Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zelkabaktay

50 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élményforrás Diszgárfia jegy 2012.04.30 09:48:00
     A Berecz Andrással közös est jegyén tévesen írtuk a Klebelsberg nevet. Zelka írta el. Klebersbergnek. Soma barátunk hívta fel rá a figyelmet: így sikérhegyről van szó, ami szintén elírás, mert nekem sikerhegy a Berecz Andrással közös est. Az igazi…..
zelkabaktay 2012.05.17 08:42:27
@Nem Art Decor: Ha a kérdés többesszáma kettőnkre (Zelka és Miklós) vonatkozik, a közös címünk: baktay@baktay.hu
 –Van olyan vitamin, amiben nincsen műcukor? – kérdezik a gyerekek a patikában bizakodó pillantásokat küldve a gyógyszertáros hölgy felé. – Attól tartok ezekben a szopogatni vagy rágni való tablettákban mind mesterséges édesítő van... – feleli a…..
Galiba, Bátor és Fiú a nyár illatú szénában összebújva alszanak éjszakánként a szélfogó alatti zugban. Szívmelengető látványt nyújtanak reggel, mikor a tyúkház nyitás zajaira sorra előcihelődnek, körém gyűlnek. Csakhogy Bátor tegnap megint rákapott a nyulászkodásra.…..
– Anya, láttad a sütit, hogy hogyan meg van zabálva? – kérdezte Lili Kamilla nap estéjén, amikor először készítettünk Kamilla süteményt. Azóta csak néhány nap telt el (igaz, Új Esztendő kezdődött), de a család megevett további két tepsivel.Miklós szerint ez az…..
Élményforrás Színek és illat 2011.12.08 12:12:00
TÖRTÉNETEK AZ ÉLETBŐL – Miként látják, akik nézik?Az alacsony kis barna megint mellé nyomult. Úgy törleszkedik a könyökéhez, annyira bele van feledkezve a csábításba, hogy észre sem veszi, a hosszú combú vörös milyen hosszú pillantásokat vált a Férfivel. Úgy tesz,…..
Élményforrás Líra az emeleten 2011.12.01 22:33:00
SZÖRP RICE – Meglepetések helyett Péter még mindig ébren van. Pedig már elmúlt negyed tíz. Pedig már háromnegyed órája lefeküdt. Már megint nem alszik. Az új telefonnal matat valamit. Talán meg kellett volna néznem alaposabban, milyen programok vannak rajta, amitől…..
Élményforrás Líra az alagsorban 2011.12.01 12:13:00
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen Tizennégy éves koromban volt a kezemben először furulya. Abban az órában és azon a helyen tizenöt másik lány is fogta a saját furulyáját. Azért voltunk „csak” tizenhatan, mert az osztály másik tizenhét tagja…..
Élményforrás Fiú vagy lány? 2011.11.28 08:08:00
SZÖRP RICE – Meglepetések helyett – Szerintetek ez a cica fiú vagy lány? – kérdezi Péter a konyhaajtóban állva, karjában a Lilitől kapott cicával a hozzánk érkezőket. Kevesen tudnak a kérdésére figyelni.A válaszba belegondolni még kevesebben. Legtöbben…..
Élményforrás Fohász 2011.11.25 08:08:00
NAPOS OLDAL –  Anya, elmondjam neked a fohászt, amit reggel szoktunk Zsolttal az iskolában? – ült fel az ágyban ma reggel fél hatkor Lili. –  Igen, mondd – mosolyodtam el a sötétben. Felragyog a nyájas Nap Ő világít egész nap. Lélek, szellem,…..
TÖRTÉNETEK AZ ÉTELBŐL – Étel-képek a világunkbólA címben szereplő kérdést Péter fiunk osztálytársai teszik fel iskolanapokon tíz óra tájban.Akkor van ugyanis a tízórai szünet az iskolában.Péter azért éppen tíz órakor, a tízórai szünetben veszi elő kis…..
TÖRTÉNETEK AZ ÉLETBŐL – Miként látják, akik nézik? Az ötödiki rettentő-rettegős itt-alvós buli másnapján Lilink kiscicát talált a házunkkal szemközti árokparton.Behozta, kényeztette, simogatta, etette, itatta, az egerek almából kakiló-helyet készített neki –…..
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen Miklós úgy szereti, ha Ottilia tűzön forralja a tejet a vendégek kényeztetésére készített cafe latte- és cappuccino-költeményeihez. Időigényesebb, több figyelmet kíván, de abban hiszünk, a ráfordítást meghálálja magát.…..
