Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dondanial

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
dondanial 2018.11.19 13:55:52
@lenörd hofstadter:
Szervusz! Nyugodtan használd a 13 éves gépedet - ahogyan egyik előttem szóló is megírta - telepítsd újra a rendszert, minden automatikus frissítés kikapcsol már a legelején. Örökélet + 1 nap. Ugyanez igaz a Win7-re is. Időről időre óriási 'csinnadratta' közepettel elárasztanak minket (legyünk végfelhasználók) rémisztőbbnél rémisztőbb hírekkel, hogy ilyen, meg olyan védelmi rés van a Windowsban és azzonnal frissítsed. Annak megítélését, hogy mekkora 'rést' foltoz be, vagy éppen 'nyit' újakat - melyeket természetesen kisebb réteg ismer - azt mindenki maga döntse el. A lényeg, hogy egy - az átlagosnál komolyabb - végfelhasználónak valóban érezhetően lassul a gép a frissítésektől. Nyugodtan kapcsold ki a frissítést, legyen egy licence-lt vírsusírtó/tűzfalad és a gép gyors és vírusmentes marad. Amennyiben olyan jellegű érzékeny adataid vannak, azt kizárólag offline - nekem nincs ilyen pedig elég paranoiás vagyok - szerintem átlagembernél nagyon ritka ennek a jogosultsága. Sajnos a végén úgyis 'be kell álni a sorba', már most 'komolyabb' céges berkekbe Win10 van. Egyre kevesebb notebookhoz adnak Win7 driver támogatást, a PC-s alaplapoknál nem ennyire drasztikusan, de ugyanez.
Vannak emberek, akik hajlamosak úgy viselkedni egy luxusszállodában, mintha a pénzükért bármit megtehetnének. Na, ők azok, akiket az ott dolgozók általában ki nem állhatnak. Vajon milyenek a vendégek az alkalmazottak szemszögéből, mi az, amit bírnak, és mi az, amit nem a viselkedésükben? Kétrészes…..
dondanial 2016.07.04 14:03:38
Azt hiszem az ilyen esetek miatt él az az általános kép a biztosítókról, hogy csak a szerződéskötésig fontos nekik az ügyfél.  Kedves Homár!  2015. június 9.-én villám csapott a házunk előtt álló villanyoszlopba, aminek következtében tönkrement egy Sony Vaio laptop és a vezetékes telefon. (A…..
dondanial 2016.01.29 16:28:00
@sarostehen_: Ahogyan a nevében is áll: túlfeszültség ellen véd. Villámcsapásnál 99%, hogy a rá kötött elektronikai eszközeiddel együtt mehet a kukába.
Megint, vagy még mindig (?) eladó Edith Piaf egykori, a Francia Riviérán, a Côte d’Azuron található csodálatos otthona. Az egyszerre modern és klasszikus ház nyújtott otthont az énekes-, színésznő utolsó éveiben, mielőtt elhunyt 1963-ban. Piaf lett a franciák egyik…..
dondanial 2015.04.22 12:37:52
@tralalala: :-D
 A pszichopata kifejezés már nem "politikailag korrekt" a pszichiátria területén, ezeket a személyeket ma az antiszociális személyiségzavar diagnózisával látnák el. A köztudatban talán leginkább a baltás gyilkosok és a legtöbb ember idegszálait izgalomba hozó sorozatgyilkosok…..
Belsőség Mér' kell ijesztgetni? 2015.03.11 13:45:02
De tényleg, micsoda dolog már. Az ember csak békésen gurul, erre meg rádudálnak. Micsoda viselkedés ez? Hová lesz ez az ország így? Azt hiszem, itt az ideje, hogy mozgalmat indítsunk: senki ne dudálhasson csak úgy a zárt villamospályán tekerő bringásokra. Még a végén…..
dondanial 2015.03.11 23:41:57
@zaksza: "Jó előre látta hogy ott teker a bringás, jeleznie kellett volna sokkal hamarabb. Ez így veszélyeztetés a villamosvezető részéről"...
..."a villamosvezető helyében én már a videó elején csilingeltem volna neki."...

