Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ser Vazul

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A telefonfüggőség mára már vitathatatlanul népbetegségnek számít. Talán ezzel magyarázható az a jelenség, hogy a minden eddiginél nagyobb, komplexebb és sokoldalúbb okostelefonok elterjedésével párhuzamosan nem, hogy tovább csökken, hanem látszólag érthetetlen okból több helyen nő a minél butább,…..
Mások szoktak...
Az 1948-ban alakult Szakszervezetek Országos Tanácsa (SZOT) a dolgozói szakszervezeteket tömörítő - az egypártrendszer mintájára az egyetlen - munkás érdekvédelmi szövetség volt hazánkban. A szocialista ideológia alapja: "a hatalom a dolgozók kezében" mintegy szervezeti megtestesüléseként állt ki…..
Ser Vazul 2020.08.28 10:51:04
@Örömhernyó: olyat ami akkor volt ma is lehet
Al Pacino talán egyik legzseniálisabb alakítását nyújtotta Az ördög ügyvédje c. (1997) filmben, melyben olyan sztárokkal láthattuk együtt játszani, mint a gyönyörű Charlize Theron, s az azóta igazi legendává és közönségkedvenccé vált Keanu Reeves. Nemrégiben újra megnéztem a filmet, melyet már…..
Kevés olyan televíziós figurát, krimihőst szeretett annyira a közönség, mint Columbo hadnagyot, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági csoportjának minden képzeletet felülmúlóan szakadt, szinte gyagyásnak látszó, ám zseniális logikájú nyomozóját. Most egy dokumentumfilm mesél alakítójáról, Peter…..
Van a filmeknek egy csoportja, amelyek csak itthon, illetve az USA-n kívül néhány más országban váltak kultikussá. Bud Spencer és Terrence Hill legtöbb alkotása klasszikus példái ennek, hiszen a két színész leginkább Németországban és Magyarországon vált legendává. Ide tartozik a…..
Ser Vazul 2020.07.12 11:09:36
Talán az egyik legismertebb talmudi gondolat szerint a világot legalább 36 igaz ember érdemében tartja fenn Isten. Ezek az igaz emberek, cádikok, minden nemzedékben megtalálhatók, így minden adott pillanatban biztosított a Föld fennmaradása. A koncepciót már a Tóra első könyvében megismerjük,1…..
Ser Vazul 2020.07.08 13:49:26
Utolsó hivatalos megjelenését teljesítette a királyi család tagjaiként Meghan és Harry hétfőn, a Westminster-apátságban tartott Nemzetközösség napi istentiszteleten. Az alkalom azért is különleges, mert ilyenkor a királyi család legmagasabb rangú tagjai mind jelen vannak: II. Erzsébet királynő,…..
Ser Vazul 2020.03.10 15:54:35
Billie Eilish most nagyon megy. Lassan olyan magasságokba ér, hogy ő lesz az éppen aktuális legnagyobb popsztár beelőzve Ed Sheerant vagy Taylor Swiftet. Ezt erősíti most az is, hogy ő és testvére, Finneas szolgáltatta az aláfestő zenét az idei Oscar-díj gyász-összeállításához (ahol az előző…..
Ser Vazul 2020.02.10 21:08:10
Jake Gyllenhaal ökölvívós mozija igazi csemege lett a rajongóknak. Stallone "Rocky" filmjei után maradt vákuumot többen próbálták betömni inkább kevesebb, mint több sikerrel. Will Smith filmje az "Ali" harmatgyenge volt, a Mark Wahlberg főszereplésével készült "A harcos" viszont nagyszerűen…..
Ser Vazul 2020.01.25 08:37:35
@padlogaz: na én ezért nem hiszem el
Ezen a hétvégén kerül sor a Grammy díjátadó ceremóniájára, mely mint mindig, most is nagy durranásnak ígérkezik. Viszont a háttéremberek közül most senki sem azzal van elfoglalva, hogy ki is viszi majd haza a cuki szobrocskákat, hanem hogy a volt főnök kitálalt: rogyásig van a Grammy környéke…..
A hollandiai Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc kategóriában osztották ki, a rock-metal színtér díját a magyarországi Harmed együttes kapta. Hasonlóan rangos nemzetközi zenei díjat több mint egy…..
