Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benoke77

0 bejegyzést írt és 357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UTOLSÓ VACSORA - Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy életünket megkönnyítik a kész- és konzerv ételek, pedig nagyobbat nem is tévedhetnénk, hisz amit az idő frontján megspóroltunk, azt elkoptattuk az élvezetek szintjén. A gasztroforradalom legnagyobb ellenségeit bemutató…..
benoke77 2014.06.13 11:51:28
@Emmanuel Goldstein: "az ötven év alattiak közül mainapság kik főznek otthon?"
A környezetemben mindenki, és nem azért mert a hobbija vagy mert rá van kényszerítve. Az ember azt tesz magával és azt eszik amit akar, de aki ilyeneket eszik, főleg ha lustaságból teszi az netto igénytelenség és ökörség is.
benoke77 2014.06.13 13:42:20
@Emmanuel Goldstein: Kinőttem az ilyeneket, nem a belvárosban lakom és metróval járok. Nem hiszem, hogy az olcsóbban, finomat és egészségeset táplálkozás belvárosi hóbort lenne csupán. Na mindegy, mint mondtam, mindenki azt töm magába amit akar, csak ne sértődjön meg ha igénytelennek tartják.
benoke77 2014.06.13 14:53:32
@Emmanuel Goldstein: Soha nem ettem ilyet, tökéletesen megfelel a magyar konyha nekem, meg egy kis olasz. Ez a cikk sem arról szól, hogy egyél fürjkörmöt mangós metélttel, hanem, hogy mi mindent össze nem zabálnak egyesek mert lusták és igénytelenek. A helyes táplálékbevitelre oda kell bözony figyelni, mert amikor 40 évesen szívműtétre vársz és az asszony elhagyott mert a hasadtól nem látszik a kukid, akkor már nehézkes elkezdeni. De értem én, csak belvárosi (gondolom zsidó is) gazdag, elkényeztetett, unatkozó fiatalok azok akik ezzel foglalkoznak, ezért butaság. Egyél egy löncshúsos hambit, hátha enyhül a szorongásod.
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
benoke77 2014.04.17 12:31:33
@ff48bp: Csak az autósok többségét általában megbüntetik több tízezer forintra a szabálytalanságért (mivel van rendszáma, beazonosítható stb.), addig még egy biciklis igazoltatást sem láttam.
Tegnap a belvárosban, buszsávban, 2 cangás egymás mellett teker 5-el, egyik telefonál, majd kedélyesen át a piroson, át az úton a zebrán, járdára fel. Ez legalább három szabálytalanság volt, és tisztelet a nagyon kevés kivételnek, de én 90%-ban ezt látom. Végre rá kéne jönni, hogy forgalomban résztvevők vagytok, akikre a KRESZ ugyanúgy vonatkozik.

"Mindenki szabálytalankodik, csak másképp. A kerékpáros is átmegy a piroson, az autós is"

Ez annyira gáz. A te parasztságod nem számít mert a másik is szabálytalankodik? Én például egyszer mentem át piroson, hogy egy mentőt elengedjek.
benoke77 2014.04.17 14:56:14
@közösperonos átszállás: Ügyesen terelsz:D

