Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goldberry

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A madridi találkozó csúcsa a 20-ai virrasztás és a másnapi pápai mise volt. Ez adta ugyanakkor a legnehezebb helyzetet is, amit a csapatunk átélt. Már délelőtt el kellett indulnunk a virrasztás helyszínére, a Cuatro Vientos repülőtérre, ahová másfél millió fiatalt vártak. Nem volt egyszerű már a…..
Okkultizmus, ezotéria, jóga, természetgyógyászat, homeopátia, kineziológia, pránanadi stb. – megannyi gyanúsan csengő szó egy igazi hívő keresztény fülének. De vajon valóban így van? Mert bizony a mai világ szellemi szupermarketje egyre növekvő kínálattal rendelkezik…..
goldberry 2011.08.12 09:24:39
@Jadwiga21:
Az istenkép nem azonos Istennel. Az istenképek valóban nagyon különbözőek, de ha elkezdek mélyebbre ásni, akkor a felszíni különbségek után valamiféle összetartást tapasztalok.
Abban teljesen igazad van, hogy a megváltás Jézusban van. De ez kiterjedhet az Egyház hivatalos, „papírforma szerinti” határain túlra is. Mikor azt tapasztalom, hogy vannak nem keresztény emberek, akik olyan magas erkölcsi szinten, Istennek mélységesen elkötelezett életet élnek, hogy megszégyenítenek vele sok keresztényt, akkor elgondolkozom. És talán nem őket akarom „megtéríteni”?, hanem inkább magamba nézek.
Neked vannak nem keresztény barátaid? A szó legnemesebb értelmében, igazi barátaid, akik nemcsak hogy nem katolikusok, de nem is keresztények? Mert nekem vannak, és ezért fontos számomra ez az egész.

@Illangó2011:
Köszönöm.
goldberry 2011.08.12 10:35:14
@Jadwiga21:
Ha egy hitét igazán mélyen élő, nemkeresztény emberrel beszélgetni kezdesz Krisztusról, ne félj, őt érdekelni fogja... :-) de nem akarok erről vitatkozni veled.
Csak annyit, hogy azzal azért vigyázz, hogy "neki van igaza, nekem van igazam..." Az Igazságot nem mi birtokoljuk, inkább Ő birtokol minket....
Isten áldjon!
goldberry 2011.08.15 17:34:42
@flora:
Szerintem nem eretnek gondolat.
Jézus EMBER volta hangsúlyozódik ebben a történetben. És ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, (illetve csak a testi szenvedéseiben látni.) Ezért tűnhet eretneknek az a gondolat, hogy ő sem tudta mindig azonnal, mit kell tennie. Pedig éppen ebből érthetjük meg, hogy mit jelent az ő teljes önátadása. Pont ebben rejlik az ő emberi nagysága, hogy hagyja magában megmozdulni és cselekedni az isteni akaratot.
A vallásosságnak az elmúlt bő száz évben számos nagy hatású ellenzője akadt. A „gyanú” úgynevezett „mesterei” – Marx, Freud és Nietzsche – alapjaiban támadták az istenhitet, és gondolataik hatására mára valóban megtörni látszik az a naiv…..
goldberry 2011.08.05 10:47:59
@Karakó:
A tét tudta nélkül hozott döntés szerintem nem valódi. Nem ad lehetőséget a mérlegelésre. S pont ettől nem szabad.
Az ember döntésének szabadsága szerintem csak addig terjed, hogy mit kezd egy adott helyzettel.
... egyházmentő akcióba keveredett a magyar politika: ki kell deríteni, hogy itt és most, melyik az igazi, történelmi egyház és melyik nem. Ha kicsi és fiatal, az nem igazi. Minden igazi egyház tehát legalább 500 vagy 2000 éves. Jobb esetben több is.…..
Az elmúlt évtizedekben (századokban?) nagy divat a hit és ész viszonyát boncolgatni, minderről konferenciákat rendezni, könyveket írni és a témát újra és újra felmelegíteni (lásd itt is pár bejegyzéssel lejjebb). Ez mára már kb. az a közhely kéne legyen értelmiségiek…..
goldberry 2011.07.28 16:04:46
@csaba carmarthen:
"Mivel en TUDom, hogy Van, ha azt mondanam, hogy nem tudom, nem mondanek igazat.
Viszont ez nem jelenti azt, hogy nincs szuksegem hitre tovabbra is, sot gyakorlatilag ugyanolyan kihivast jelent mint annak, aki nem tudja, ti. a hit mindig kockazatot jelent hitbeli lepesekre."

Így van! Ez nagyon jó megfogalmazás. Viszont, fordítva is igaz: ha előbb HISZek, anélkül, hogy TUDnék, és vállalom a hitbeli lépések kockázatát, akkor ezen az úton járva tapasztalatot szerzek, azaz tudást. Tehát már tudok. És ez inspirál újabb kockázatos hitbeli lépésre, „ugrás”-ra. És így tovább. Szóval szerintem ez a két dolog, mint hit és tudás, így fonódik össze, és együtt növekszik.
Ez a 2,41 perces nyúlfarknyi videó nem Magyarországon, nem is Magyarországról készült, mégis van köze a témához. Ha elsőre kicsit talán szentimentálisnak tűnik is néhányaknak, azt hiszem, mégis valami lényegeset ragad meg abból, amit hiteles vallásosságnak mondunk. Nekem minden…..
goldberry 2011.06.28 14:20:54
@pacsy:
„Mi családon belül is mondtuk, hogy minél távolabbi "vért" hoz be valaki, annál jobbat tesz genetikailag.”
Ez így van! Illetve pontosabban valahogy így: minél távolabbi (különbözőbb) génszerkezetet hoz be valaki, annál erősebb lesz az immunrendszer. Ez igazán nem sértő. :-)