Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Vilmos Levente - Simplexion

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A számlakibocsátás elektronizálása csökkentené a vállalatok költségeit, bővítené a pénzintézetek szolgáltatási körét és bevételeit – ahogy az adóbevételeket is. A kormány törvénybe foglalta, hogy az év közepéig minden pénztárgépet hálózaton keresztül…..
A kérdésre könnyen lehet pozitív és negatív választ is adni. Mindenestre az elmúlt évek tapasztalataiból arra lehet következtetni, hogy a kedvezményes díjakkal elcsábított ügyfelek csak addig maradnak, ameddig e díjszabás fennáll, vagy kedvezőbbet nem találnak. Ezért azt…..
Hát ezt is megértük. Családunk mindenkori biztos tartóoszlopa, a feleségem 190-es Mercije, máshogyan mondva - az „újautónk” is megérte a félmillió kilométert. 432 ezerrel vettük 2006 márciusában, tehát mi tettük bele a gyűjtemény közel egyhatodát. Így nézett ki…..
Kovács Vilmos Levente - Simplexion 2012.04.15 14:10:56
Két nehezen induló koreai autó, mindkettő dízel. A Hyundai baja két fillérből megoldható volt, a Kia javítása viszont egy jobb használtkocsi árába került. Mai cikkünk blogposztja...
A SEPA (Singe Euro Payment Area – Egységes Euró Fizetési Övezet) bevezetését az Európai Központi Bank (EKB) kezdeményezte azzal a céllal, hogy lebontsa a pénzügyi határokat az Euró zóna országai között. Az országhatáron átnyúló átutalásokat az országok központi…..
mt2mx Csúszik a T2S bevezetése? 2011.09.24 22:07:00
 A Target2 Securities (T2S) projektet az (Európai központi Bank) EKB hívta életre annak érdekében, hogy leegyszerűsítse a határon átnyúló értékpapír kereskedelmet. A projekt megvalósítását az EU országok központi értékpapír elszámoló házai a következőképpen tehetik…..
Az Európai Központi Bank (European Central Bank – ECB) azt tervezi, hogy nem engedélyezi az euró zónán kívüli elszámoló házaknak a kereskedést az euróban denominált eszközökben. Ennek következtében kiürülhet a City, mert a nagy elszámoló házak Frankfurtba költözhetnek.…..
A PayPal vitathatatlanul a legsikeresebb vállalkozás az internetes fizetés területén. A szolgáltatás jelenleg 190 országban elérhető, több mint 100 millió aktív ügyfele van, akik több mint 20 valutanemben hajthatnak végre tranzakciókat. Az elégedett ügyfélbázis talaján a PayPal…..
A kanadai Rogers az első mobil szolgáltató, amely pénzintézetté fog válni. Ennek első lépéseként beadta engedélyezési kérelmét a helyi pénzügyi felügyelethez. A pénzintézetté válás logikus lépés valamennyi mobil szolgáltató számára, hogy könnyen ki tudják használni a…..
Az okostelefonok széles elterjedtsége kötelezte a pénzintézeteket a készülékekre optimalizált felhasználói felületek bevezetésére. E mellett az e-banking használata során nagyon elterjedt technológia az egyes tranzakciók SMS-ben küldött egyszer használatos jelszóval történő…..
Az internet hőskorában a banner igen sikeres volt. A Google a keresésre épülő adwords szolgáltatással elképesztő sikereket ért el. Viszont azon esetekre, amikor a reklámozó szeretne eljuttatni üzenetet a potenciális vevőhöz, nincs igazán jó technológia. A legnehezebb talán a…..
Kollégánk az év legsikeresebb ICT menedzsere 2011 díj büszke birtokosa lett a kedden megrendezett ITBusiness gálán. A Simplexion sikerének kulcsa a Payment Message Hub termék piaci bevezetése. A termék kifejezetten a 2012. július 2-án bevezetésre kerülő napon belüli elszámolás…..
