Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inmfc

685 bejegyzést írt és 456 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NPZN Chelsea Lankes - Bullet 2017.01.03 10:41:34
Dalok, amik már az új évben szólnak. Az új évhez. De még nem az új évből. Viszont azt mindenképpen elmondhatják magukról, hogy az elsők között voltak, ezzel is nyitottuk meg húsz tizenhetet, helloszia és hasonlók. Chelsea Lankes Bulleetja konkrétan a tök első volt, kicsit hagytunk is a kísértésnek,…..
NPZN 2016 legjobb dalai 2016.12.30 23:26:00
A legjobb férfi, női énekeseket, együtteseket, bollywoodi filmzenéket, és koreai pop slágereket is évértékelve tényleg már csak annyi feladatunk maradt vissza ebből a húsz tizenhatból, hogy azokat a dalokat, amik a legjobbak voltak szerintünk, na azokat most jól összeszedjük,…..
NPZN 2016 legjobb kpop slágerei 2016.12.30 20:15:00
Már egy ideje, hogy vannak nekünk ezek a koreai zenék, de egyszerűen még mindig baromi új az egész. Ilyen ismeretlen, olyan távoli, amit talán soha se fogunk igazán átlátni. Például hogy mi volt 10 éve, vagy ki kinek a kije, és miért az, ami. Esetleg hogyan alakult, azt miért nevezik egyáltalán…..
Igaz, eddig a blog nem volt teleszórva ilyen és ehhez hasonló zenékkel, de ettől még nagyon éljük a nem nyugati hangokat és dallamokat. Talán azért is, mert azokban mindig van valami más, valami plusz, amitől sokszor érdekesebbek azoknál, amiket nap, mint nap hallunk. Akár a…..
3. HUNTAR (Anyway, Blindspot) Azért egy nagyon picit irigyeltük azokat, akik az új fifa soundtrackről jöttek. Ott ismerték meg, találkoztak vele, vagy fedezték fel először maguknak az énekest. De másik oldalról meg örülünk neki, hogy ez megtörtént, történhetett, jobb később, mint soha. Ő Lewis…..
6. David44 (Talk, Run) Minden listának meg van a maga kakukktojása. Nálunk talán ő lehet az. De nem is azért, mert elütne az átlagtól, olyan stílusban keresné a kenyerét, ami nem a megszokott, vagy nem a mi játszóterünk lenne. Hanem azért, mert irtó későn, az utolsó utáni…..
Az elmúlt évekből kiindulva ahhoz hatalmas csodának kéne történnie, hogy az erősebbik nem ne képviseltesse magát valaki által és valamilyen zenei formában legjobbak között az év végi elszámolások során. Két éve és tavalyelőtt ott volt a kiwi aranyifjú The Kite String Tangle, tavaly pl. az ugyancsak…..
3. Zealyn (Sleep On It, Overwhelmed) Avagy mivé lesz az egykori American Idol, aki a másik utat járja, a nehezebbiket, és aki nem áll be a többiek után a tornasorba. Hiszen Angie Miller onthatná a rádióknak direktbe a lakossági popzenét, mert őt is magával rántotta és felszippantotta a mainstream…..
6. Stalking Gia (Second Nature, Young Diana) Júliusunk története. Ergó akkor kezdődött minden. Akkor is találtunk rá, a zenepályán egy ideje már szerencsepróbálkozó Stalking Giara. Na meg erre a dalra, az ő dalára, amitől aztán hangosak voltak azok a nyári nappalok, az esték meg még a szomszéd háza…..
9. Sofi de la Torre (Flex Your Way Out) Pop? Alt-pop? Indie-pop? Egyik se? Vagy mindegyik? Nem-nem, ez kérem pop done right. Ahogy azt a spanyol előadóművész a dalait hashtageli, és válaszol így, ha kérdezik tőle milyen zenét csinál már. És van is ebben valami, mert annyira nem hétköznapiak,…..
Ez nem Hollywood. Vagy éppen Bollywood. Nem is a vászon, az előttünk ott a mozikba. Itt, ugyanis a nők indulnak még a legnagyobb szerepekért is. Üdv hát a zeneéletben, ahol igen, vannak énekesnők, akik királynők, sztárok, akik meg nem, azok még lehetnek. Ahogy az igaz arra a kilenc női…..
3. LANY (Where The Hell Are My Friends, pink skies) Vannak ezek a szezonális zenék, amik akkor és ott tudnak csak igazán élni, egybeolvadni az időjárással, a körülményekkel. Lásd a nyári hónapokat, amikor az utazásokhoz, nyaralásokhoz, vagy pihenésekhez nem mindegy milyen az aláfestő zenénk. Hiszen…..
6. Wet (The Middle, All the Ways) Már majdnem az év legnagyobb visszatérésének kiáltottuk ki, aztán eszünkbe jutott, hogy igazából el se mentek, és már az év elején is velünk volt a wet. Ami nem jelenti azt, hogy annyira elfeledkeztünk volna a brooklyni bandáról, egyszerűen csak kibaszott jó érzés…..
