a Kelet vagy Nyugat.
A magyarság nagy része nem képes választani, nem is akar választani, lehet nem is tudna választani, éppen ezért nem is szabad rákényszeríteni őket a választásra soha senkinek sem a jövőben.
Ezt szerettem volna leírni korábban is, nálunk szocializmus volt (vagy kommunizmus, mindegy most ki minek nevezi) több mint 40 évig, és nem kapitalizmus.
Az emberek jelentős része nem akar választani a szocializmus és a kapitalizmus között, nekik inkább egy valamilyen elegy kell belőlük, és nem akarnak sem szocializmust, sem kapitalizmust igazán.
Márpedig a Kelet vagy Nyugat kérdés az sokakban így csapódik le, ezt az értelmezést takarja számukra, nem azt, hogy háborús bűnös Putyin, vagy demokrácia és nyugati szabadság, mert ezt fenntartásokkal fogják mindig is kezelni, bárki is mondja majd ezt nekik.
1000 éve nem sikerült választani, ez egy választási kampányban tehát nem lehet csodafegyver senkinek sem a kezében, még akkor sem, ha közben elég véres háború zajlik épp a szomszédban.
Legközelebb mérlegeljék majd egy kicsit alaposabban ezt a következő választási kampányra az ellenzék prominensei, mert ez olyan szlogen, ami nem fog eldönteni egy választást sem itt a jövőben.

És egy kis rockopera a könnyebb megérthetőség végett:
youtu.be/MtRwJdD2Dxs
dare 2022.04.05 20:53:54
@eßemfaßom meg áll: Az Rtl klub nem mossa az emberek agyát, a tv2 viszont igen.
Nem az számít ki mit néz, az számít azon az adón amit néz mit adnak, mit mondanak a nézőknek benne.
dare 2022.04.05 20:54:30
@ben2: "Valójában mindkét oldal ultrái is pontosan tudják, hogy minél alpáribb és elborultabb trollkodással állnak elő, annál kevésbé hatékony, sőt egy ponton túl kontraproduktív"

Ez nem pont így van.
Van a jó zsaru-rossz zsaru szerep minkét oldal mögött.
Bármilyen elborult ocsmányságot le mernek írni, mindig a jó zsaru szerep kompenzálja azt amit leírnak az ultrák.
Kontraproduktív?
Akkor nem alkalmaznák.
Mzp-nél azért volt furcsa ez, mert ő volt a jó zsaru és a rossz zsaru is egyben.
Ezt nem szabad csinálni senkinek, látjuk a következményét, ezt ki kell szervezni az "ultráknak".

Az úgy kezdődött pedig már egy kicsit túl van szerintem tolva.
Már az első szavazóknak is ezt írják vagy mondják a fideszesek 12 év Orbán rendszer után.
Semmi közük hozzá, hogy mit csinált a baloldal 12 éve, őket az érdekli mit csinál az Orbán kormány.
Ha Dánia szintű közigazgatásunk lenne, vagy Skandináv oktatási rendszerünk, vagy bármi, ami arra ösztönözné őket, hogy maradjanak az országban, akkor nem kéne azzal foglakozni többet ki kezdte, csak az számítana ki oldotta meg a konfliktust.
Meddig fog még működni vajon az elmúlt 8 év?
Ha 3 év múlva beüt valami krach, akkor is azt fogják majd mondani, hogy mer a Gyurcsány alatt jobb vót?
15 év után is?
Ismét elmaradt a társadalmi párbeszéd. 2022. április 3. választás, de  népszavazás van mára kiírva négy kérdésben is, azt gondolhattuk volna, hogy a közélet vitáktól, ilyen-olyan érveléstől, akár mémektől hangos, de nem volt ez a helyzet. Egyedül kormánypárti véleményformálók osztják meg…..
dare 2022.04.04 00:43:14
@tiltsál ki te gyökér: Én nem tudom te kivel szeretnéd ezeket az agymenéseidet megvitatni, de én nem akarok partner lenni ehhez.
Majd jönnek azok is, akik lámpavasaznak, velük társalogj, ők szeretik is nagyon ha így kommunikálnak velük.
dare 2022.04.04 00:48:40
@Boldeone2: Tudtuk mi a tét, ezt tudta az ellenzék is.

@Ekrü: Ez a te problémád is lesz, csak még nem látod jelenleg.
dare 2022.04.04 01:01:03
@Ekrü: Olvastad mit írt most Jakab Péter?
Ti az olyanoktól féltek, mint mi (valódi demokraták), mi pedig azoktól szeretnénk megóvni titeket is akár, mint ők.
4 év múlva ők fognak ellenetek indulni, nélkülünk, és lehet le fognak majd győzni titeket.
Kemény 4 év jön, ha ennyire bízol a Fidesz kormányban, akkor nincs mitől tartanod.
De ha nem, akkor 4 év múlva majd jussak az eszedbe.
De akkor már nem fogok senkit se sajnálni.

@parttalan: Várjad őket, majd jönnek.
Bizonyára áprilisi tréfaként értelmezte volna Orbán Viktor, ha valaki egy éve azt mondja neki, hogy a parlamenti választás kampányát éppen Vlagyimir Putyin teszi számára nehézzé. Pedig így történt, és a kormányfő viselkedésén látszott is a zavarodottság. Bár nem jött jól neki, hogy a korábban…..
dare 2022.04.02 17:37:55
"Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni ezt a képet, akkor Orbán azt üzente a híveinek, hogy a liberális demokráciák felett eljárt az idő, ezért mi lépéselőnyben vagyunk hozzájuk képest, hiszen évek óta mélyítjük a kapcsolatainkat Kelet két erős hatalmával, Kínával és Oroszországgal."

