Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hothead

0 bejegyzést írt és 385 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisebb szünet után folytatódik a “Tíz ok”-sorozat, melynek keretein belül jártunk már Angliában, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Franciaországban (a sorozat eddig részeit itt találod), most pedig Svédország, azon belül is Stockholm következik. A szerző régi ismerősünk, Bandirepublic, aki…..
hothead 2017.12.24 04:09:14
@bandirepublic: most komolyan foglalkozol az okoskodo kommentekkel? elore leszogezted, hogy a sajat velemenyedet, szubjektiv listadat tarod a nagykozonseg ele, nem? varhato volt, hogy kapsz hideget, meleget egyarant; nem kell ezen felhuzni magad, az a fontos, hogy ti szerettek ott elni. nekem pl ez a poszt is tetszett, jok az erveid, de nem koltozok :)
Ausztráliába vezet az utunk ma, méghozzá egy nagyon régi szerző Hot head segítségével, aki egyike volt a blog első, több posztot is jegyző szerzőinek. Ma nemcsak az derül ki, mi történt vele és családjával az elmúlt években (egészen pontosan 2014-től mostanáig) Brisbane-ben,…..
hothead 2016.05.24 04:53:10
@adg: tudom, hogy tudod, nincs is semmi gond ezzel; nincs ket egyforma iskola, igazabol nem is tudom milyen szinten dontenek a tanmenetrol.
hothead 2016.05.24 05:05:23
@Bredpitt Monika: itt talasz nehany gyakorlo tesztet: www.theaustraliantest.com/

tobb, mint 6 eve jottunk el Mo-rol, azota nem voltunk ott es nem is tervezzuk a kozeljovoben
hothead 2016.05.25 03:12:26
@Tristee:
Iskolaban lehet jarni hittanra, de nem kotelezo. Mi nem vagyunk hivok, ezert errol nem tudok tobbet mondani. A kereszteny vallas a legelterjedtebb az orszagban (meg), ezt koveti a buddhizmus.

Nem biztos, hogy ertem, mit akartal megtudni az aboriginal gyerekekkel kapcsolatban. Aboriginalok nincsenek a kornyekunkon, viselkedesi, beilleszkedes problemakkal kuszkodo gyerekek viszon vannak.
Lélekben kívülállóként töltött magyarországi ifjúkor után saját megítélése szerint még éppen idejében ment Londonba BL4, hogy aztán ír feleségével New Yorkban telepedjenek le. A mai poszt mégsem a külső, sokkal inkább a belső történésekről szól, arról, hogyan…..
hothead 2016.05.25 02:57:17
@Golf2:
Evek ota nem irtam ide, de ezek az onkentes (es persze pontatlan) statisztika keszitesek meg mindig mindennaposak, ugy latom (max a felhasznalok valtoznak) - miert csak Angliabol irnak, miert csak IT-sok irnak, miert csak nok irank, sikertortenet-e az angliai mosogatas ill. baby sitter-kedes stb.
A blogot latogato kulfoldon elok nem tekinthetok reprezentativ csoportnak.

A tegnapi poszt az enyem, es annak ellenere, hogy a munkamrol nem irtam, mindossze egyetlen mondatban utaltam csak ra, (kizart dolog, hogy kiszurtad) ennek ellenere fizikai munkat vegzek. Anno egyetemet (is) vegeztem es onkentes munkam is van neha. Akkor most mi van?

Ha meg fizikai munkason az iskolazatlan embert erted, akkor meg is van a valasz a kerdesedre.
Mármint Anita és családja Ausztráliában. Határátkelésük az alaposan végiggondolt és megtervezett fajtából való, de nem csak ezért érdemes elolvasni a történetet. (A nyitóképen kívül mindegyik fotó Anitáé, amit külön köszönök.) „Pénteken délután lementünk a…..
hothead 2013.11.22 09:30:56
@tableno: köszönöm az érdeklődést, megvagyunk. bevallom, ritkán olvasom a posztokat (még ritkábban írok :p), azért ha au-ról vagy hollandiáról van szó kivételt teszek. zajlik az élet, ahogy mondani szokták, épp költözés előtt állunk (elvégre már vagy két éve nem költöztünk :p, csak pár km-rel megyünk arébb a városon belül), és hát nyakunkon a nyári szünet! fogok írni, hisz megígértem, hogy mikor, még nem tudom :)
momo írt már brazíliából?
