Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kereszteslovag1

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
Előbb utóbb mindannyiunkat utolér az az életállapot, melyben nem csak a génjeinket örökítjük át, hanem kedvenc hobbinkra is próbáljuk rávenni a következő nemzedéket. És ahogy számomra a kommentekből is kiderül ez a pillanat sokunknak már eljött vagy nincs is messze.Alapvetően…..
kereszteslovag1 2012.03.26 18:57:04
Idén is meghozta a LEGO Life magazin az elmúlt év legtöbb bevételt hozó készleteinek listáját. A Brickset szerencsére megelőzött a közzétételben, így most nincs is más dolgom, mint kattintásra bíztatni azokat, akik kíváncsiak arra, hogy mely témákért, dobozokért fáradtak…..
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Ománi tudósításunkon felbuzdulva a Könyvtároslány pasija vette a fáradtságot és készített nekünk egy berlini tudosítást a helyi legóvásárlási-állapotokról. Kifejezetten érdekes és élvezetes olvasmány, mely nyomokban még gyűlölt ellenségeket is tartalmaz: franciák…..
kereszteslovag1 2011.12.17 17:27:28
@kereszteslovag1: Már mint úgy értem, hogy a németek közül utálnak legalább annyian minket, mint amennyien kedvelnek.
@Llew: Én még csak magyar tulajdonosú BL boltból rendeltem, őt felhívhattam telefonon és tudott segíteni.
Külföldi BL boltnál már problémásabb a fizetés és a telefonos segítség kérés :)
Annak idején, amikor végigtárgyaltuk a kastélyok történetét képekben, kicsit meglepett, hogy a ma terítéken levő 6090-es erőd megelőzte mind a 6085-ös, mind a 6086-os elődjét (persze ez még változhat, mert nem zártam le a szavazást, és nem is fogom) és befutott másodiknak a…..
Mielőtt teljesen megtöltitek a postaládánk a hírrel: jövőre érkezik a Gyűrűk ura! Talán még emlékeztek páran, mikor azon keseregtem, hogy milyen kár, hog nem vagyunk szivárogtatós blog, pedig olyan kontentünk lenne, hogy csak még. Na, a mai lett volna az a nagy hír, amit aztán…..
kereszteslovag1 2011.12.16 16:45:18
kereszteslovag1 2011.12.17 12:13:44
@Scorpicore: Azért ne kiabáld el, mert még a rendőrség helyett is lehet Walker a Texasi kopó licens egy pörögveforgó rugással :)
A tűzoltók helyett Lánglovagok :)
A mentősök helyett Vészhelyzet :)
Először is! Minden versenyzőnek gratulálunk és köszönjük, hogy nevezett, időt szakított a versenyre! Most pedig, hogy már láttátok, kiket tartott a KLIKK és kockagyár csapat dobogóra érdemesnek, rajtatok a sor! Válassz ki 3 alkotást a 28-ból és jutalmazd a voksoddal! Miért…..
Ha voltak is különbségek a két zsűriző csapat értékelési preferenciái között, egy közös nevező mégiscsak akadt: az első helyezett. Győztesünk alkotása mind technikailag, mind megvalósításban, mind a végeredmény bemutatásában kimagaslik a mezőnyből. Ez kérem szépen…..
Ha azt mondtuk, hogy a 4. helyezettünk nagyszerű ötlet, akkor a bronzérmesünkre mit kellene írnunk? Hát azt, hogy nagyszerű ötlet penge kivitelezéssel. Kétszeresen is: a témát megtalálni, és úgy megvalósítani, hogy a sok részlet csak a képen álljon össze: jár érte egy…..
kereszteslovag1 2011.12.10 12:36:43
@pepita ceruza: Te is meglepődnél, ha egy barbi ruhatervezős versenyen egy fiú lenne a harmadik. :)
Egyébként amúgy meg túlreagálod.
És én még azt hittem, hogy mindenki tudja, hogy a fiúk és a lányok különböznek :) Elvégre például a fiúk nem tudnak gyereket szülni, akkor már ők is csökkent értékűek?
És én egyébként a nőket pont azért tartom többre, mert ők a legózás helyett felnőttesebb hobbikkal foglalkoznak.
Bocs megint az off-ért
Nellit még a középiskolából ismerem. Amikor én negyedikes nagyfiú voltam, ő épp egy szó szerint nagyon kicsi elsős lányként nézett fel ránk (nem :D), ráadásul együtt jártunk edzésre is. Azóta már tökre felnőtt, és most már a két kisfiára kell mondanom, hogy szó szerint…..
A Lego 2011-ben új altémával bővítette a Space készleteket, méghozzá az ’50-es, ’60-as évek (trash)mozijait idéző Alien Conquest névre hallgató termékcsaláddal, amely a nevéhez hűen az agresszív idegenek földi tevékenységét „meséli el”, olyan…..
Amikor már a blogos levlistánkon is olyan üzenet érkezik, hogy "Láttátok a bricksetten az újabb Ninjagos packeket? Komolyan mondom, tiszta G.I. Joe retroérzésem van :) Úgy látom, tényleg ez a jelenlegi sláger a cégen belül :)", akkor tényleg el kell gondolkozni azon, hogy…..
Egész egyszerűen nem legózom. A fenti képen a bontatlan dobozaim láthatók. És ez még nem minden! A hálószobámban van egy nagy rakás használtan beszerzett készletem, köztük olyan csodákkal, mint a 6380-as kórház, vagy a 6769-es western erőd. És mégsem. Persze ezer okot…..
Talán már említettem, a munkám gyakran szólít Ukrajnába, így természetesen időnként a helyi bevásárló-központban is meg szoktam fordulni. Talán azt is említettem, hogy LEGO-t egyáltalán nem láttam a játékosztályon, annál több klónt. A héten belefutottam ebbe. A kivitel…..
Ennyire durva sztorira azért nem számítottam, mikor feldobtam a kérdést. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Ma a sírás ideje jött el. Felebarátaim a legóban, ez volt a mai példabeszédem...
2009. májusában tök jónak láttuk volna, ha Budapesten is feltűnnek, tavaly decemberben arról posztoltunk, hogy mindenhol van már, csak nálunk nincs. Most aztán – nem kis késéssel, de végre! – megtört a jég: Budapesten is feltűntek a menő legó-falpótlások.A 8ker blog…..
kereszteslovag1 2011.08.28 15:20:13
Egy kis ízelítő a 6. széria legóembereiből.Most még a Halálcsillag is jobb hely nyaralás szempontjából. A Sötét Oldalon is van némi fény... Garantáltan jobb lesz a kedvetek és megjön a nyári hangulat, ha beléptek Fabuland egyik kedves  fagyizójába. Ha mást nem…..
Ha szeptember 15 - 25. között esetleg London felé vetne titeket a sors, feltétlenül nézzétek meg a The London Design Festival egyik programját, melyet nyilván azért promotálunk ezen a blogon, mert legóval kapcsolatos. (térkép itt!) Sebastian Bergne (aki egy elég menő dizájner…..
Kedden megismerhettétek a beszámolómból a nyíregyházi LEGO® gyárat, mostantól pedig még több információt kaphattok az üzem mindennapjairól. Drigo ugyanis ott végzi a szakmai gyakorlatát és volt olyan jófej, hogy vállalta, hogy a következő néhány hétben időnként…..