Ebben mondjuk Orbánnak tényleg igaza van, már csak azért is mert a liberális demokráciák már nem igazán liberális demokráciák, tényleg válságban vannak.
Persze, megbuktatnak majd minden illiberálist a világon, és ránk köszönt majd a világbéke, ahol mindenki liberális demokrata lesz.
Bár így lenne, de sajnos a liberálisok elfelejtettek liberálisok lenni, és ha már lúd akkor legyen kövér, a demokrácia alapjait is saját szájuk íze szerint kezdték el értelmezni.
Nincs ezzel baj, ha őket ez szórakoztatja akkor csinálják, csak ezzel az a problem, hogy olyan erős alternatíva képződik meg velük szemben, amit nem fognak majd tudni legyőzni.
Lehet, hogy ideig-óráig sikerül, még most lehet örülni részsikereknek, de ezek a pillanatnyi örömök be fogják majd nyújtani nekik a számlát hamarosan.

A liberális demokráciák a liberális demokraták miatt van pácban, és ez a válság sajnos tartósnak ígérkezik miattuk.
Holnap választás.
Végre sikerült a szavazóknak egy közös tömbbe terelni az ellenzéki pártok zömét erre a választásra, erre mit talál ki a mi értelmiségünk?
Leszavaznak a Kétfarkú kutyákra.
Ezzel sincs önmagában baj, ha legalább egyéniben az egységes ellenzéki jelöltre szavaznának, de vagy nem fognak oda szavazni, vagy el se fognak menni szavazni, mert nekik ez most egy jó poén.
A jelenlegi helyzetben ez nekik tök értelmes választás, és még meg is tudják magyarázni miért az.
Én is meg tudnám magyarázni miért nem szavaznék az ellenzékre, de pont azért akarok leszavazni most rájuk, mert nem akarom azt, hogy a jövőben csak ők legyenek a Fidesz kihívója.
Ha nem MZP lenne a miniszterelnök-jelölt, akkor simán otthon maradtam volna.
Mert nem akarom azt, hogy csak liberális trollkurzus, és illiberális trollkurzus közül lehessen csak választani majd a jövőben a választóknak.
Ők is csak egymással szeretnének küzdeni, egymásra vannak hangolva, nem is nagyon akarnak más ellenfelet a pályán megtűrni magukon kívül.
Jelen pillantban egy jobboldali, keresztény, konzervatív jelölt az ellenzéki lista vezetője, de a gyomruk kavarog még a gondolattól is nekik attól, hogy így nyerjenek választást a Fidesz ellen.
Ha nem szavaznak és otthon maradnak, vagy ha sokan leszavaznak a kutyákra közülük mint alternatíva (egyéniben is), akkor készülhetünk egy nagyon sokáig tartó Fidesz kormányzásra, mert a Fideszt csak elvhű liberálisok (nem, nem az a liberális aki mindent és mindenkit utál), elvhű baloldaliak, vagy elvhű jobboldaliak győzhetik csak le, nem ezek a félnótás, elvtelen identitás nélküliek.
Jelen pillanatban egy elvhű jobboldali a jelölt, de nagyon fáznak tőle.
Amikor Botka elvállalta a baloldal vezetését, akkor a nekik behódolt baloldaliakkal gyorsan a tudtára is hozták neki, hogy nem érdemes próbálkoznia, az lesz amit ők akarnak.
Ezért lett Karácsony a jelölt, mert azt gondolták őt jobban tudják majd irányítani (sajnos tudják is, ezért könnyebbült meg MZP színre lépésével Karácsony is, lehetett látni rajta ezt a gesztusain és a kommunikációján).
Szét is hullott a baloldal, maradtak még néhányan akik aktívan politizálnak és önazonosak maradtak, de a többségük az behódolt a "liberálisoknak", azt mondják amit ők hallani akarnak.
MZP se azt mondja jobboldali létére amit szeretnének hallani, és ez megbocsáthatatlan bűn a számukra.
Nem azzal van bajuk, hogy néha bakizik valamit a fáradtságtól, dehogy, azzal van bajuk, hogy saját gondolatokat is meg merészel fogalmazni.
Könnyen lehet, hogy nem fognak leszavazni most MZP-re (látszani fog ez a választási részvételen majd, és azon hogy hány szavazatot kapnak majd a kutyák egyéniben is), mert majd 4 év múlva csak ők akarják majd kihívni a Fideszt.
Legyőzték a baloldalt, legyőzték a jobboldalt (közösen a Fidesszel), és majd jönnek ők a nagyon ügyesek, a nagyon okosak, a nagyon mindenhez is értők.
Soha nem fogják egyedül legyőzni a Fideszt, ezt minél hamarabb megértik, annál hamarabb lehetne tenni érdemben az országért.
A nagyplakátok üzenete: „Védjük meg gyerekeinket… a VESZÉLYES Gyurcsány, Márki-Zay-féléktől”, értsd: a gyermekeinkre veszélyt jelentő ragadozóktól… Az orbánista propagandista agytröszt módosításokkal, de követte az amerikai választásokat megelőzően a Trump-melletti, Hillary Clinton-elleni orosz…..
dare 2022.03.26 15:12:28
Működnek a plakátok, ez a baj a mai felgyorsult világgal.
Csak pár szó, és már meg is van a vélemény az adott illetőről.
Ahogy sokan csak a szalagcímeket olvassák el, mert az is elég nekik ahhoz, hogy maguk számára megfellebbezhetetlen véleményt alkossanak bárkiről.
Olyan az egész mint egy szélmalomharc.
Nem lehet egy ilyen csatában nyerni, ahhoz kellene a másik fél befogadóképessége is.