Mégis, hány milliárdnyi büntetést szabnak ki (jogosan) az autóval szabálytalankodókra egy évben és mennyit a bicajosokra?
Adott 2 csoport, akik ugyanabban a közlekedésben vesznek részt és akikre ugyanazok a szabályok vonatkoznak (persze vannak kisebb eltérések), mégis tömegével csak az egyiket büntetjük, míg a másik csoport ugyanolyan arányú szabálysértéseit elnézzük. Szerinted ez fair? Fel lehet rá hívni a figyelmet? Nem és igen. Nincs olyan opció, hogy de a másik is.
Jobbegyenes Védtelenül 2014.03.04 13:33:11
A Szovjetunió 1991-ben összeomlott, csapataik kivonultak a megszállt Kelet-Európából. A fél világ a csóró oroszokon röhögött, az egykori szuperhatalom olyan gyorsasággal került a padlóra melyet Ronald Reagan is csak legszebb álmaiban mert elképzelni. A NATO esküdt ellensége, a…..
benoke77 2014.03.04 16:24:11
@lavór: De unom már ezt a Natoval takarózást. Minden szerződés, béke, szövetség addig tartott a történelem során, amíg valaki meg nem szegte. Ha netán nagy gebasz lenne, a nyugati "szövetségeseink" is hagynák, hogy rommá lőjenek minket, csak álljon meg a mackó az osztrák határnál. Amúgy sem az a dolga egy felelős kormányzatnak, hogy ideákat és lepkéket kergessen, mert itt már vagyon nagy békesség, hanem, hogy lehetőségéhez mérten felkészüljön minden eshetőségre függetlenül attól, hogy az adott pillanatban van e reális veszély vagy csak lesz.

@Nemzeti Dohányos: Pontosan, a lengyelek tanultak a történelemből velünk ellentétben. Szerintem még a románok sincsenek akkora sz@rban és több millió tartalékosuk van. A Balkáni államoknak kitűnő a domborzatuk a védekezéshez. Amúgy mi is ki tudnánk sok mindent használni a környezeti adottságainkból.
benoke77 2014.03.04 16:52:26
@lavór: Én nem a VV-ből indulnék ki, bár tény, hogy rossz a helyzet. Nem is írtam arról, vagy gyártottam összeesküvés elméletet, hogy lerohannak minket. Minimális szövegértéssel ez kiderült a mondandómból: "hanem, hogy lehetőségéhez mérten felkészüljön minden eshetőségre függetlenül attól, hogy az adott pillanatban van e reális veszély vagy csak lesz."

"Nem hagynák, hogy rommá lőjenek minket."

