Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hundor

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
Tisztelt Sándor Bácsi! Őszinte nyíltsággal fordulok Önhöz, hiszen munkásságát nagyra tartom! Személyes véleményem volt az elmúlt évtizedben, hogy nem kell ide Matthäus meg Koeman, meg akárki, hiszen van nekünk egy világviszonylatban is rendkívüli jó edzőnk, mesterünk és mentorunk. Számomra Ön a…..
Nehézkesen indult a tegnapom. Nem volt suli: programot kellett szervezni a hétévesnek, miközben képviselői csoportülés, Parlament, első felszólalás – szűzbeszéd. Hosszú nap egy új rendben. Furcsa és disszonáns. Még mentek a félrenézések, mindenki kérdezgetett, hová ültök,…..
Hundor 2013.02.20 17:13:58
@hoplita: A te fajtársaid meg a röf-röf szófordulatot szokták használni. Bár szerintem, most súlyosan megsértettem a disznókat. Hisz azok közt is kevés az olyan alantas, mint te.
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..
A Duna parti Mártír emlékművet gyalázatos feliratokkal firkálták össze. Legszívesebben azt mondanám, elmebetegek, de attól tartok, többen vannak, mint egy zárt osztályra való szerencsétlenség. Ha én Köztársasági Elnök lennék, most odamennék egy vödörrel, és egy kefével,…..
Megdöbbentő, amikor már a visszafogott, racionális hangok is arra a következtetésre jutnak, hogy Magyarország felejtse el az önrendelkezést és a demokráciát. Ráadásul mindezt a demokrácia nevében... Mire asszociál az Európai Unió alapelveiről az átlagpolgár: demokrácia,…..
Hundor 2012.01.12 23:04:35
@PiggyBlanka: Ez egy nagyon beszűkült megközelítése a világnak. Neked jó a kis falvad határain belül leélni az életed, mert "elvesztenéd a referenciapontodat" hát tegyél úgy. A világ nagyobb és szebb. Én pl értem az angol vicceket, az europai irodalmat és megijeszt a sok tudatlan, önbizalomhiányos, zárkózott ember, aki kis dobozában akar élni olyan áron, hogy oda mindenki mást is bezár. Hülyeség amit írsz. De soha nem fogod megérteni...
Hundor 2012.01.12 23:24:05
@PiggyBlanka: idézet tőled: "Nem vagyunk mi statisztikai hivatal, úgyhogy ne is tegyünk úgy, mintha azok lennénk...

Te ködbe vonod a nyugati civilizációt és arról beszélsz (gondolom lokális tapasztalatok alapján), én a nyugati típusú gazdaságról beszélek, ami de facto a növekedésre és az iPhone sorbanállás imádatára épül. Túl jól zárod el magad ezek elől a tények elől, talán ezért nem látod, de attól ez még így van"