Van egy mondatból kiragadott szövegrészlet MZP-től. Ez van amikor fáradtság miatt, van amikor olyan a szöveg, hogy simán kiemelhető egy rész egyben is, az a lényeg nem legyen hosszú.
Amikor már "független" politikai elemzők is ezekből alkotnak véleményt valakiről, akkor mit várjunk azoktól, akiknek se idejük, se kedvük nincs több oldalas interjúkat, vagy több órás videókat megnézni ahhoz, hogy tisztában legyenek az adott szereplő karakterével.
Ilyenkor jöhetne az a rész, hogy az aki elolvasott több oldalas interjúkat, több órás videókat is megnézett, az megpróbálhatnà elmagyarázni mire is gondolt itt és ott ezzel és azzal kapcsolatban, ha az nem érthető teljesen, de ilyenkor jön az a válasz, hogy felesleges őt mosdatni.
A vélemény már kialakult, erre már csak rá kell erősíteni, és onnantól kezdve már képtelenség a normális párbeszéd, mert csak érzelmekkel vitatkozna az ember, az pedig meddő vita, nem érdemes belemenni.

De még ezt is lehet fullba nyomni.
4 éve Vonán is a gyenge, befolyásolható meleg politikus, és a kerítésszaggató szürke farkas terrorista címke is elfért.
Ha nem ez, akkor az.
Ahogy most MZP is kiképzett CIA ügynök, és Gyurcsány feláldozható bábja is simán lehet egyszerre.
Az mindegy, hogy egy kiképzett CIA ügynök az nem pont ilyen, és Gyurcsánynak kb úgy hiányzott MZP most, mint egy púp a hátára, de ki lehet kerekíteni bármiből bármit , nem kell túlragozni, azzal csak bonyolultabb lesz minden.
Ha így is működik, akkor minek.

MZP egy őszinte (sokak szerint túlságosan is, mert egy politikusnak nem kellene azért mindent kimondania amit gondol erről vagy arról), tisztességes politikus ( aki európai ügyészséget akar, és Hadházyt akarja korrupcióbiztosnak, annak vélhetően nincsenek korrupciós szándékai), akinek jelen pillanatban nincs esélye a győzelemre egy gátlástalanul hazudozó propagandagépezet, és egy nagyon korrupt politikai vezetéssel szemben.
Teljesen mindegy mi az igazság.
Ahogy Hofi is mondta, az igazságból eltűnt az i.
  Míg Európában minden szempár Ukrajnára szegeződik, addig Ausztráliában jóval könnyedebb témák uralják a közbeszédet. Történt, hogy három férfiú kényelmesen elhelyezkedett egy domboldalon, s az arra elkocogó lányokat-asszonyokat pontozótáblákkal értékelni kezdték. Az egyik érintett nő annyira…..
dare 2022.03.25 17:44:34
@G. Nagy László: Tudom, hogy az agyam tudat alatt is pontoz, de én a táblával feltartott pontozásra gondoltam.
Ez a hány pontot ért ez a zsűri vagy a nézők szerint történet, ilyet nem csináltam meg.

De, sérül az egója ha folyamatosan csak pozitív, vagy ha folyamatosan csak negatív megerősítést kap.
Persze vannak akik ezt a helyén tudják kezelni, és semmi gondot nem okoz ez nekik, de akik olyan környezetből jönnek, ahol nem alakult ki nekik gyerekkorban az egészséges önkép, azoknál viszont ez problémás lesz.
Nem tartom jó ötletnek a pontozást az utcán, hiszen lesz valaki akinek ő lesz majd az abszolút 10-es, ha megtalálta akkor nem fogja érdekelni, ha csak 1-es táblákat tartanak fel neki bárhol onnantól.
Viszont ha még nem találta meg, akkor a pontozás káros is lehet, mert lehet az egyik túl magasra lövi be az igényeit, a másik pedig túl alacsonyra.

A kiülök a dombtetőre pontozással viszont más is a baj.
Ez túl nyílt cselekmény, és nem tudható hogy az a személy aki a gyengébb pontszámot kapja az milyen hangulatban van éppen aznap.
Mondok erre egy példát a saját életemből.
Amikor volt az az Axe reklám, akkor az utcán egy lánycsoportból az egyik odaszólt nekem, hogy boom chica wah wah, és ez vicces volt, mosolyogtam én is rajta.
Szintén egy lánycsoport, az egyik odaszól: -hé te fiú, nagyon jó a feneked.
Ez is vicces, de akkor ez engem zavart, mert nem voltam jó passzban.
Tehát oké, hogy van mindenkinek mindenkiről vagy mindenről véleménye, de ezt nem muszáj mindig kimondani.
Ha elindul valaki egy szépségversenyen, és ott pontozzák, azzal semmi gond nincs.
Viszont az utcán nem szívesen hallgat az ember véleményt a kinézetéről, mert ki tudja milyen passzban van aznap.
Lehet még egy pozitív gesztusra is negatívan reagálhat így.
Nem jó játék ez, lehet nemrég szakított a barátjával és egy kicsit slamposan öltözködik, erre lepontozzák az utcán, és ki tudja mit okoz ez nála.
Az utcán pontozással ez a fő bajom, meg amit korábban is írtam, hogy nem tudható milyen volt a napja, és a csak 10-es táblákra is rosszul reagálhat.
Lehet nem mondja ki, csak zavarja akkor is legbelül, hogy akkor és ott mustrálják.
dare 2022.03.25 19:24:32
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor ez alapján kell dönteni, mert a mérleg több esetben pozitív mint negatív?
Értem.
Én is azt írtam amit te, csak én a másik irányból közelítettem a témához, azoknak a szemszögéből akik negatívan élik ezt meg.
És lehet, hogy nem dicséretet kapnak.