Remélem ez soha sem fog kiderülni, vagy ha igen akkor neked lesz igazad.
A ránk váró újabb kelet-európai konfliktusok előtt sokan – az új ukrán rend vezetőihez hasonlóan – még mindig nem fogják fel, hogy a nyelvi sokszínűség a leghatékonyabb módja a nemzet megtartásának. Hitetlenkedéssel vegyes csodálkozással fogadja mindenki, amikor…..
benoke77 2014.02.26 15:44:19
@Fulek: Valóban? Tehát nem harcoltak németek István oldalán? Német-magyar (szkita) harcnak tartották. Nem tudjuk, hogy a magyarok nagy többsége kit támogatott, de azt igen, hogy felrúgta a szokást, és fegyverrel kényszerítette ki az akaratát.
Értem én, hogy neked tetszik a saját kis verziód, de ha egyszer kicsit érzelmek nélkül utánanéznél a dolgoknak, talán árnyaltabban fogalmaznál.
Amúgy régen volt, kár már rajta vitatkozni, nem is ez volt a hozzászólásom lényegi része.
Külügyér Kik azok a tituskik? 2014.02.20 11:08:12
Ukrajna már érzi Putyin halálos ölelését és a módszereken talán senki sem lepődik meg.  Arra azonban, ami e hét elején kezdődött, talán kevesen számítottak. A beszámolók eddig mintegy 26 halottról szólnak, de ez általában már csak úgy szokott lenni, hogy előbb- utóbb még…..
benoke77 2014.02.20 17:04:37
@mojoking77: Ha végre összefognának, meg mi is, nem egymás anyázásával lennének elfoglalva, akkor komoly lépéseket tehetnének az ügy érdekében. Gondold csak el, ha mindegyik ezen dolgozna az Eu parlamentben, a saját pártcsaládját megszólítva, a kapcsolati hálóját kihasználva, lehet, hogy elindulna valami.
De ezt egy párt nem tudja véghez vinni, és nem jó dobásnak kell rá tekinteni, hanem kötelességnek!
Ha ne adj Isten belekeverednek az ottani magyarok, akkor pedig nincs mese, szélső jobbosnak, liberálisnak, zsidónak, kereszténynek EGYÜTT kell utcára menni és kikényszeríteni a politikusainktól a fellépést. Mert vitatkozhatunk 48-on, 56-on, Kádáron, Istvánon, Koppányon, de ha valami, hát ez nemzeti minimum, ami mellé mindenkinek oda kell állnia, félretéve a sérelmeket.
"Engem mától nem érdekel a Majdan, nem érdekel az ukrán demokrácia, de teszek Moszkvára, Brüsszelre, Washingtonra és a Nyugat vs. Kelet évszázados szkander meccs újabb fejezetére is. Engem most csak és kizárólag Kárpátalja érdekel, semmi más." (Forrás: erdélyimagyar…..
Y-GEN A Majdan üzenete 2014.02.19 04:16:59
Bár február eleji a videó, de a Majdan tegnapi ostroma után tán aktuálisabb, mint valaha. A legkevesebb amit tehetsz, hogy megosztod a lány üzenetét, hogy ahogy ő fogalmaz, segíts a demokrácia kiépítésében Ukrajnában. Ugyan a felvétel szereplője arra is megkér, hogy tájékoztasd…..
Orbán Viktor a forradalmi Iránt a népi Kínából köszöntötte. Áder János még mindig nem tért magához az azeri elnökkel folytatott kellemes csevely okozta sokkból, amikor megfogalmazta melegszívű gratulációit új barátjának, az ajatollahnak. Kövér egy idióta, Martonyi…..
benoke77 2014.02.13 08:47:40
@nandras01: Nem tudom a többiek mit írtak, én csak a véleményemet írtam le és tartom. Eszemben sincs a törpét védeni, ugyanezt írnám, ha a Gyurcsány lenne a miniszterelnök és Iránban jópofizna. Lehet nem szép, de ha gazdasági hasznunk van belőle ám legyen. A nyugati világ gyönyörűen elhitette veled, hogy elvek mentén politizál, de ez koránt sincs így. Lehetünk mi a kivételek persze, de akkor nem túl sok országgal állnánk szóba:-)
Az 1944-es német megszállás áldozatainak szánt emlékmű projektje hatalmas vitákat váltott ki. A túlvezérelt kultúrharcot nem, de az értelmes vitákat és párbeszédeket szeretjük. Most különböző nézeteket képviselő magyar történészekhez intéztünk körkérdést, melyik…..
Magyaridióta Egyikre sem 2014.02.11 18:56:19
A fanyalgó és elégedetlenkedő magyar honpolgárok régóta sérelmezik, hogy a hazai választási jogban nem létezik az "Egyikre sem" opció, amelyet azok a választópolgárok ikszelhetnének be, akik a felkínált politikai alakulatok illetve politikusok egyikére sem kívánnak…..
benoke77 2014.02.12 12:15:02
@Parajpuding: Tehát nem baj ha ugyanúgy éhezünk, de legalább demokráciában:D
Tyúkudvar Te miért vagy vega? 2014.02.04 11:46:21
Miért lesz valaki vegetariánus és utasítja el a húsevést, illetve egyéb állati eredetű termékek fogyasztását? Régóta foglalkoztat ez a téma, most pedig kiváló apropó a megírásához, hogy mi is elfogyasztottuk tyúkudvarunk törzsgárdáját. Korábban az önmagukat 296-os…..
benoke77 2014.02.05 16:38:21
@etruszk: Nagypapit sajna nem tudom bemutatni, de nagymama még él és most volt 92. Nagyfater nem ivott és csak pipázott, nagymama nem dohányzik. Persze ők lehetnek a kivételek. 3 gyerekből pedig egy halt meg.
Amúgy nem a vega étrend mellett álltam ki ezzel a megjegyzéssel, szerintem is baromság, hanem az ellen, hogy sajnos a közgondolkodásban a hús az étel, a többi meg díszítésnek van. A fehérjének is van energia szolgáltató szerepe, mint a szénhidrátoknak, de inkább másért fontos.
benoke77 2014.02.05 16:51:54
@etruszk: A testsúlyodat szorozd 1,5-el (az én esetemben 97x1,5=145,5g) és annyi gramm fehérjét kéne bevinned 24 Óra(!) leforgása alatt. 100g csirke nagyjából 24 g fehérje. Tehát az én adagom 60dkg pipimell. Nálam kisebb súlyúak is többet fogyasztanak ennél a környezetemben. Persze ebből nem általánosíthatok, lehet te pont annyit eszel úgyhogy bocs. Ha ennél többet eszel, akkor több húst fogyasztasz mint kéne, bajod nem lesz, (max fosol) csak éppen felesleges. És ha felesleges, akkor ne tedd, mert azért is van, hogy így bánnak az állatokkal. (kevesebb állat, több hely)
benoke77 2014.02.05 17:17:11
@etruszk: Én pusztán élettani szempontból használom a feleslegest.
De szerintem is kibeszéltük:-) További kellemes estét!
Suzanne Svanevik középiskolás diáklány és megszállott CrossFit rajongó. Mindössze 18 éves, de már az edzőtermek vadállataként is emlegetik. Csupán 54 kg, viszont felhúzásban 130 kg-al, fekve nyomásban pedig 60 kg-al is simán megküzd. Kb két évvel ezelőtt lett az edzés rabja,…..
(Filippov Gábor Facebook-bejegyzésének átvétele, a szerző engedélyével)Szóval azt gondoltam, hogy érdemes a háborgás előtt várni három napot, mert hátha csak lassúak, nehezen mozdulnak. De most már tényleg iszonyatosan kínos, hogy a világ egyik legnagyobb, nem mellékesen magyar…..
Neonácik terrorizáltak hónapok óta egy nyitrai diákkocsmát, a tulajdonosnak eltörték a lábát, két másik fiatalt eszméletvesztésig rugdostak. A három hónappal korábbi támadást rögzítette egy ipari kamera. Skinheadek támadtak Nyitrán tavaly októberben és szilveszterkor…..
pite írása Ukrajnában válság van. A novemberi tüntetéseket még lelkesen fogadtam, hisz végre történt valami, végre láthatóvá vált az, amire tudton lehetett számítani legalább fél éve – a Társulási Szerződés döntést kíván, nem lehett tovább libikókázni. A kormány…..
Az ukrán helyzetet lehet egyfelől zavargásnak, másfelől forradalomnak vagy akár polgárháborúnak is hívni. Egy azonban biztos: mindenki számára megrázó helyzet, melyben emberek vesztik az életüket. Ilyenkor a papság feladata még fontosabb: a lehetőségek szerint békés megoldás…..
Hogyaszongya, "Magyarország német megszállásának emlékműve". No fene. Ha Orbán lennék, én is felállítanék most egy ilyen szobrot. Keveset visz, sokat hoz. Nézzük, mit bukhatnék vele: egy kis dádá, mint a Horthy-szobornál (nemzetközi politika), egy kis hiszti, mint mindig (hazai…..
Legyen a kezetek ügyében egy táska, amibe meleg ruhát, tisztálkodó szereket, alsóneműt, könyveket, jegyzetfüzetet, tollakt, gyógyszereket tesztek. Kényelmes cipőt vegyetek. Mindenképpen értesítsétek a harcostársakat, hogyha történt valami veletek. Ha esetleg robbantgatni támadna nektek is kedvetek,…..
benoke77 2014.01.14 09:01:27
@Toll: "Szerintem a terrorizmus vadja is megallja a helyet a robbantot illetoen."