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
hothead 2013.04.08 16:02:42
@a nagy levin 2: mivel ezt a posztot én tuti nem olvasom el - a 900 kommentet meg pláne - ezért csak annyi érdekelne, honnan írsz, ha nem titok?
hothead 2013.04.09 15:17:20
@a nagy levin 2: ausztrália? jó választás :)
van bürokrácia (épp az ez előtti au posztnál vázoltam), de lekűzdhető!
kíváncsi leszek a fejleményekre!
Mai szerzőnk, Csuvi észrevétele, hogy a posztok többsége (nagyobb) városból érkezik. Nos, ő alaposan belepakol a mérleg másik serpenyőjébe, hiszen ausztráliai lakhelye a legközelebbi településtől 42 km-re van, és Lake Grace-t is nehéz lenne nagyvárosnak nevezni a maga 530…..
hothead 2013.04.07 03:17:52
@hagyma: "nem akarok ausztraliaba menni" megis folyton ez a tema. mondom, turistakent barmikor. "en az egyenes utrol beszeltem" en is. nem azt mondtam, hogy bizz meg egy ugynokot (mi sem tettuk), de hasznos es viszonylag naprakesz az oldala. ja es a bevandorlasi ugynok nem ugyved. na, reszemrol nincs mit hozzafuzni a temahoz, olvasd a belinkelt oldalt, ha erdekel au, ha meg nem, akkor ne mantrazd folyton, hogy te barmikor, barmit tehetnel legalisan.
hothead 2013.04.08 04:27:48
@spangola: a bevándorlási ügynök csak olyan eseteket vállal el, ahol az ügyfél majdnem biztos, hogy vízumot kap a végén (kivételek mindig vannak, ugye). ha elvállal, az azt jelenti, hogy az ő segítsége nélkül is boldogulsz... igen, kell az angol, kell sok pénz, na és rengeteg türelem. a szabályok pedig egyre szigorúbbak lesznek (pl nekünk "még csak" 5-ös IELTS kellett, ma már 6-os kellene), annak ellenére, hogy még mindig fogad az ország menekülteket (mo-ról nem kapsz menekült státuszt). mi kb. 3.5 évet vártunk a vízumra (pr), eladtuk a házunkat, autónkat, hogy megfinanszirozzuk a letelepedést.
a villanyszerelő és a víz-gázvezeték szerelő a két legjobban megfizetett szakmunka au-ban, de a bürokrácia itt is paradox néha. bő 1 évvel a megérkezésünk után kapott a férjem licence-t, amivel vállalhat villanyszerelő munkát. közben el kellett végeznie egy tanfolyamot, majd vizsgát tenni, és még így sem volt sima ügy. kezében a licence-szel már pár hét alatt el tudott helyezdedni, szóval happy and.
hothead 2013.04.08 04:43:35
@ffüttyfürütty: annyit pontosítanék, hogy nem konkrét munkára kaptuk a vízumot (van olyan típusú vízum is), hanem a szakmának köszönhetően, ami akkor hiányszakma volt au-ban (most nem vagyok képben, de valószínűleg most is az).
ahogy szandra kijött, az is egy megoldás, de bizonytalan kimenetelű (ezt ő is tudta), ráadásul a szponzori vízumnak is különböző típusai vannak, nem biztos, hogy állandó lakosi (nem tudom, neki milyen lett végül.
Meglehetősen kalandosra sikeredett Folkstone angliai élete. Ő sem kerülhette el a kultúrsokkot, ami vissza is kergette Magyarországra, ám pár munka nélkül töltött hónap után mégis visszament. „Leérettségiztem, elmentem egyetemre, de ott elvitt az újonnan jött szabadság…..
hothead 2013.04.04 15:43:55
@adambrisbane: ezt a stílust biztos a szakácsiskolában tanítják. ennek ellenére nem vonnék le messzemenő következtetést a szakácsok általános műveltségét illetően.
hothead 2013.04.05 05:18:57
@adambrisbane: maradjunk annyiban, hogy nehezen hihetőek ezek az általános érvényű igazságok egy-egy népről. ahogy az itt kommentelők sem alkotnak homogén csoportot - sok szempontból nem! a te posztod sem aratott osztatlan sikert, szóval kicsit sem vagyunk egyformák (szerencsére!).
ez az "el kellett hagynom szeretett hazámat" meg már az őrületbe kerget! és hogy ezt miattam? ez nagyon kedves, de tőlem bármikor visszamehetsz, vagy bárhova máshova, így nullára csökkenne az esélye, hogy esetleg összefutunk valahol.