Maradjunk az éremnek ennek az oldalán.
Ezt a posztot a táblás tetszésnyilvánítás inspirálta, és én is erről mondtam el a véleményemet.
Nem dicsérő beszólásokról, a példákat csak arra írtam, hogy erősen hangulat függvénye az, hogy mit hogyan reagálunk le, és teszem fel ha én mennék az utcán, és nekem nők táblákat mutogatnának fel, akkor az nekem is zavaró lenne bizonyos esetekben, még akkor is ha csak 10-es pontokat mutatnának.
Más meg lehet majd elolvadna a gyönyörűségtől, ha csak 8-as pontszámokat kapna akkor is.
Hangulat kérdése mit hogyan tolerálunk.
Az évődésekről semmit nem írtam, lehet ismerkedni az utcán, mindig is lehetett.
De nem így.
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
Európa eddig úgy tekintett az orosz törleszkedésre, mint mikor a macska odarókázik a sarokba, a gazdi meg eléhúzza a sámlit. Ha nem látjuk, akkor ott sincs. Így volt ez Krímmel - azt se tudjuk, hol van pontosan, meg hát úgyis oroszok lakták, kit érdekel. Így volt ez az ellenzéki politikusokkal - jaj…..
dare 2022.03.22 23:20:24
Az biztos, hogy egy olyan politikus mint Navalnij, az nagyon messze még van attól, hogy a mostani Oroszországnak az elnöke lehessen. Nem igazán akarnak még demokratizálódni a jelek szerint, libsi ármánynak tartják az egészet.

Az biztos, ha szankciókat vezetnek be egy országgal szemben, akkor előbb-utóbb annak az országnak a polgári ha érzékelni fogják a saját bőrükön a pénzmegvonás jeleit, az kormányváltáshoz fog vezetni.
Így lehet megbuktatni bármilyen kormányt, ha elégedtelenek lesznek az ott élők az életszínvonallal, akkor el fogják zavarni az aktuális kormányt melegebb éghajlatra.
Most nekünk, az Európai Uniónak Oroszországgal szemben kellene szankciókat bevezetnünk sok más országgal együtt ugye.
Jó, én támogatom, ha ez az egyetlen járható út, akkor én maximálisan támogatom ezt a döntést.
De, és mindig van egy ilyen de, ami lehet csak az én agybajom, de nagyon zavar az, hogy mi, az Európai Unió elég sok szállal kötődünk azért az orosz energiaiparhoz.
Ha lábon lőjük magunkat, akkor legyünk következetesek, és ne üzletelgessünk egyetlen olyan országgal se a jövőben, ahol ha hasonló helyzet következik be, akkor nekünk morális okokból teljes hátraarcot kell majd csinálnunk.
Hozzunk létre minél több saját alternatívát, olyan országokat, olyan piacokat keressünk, ahol nem érhet minket majd ekkora nagy meglepetés, tehát nem kell büntetnünk majd a jövőben ilyen látványosan senkit érte (meg persze magunkat).
Persze megvan a lehetősége annak, ha nem akarunk következetesek lenni, és továbbra is akarunk nekünk nem tetsző társadalmi berendezkedésű országokkal is üzletelni, akkor ha szankciókkal megbüntetjük majd őket, akkor lehet majd olyan nekünk tetsző forgatókönyv is, hogy pl Oroszország élére egy Navalnij szintű politikust sikerül majd juttatnunk, és akkor minden happy lesz a jövőben.
Vagy nem.
Vagy csak egy darabig, és valami sokkal rosszabb lesz később belőle.