Összegezném:
A statisztika nem érdekel, a "tény" az, ami a fejedben van. Ezzel nem vagy egyedül kis hazánkban. Ez próblémáink egyik gyökere. Nevetnék, de sírnom kell.
Subba ITT AZ ÚJVILÁG! 2012.01.04 00:17:00
na de mi ez mégis???  mi ez?? ..
Hundor 2012.01.04 21:29:10
@Pilu: magára :)
A történet alighanem ma már minden hírérzékeny magyar újságolvasó-internetező számára ismert. Páratlan botrányként tálalja a román sajtó, hogy a pénteken Csíkszeredában lejátszott román-magyar válogatott jégkorongmérkőzésen a román válogatott magyar nemzetiségű tagjai…..
Hundor 2011.12.19 19:53:21
@fantomböske: az első postod nagyon jó volt!!! 5-ös
Idén 15 éves a Fidelitas. Budapesten, a Moulin Rougeban ünnepeltük a szülinapot, több mint 500 taggal, barátainkkal. Ma pedig több baloldali sajtóorgánum és az MSZP támadott a bulival kapcsolatban minket, ferdítésekkel, hazugságokkal vegyítve. Szerintem minden fiatalnak joga van a…..
Örülünk, Vincent? Freakonomics 2011.11.26 11:11:00
Kigugliztam, hogy a közgazdaságtanban mi is az a komparatív előny. Valami olyasmit értettem meg belőle, hogy ha egy ország nagyon jó valamiben, akkor azt a dolgot inkább csinálja ő, és aki nem annyira jó, az vegye igénybe azt, aki nagyon jó. Elgondolkodtam, hogy mi miben…..
Hundor 2011.11.26 13:48:28
Rendkívül szórakoztató írás jelent meg néhány napja az Economistban, az obligát meghatározás szerint „tekintélyes brit gazdasági hetilapban”. Szerzőjének valószínűleg nem a szórakoztatás volt a legfőbb célja, hanem annak sokadik elmesélése, hogy mennyire…..
Hundor 2011.08.15 21:44:27
@popocatepetl: PojácaPeti! Én is köszönöm magvas hozzászólásodat.
Hundor 2011.08.16 09:19:10
@Idet: Az, hogy valaki frankhiteles-e nem szerencse, hanem egyéni döntés kérdése. Ezért másokat kárhoztatni elvakultság. Az egész világ azért szív, mert szinte minden országban az emberek jelentős része és a kormányok is túlköltekezték magukat. Mindenki ugyanúgy hibás és felelős. A cocializmusban szocializálódott kelet-európai politikusok (és maszlagnyelő híveik) persze a gonosz tőkét kárhoztatják, de a frank (és egyéb) hitel nem békekölcsön volt. Nem volt kötelező! Lehet a becsapott kisember szerepében tetszelegni, de elsősorban saját magad csaptad be: vagy tudatosan vállaltál egy kockázatot, ami sajnos nem jött be, vagy ami még rosszabb, hoztál egy sok millió forintos döntést tájékozatlanul. Én is követtem el hasonló hibákat, de olyankor átgondoltam, tanultam belőle és nem másokat okoltam. Engem nem az zavar, ha valaki Orbánékat dícséri, az inkább zavar, ha a bajainkért másokban keresi a felelőséget. Az bosszant viszont, hogy OV és csapata kihasználva az átlagemeberek felelőség-áthárítási hajlamát olyan társadalmat építget. ami az egyéni felelőséget tagadja, és elhiteti az emberekkel, hogy majd az Ő kormánya megmondja a tutit. Eddigi tevékenysége - és eredményei is mutatják, hogy nem fogja. De továbbra is fog ködösíteni, továbbra is hozza majd elő nem készített átgondolatlan törvényeit, építgeti hatalmát és gondoskoik arról, hogy sok-sok évig ne legyünk egy versenyképes, modern ország.

Kár, hogy nem lehetünk barátok. Jókat vittkozhatnánk.
Hundor 2011.08.16 10:28:26
@Idet: igazad van. szerintem is ez mindenki sara. Kormányoké, bankoké és a hétköznapi embereké is. együtt vagyunk a guanóban, és együtt is kell kimászni belőle. ideológiáktól mentesen.

Ui. Én hiszek a kromoszómák közti barátságban :).
Korábban beszámoltam a Discovery Channel Repülj velünk Alaszkába! című sorozatáról, ami az USA-ban Flying Wild Alaska címmel fut, s azt írtam, hogy remélem a Discovery tanult a korábbi hasonló szakmailag specifikusabb sorozatok tapasztalataiból, s végre rendes fordítást…..
Az EA alapítója szerint cég a Római Birodalomra emlékeztet.Az Eletronic Arts alapítója, Trip Hawkins az IndustryGamersben egyebek közt az Apple-ről, és annak kilátásairól beszélt. A fickó szerint a történelem tele van az Apple-höz hasonló példákkal: ilyen volt a Római Birodalom…..
Hundor 2011.08.04 20:16:06
Szerintem az Apple nem azért fog hanyatlani, mert minden jónak előbb-utóbb vége van, hanem mert a cég ugyanazokat a stratégiai hibákat követi el, mint a múltban.