Hollandiában komoly hagyományai vannak az önkéntes munkának, odafigyelnek egymásra az emberek, és még környezettudatosak is. Persze a sok pozitívum mellett akadnak hátrányok is, például a lakáskeresés ott (sem) egyszerű – mint erre mai szerzőnk, Anna is rájött. „2012…..
hothead 2013.02.27 13:24:11
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: egyrészt ez nem csak hollandiában van így, másrészt ennek ellenére sincsenek tele az utcák hajléktalanokkal. ez valóban embertelen...
hothead 2013.02.27 14:14:00
@hagyma: valahol meg kell húzni a határt. így lehet elkerülni, hogy tömegszállássá váljon a lakás, esetenként a tulajdonos tudta nélkül. (a legtöbb lakást tényleg ügynökségen keresztül lehet kivenni).
nm-ekkel nem vagyok naprakész, csak egy példa: a velünk szemben levő 8 lakásos házban az összes lakás 1 hálószobás volt, és kizárólag egyedülállóak ill. párok laktak bennük.
hothead 2013.02.28 01:03:25
@Ferdeszemüveg: én pont az ellenkezőjét tapasztaltam hollandiai életünk során:
"Szelektív hulladékgyűjtés a legmagasabb szinten

A családi házaknak 2 db kukájuk van. Az egyik belül ketté van osztva, hogy a háztartási hulladék és az újrahasznosítható műanyag külön rekeszbe kerüljön. Csak zsákba tett szemét dobandó bele. A másik kukába a kerti hulladék kerül, ez a „zöldkuka". Ezeket heti váltásban, tehát kéthetente ürítik.

A társasházak lakói egy földbe süllyesztett szeméttárolóba dobhatják a szintén bezsákolt szemetet. Egy ehhez használatos kártya lehúzásával nyílik a tároló fedele. Az újrahasznosítható papírt havonta gyűjtik össze a ház elől. Az üveget el kell vinni a legközelebbi gyűjtőhelyre, ugyanitt a még használható ruhát, cipőt is bedobhatjuk a megfelelő tárolóba. Ezek a gyűjtők szintén besüllyesztett, hatalmas fémtartályok."
ez az idézet egy korábbi posztomból való.
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
hothead 2013.02.18 12:40:45
@teotwawki: " a magyar gyakorlat ellentétes a szabad mozgás elvével, ami az Európai Unió egyik alapelve" irány európa!
azt lehet tudni, mikori ez a szabály? csak, hogy tudjam, törvényt szegtem-e.
hothead 2013.02.18 12:45:30
@tableno: ne légy neveletlen :), csak egyszerű, mint a faék.
Ma Hollandia az úticélunk, ám Zeeuws Meisje posztjaival ellentétben most nem az egyetemi életről lesz szó, hanem a munkás hétköznapokról. Főhősünk, Viktor a családot hátrahagyva vágott neki a (majdnem) ismeretlennek, és nem csekély hányattatás (és azt gondolom, mindenki…..
hothead 2013.02.18 04:22:15
@kommentelő123: ami egy magyar szakmunkásnak (gyanítom, magasabb képzettség esetén is így van) jó fizetésnak számít, annyiért a holland nem vállalja el ugyanazt a munkát.
hothead 2013.02.18 04:34:21
@Dilis Csávó: majdnem 1,5 éve jöttünk el hollandiából, de a mai napig tartom a kapcsolatot az ottani barátainkkal. a nagylányom pl. a múlt héten kapott levelet - igazi, hamisítatlan, kézzel írott levelet - az egyik holland barátnőjétől.
nem erre mondják, hogy amilyen az adjon isten...?
hothead 2013.02.18 05:09:14
Rengeteg olyasmi az oktatók és diákok közti kapcsolatról, az együtt gondolkodásról, a csalás elutasításáról, a minél szélesebb látókör támogatásáról, aminek Magyarországon is igencsak helye lenne – derül ki Zeeuws Meisje összegző írásából. (Korábbi posztjait itt…..
hothead 2013.02.15 03:53:47
@tableno: ez tényleg jó cikk.
hothead 2013.02.16 01:25:54
@DieNanny: sok a turista, az biztos. viszont én nem amszterdamról írtam, mert "az általam megismert emberek" nem ott élnek. a mi városunkban 1 cs volt, amit én ugyan csak kívülről láttam, de nem volt nagy tömeg a környékén, nem általánosítottam egész hollandiára, hiszen az elég torz képet adna. amszterdamban nem voltam eleget ahhoz, hgy ezt megítéljem.