Ép pont úgy értelmezem, hogy nagyon türelmes volt a villamosvezető, sőt értelmes partnerként kezelte a srácot, számított rá, hogy mire utoléri, elengedi őt.
Szerintem nem veszélyeztetett a villinger vezetője, egyszerűen az utolsó pillanatig nem hitte el, hogy az a bicikliző egysejtű valóban egysejtű. Arra számított, hogy szépen kitér a szembe vilisávba, majd ha leelőzte kerekezik tovább.

Nem látszik a videon, van egy olyan gyanúm, hogy zenét hallgathatott a srác (és nem halkan). Napi szinten járok kocsival az Árpád-hídon és nem mondanám halknak az 1-es villamost..

Egy utolsó adalék: én úgy látom bőven lelassított a vezető, az agyas féktávon kívül volt már, tehát ha perecel egyet sem szabja át az arcát..
dondanial 2015.03.12 00:24:38
dondanial 2015.03.12 09:57:41
@jomahart: Szerintem ennek fuss neki mégegyszer.

Nincs olyan, hogy hülye kerékpáros/motoros/autós/gyalogos/villamosvezető stb..
CSAK olyan van, hogy maga a közlekedésben résztvevő egyed veszélyezteti, vagy épp segíti a többieket/magát.
Épp te állítod magadról, hogy mennyi eszközzel közlekedsz/közlekedtél, tehát elvileg van rálátásod a dologra, így még kacifántosabbnak érzem amit írtál.

Adalékként: kocsival-motorral-biciklivel-gyalog közlekedem Budapesten, mennyiségi eloszlásban kb ebben a sorrendben. Azt tapasztalom, hogy - közlekedési eszköztől függetlenül - az emberek segítőkészek, mindegy éppen milyen tempót utazom. Figyelek a többiekre és igyekszem visszafelé is segítőkész lenni.

Hogy mennyi "véresszájú" kommentet olvasol az maradjon a te szubjektív megítélésed, én végig olvastam és kultúrált, vagy poénos hozzászólásokat látok 90%-ban..
Tisztelt Főnöknő illetve Főnök Úr! A Derrick és Harry Projektmenedzsment blog különleges távelemzési módszertana segítségével elvégeztük az Ön személyre szabott vezetői elemzését. Az eredmények igen kecsegtetőek: Ön alapvetően remek vezető! Emellett feltártunk néhány…..
dondanial 2015.02.16 11:10:21
@Nikosi:
Szerintem Aëtius a magasabb beosztású - súlyozottabb dolgokban is döntéshozó - alkalmazottaira gondolt (pl ügyvezetők, managerek).

Az ilyen szintű vállalkozás(ok) tulajdonosi idejébe nem hinném, hogy nagyon beleférne az összes - pl operatív munkát végző - alkalmazott kiválasztása. Ezekben a munkakörökben sejthetően Aëtius cégein belül is meghatározott időben tartózkodnak bent az alkalmazottak.
Woddy Allen film, osztott képernyő. Mia Farrow a következőket mondja a pszichológusnál: A párom állandóan szexet akar - akár háromszor is hetente...párhuzamosan a másik képen Woddy Allen éppen ezt meséli: Nagyon nehezen jön össze a szex, mindössze háromszor egy…..
dondanial 2015.02.12 11:31:46
@Rongy Rázó: "Szerintem a férfiben a vágyat leginkább a nőben levő vágy ébreszti fel"