Nem. Amíg valaki nem vállalja be vagy nem követel valamit, addig csak robbanószerrel való visszaélés és rongálás. Az, hogy mi mit tippelgetünk indítéknak az lényegtelen.
benoke77 2014.01.14 13:34:29
@Toll: 2-8, bűnszövetségben 5-10, különös visszaesőként 5-15év. Ha elkapják és csak annyit mond ki akarta próbálni senki sem tudja bizonyítani a terrorizmust. Amint elkezd bankozni, gyurcsányozni, orbánozni vagy a szomszéd azt mondja, hogy fenyegetőzött ilyennel akkor ráhúzzák a terrorizmust. Mivel a bankokról van szó, bármelyik is legyen maxot kap. Ha Horty szobor lenne, az csak szabálysértés:-)
2012 júliusában a a coloradói Lakewood egyik cukrászdájába tért be a homoszexuális pár, Charlie Craig és David Mullins. Esküvői tortát kértek, de a Masterpiece Cakeshop tulajdonosa, a keresztény Jack Phillips azt mondta, szívesen készít nekik születésnapi tortát vagy…..
Mivel a szőrmeipar is nagyon nagy téma így az erről szóló bejegyzést kettébontottam. Az 1. részben  a kanadai, észak-amerikai illetve kínai szőrmetermelésről írtam, ami itt található. A 2. részben az európai és a magyarországi szőrmeipart igyekszem bemutatni.…..
benoke77 2013.12.04 16:24:32
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Oké, fogjuk be az állatokat, tartsunk fent egy hatalmas apparátust (orvosok, gondozók, befogók), alakítsuk ki a helyüket és szerezzük be a megfelelő felszerelést, majd élelmezzük őket nem kevés pénzért. Az évek során összegyűjtött több ezer állat meg ugye nem élhet rabságban, engedjük szabadon őket. A szabadon engedett állatok miután lelegelték a mezőgazdaság összes terményét (nem lőhetjük ki őket), nem találva mást éhen halnak.
Ja nem mert jó pénzért külföldről veszünk takarmányt és élünk boldogan:D