hothead 2013.02.16 01:28:19
@tableno: ahogy mondod. és bp sem mo :)
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
hothead 2013.02.15 13:21:23
@tableno: birca, aki letelepszik skandináviában és olajfúrótornyon dolgozik norbi váltótársaként.
hothead 2013.02.16 00:52:15
@kacce: szia, én azt gondoltam, még maradtok néhány évig. vagy kaptatk valami jó munkaajánlatot? írsz majd mo-ról is? engem érdekelne.
hothead 2013.02.16 01:11:02
@kacce: sok sikert neketek! érdekes lenne pedig olvasni, talán megjön a kedved hozzá, ha már ott lesztek és látod a különbségeket. mondjuk, a fenntartásaidat is megértem :)
tudtad, hogy momo-nak is kislánya született?
A mai posztból kiderül, hogy milyen az, amikor sokféle náció fiatal felnőttjei élnek együtt egy campuson, megtudjuk azt is, vajon anyu pakol-e a hétvégén sült húst az egyetemista kisfiának / kislányának, és fény derül arra is, hogy a gondnok mindenhol ugyanolyan, dolgozzon bár…..
hothead 2013.02.06 12:38:00
@Don Quixote de la Ferko: ha kettőjüknek sem sikerült összeszorozni két számot - lévén, hogy különböző országokban tanultak (vagy mi...) - nem vagyok benne biztos, hogy ez az oktatási rendszereket minősíti...
hothead 2013.02.12 02:43:00
@medvemackó: itt valami félreértés lesz " A lányom történetesen arra a bizonyos egyetemre jár - St. Andrews, Skócia", viszont a szerző mindhárom posztjában egy middelburgi egyetemről (hollandia) van szó.
hothead 2013.02.14 02:34:43
@medvemackó: "Én erre a félmondatra reagáltam," én pedig arra, amit idéztem a kommentedből. mivel ez a cikk sorozat egy hollandiai egyetem mindennapjaiba enged betekintést, ezért úgy gondolom, az ott tanuló (middelburg) diákok társadalmi rétegződését vázolja, és csupán példaként említi skóciai st andrews egyetemet. ""Valami ilyesmi lehet (bár sokkal magasabb szinten) az a klub is" míg ez a te véleményed szerint nem ilyen. ennyi.
A cím nem csak mai úticélunkra, Máltára érvényes (noha, mint Andi írásából kiderül, oda fokozottan), hanem azt gondolom, általában véve is minden országra, ahová kívülállóként csöppenünk. A mai posztban azonban természetesen nem csak erről lesz szó, hanem arról is, hogy…..
hothead 2013.02.09 15:12:15
@spangola: akasztott ember? rögtön kevesebb kommentet generálna!
hothead 2013.02.09 15:13:36
@hagyma: hát ez bizony több, mint ahány éves vagy! jajj!
hothead 2013.02.12 04:21:42
@cukorhal: " Rájöttünk, hogy Amszterdam a numero uno" szerintem ezt már régóta tudod :) sok sikert bárhol a világban, és kíváncsian várom, legközelebb honnan jelentjezel!
A tematikából adódóan rengeteg szó esik a blogon arról, milyen elmenni, ám viszonylag kevesebbet beszélünk arról, milyen hazajönni – akár csak látogatóba is. Ezt írta meg Rozamami, aki tavalyi élményét osztotta meg. Már csak azért is érdekes, hiszen a dolgok természetéből…..
hothead 2013.02.11 04:05:05
@Kihaennem00: " ha én utálok valamit ,pl. m.o-t, akkor eszembe nem jut magyar fórumokon lógni egész nap." ha meg a mo-ról elköltözők ellenszenvesek, akkor nem olvasok róluk/nekik szóló blogot... nem "önigazolom", hogy milyen jó is mo-n élni.
hothead 2013.02.11 04:19:03
@mommmmo: momo visszatért :) hurrá!