Tehát értem a célokat, egyet is értek velük.
Értem miért van rájuk szükség, csak azt nem értem, hogy miért játszuk el ilyen sokszor a jó fiút újabban, a jó, a rossz és a csúf c. filmből.
(nem baj ha fázunk, csak akkor annak legyen valami értelme a jövőben is)
Egyre kevésbé használható a Fidesz számára az a retorika, amit az orosz-ukrán háború óta használ. Ennek lényege, hogy a gyakorlatban lényegében együttműködik az EU és a NATO legfőbb döntéshozóival, verbálisan azonban teljes semlegességet hirdet. A Fidesz szavazóit azonban egyre inkább zavarja az a…..
dare 2022.03.22 16:36:40
@GyMasa: Nem tudom ezzel mit akarsz jelezni.
MZP amikor kitört a háború, akkor azon a tüntetésen amit akkor szervezett az ellenzék megtapsoltatta Orbán Viktort a résztvevőkkel.
Megtapsoltatta.
Azt mondta, végre azt csinálja ami a helyes.
Ezt már elfelejette mindenki?
Mi volt erre a Fidesz reakciója?
MZP háborúba akarja sodorni az országot.
Erre mondta az MZP. ha ti így, akkor mi is így, és azt mondta akkor ti pedig az okozója vagytok az ott zajló háborúnak.
Vádaskodásra vádaskodás a válasz, persze ilyen a kampány mindig itt, hogy a fene enné már meg az egészet, de ha nem támad vissza MZP, akkor úgy jár mint 4 éve Vona a drótvágóval.
A Fidesz kezdte a mocskolást most is, ahogy mini Feri lett MZP, úgy lett mini Putyin Orbán is.
Talán nem kéne ilyen vehemensen támadni MZP-t, és akkor ő se támadna vissza így.
Persze, úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött.
Nem, úgy kezdődött, hogy MZP megtapsoltatta Orbán Viktort, csak ezt már mindenki elfelejtette.
dare 2022.03.22 17:43:27
@GyMasa: Rosszul tudtad, MZP megdicsérte, ők pedig betámadták.
Pont MZP az, aki már rengeteg alkalommal elmondta, hogy ezt és azt jól csinált a Fidesz, ezt és ezt meg is fogják majd tartani.
Tehát nem Kunhalmi az első, aki reálisan tekint a helyzetre, hanem pont MZP volt az.

Nem is állítottam, hogy te mondtad.
Ez a hivatalos kormányzati narratíva amire MZP reagált.
Én viszont a figyelem a megszólalásait, és eddig mindenben következetesen ugyanazt állítja mint amit 1 hónapja, vagy akár 4 éve bármilyen ügyről is legyen szó.
Persze jól hangzik az, hogy összevissza beszél, csak nem igaz.

A Fidesz játsza pont a sértődöttet, ez a taktikájuk, mindig is ez volt.
Bevádolnak valakit valamivel, az szóvá teszi ezt, és akkor jön a kikeredett bociszem, hogy hallottátok mit mondott, hogy lehet ilyet mondani?
Szégyen aki így beszél.
Persze ahogy ők beszéltek az nem szégyen, ők csak úgy bolondoznak.

MZP lehet nem fogalmaz még úgy, ahogy Orbán tud felolvasni egy megírt szöveget, de én értem.
Szerencsére más is érti, és nem kell azzal jönni, hogy így nem lehet a nemzetközi politikában majd beszélni, mert lehet.
Hidd el, nem az számít hogy beszél, az számít amit mond.
És bármennyire is állítja azt a fideszes propagandasajtó, hogy hazudik meg megváltoztatja a véleményét, mert ez nem igaz.
Ettől persze sokan elhiszik ezt, csak ez nem igaz.

Nem azt mondtam, hogy ez jó, hanem azt, hogy a fideszes lejáratásra reagálni kell.
Ez is nehéz, mert ha reagál, akkor az előzmény kitörlődik mindenkinek az emlékezetéből, ha nem reagál, akkor pedig ráég.
Egy ilyen szituációban nem lehet jobbnak lenni, tényleg nem lehet.

Nem az a baj, hogy szarul csinálja a visszatámadást, az a baj nincs elég felülete hozzá.
És igen, a keményebb retorikát MZP-vel szemben a Fidesz kezdte.
Akkor most féljünk vagy ne?..
dare 2022.03.20 17:29:54
@dare: hátravan-jav
Ez egy egész jól összeszedett videó a Donbasz történelméről, akit egy kicsit jobban érdekel szánjon rá időt, egész jól összeszedte a srác a történetet.
youtu.be/UMb442uhfvA
dare 2022.03.20 21:20:02
"1945. augusztus 6-án helyi idő szerint 8:15 órakor az Amerikai Egyesült Államok atombombát dobott a japán Hirosima városára. 16 órával később Harry S. Truman amerikai elnök újra felszólította az országot a megadásra. Augusztus 8-án, késő éjjel, a jaltai ígéretekkel összhangban, de megszegve a szovjet–japán megnemtámadási egyezményt, a Szovjetunió háborút hirdetett Japán ellen, és augusztus 9-én, nem sokkal éjfél után megszállta a Japán Birodalom bábállamát, Mandzsúriát. Az Egyesült Államok még ezen a napon ledobta a második atombombát a japán Nagaszaki városára. Ezeket az eseményeket követően Hirohito japán császár közbelépett, és utasította a háború irányításáért felelős legfelsőbb tanácsot, hogy fogadják el a potsdami nyilatkozat szövetségesek által lefektetett feltételeit, és kössenek békét. Több nappal a titkos tárgyalások és egy sikertelen államcsíny után a császár augusztus 15-én rádión bejelentette Japán megadását a szövetségeseknek."

A második bomba üzenet volt az oroszoknak, de az amik a harcok általi veszteségekről csináltak tanulmányt, és valóban ezért döntöttek a bomba ledobása mellett.

"Az amerikai hadsereg által megrendelt tanulmányok szerint Japán esetleges inváziója esetén az Államok vesztesége 1,7 és 4 millió fő között mozgott volna, ebből a halottak számát 400 és 800 ezer főre becsülték."