Amikor részeg politikusaink halomra ölik az állatokat szórakozásból és amikor egy állományt szinten tartanak az egészen más.

"Talán azt is érdemes lenne megtudni, miképp kerülhetett sor arra, hogy több tucat állat beteg, rühes legyen."

Úgy ahogy az ember is elkaphat fertőzést, de gondolom jó pénzért beklórozhatnánk az összes erdőt, hogy steril legyen:D

"Ha a vadászat a természetvédelem része - ahogy sokan szeretik mondani - akkor érdemes lenne megismerni a megelőzés fogalmát is."

Vannak gondjaid... A természetvédelem nem azt jelenti elsősorban, hogy minden életképtelen, beteg, hibás egyedet pátyolgatunk, hanem, hogy jól felfogott érdekeinkből fakadóan élőhelyeket őrzünk (lehetőség szerint gyarapítunk) meg és hogy nem szólunk bele a dologba. Csak az emberi világban maradnak életben az életképtelen, hibás egyedek mert életben tartjuk őket mesterségesen.

Amúgy műszempilláért állatot ölni, vagy kínozni, hogy egy új pacsulit kenhessenek az arcukra a hölgyek az undorító.
Y-GEN A hét arca II. 2013.11.20 01:37:52
Rovatunk második arca Horváth András volt adóellenőr, aka. a magyar Edward Snowden. Horváth hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen. Nem kevesebbet állít, mint hogy évente 1700 milliárd forintnyi kár éri a költségvetést amiatt, hogy…..
benoke77 2013.11.21 09:01:25
@lehuto: @01234567: Lehet Fideszezni, de Horváth arról beszélt, hogy a legmagasabb szinten a jobb és a bal összefog. A korrupció nem 2010 óta létezik. Szégyen a Fidesz magatartása és sokat mondó, hogy az Mszp azért nem szavazza meg a vizsgálóbizottság felállítását mert a Jobbik kezdeményezte...
Ebből sem lesz semmi...