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
hothead 2013.02.09 02:08:12
@hagyma: na, a könyvírásról valahogy lemaradtam! a blogot igérgeted, amióta itt feltűntél. az hogy fog menni ennyi idő távlatából? vagy majd hosszabb időtartamokat felölelő, kevesebb számú bejegyzésben? a blogot tervezed kiadatni könyv formájában? olvastam már olyat, összességében tetszett. (na ez nem jelent semmit látatlanban, nehogy elbízd magad!)
hothead 2013.02.09 02:25:39
@hagyma: "mikor ujsagiro voltam" na, most csendben mosolygok :)

ennyi információval a birtokomban ezt ajánlom neked, aki szerint az itteni írások nagy hányada kamu: www.imdb.com/title/tt1384816/
hothead 2013.02.09 02:28:01
@hagyma: megvenni??? azt hittem, küldesz majd egy dedikált példányt!
Meseszerű, de igaz történet következik ma, méghozzá egy Stockholmban élő párról, Vikiről és Gergőről, akik egészen fantasztikus kitartással és útvonalon jutottak el Stockholmig. Történetük sok szempontból elgondolkodtató, ami engem leginkább megfogott, az az elszánt akarás…..
hothead 2013.02.07 13:32:18
@Karinette: "az öltözködés és a divat is hozzátartozik egy országhoz..." biztos van néhány h&m a városban :)
egyszer talán összeszedem az ilyen irányú gondolataimat, mert engem pl. sokkol(t) az ausztrál "divat".
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
hothead 2013.02.04 14:20:19
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..
hothead 2013.02.02 03:32:37
@mommmmo: megnyugtatlak, ennek semmi köze a szüléshez, én több, mint 3 éve szültem utoljára, de szintén követhetetlen a gondolatmenet. mintha egy rémálomból felriadva írta volna vagy nem is tudom... a kitekert körmondatok mellett kissé furcsán hat az "éppen tök jól keresek" összetétel :)

írok majd nemsoká, addig is jó babázást! ja, és nem küldtél képet, pedig azóta is várom.
hothead 2013.02.02 03:41:10
@Saman: "hogyan dolgozhat szakácsként...?" ez engem is érdekelt. "Itt a szakacs munka elegge kozel van a betanitott munkakhoz." nem kell szakképesítés? ez valóban fura. de hát ahogy Auguste Gusteau mondta: "főzni bárki tud."
Kanadáról sok ok miatt idealizált kép él bennünk itt, Európában. A nyugalom, a társadalmi béke országának tűnik, de a leegyszerűsített kép ebben az esetben sem igaz. Hogy mi igaz és mi nem, az azonnal kiderül. „Kanadában tényleg olyan érzés, mintha kicsit otthon lennél. A…..
hothead 2013.02.01 00:51:55
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): a szerencsésebbek közé tartozunk, csak a garázsban állt a víz, az egyik előtetőnket bontotta meg a szél és 2,5 napig voltunk áram nélkül. még az iskola is kinyitott időben (29-én kezdődött a tanév). a belvárosban rosszabbul jártak :(
hothead 2013.02.01 03:44:23
@angyalka67: "Ez egy nagy zagyvaság volt." ebben egyetértünk.
viszont ebben egyáltalán nem:
"Régóta olvasom, de még nem sok segítséget nyújtott abban , hogy el tudjam dönteni - hova is szeretnék menni." mert ez a blog nem erre hivatott! van bőven negatív és pozitív hangvételű poszt egyaránt, de ez alapján nem szabad országot választani. felnőtt ember vagy (gondolom), magad kell döntened a saját elképzelésed, képességeid, végzettséged, tapasztalataid, lehetőségeid, nyelvtudásod stb. alapján. írtam már több posztot is ide, különböző témákban (hollandia és ausztrália címkék alatt találod), mindkét általam megismert országot ajánlani tudom, de pl. ha nem kaphatsz au vízumot, mert nem tudsz eleget tenni a vízumszerzés feltételeinek, akkor hiába olvasol akár hetente ausztráliáról, senki nem tud segíteni a letelepedésben.
hothead 2013.02.01 03:55:24
@bpetya75: nem terveztem, köszi, már a címe is sokat elárul... a 900 kommentet meg pláne!