Pontosan. Sokmindenből táplálkozhat egy férfi vágya a nő iránt, azonban a legerősebb/legbeindítóbb stb. az általad leírt és épp az ilyenekből lesznek a legszebb/jobb együttlétek - tapasztalatom szerint :-)
Ki hallotta már Elizabeth Holmes nevét? Nos, a hölgy a Theranos nevű biotechnológiai cég elnök-vezérigazgatója, de nem is erről igazán híres, hanem hogy ő az Egyesült Államok legfiatalabb női self-made milliárdosa. Szóval szupergazdag. A 31 éves Elizabeth Holmes 2003-ban…..
dondanial 2015.02.11 12:40:45
@Barci: ezt 'beemeltem', köszi :-)
Egyetlen éjszakát eltölteni a világ legdrágább lakosztályainak egyikében könnyen belekerülhet egy lakás árába, vagy egy középkategóriás autóéba. Joggal merül fel a kérdés, hogy ezért milyen kiváltságok járnak. Nos, van, ahol magánrepülő megy a vendégért. És van, ahol…..
dondanial 2014.12.16 16:58:35
@dukeekud: Hadd nyugtassalak meg, mióta világ a világ ez van, különböző 'karosszériával' tálalva.
Nem vagyok boldog. Elégedett meg pláne nem. Ideges az igen, de nem feltétlenül azért, amiért Scott M. Gimpl és Robert Kirkman szeretné, nem a vasárnap esti epizód utolsó 10 perce miatt, nem bizony. Hanem azért, mert az írók nem tanulnak semmiből, és ugyanazt a hibát követik el,…..
dondanial 2014.12.04 10:58:10
Sajnálom, nem jön át az egész ötödik évad. Valami nem stimmel benne, olyan fölösleges időhúzás szaga van az egész dolognak.

A templomi mészárlás nagyon ott volt a maga feszültségével, nekem ennek ellenére a Daryl-Beth rész tetszett a legjobban, gyakorlatilag történik egy lelki gátszakadás (a beszélgetéssel, ivással, játékkal, kifakadásokkal, hisztikkel stb) a végén a ház felgyújtásával. Óriási képi megjelenítés, ahogyan túllépnek (megpróbálnak) a múltjukon és iszonyú jó vibrálást érezni kettejük között.

Azzal vitatkoznék, hogy Beth a film szempontjából jelentéktelen figura, sőt most válhatott volna csak igazán azzá - pl kimenekítik, szépen lassan, óvatosan közelítve összejönnek Daryl-el. Na ez milyen jó jellemfejlődési téma lehetett volna kettejüknél külön külön és mint egy pár együtt is.
A jó neveltetésű hisztis vagyok 'öngyi leszek' műbalhés szösziből hogyan lett lett kinyílt szemű, saját útját megélő, szárny nyitogató, önmagát megismerő ember. Erre sajnos nem gondoltak a fejesek. Pedig a ház jelenet is megmutatta a maga monológjaival, messze nem üresfejű Beth-ről van szó.
Daryl remek karakter, állhatatos, nem adja fel saját személyiségét, mégis megtalálta a helyét a csapat hierarchiájában és maga módján tök szociális lett.
Igen kedves forgatókönyv írók, kettejükre rengeteg értékes dolgot lett volna lehetőség építeni, amit aztán lekaszabolhatnak a realitás véres kardjával, ha mindenképp ezt kívánják.

Egy vicc volt, amikor a börtönben lett hirtelen egy pasija Bethnek, szájrapuszi, tag kimegy portyázni és annyi neki. MICSODA???
Mit akartak ezzel mutatni? Milyen kemény lett a csaj, hogy nem engedi magát érezni? Aztán Daryl-el elkezdődött benne valami, csak heves érzelmi reakciókat váltott ki belőle, tehát van ami még meg tudja mozgatni. Akkor miért nem viszik tovább ezt a vonalat?

A kórházban élők bemutatása meg vicc kategória. Vagy két résszel kevesebb belőle, átrohanni rajtuk, vagy rendesen bemutatták volna az ott élők törekvéseit, miértjeit, a néző így talán egész(ebb)nek érezhette volna a dolgot..

Na mindegy, kiírtam, jobban vagyok és egyenlőre baromira nem várom a folytatást... :-(
November 30-án volt a The Walking Dead ötödik évadának félévzárója, mely hagyományosan mindig ilyentájt szünetel, de februárban folytatódik. De lássuk mi történt eddig! A The Walking Dead manapság egyike azon mainstream amerikai sorozatoknak, amely nem csak műfajában és…..
Mi van, ha nem működik a kártyás fizetés a benzinkúton, de nincs kp az embernél? Ráadásul a benzin ugye nem egy kiló kenyér, amit visszateszek a polcra. Remélem a clientcoach majd megfejti. Én annyit szeretnék leszögezni, hogy1. izompóló hordása nem bűn2. a benzinkutasok…..
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
dondanial 2014.10.02 13:27:54
@butschq: Igen, jól tudod. Smkp-re is kell kötelező (jelképes összeg, ahogy kiveszem írásodból te is ilyet kötöttél). Amennyiben 50ccm-el közlekedsz te jól csinálsz mindent:-)

"Vagyis aki 125-öst 50-esít, kötnie kell rá biztosítást, csak smkp biztosítása lesz." - igen és itt jön (jöhet) be az okirat hamisítás, ami nagyon nem ajánlott.

