Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dóri ház

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011. szeptember 04.Áldott napot Mindenkinek! Minden bizonnyal igaz lesz a cím. Eddig semmi változásról nem tudunk. Ez azt jelenti, hogy második ciklusunk végére értünk. Nagyon jó volt újra itt lenni. Köszönjük az újbóli lehetőséget, a gondoskodást és mindent, amiben itt…..
Dóri ház Dóri Ház 2011.08.25 14:51:00
2011. augusztus 24.Szabolcs szüleinek üzenete:  Ha valaki egy vendégségből nem szívesen indul haza, mert olyan jól érzi magát, azt hiszem az a legnagyobb öröm a vendéglátó számára.Így érzünk mi is, és ezt Szabolcska nevében is mondhatom. A Dóri Ház, és az…..
Dóri ház Dóri Ház 2011.08.23 15:38:00
2011. augusztus 22.Nagyon forró hétvége után vagyunk. Szombaton délelőtt négylábú vendég érkezett a házba. Fanny a boxer, nagyon játékos és barátságos kutyus. Hamar megbarátkozott mindenkivel. Dóri az árnyékban ülve dobta neki a labdát és ő meg csak futott és futott utána.…..
Dóri ház Dóri Ház 2011.08.23 15:35:00
2011. augusztus 19.Hogy is volt? A múlt héten hétfőn, egy változó időjárású hétvége után Botiék hazautaztak Budapestre. A két hét pihenés Nagymama arcát kisimította, kedves emlékekkel indultak a nagy melegben a hosszú útnak.Takarítás, mosás, ágyneműcsere és fúrás -…..
Dóri ház Dóri Ház 2011.08.23 15:25:00
2011. augusztus 8.Botika nagyszüleinek az üzenete:  Tisztelt Dóri-ház vezetője és dolgozói!Két hetet töltöttünk Önökkel-Önöknél. Úgy érkeztünk, hogy több kérdés foglalkoztatott bennünket:ismeretlen volt a hely, a körülmények, az itteni dolgozók, vezetők, akikkel…..
Dóri ház Dóri Ház 2011.08.03 15:45:00
2011. augusztus 03.Süt a nap, most már ismét locsolni kell a virágokat. Botiék nagy sétát tettek a városban. Kánikulai hangulatban érkeztek haza, jóízűen fogyasztották a jó ebédet. Kata anyukája járt nálunk és hagyott pár kedves sort nekünk :Nagy segítség nekünk, hogy…..
Dóri ház Dóri Ház 2011.08.01 12:19:00
2011. július 31. – augusztus 1. Borongós időben, szomorkásan telt a hétvége. Állandóan nekieredt az eső, főleg nagy alvásokra volt alkalmas az elmúlt két nap. Tegnap este Katát hazavitték.   Mi egy kicsit szomorúak voltunk evégett is, de a szülei és…..
Dóri ház Dóri Ház 2011.07.29 17:26:00
2011. július 29.   Újra hangos a ház. Olaszosan élünk. A múlt hét végén sok-sok adományt kaptunk: ágyneműt, csecsemő ruhákat, játékokat, konyhai eszközöket. Nagyon jól jött a segítség. Két lakónk van ezekben a hetekben. Kata, most kezdi a második nyaralós hetét…..
2011. július 07. Csütörtök„Minden nap megszűnik valami, amiért az emberek szomorkodnak, de mindig születik valami, amiért érdemes élni, küzdeni!”  Azt gondolom, ez kifejez mindent! Szomorúak vagyunk, mert elmegyünk! Élünk és küzdünk azért, hogy…..
2011. július 06. Szerda Ez volt az utolsó teljes napunk a Dóri Házban, legalább is erre az etapra vonatkozóan. Hogy mit hoz a jövő, hogy merre sodor bennünket az élet, azt még nem tudjuk. Egyben azonban biztosak vagyunk, visszatérünk még Pécsre. Ha máshogyan nem is, de látogatóban…..
2011. július 05. Kedd „A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol, hogy ismerjük egymást! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudjuk, hogy mitől vagyunk otthon ’egymásban’, de ha a barátainkhoz megyünk:…..
2011. július 4. Hétfő Az utolsó hetünket kezdtük meg a Dóri Házban. Ez már az ötödik, de mint korábban írtam, már nem egy egész hét. Mintha Dorcsi is érezné, hogy minden hátralévő időt ki kell használni, már 9 óra magasságában ébredezett. Régebben nem volt ritka nála a…..