Szerintem eldiskuráltok egymás mellett.
Úgy ítélték meg le kell dobni a szóba jöhető veszteség miatt, de a Nagaszakira dobott bomba az tényleg más mérlegelés alapján született.
téveszmék "A szó elszáll" 2022.03.17 09:03:59
  Fura hullámvasúton ül Márki-Zay Péter. Amikor az ellenzéki összefogás nekifutott az előválasztás első fordulójának, gyakorlatilag minden előrejelzés a negyedik helyre várta, semmi jel nem mutatott arra, hogy a leghalványabb esélyei is volnának a továbbjutásra. Ehhez képest a tényleges…..
dare 2022.03.19 13:07:48
@white999: Vásárhelyen kontraproduktív volt valóban, de azért országosan nem tudom, hogy az előnyére válik-e az, hogy az ellenzéki sajtó és a fidesszel is kritikus megmondók folyamatosan ekézik ahol csak tudják.
Reméljük ha így is nyer, azért nem állnak majd MZP elé azzal, hogy ezt a győzelmet nekik is köszönheti.
dare 2022.03.19 13:36:10
@white999: Dettó, ugyanezt érzem mindennel kapcsolatban amit írtál.
dare 2022.03.19 19:31:45
@morph on deer: Akkor halmozzuk az apróságokat.
Én is jobban örültem volna ha most nem indul még el, de már nincs nagyon mit tenni, vagy támogassuk most is, vagy nem.
Én megértem az unszimpátiádat, tényleg, csak nincs relevanciája 2 héttel a választás előtt már.
Szerinted én nem tudnám kritizálni?
Dehogynem, csak nem érzem ezt már most fontosnak.
Egyébként nekem teljesen következetes, én azt a rengeteg forgást nem látom a nézetiben, mint amit oly sokan.
Ugyanazt képviseli mióta feltűnt a politika színpadán, mint amit most.

"Amit mondasz az egyszerűen nem igaz: sem Dobrev, sem Gyurcsány egy qrva szóval nem bántottak"
Orbán Viktor se bántotta még, ha érted mire gondolok.
Hol volt még ekkor a második forduló?
Sehol. (igen, vegyen magának)

"Egy kibaxott nagy kék szalaggal a nemzeti ünnepen, aminek CSAK március 15-hez, meg CSAK az összefogáshoz nincs semmi köze!"
Minden választási évben a nemzeti ünnep az soha nem megemlékezés, hanem kampányhajrá.
Van másik 3 év, amikor megemlékezés, ezzel én se tudok mit kezdeni, ez MZP előtt is így volt, és MZP után is így lesz.
Akinek ez nem tetszik, az ne nézze ilyenkor se a kormánypárti, se az ellenzéki megemlékezéseket, ennyi erre a megoldás.
A kék szalag pedig nem elkülönülést, hanem pont az összetartást szimbolizálja.
Mi a közös az ellenzékben?
Semmi, ez az egy dolog, a korrupció elleni harc, ez tartja őket össze.
Közös cél a korrupció felszámolása, közös ügy a korrupció elleni harc.
Ez ennyit jelent, nem tudom miért kell ezt túldramatizálni.
Az ukrajnai háború alapvetően az angolszász világ és Kína között húzódó eurázsiai térség újrafelosztásáról szól. A Putyin-korszakban a politikai, gazdasági, demográfiai szempontból egyre gyengülő Oroszország, amely hamarosan államcsőddel néz szembe, "dupla, vagy semmire" játszott Ukrajnában. Ha…..
dare 2022.03.17 21:29:34
Háborús bűnösnek nevezi Biden Putyint, ez a mai nap híre.
Azért ez is komoly:
mandiner.hu/cikk/20220317_kulfold_biden_bombazas
Hogy a fenébe kerülnek ezek a hatalom közelébe?
Mit a közelébe, Putyin az oroszok, Biden az amik elnöke jelenleg.
Szép kilátások a jövőre.
dare 2022.03.17 22:23:23
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: De az, csak ugye Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
Ennyi csak a probléma ezzel.
Nem méricskélni akarom a bűnöket, de ha én valaha is ilyet mondtam volna valahol amit Biden, akkor kicsit kisebb mellénnyel fogalmaznék.
dare 2022.03.17 22:24:46
@dare: Miért írtam nagy B-vel? Rejtély.
bagoly-jav.
Hogyan segít a magyar történelmet és jelent értelmezni az ukrán-konfliktus? Erre a kérdésre keresi a választ Rajnai Gergely blogbejegyzése...
dare 2022.03.15 18:12:59
@dare: lehetett-jav
Lehet ez a háború dönti el végül a választást.
Ha véget érne a választásig az nem lenne hátrány az ellenzéknek, mert ez többet hoz a Fidesznek mint az ellenzéknek a jelek szerint.
Ezt köszönjük meg majd ellenzéki vereség esetén Gulyás Marcinak, aki annyira erőltette ezt a "mit tenne" kérdést akkor, amikor még sehol nem volt a háború, hogy azóta is mindenki erről beszél.
dare 2022.03.15 19:51:42
@Boldeone2: "Ha a lengyeleket megtámadná Oroszország" ...vagy bármelyik más NATO tagállamot, akkor onnantól kezdve az ellenzék 2/3-dal meg is nyerte a választást (abban a percben).