Gyakorlatban: 125-ös verda segédmotorként használva rendszám nélkül, két opció:
a) kötsz rá kötelezőt, ha nem akar szőrözni a yard vígan motorozol (eddig ez volt gyakorlatban). De ha megbuksz ezzel már rád verhető az okirat hamisítás, ráadásul káreseménynél természetesen a biztosító is szét fogja tárni a kezét, tehát a különböző büntik és eljárás mellett az okozott kárt is zsebből kell rendezni -> gyomorgörcs

b) nem kötsz rá kötelezőt -> gyomorgörcs, ellenben ha megbuksz nincs büntetőeljárás okirat hamisítás vádjával, ellenben szabálysértés keretében fizetheted a büntit. Károkozásnál természetesen itt is zsebből megy a mutatvány

Sajnos nem lehet ebből jól kijönni, csak a vonatkozó szabályokat betartva - amiken valljuk be lenne még mit finomítani az élhetőség jegyében.
Én is szeret(t)em feszegetni a határokat (20éve mocizom is), de egy rövid fejszámolással kijön, hogy nagyon rossz tud lenni egy ilyen bulinak a megjátszott kockázat/nyereség hányadosa. Pókerben sem megy az ember kézben 3-as 7-es különböző színekkel preflop allinre, valami ilyesmi :-)
dondanial 2014.10.02 13:36:24
@butschq: Még egy apró adalék: behozol 125, vagy 200-as robit, kb 50-80-ból berendszámozod (ha jól tudom 125 fölött 10e-el megugrik a regadó 35e-re) és ebben a pillanatban jobb lesz a piaci értéke, tehát kis túlzással csak a jogsit kell megfinanszírozni a motorozni vágyónak. Gyomorgörcs letudva :-)
dondanial 2014.10.02 15:04:50
@butschq: Vigyázz rá, nagyon jó motorod van! :-)
Anno 10 évesen 2 sebességes Rigával kezdtem és jóhamar átültem a Simsonra, érzelmileg mai napig hozzá kötődöm a legjobban - éjjel nappal szereltem, igazi szerelem volt, rengeteg közös élménnyel, sztorival és a leghihetetlenebb: soha nem hagyott cserben!-ez kb csoda számba megy egy Simónál :-)
Ha nincs szükségem az 50e forintra amiért eladtam hogy átszálljak a TZ-re, tuti megtartom.

Szóval 16 évesen A1-el átültem a 250 ETZ-re (ennek közel 15 éve és - bár megtehették volna - akkor még nem szőrözött a közeg, hogy a 250ccm bizony nem 150 :-), mikor váltásra került a sor, tapasztalt rókaként már nem adtam el. :-)

Hát nekem a '87-es 250-es ETZ-m lett olyan, mint neked a Simsonod. Újítgatom és igyekszem patent állapotban tartani, évente kétszer cruiseolok vele és az nagyon lélekemelő dolog. Életének több mint felét már velem töltötte, remélem együtt is öregszünk meg.

Ha lehet egy tippem, fogod te még 'rendszámosítani' a paripád ;-)