Nem kis feltűnést keltett megjelenésével a Beverly Hilton Hotelben tartott 77. Golden Globe gálán a gyönyörű mexikói-amerikai színésznő, Salma Hayek. Mélyen dekoltált Gucci ruhája, s homokóra alakja azonnal az újságírók lencséinek fókuszába került. De nem (csak) ez az esemény adta az apropót, hogy…..
Ser Vazul 2020.01.12 19:59:23
      Ez a nő jó arc. Őszinte. Az első ponstját arról tette ki, hogy ezen a karácsonyon sem jegyezték el. Az instán és twitteren ugyanis igazán menő, ha valaki a gyűrűs kezét mutatja, miután gyűrűt kapott. A Not Engaged oldal igazán népszerű, hisz minden postjával arról mesél, szingliként is…..
Úgy néz ki, hogy a választók szerint a Fidesz alkalmatlan. Szerencsétlenek most azt hazudják maguknak, hogy csak a Borkai-ügy miatt kell az alkalmatlanság zakóját viselniük ahelyett, hogy szembe mernének nézni a valósággal. Nézzük hát a tanulságokat, melyekben sok újdonság nem lesz, ám összerakva a…..
A kb. két hónap hipp-hopp elröppent, ennyi idő alatt még a legeldugottabb Kalászboruló-alsóról is meg kellett érkeznie az irománynak, ahol az öreg Balogh bácsi szedi össze a leveleket, és viszi át Kalászboruló-felsőre, ahol a kéthetente járó mobil posta összeszedi azokat. Ani előtt ott vannak szépen…..
Képeslap egy gyerekekből álló konföderációs hadi zászlóról egy 1907-es konföderációs megemlékezésről (forrás: Library of Virginia) Amikor a történelemhamisításra gondolunk, elsőre alighanem autoriter rendszerek termékei jutnak eszünkbe, mint például a Sztálin-korszak híres-hírhedt fotói.…..
Minden országban léteznek olyan különös szokások és hagyományok, melyeket a külföldiek nehezen vagy egyáltalán nem tudnak értelmezni, vagy éppen csak furcsán ítélnek meg, kellő kulturális és történelmi háttér-információ hiányában. Kiváló példa erre a magyar húsvéti locsolás, mert amikor ezt a…..
Ser Vazul 2019.08.25 21:23:25
@akkor: engem is a második kérdés érdekelne. Mindenki magának sütöget?
Sokan irigyeljük a topbajnokságok labdarúgóit, a mesés fizetések, a menő autók és az állandó reflektorfény sokak számára jelent komoly vonzerőt. Arra talán kevesebben gondolnak, hogy miközben nyaralás közben mondjuk az angol bajnoki meccseket nézzük, milyen szinten vannak kizsigerelve a játékosok...
A stockholmi Frantzén már új helyszínre költözése előtt is szinte tökéletes étterem volt, azóta viszont még magasabbra tették a lécet a belvárosi, háromszintes épületben, ahol a vendég minimum király... Képes beszámoló egy fantasztikus vacsoraélmény elejéről. Végre újra Világevő Vacsora!..
Ser Vazul 2019.05.22 22:04:45
SZMK John Wick - Idézetek 2019.05.15 21:35:21
A 2014-es John Wick azért is lett sikeres, mert a pazar akció koreográfia mellé jó szöveg párosult...
„A politikai svihák rosszabb a kígyónál. A kígyó, bárhogy vagdalják össze dirib-darabra, él mindaddig, míg a napvilág rásüt, a politikai svihák pedig bármily ép legyen, csak addig él, míg a nap rá nem világít.” [Mikszáth Kálmán: Két választás Magyarországon]   Mióta a Magyar Liberális Párt…..
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
Ser Vazul 2019.02.16 11:06:41
Ötven millió forintot lehet nyerni az ATV-n hamarosan bemutatkozó, 500 - Az ország géniusza című vetélkedőjében, ami a TV2-n frissen besült Legyen ön is milliomos!-hoz hasonlóan tudásalapú, és ha csak az amerikai eredetiből indulunk ki, eléggé megizzasztja a játékost. Mert hát, 500 kérdés, baszki...
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
Ser Vazul 2019.01.30 21:37:05