Az Apple innovatív cég volt mindig és ma is az. Az innováció azonban nem elég. Fontosabb kérdés az üzleti model. Az Apple találta fel a windows-alapú rendszert, de a Microsoft lett a világ legnagyobb cége a Windows-sal. Nem mert jobb termék volt, hanem mert megnyitotta a platformot és sokezer cég (számítógép gyártók, szoftver és más harver cégek) váltak érdekelté a rendszer terjesztésében. Az Apple Mac ragaszkodott ahhoz, hogy mindent ő csináljon. Az eredmény egy jó minőségű, de drága termék lett, amit csak néhány részterületen vette fel a versenyt az MS Windowsra írt programok sokaságával és így egy viszonylag szűk réteg terméke lett.

Ugyanezen az úton jár a cég az iPhone, iPad etc termékekkel is. Innovatívak, nagyon jók, de zárt rendszeren működnek és az Apple kitílt minden alkalmazást ami a teljes kontrolját veszélyezteti (lásd Adobe Flash), disztribuciója limitált (egy mobilszolgáltató országonként, viszonteladók relative szűk köre), iTunes eröltetése stb. Csak most nem a MS Windows-zal kell megküzdenie, hanem a Google Androiddal. Egy másik nyitott rendszerrel, amely funkcióiban leutánozza az innovatív Apple termékeket, de sokkal több és olcsóbb (gyakran ingyenes) tartalomhoz enged hozzáférést. A statisztikák szerint az emberek nagy része iPhone-ra vágyik, de Androidos telefont vesz, és mára az Androidon megy a mobil adatforgalom nagyobb része, nem az iPhone-on. idő kérdése és az Apple részesedése egy számjegyűre csökken. Addig ez nem baj, míg a piac nő, de ha már mindenkinek lesz okostelefonja, akkor azt az Apple megszenvedi. Van-e elég innovációs erő a cégben, hogy új termékekkel folyton a többiek előtt járjon? Nem hiszem. Míg az iPhone több mint egy évig egyeduralkodó volt, Az iPad utánzatok megjelenéséhez már csak pár hónap kellett. Az Apple jó cég, de sokkal sikeresebb lehetne - üzletileg. És addig nem fogja elérni, amit elérhetne, amíg SJ harcol a világgal, ahelyett, hogy együttműködne vele.
Hundor 2011.08.05 10:26:54
@interflug: Nem mondtam, hogy nincsenk előnyei a zárt rendszernek. Van ahol ez fontos, de az esetek többségében nem. Ezért is írtam, hogy a Mac egy szűk réteg terméke lett.
Hundor 2011.08.05 10:37:50
@rockjano: De a Microsoft piaci értékét tekintve jó pár évig a "legnagyobb" volt. Piaci részesedést nézve még ma is az. Termék minőségben valóban nem, de egy cég sikerét nem abban mérik - sajnos(?). A Microsoft az utóbbi időben valóban teljesen lemaradt az új trendekről - internet és mobil. Ez az átka annak, mikor valaki túl sikeres és domináns egy piacon. Amikor a piac alapvetően változik egy nagy céget sokkal nehezebb szélirányba fordítani. Mire sikerül, sokan elmennek mellette. (Lásd IBM tündöklése és bukása, majd feléledése - de már egy jóval kisebb piaci súlyú cégként.)

Az ár/érték arány pedig szubjektív dolog. Nekem tetszenek az Apple termékei, de inkább egy jó fényképezőgépre költök, arra spórolok és beérem az olcsóbb (még) gyengébb androidos telefonnal.
Olyasmiről írok most, aminek az igazságáról nem vagyok meggyőzve és meggyőződve. Gondolatkísérletként, elgondolkoztató felvetésként mégis izgalmas lehet; ha más miatt nem, azért biztosan, hogy cáfolata során összeszedjük az értelmes ellenérveket. A munkamegosztás a…..