9. Glades (Speechless, I Want You So Bad) Nem igazán emlékszünk arra, hogy honnan jött vagy vajon miért is, de kábé mindenért meg tudunk őrülni, ha annak van valami, akár egy kicsi is, kötődése Új-Zélandhoz vagy Ausztráliához. Tényleg akármi, ha ott történt, ha ott találták, ha éppen ott zenélték…..
12. Södra Station (Glad da, 5000 Volt) Fel lehet kötni, mert ez még csak a kezdet, és lesz bőven alkalom megismerni közelebbről az északról érkező előadókat, és zenéiket. Ami azért nekünk is megmagyarázhatatlan, mert egy éve még ezt nem láttuk előre jönni. De a dánok, norvégok, és nem utolsó sorban…..
Egyedül is nagy dolgokra vagyunk képesek, de néha csapatban könnyebb elérni, azt, amit szeretnénk. A zeneéletben is nem minden egy szereplős történet. Az idén például nagyot is mentek az együttesek. Baromi sok és baromi jó dolgok sültek ki ezekből az összeállásokból. A számunkra legjobb tizenkettőt…..
NPZN Hamarosan... 2016.12.27 09:15:00
Dalok, amik nélkül nem lett volna 2016 ez a 2016. Szóval értitek. Lassan év vége, talán jobb is. Túl sokat veszített már a zeneélet, ideje már, hogy valami új fejezet kezdődjön... De mielőtt még tényleg magunk mögött hagynánk az ideit, azért még utoljára essen szó róla, azokról, akik a sok bosszú,…..
NPZN MISO - Take Me 2016.12.23 21:48:40
dalokkal, amikkel már hangolódunk. és amiknél nem is nagyon kérhettünk volna jobbat és szebbet ebből az alkalomból kifolyólag. rá is térünk miért pontosan, de előtte érdekesebb az, ahonnan ez az egész take me jön. mert lehetne hármat találni, de talán még akkor se hibázna rá senki. sőt biztos.…..
NPZN K.I.D - Taker 2016.12.22 14:06:58
dalok, amik aztán tényleg meghozták a karácsonyi hangulatunkat. persze nem úgy, hiszen az ilyenekben semmi de semmi ünnepi nincs. sőt. de basszus, ennél jobb ajándékot aligha kaphattunk volna most, a zenei oldalról. az megint más kérdés, hogy már egy ideje, úgy a hónap elején meg lett osztva a…..
NPZN Little Giants - We Start Fires 2016.12.19 22:07:29
dalok, amikről azért nem feledkezünk meg így két lista készítés között. amúgy is elég vékonyan szállnak az év végéhez közeledve a jó hangtartalmak, szóval kábé mindenre ugrunk, amiben egy kicsit is látunk fantáziát. más szóval megmarad, megragad, adja magát, hagyja magát, és az se zavarja különösen,…..
NPZN LÉON - Liar 2016.12.18 18:02:41
dalok, amik nem hazudnak. hanem jól megmondják. és azt is megmutatják, hogy még nagyon nem hallottunk mindent az évben, akármennyire is hisszük. ugyanis vannak, lesznek is versenyzők, akikért megéri várni, maradni egy picit így a hajrában (nem pedig lezárni), és aztán ünnepelni, feledni mindazt, ami…..
NPZN Maggie Rogers - Dog Years (MV) 2016.12.17 21:43:48
előadók, akikkel nagyon egyszerű és könnyű helyzetben vagyunk, ha csak beszélni kell róluk. mint például maggie rogersről, akiről simán kimondhatjuk: ez az év szólt. egyike is volt azon zenészeknek, akik bármihez is értek, az arannyá lett, azzá változott egycsapásra. mindezt piszok fiatalon, a…..
NPZN Allday - Raceway 2016.12.17 16:27:50
dalok a másnapokra. azok ellen, vagy csak azok mellé. oda, amikor már kitomboltad magad, és nem szeretnél nagyon megmozdulni (oké nem is tudsz). de a visszaalvás se opció, csak nézni előre, megfejteni a tegnapot. azt a bizonyos estét, a rosszat és jót egyaránt, ami történt, meg mi az, ami nem.…..
NPZN Fjer - Better 2016.12.15 20:40:34
dalok a leállásokhoz. oda az utolsó munkanapokra, amikor már végre vége. bár nehezen, kidrámázva, legyűrve, de csak sikeresen megbirkózva vele. ahogy az ezzel a better-rel is történt. hiszen az első pár másodpercre alapján közel sem tűnt olyannak, ami képes lehet, lesz utána a fejben megmaradni,…..
NPZN A R I Z O N A - Oceans Away 2016.12.14 19:37:16
dalok, amiktől letekerheted a hangerőt. legalábbis az életét körülötted. úgy teljesen nullára. oda igen, amikor már csak te és a zene vagy, meg létezel, semmi más odakint a világban. ez megadja, képes rá, bármikor, akárhányszor, ha kell többször is. de azért első fülre se kell félni, félteni, mert…..