Mi jut eszetekbe Hollandiáról? A kerékpárok? A kávéházak? A tulipán? A sör? Mai szerzőnk, Hothead régi írónk és kommentelőnk, egyike a legrégibb törzstagoknak (aki egy ideje már követi a blogot, az biztosan emlékszik a Hollandián keresztül Ausztráliába költöző…..
hothead 2012.08.22 06:21:43
@Gondolkodni Próbáló Birca: most olvastam, a velemenyedet bulgariarol, ez sok mindent megmagyaraz szamomra....
amiket negativumnak titulalsz hollandiaval kapcsolatban, nem feltetlenul az, ha figyelembe vesszuk, hogy egyik dolog sem -kotelezo. nem kotelezo drogozni, en sem tettem, lehet feltenni fuggonyt, senki nem szol bele, termeszetesen leveheted a cipodet a lakasodban, sot futhetsz is, annak ellenere, hogy a hollandok 15c koruli homersekletet tartanak ejszaka odabent. a hatso kertek bizony el vannak keritve, az elokertek nem, az osszeepitett sorhazak koze nincs hova keritest tenni. nincs konnektor a furdoben - erintesvedelem. a "robotok" meg "unalmasak" meglatasodnak meg epp ellentmondanak a fesztivalok, a hangulatos unnepek, jopofa szokasok.
nem vagyunk egyformak (szerencsere)
hothead 2012.08.22 07:57:59
@Gondolkodni Próbáló Birca: szerintem van ertelme a vitanak, amig megfelelo a hangnem. eddig az, nem? :) neked bejon a balkani kaosz, nekem nem, ennyi. senkit sem akartam arra sarkallni, hogy induljon el hollandiaba, csak leirtam, en milyennek lattam. azt furcsalltam, hogy mindazt amit en pozitivumkent eltem meg, te pont negativumkent emelted ki. mondom, kicsit ravilagitott a bulgariarol olvasott velemenyed.
Határátkelő Haza csak egy van? 2013.01.07 11:24:00
Málta, Ausztria, Svájc, Ausztrália, Magyarország mai posztunk színterei, ám a történet máshol ér véget (legalábbis ideiglenesen). Alíz (ezt a nevet kérte, hogy ide írjam) tapasztalata: mindenhol vannak pozitívumok és nehézségek, hol a fizetés, hol a környezet, hol az emberek –…..
hothead 2013.01.07 15:53:20
@Hari Seldon 2: "Még a Langerhans-szigetek nem volt még..." vajon most hányan keresik lelkesen a googlemaps-en? :d
hothead 2013.01.08 03:26:41
@Határátkelő: igazából nem azzal van a baj, amit leírt (kinek mi a fontos, ugye. ki mit akar megosztani önmagáról a neten stb.), hanem a stílus, meg az ilyen-olyan népek kritizálása, a rengeteg ellentmondás saját magának, és hogy nem vesz részt a kommentelésben. sokkal kevesebb negatív hangvételű hozzászólás lenne, ha értelmes kérdésekre értelmes válaszok jönnének első kézből. tudom, nem lehet kötelezni senkit erre, de ez így sokszor találgatásokba fullad egy-egy félreérthető fél mondat kapcsán...
hothead 2013.01.08 03:40:04
@charlieharper: erre az esetre lehet megigényelni az idős szülői ausztrál vízumot. így nem kell "hazasírni" a gyereket és a szülők sem "sínylődnek a balkánon" (pláne, hogy au volt a hölgy álma). mondjuk hosszú a várólista, ezért kell egy kicsit előre gondolkoni, és pl. nem au-ban ráeszmélni arra, hogy messze van mo-tól.
A tegnapi (többféle értelemben is) forró poszt után ma hűvösebbre vesszük az irányt és egészen Svédországig szaladunk. Kiderül, tényleg olyan magasak-e a svéd adók; hogyan jöhet össze egy évben 61 nap szabadság (háromszor adtam össze és annyi...); és az is, mi a…..
Még véletlenül sem Magyarországról szól a mai poszt (...), hanem Thaiföldről, ahol a rendőrök esőben nem szívesen mozdulnak ki az őrsről, ellenben jogosítványt szerezni finoman szólva sem túl bonyolult, de legalább vicces. Erről és sok más érdekességről is szól Cooper mai…..
hothead 2012.11.19 07:27:39
@Korpásék lyánya: epp az ellenkezojet tapasztaltam hollandiaban, rendszeresen a nagyszulok vittek haza az unokakat az iskolabol, a kisebbekre (4ev alattiak) pedig ok vigyaztak, amig a szulok dolgoztak. termeszetesen ez nem altalanosithato az egesz orszagra, es nagyban fugg a csaladtol is.
hothead 2012.11.19 07:34:18
@Chang Yai: szerintem is irjal nyugodtan, sokan erdeklodessel varjuk. a hagyma csipi a szemet, ne is torodj vele.
hothead 2012.11.19 07:35:40
@mommmmo: miert nem irod meg? amig meg belefer az idodbe...