Orbán pedig nem elhiteti az emberekkel, hogy mit is szeretnének ők tenni ebben a helyzetben, hanem ezt az emberek döntik el helyette.
Az a baj, hogy már megint az ellenzék által került a Fidesz olyan helyzetbe, amivel tematizálni tudja a választást.
2018-ban a migráció volt a fő kérdés, és mivel az ellenzék már akkor megmondta nekünk mit is kell majd tennünk, amikor azok a menekültek (akkor még menekültek) el se indultak, ezt a Fidesz a közvélemény monitorozása után ki is használta ellenük később.
Most ugyanez a helyzet, megint előre mentek a kérdés elé (köszönhetően Gulyás Marcinak), és a Fidesz megint kivárt egy lépést.
Ezért lenne jó, ha vége lenne a háborúnak a választásig, mert ez a tematizáció eldöntheti a választást a kormány javára.
dare 2022.03.16 11:01:48
@pista18722: Több videót megnéztem már a Donbasz-térségről, olvastam is róla nem keveset, és csak annyi lett biztos a számomra ezekből, hogy ezt a megszállást mindenki a saját szemszögéből értelmezi (rosszul).
Ami biztos, hogy se az ukránok, se az oroszok nem tudtak rendet tenni eddig ott, és amíg ezt normálisan meg nem tárgyalják egymás között (nem így, hanem a béketárgyaláson), addig ott nem is lesz nyugi.
@konrada: Igen, de ez csak elmélet volt egy olyan forgatókönyvről, ami elmaradt atomháború esetén valósulhatna meg.
                        De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről. Egyre világosabb, hogy…..
dare 2022.03.09 23:21:27
@pista18722: Nem az ukránok támadtak, senki nem mondta ezt, de ha valakinek már nincs hova hátrálnia, az sajnos sokszor hoz már meggondolatlan döntést.
Jelen pillanatban ezt látjuk.
Csak azt nem értem, ha ennyire tisztában volt már évtizedek óta minden szakértő abban, hogy Putyin sajnos ilyen, akkor miért kellett a sarokba szorítani?
Diplomáciai bravúr?
Vagy ez volt a cél?
Nem lett volna ésszerűbb, ha megvárják míg nyugdíjba megy, és talán egy fokkal rugalmasabb, kevésbé vonalas gondolkodású orosz elnökkel csinálták volna meg azt a poént, hogy felajánlják Ukrajnának a NATO csatlakozást?
Ez az amit én nem értek, ha mindenki tud róla már hosszú évek óta mindent, akkor hogy kerülhetünk ilyen helyzetbe most.
dare 2022.03.10 00:16:44
@pista18722: Mostanra olyan helyzetbe került Putyin Zelenszkij miatt, hogy szerintem napokig rágta a kefét, hogy mi a fenét is csináljon most.
A lehető legrosszabb döntést hozta meg, de ehhez a döntéshez valami oda kellett hogy terelje.
Nem úri passzióból háborúzik most (pláne amit még így is lehet el fog veszíteni), de Ukrajna vagy Belorusszia elengedése nagyon fájna neki, nem így szeretett volna visszavonulni.
Ezért nekünk most azon kell vitatkozni, hogy mekkora őrült Putyin.
Kb mint a 2. vh előtt vitatkoztak rengetegen, hogy mekkora őrült ez a kis bajszos.
Nem láttuk ezt jönni, sajnos mindig ilyen mázsás súlyokat gördít elénk a történelem, és mi csak sodródunk az eseményekkel.
A poszt 18 éven felülieknek szól. Ukrán katonák a történelem leghíresebb trágár levelének írása közben. Az arcok és az egyenruhák változnak, de a harc időtlen. Forrás: Twitter / Business Ukraine/innen, ha tudni akarod mi ez ♦ Mottó: "El fogunk menni a végsőkig. Harcolni fogunk... harcolni fogunk…..
dare 2022.03.08 18:02:53
Az kétségtelen, hogy az ukránok nagyszerű egységet alkotnak, ezt teszi egy honvédő háború minden esetben.
Az elején még sokan hümmögtek azon, hogy kényszersorozás van, de mára a nemzetközi propaganda által ez egy hős honvédő csatává változott, ahol igenis aki fegyvert képes a kezében tartani, annak kutya kötelessége részt venni ilyenkor a harcokban (ha minket is megtámadna egyszer valaki, és Gyurcsány vagy Orbán általi országvezetés lenne, akkor én lennék az első aki elhagyná ezt az országot, merthogy én egyik brancs gazdasági elitjéért sem öletném meg magam, az egyszer fix).
Tehát most az a Nyugat kedvenc slágere, hogy most alakul meg egy nemzet, most alakul meg az igazi Ukrajna, és ezért most mindenkinek nagyon örülnie kell, hiszen a szemünk láttára kovácsol egységet belőlük a háború.
Eddig rendben is vagyunk, még véletlenül se nevezzük proxy háborúnak, hiszen az oroszok támadtak, ezért a hős honvédő ukrán kormánynak, sorry népnek, szóval a hős ukrán népnek minden támogatást meg kell adni (a népnek abszolút), hogy sikeresen vívják meg a harcukat a háborús agresszor Putyin felett.
Könnyen lehet, hogy az utolsó proxy háborút látjuk egyébként köztük, de nem akarok jósolni, minden a nyugati döntéshozók érdekei szerint fog alakulni, és ha az ő érdekük az, hogy Oroszország kicsit megerősödjön és fenyegetettséget jelentsen Európára, akkor lesz még pár a mi szórakoztatásunkra.
Ha viszont szeretnék feltenni a pontot az i-re (és minden figyelmüket Kínára akarják ezentúl öszpontosítani), akkor Oroszország középhatalmi státuszba süllyed, és épülhet tovább majd az Unió és Oroszország között a gazdasági kapcsolat, csak "kicsivel" több amerikai ráhatással és felügyelettel.