Élményforrás Angyal a padkán 2011.11.12 17:17:00
TÖRTÉNETEK AZ ÉLETBŐL – Miként látják, akik nézik? A debreceni pszichológia napokra hívtak bennünket előadást tartani a hallgatók.Gondoltuk, idén az élmény lehetne a téma.Éppen azon méláztunk, mit is volna fontos ez ügyben me_élni, amikor rájöttünk, milyen sokat…..
Élményforrás Tűzpiros álom 2011.10.09 08:18:00
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen  – Megvalósítjuk álmait… – betűzi Péter a negyvenharmadik oldalon található felhívást, majd érdeklődve kinyitja a lapok közé applikált kis felhőforma kartont, ami annak az „ingyenes”…..
HÁT(TÉR)KÉP – Amit szem előtt vesztünk, de ott van a hátunk mögött Ezúton valljuk meg mindenkinek, aki ott volt október 4.-én este a Család, párkapcsolat, szülőség című előadásunkon, a Magyar Pszichológiai Társaság „Pszichológiáról mindenkinek” sorozat…..
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen Ez a torta évek óta kiemelt szerepet tölt be az édes-derűs pillanatainkban. Születésnapokon és bármely más alkalommal, amikor kívánság-finomság készül, a gyerekek egyöntetűen ilyen tortát kérnek. A recept az…..
Élményforrás Nyitva vagy...? 2011.09.09 15:15:00
STYLING – göncök, amikben bátorkodomKérdés, hogy a „vagy” után mi következik? Amikor megláttam Woody Allen nevét az „írta és rendezte” sor után, akkor az első élmény, ami megmozdult bennem, egy évtizednél régebbi moziban ülés volt. Nagyon szerettem…..
Élményforrás Csillám®o©k 2011.09.07 15:15:00
STYLING – göncök, amikben bátorkodom Kijelentem, hogy a címben szereplő R és C betűket én csak zárójelbe tettem. A szövegszerkesztő csinált belőle karikás jeleket. De ha már így adódott, Péter méltónak találta, hogy maradjon is így. Az „adódás”…..
STYLING – göncök, amikben bátorkodom Bátor sok nyikorgás, sivalkodás, nyavalygás és ugatás után végül a teraszon töltötte az éjszakát. Na jó, volt némi huzakodás. Úgy tizenegyig kint ültem vele a teraszon, ott olvasgattam a hálószoba helyett. De akkor a „ki…..
Élményforrás Ünnepek napja 2011.09.05 15:15:00
STYLING – göncök, amikben bátorkodom Az elsős évnyitóról biciklizünk hazafelé. Lili elöl gurul a lejtőn, én kissé lemaradva óvatoskodom. Barátnője mögöttem, bőszen kapaszkodik a derekamba és nyújtja a lábát, ahogy csak bírja. Már azt gondoltam, túl vagyunk a…..
Élményforrás Nem szeretem szilva 2011.09.05 08:48:00
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen Péter fintorog. – Nem ízlik – mondja. – Mit szeretnél másképp benne? – kérdezem. – Csípi a számat. – Kókusz van benne, mandula, méz és aszalt szilva. – Nem szeretem a szilvát.…..
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen Kirándulunk. Pontosabban ücsörgünk az árnyékban az év eleji, iskolára hangoló kiránduláson. Az elsősök elvonultak Zsolt bácsival, a kisebbek és nagyobbak élvezik a látványt, a nap melegét, a szellőt, az illatokat…..
Élményforrás Valami... 2011.09.01 15:25:00
 ...leli a kártyaolvasónkat. No pictures.Napok óta gyűlnek a fotóink a fényképezőgépben, s hiába próbálom átvarázsolni őket.Valami... I/O hibával ijesztgetnek.Ígérem, amint sikerül áttölteni a Péter és Lili újabb ruhakölteményeit, a konyharabságunk idején született…..
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen A vércukor-hintáról sokat gondolkoztunk már. A vanília pudingos, tejberizses, bolti joghurtos önbecsapás helyett itt egy olyan cukormentes finomság, amit a nyulainknak köszönhetünk. 1. Hámozott, kimagozott almákat főzök…..
Élményforrás Kopaszok 2011.08.27 17:17:00
NAPOS OLDAL– fények és remények egyérzelműen Belesimulok a fotelbe. Az alkaromat lazán ráengedem a karfára, a hátamat nekiengedem a támlának. A nyakam ellazítom, hátrabillentett fejemet Timi puhán nekiengedi a gallérnak. A hajszálaim között simogatva-csiklandoz a…..