2011. július 03. Vasárnap  Továbbra is tart a hétvége a valóságban is, és a lelkünkben is. Gyakorlatilag az életünkben ez az eddig itt töltött 27 nap teljes egészében ünnepnek számított. Ma megismerhettük „Vacsuti” Judit két nagy fiát, Attilát és Bencét…..
2011. júkius 02. SzombatMa már minden a „régi” kerékvágásba került, ami Dórika ébredését illeti, bár a tíz óra, neki még korainak számít. Alig várta, hogy nappalos nővérkének megmutogassa, miket kapott tegnap. Azonnal kihasználta azt a lehetőséget is, hogy Ági…..
2011. július 01. PéntekJól kezdődött az év második fele. Dórika is korábban ébredt és kelt fel a szokásosnál. Nagyon vártuk ezt a napot. A délelőtt villámgyorsan eltelt. Egyébként is a délután volt hangsúlyos. Vendégeket vártunk. Dorcsi nagyjából tíz percenként kérdezte,…..
2011. június 30. CsütörtökVegyes volt a mai nap, legalábbis ami az időjárást illeti. A derűs napsütést, zivatar majd viharos szél váltotta fel. Meteorológiai jelentést még úgy sem írtam. Ma délelőtt ismét meglátogatott S. Rita a Kossuth rádió riportere, aki most egy kicsit az…..
2011. június 29. Szerda „Mához egy hétre nem leszek itt.”- mondja a nóta, és mondom én is, illetve írom, kiegészítve azzal, hogy lányom se. Harminc napra érkeztünk ide, pihenni, és ez azt jelenti, hogy egy hét múlva indulunk vissza Pestre. Ha az eddigi három hétről…..
2011. június 28. KeddSzép, napos idő köszöntött ránk. Ez a hangulatunkat is hűen tükrözi. Kicsi lányom ma sem kelt korán. Délelőtt érkezett a tanító néni, aki amilyen csendben jött, olyan csendben távozott is. Persze közben eltelt másfél óra, de miután Dorcsi az igazak…..
2011. június 27. hétfő Ismét egy újabb hét. Ez már a negyedik lesz itt Pécsen. Továbbra is nagyon jól érezzük magunkat. Azt gondolom, hogy ennyi idő után már nagyon pontos kép alakulhatott ki bennünk az itteni helyzetről. Az a szeretet, amivel fogadtak bennünket, csak egyre…..
2011. június 26. VasárnapIsmét nem volt korai ébredés, de 10 óra magasságában már nyitogatta a szemét Dórika, aztán gondolom semmi érdekeset nem látott, ezért ismét elaludt. Végül 11 után felkelt. Az ebéd már kész volt. Ezekkel a felkelésekkel megspórolja a reggelit, mert…..
2011. június 25. SzombatA késői lefekvésnek meglett az „eredménye”. Néhány perccel dél előtt ébredt fel Dórika. Még így sem állíthatom, hogy nagyon friss volt. A reggelit az ebéddel összekötötte. Sajtos tésztát kért, megkapta. Úgy terveztük, hogy elmegyünk abba…..
2011. június 24. Péntek A mai nap viszonylag „korán” indult Dórikának. Már 9 órakor felébredt, nagyon kíváncsi volt a Kossuth Rádió Napközben c. műsorára. Nagyon örült, hogy ha csak néhány rövid mondatocska erejéig is, de viszonthallhatta a hangját. Talán ez az…..
2011. június 23. Csütörtök Nyugodt éjszakánk volt, derűs, szép reggelre ébredtünk. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy ennek a Murphy - ivadéknak lejárt a szabadsága, és újra visszatért közénk. (Nem mondom, hogy vártuk, de már nem lepődtünk meg rajta.) Reggelre az egyik…..
2011. június 22. szerda  Kíváncsian vártuk, hogy mi fog tönkremenni ma. (Van még olyan, ami elromolhat?) A nap végére aztán úgy tűnt, hogy „tékozló barátunk” szabadnapos volt. Ez persze nem jelenti azt, hogy csalódottak volnánk. A nap első fele kreatív…..
2011. június 21. kedd  Az éjszakánk kissé rövidre sikeredett, s az sem volt valami nyugodt. Többször kellett Dórikához felkelni, kissé kellemetlenül érezte magát. Ennek az oka aztán reggelre kiderült. Napok óta lakik közöttünk valami láthatatlan gonosz manó, aki minden…..