Elképzeltem egy párbeszédet az ukrán vezetés és az Eu között, ha végre békét kötnek majd az oroszokkal.
-Gratulálunk hős ukrán nemzet, legyőztétek Oroszországot, mit szeretnétek most akkor az Eu-tól?
-Szeretnénk az Európai Unió tagjai lenni
-Rendben, lefutjuk ilyenkor a szokásos köröket, először is demilitarizálni kell az országot, mert lassan már minden lakosnak fegyvere van nálatok.
-Persze, csak a harcokhoz kellettek amúgy is, nem kell nekünk fegyver.
-Jó, akkor nácitlanítani is kell az országot minél előbb, mivel az unióban a túlságosan erős nacionalizmust nem tűrjük, meg különben is ez a nemzeti felfogás a mi számunkra már meghaladott, elavult eszme, a pénzben hiszünk és nem az eszmékben, a pénzhez keresünk partnereket és nem az eszmékhez.
-De most alakult meg Ukrajna, nem lehetne....
-A pénz kell, vagy az eszme?
-Oké, a pénz kell, majd kitalálunk valamit
-Nyugi, ez amúgy se máról holnapra fog megvalósulni, addig még lengethetitek az ukrán zászlót bőszen.
-Köszönjük, még valami szükséges?
- Igen, mivel a háborútok eredményeként a renitenskedő országokat is muszáj volt kicsit jobban szankcionálni, mivel nem pont úgy akartak lépni ahogy mi szeretnénk, ezért kicsit rövidebbre fogtuk nekik a gyeplőt, és mostanra sokan megbuktak már közülük, a többiek is igyekeznek felvenni velünk a lépést, szóval nem igazán lehet már saját véleménye az országok vezetőinek gazdasági ügyekben.
-Ez mit jelent?
-Valami olyasmit, hogy aki nem lép egyszerre, az nem kap rétest estére.
-Még mindig nem értem.
-Na, szóval annyi csak, hogy lehet ugyan saját véleményed mindenről, lehet szeretnél te nemzeti tőkéseket meg saját gazdasági infrastuktúrát létrehozni, csak a kutyát nem fogja ez érdekelni.
-Miért, ez a nemzetek európája, mindenki azonos jogkörökkel rendelkezik nem?
-Nem, ez az Európai Egyesült Államok, ahol vannak egyenlők és egyenlőbbek (kétsebességes). Csak azon múlik hova tartozol, hogy mennyire sikerül elsajátítanod azt a progresszív nyelvezetet, amivel folyamatosan egzecíroztathatod majd a lakosságot a saját sorsuk fontos ügyei helyett. A pénz beszél, a karaván halad, vagy valami ilyesmi.
-Akkor talán lehet még egy kicsit várnánk ezzel a belépéssel, szeretnénk semlegességet egy kicsit.
-Legyen, de azért tudjátok jól, hogy Amerika és Kína is igen erősen érdekelt a ti termőföldjeitek iránt, olyan nagyon sokáig azért ne gondolkozzatok, mert ők kicsit kapzsibbak mint mi. Döntsetek jól.

Azt a párbeszédet pedig amelyben az ukránok elveszítik a háborút inkább hagyjuk.
Erre még gondolni se merek.
1889. Poligámiát tiltó törvény ellen vétő mormon férfiak börtönben, Salt Lake City, Egyesült Államok ..
dare 2022.03.06 19:27:26
@paveway: Ez virít szembe a képernyőn, valszeg sokan ezért szólnak hozzá közülük.
Korábban te is csak ehhez szóltál hozzá.
dare 2022.03.06 19:42:42
@sóhegy049: Feszegeted a személyeskedés határát, azért pedig itt bünti van.
De válaszolok a feltevésedre, kommunizmust egészen biztosan nem szeretnék, ahogy színtiszta neoliberalizmust se
Viszont egy hibrid megoldást el tudnák képzelni a kapitalizmus és a szocializmus gyermekeként.
dare 2022.03.06 22:12:32
@Zsoti: Az a problem, ha valaki elkezdi feszegetni azt a témát, hogy várjunk már egy kicsit mielőtt nyilvános lincselésekbe kezdünk minden orosz állampolgárral szemben, hogy hogyan is kezdődött ez az egész, akkor az rögtön Putyin bérenc lesz (ez a minimum).
A jól ismert szólásszabadság ugye (már én is az vagyok, mint az jól látszik)
Senki nem mentegeti az orosz háborút, az orosz agressziót, senki.

Amikor a WTC ellen volt a támadás, akkor a Heti hetesben Verebes István valami furcsa indíttatástól vezérelve elkezdte feszegetni a mi vezetett idáig kérdést, míg a többiek alig hallhatóan motyogtak csak valamit addig.
Farkasházy szóvá tette ezt, hogy most nem szabad ilyet, most azt kell mondani, hogy ezt nem szabad, és majd máskor beszéljünk erről.
Verebes erre rátenyerelt az asztalra, és azt mondta:-jó, akkor én most azt mondom nem szabad, és beszéljünk róla.

Én is azt mondom, hogy nem szabad, de ha kezdünk átesni a ló túloldalára már most, akkor ki kell beszélni majd az okokat, mert a gonosz orosz narratíva az fedi le teljes mértékben a valóságot.
Még akkor sem, ha most olyat tesznek, amit nehéz ép ésszel megmagyarázni, és nem is akarom most ezt (pláne itt, nem idevaló téma) elkezdeni.