ui (a hitelesség kedvéért):
egy alkalommal megállt a Simsonom. Tirisztoros volt a gyújtása, valamelyik tekercselése szétment és ha túlhevült megállt, de utána újraindult. Csere után hibátlan lett. Nem volt olcsó, de legalább nem járt az alapjáratom össze vissza, mint a kalapácsosnál a kacsa segge :-P
Alighanem még a Rolls-Royce-nál is megállt egy pillanatra a levegő, amikor befutott egy hongkongi szállodatulajdonos 30 (!!) autóra szóló rendelése. Ráadásul ezek között lesz minden idők két legdrágább Phantomja is. Az azért még a sokat látott Rolls-Royce-nál sem hétköznapi…..
Kedves Barátok, Zsofia ma hajnalban elhunyt. Nagyon köszönjük minden ismerősnek az elmúlt hónapokban kapott sok biztatást, látogatást, telefonhívást, segítséget, levelet, vért. A temetést még szervezzük: előreláthatólag a jövő hét utáni héten lesz, hétközben. Aki…..
Elég egyetlen perccel lemaradni a kapuzárásról, a fapados nem szarozik, otthagy a világ végén is. Ha új jegyet kell venni a következő járatra, az már egy párnak is százezer forintos tétel lehet, egy család pedig negyed millát is elbukhat. Sokan ráfaragtak már így, mert kevesen…..
dondanial 2014.08.17 21:18:07
@kalandfereg: akkor te vagy nagyon olcsón kapod a rendes repjegyeket, vagy fapadon vertek át, de nagyon
Elnézést a nagyérdeműtől, megint volt egy kis szünet, sajnos ügyeleti heteimen néha napokig nem tudok posztolni. Egy megható történettel térek vissza, amit a Yahoo autórovatában találtam, és akinek nem szorul el a szíve a végére, annak valószínűleg kőből van. A portál…..
Már több mint egy hete tartanak a magyar nép zivataros napjai. Szinte minden nap menetrendszerűen érkezik vihar, felhőszakadás vagy jégeső. Hogyan érinti az autósokat és persze az autókat mindez? Hogyan ússzuk meg, ha nem is szárazon, de ép autóval az ítéletidőt? Ha jön a…..
dondanial 2014.08.07 15:38:48
@A lófa szára: Veled meg mi történt?
Mivel az elmúlt napokban több olyan eset is történt amikor az autópálya aszfaltján gázoltak halálra valakit, így újra elővesszük ezt a témát. Számos olyat tanácsot olvashatsz, amivel egy-egy emberélet megmenthető lett volna... Mit tegyünk ha műszaki hiba jelei mutatkoznak az…..
1979. augusztus 3-án született kedvenc Lost-szereplőnk, Evangeline Lilly, aki a tévétörténelem legtöbbet szidott sorozata (lásd a 6. évad hülye befejezését és a rengeteg elvarratlan szálat) után egy legalább ennyire népszerű szériában, A Gyűrűk Ura-trilógia sikerét…..
dondanial 2014.08.03 22:27:14
@Scagnetti: Én valahogy elmaradtam a 2. évad után, de odáig nagyon ott van a szeren, ajánlott kategória nyugodt szívvel.
Ha valaha lesz még sok időm, azért végignézem az elmaradt 4 szériát - ha más nem Lily miatt :-)
ekho grafikái Budapest wasteland 2014.07.30 10:48:12
Ha újabb hódfej farigcsálás, akkor újabb kép ;) Ezúttal kicsit másképp alkottam, mint ahogy szoktam, de ne szaladjunk ennyire előre. A Galaktika kiadó pályázatára készült a Budapest wasteland (ha valakinek van használható magyarosított verziója a címre akkor ne tartsa magában,…..
dondanial 2014.07.31 20:32:34
Rombolj le mindent, és kezdd újra – New York építészete sokáig ezt a szemléletet követve törölt el bármit, ami a terjeszkedés, az egységes városszerkezet és a fejlődés útjában állt. E mentalitás terméke David Hess különös háromszöge, a város legkisebb magánterülete.…..
dondanial 2014.07.31 20:29:59
@SomiTomi: Szerintem 1.000 dodót kézhez kapsz 76 évvel ezelőtt, mosolygósra sörözöd magad.. ;-)

Csak korábbit találtam, de így is érdekes olvasmány:
www.paper-dragon.com/1939/priceguide.html
Az oroszok előszeretettel szerelnek fedélzeti kamerát autóikba, motorjaikra. Ezeknek számos megdöbbentő és érdekes videót köszönhetünk: olykor hatalmas mentéseket, hajmeresztő manővereket, durva baleseteket, vagy akár verekedést is rögzítenek.Nem lehetett könnyű annak a…..