 Amióta a szabad szombat bevezetésre került, a bank szinte az egyetlen olyan szolgáltatás, melyet nem lehet igénybe venni hétvégén. Holott felgyorsult világunkban pontosan hétvégére tolódik a vásárlás. Az eladó pedig, ha nem kézpénzben fizetünk, a legjobb esetben a…..
Immáron a második olyan megoldás jelenik meg a piacon, amely iPhone-hoz kapcsolódó kártya olvasóval valósítja meg a mobil fizetést. Az iPhone kétségtelen előnye az Android rendszerekhez képest, hogy a készülékek között nincs kompatibilitási probléma. Az Androidos készülékek…..
Mivel a szervezők a rendezvény területén csak a belépő mellé adott érintés nélküli fizetést biztosító kártya használatát engedélyezik, ezért a Sziget bankja nem látta értelmét a fiók létesítésének. Ezt egyben azt is jelenti, hogy sehol sem fognak kézpénzt elfogadni a…..
Az Egységes Euró Fizetési Övezetben (SEPA – Single Euro Payment Area) jelenleg bevezetés alatt álló csoportos beszedési megbízás (SDD – SEPA Direct Debit) értelmében az ügyfél a szolgáltatónak ad megbízást a beszedésre. A megbízás értelmében a szolgáltató…..
Nagy Britannia az Euro válság erősödésével magyarázza kihátrálását a Target2 Securities projektből. A Target2 Securities projektet az Európai Központi Bank alapította azzal a céllal, hogy létrehozzon egy Pán Európai elszámoló házat az Euróban denominált értékpapírok…..
A görög válság elmélyülése kapcsán újra és újra szárnyra kapnak találgatások az Európai Monetáris Unió létével kapcsolatban. Ezzel szemben a monetáris unió erejét jelzi, hogy a pénzügyi rendszerek integrációja nem látszik megtorpanni. Az európai értékpapír piacok…..
Magyarország legnagyobb fesztiválszervezője a Sziget Kft. úgy döntött, hogy a legnagyobb magyarországi fesztiválokról száműzi a kézpénzt. A Volt fesztiválon egy barátom beszámolója alapján jól vizsgázott a technológia. Magam várhatóan a Szigeten fogok személyesen is…..
 Néhány nappal ezelőtt számlaszám hordozhatóság magyarországi bevezethetőségéről készült cikkemre kaptam kérdésként, hogy megérheti-e a bankoknak a bevezetés. Első közelítésben nagyon könnyű rámondani, hogy nem. Ha a telefon társaságokat ért szabályozói…..
 A kérdésfelvetés időzítésének oka, hogy a brit bankok bejelentették, nemsokára elkezdik bevezetését. A napon belüli elszámolás bevezetése kapcsán pedig mintha Magyarország is az első és legfontosabb feltétel meglépésre készülne. E legfontosabb feltétel a bank –…..
Személyesen azt gondolom, hogy a válság következménye minden esetben piaci átrendeződés. Egyszerűen azért, mert ha egy ideig le kell mondanunk bizonyos termékekről, szolgáltatásokról pénzügyi okok miatt, közel sem biztos, hogy az anyagi körülmények javulása egyszerű…..
 A PayPal egy igen sikeres példa arra, hogy lehet sikeresen megkerülni a hagyományos fizetési csatornákat. Sikereit az internetes vásárlás elterjedésének és az internetes fizetéssel kapcsolatos félelmeknek köszönheti. Az internetes vásárlás egy oldalról borzasztó kényelmes.…..
 Úgy tűnik, hogy a legnagyobb európai bankok elérkezettnek látják az időt saját kártyatársaság megalapítására. Lehet-e sikeres egy ilyen vállalkozás a VISA és MasterCard hegemóniája mellett úgy, hogy Kína is független kártyatársaságot akar? A kérdésre első…..