Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cofix

106 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó!Ezt a hírlevelet kivételesen én, Kincső fogom írni, mert ez a saját személyes megélése lesz a Portugál camino-nak.Vannak olvasók, akiket csak ez az út érdekel, ezért teljesen ennek az útnak szentelek egy külön levelet és a Domi által ígért folytatást, majd a következő hírlevélben…..
Tengermély tiszteletem, kedves Olvasó! Közepesen sikerült teljesíteni a “majd most hamarabb jelentkezem” ígéretemet, úgy érzem szabadkoznom kell, hogy megint milyen nagysokára jelentkezem a következő hírlevéllel. Az igazság az, hogy túl sok minden történik megint velünk és kimondottan nehéz úgy…..
Adjon Isten! Hogy s mint, kedves Olvasó!? Elég régen jelentkeztünk utoljára, köszönöm a türelmet és bevallom őszintén: azért tűntünk el kicsit, mert nyaralunk. Ha az ember olyan helyen lakik, ahová mások is nyaralni járnak, akkor ha úgy állunk hozzá, akkor azt jelenti, hogy mi is nyaralunk.…..
Szeeervusz Olvasó!Most kicsit korábban jelentkezünk, kicsit kevesebb tartalommal. Engedd meg nekünk, hadd kísérletezzünk a jelentkezés gyakoriságával és az email hosszúságával. Hátha ezt szívesebben olvasod, mint a hosszabb leveleket.  Mesélünk mi történt velünk az elmúlt két hétben. Az életünk…..
Itt a tavasz, Olvasó! És a tavasszal együtt itt a negyedik hírlevelünk is.   A mai napon folytatjuk kicsit a helyzetjelentést, hol is tartunk jelenleg, mi minden történt velünk az elmúlt hetekben, majd megosztunk Veled sok apró izgalmas/furcsa/kellemes dolgot, amit tapasztalunk itt,…..
Olá, bom dia Olvasó! Fogadd szeretettel a harmadik hírlevelünket!   Olá, bom dia! Portugáliában így köszönnek az emberek egymásnak a délelőtt folyamán (délután már máshogy) és már kezdünk mi is egészen hozzászokni. Jelentés ügyében pedig egy üdvözlés, mint a szia és mellé (szinte) mindig egy…..
Szeervusz kedves Olvasó! Üdvözöllek a Kukárék Portugáliában hírlevél olvasói között, ez itt második bejelentkezésünk! Remélem sikerült felcsigáznunk a múlt heti bejelentkezéssel és alig várod már a folytatást, hogy olvashasd: mi minden történik velünk mostanában Portugáliában.Ha újonnan…..
Szia, kedves Olvasó! Üdvözöllek a Kukárék Portugáliában hírlevél olvasói között! tt az első hírlevél, egy kicsit retrospektív hangulattal, ugyanis kezdésként arról mesélünk: miért költöztünk el az országból és miért éppen Portugáliába; az előkészületekről és összepakolásról, illetve a megérkezés…..
Sziasztok ismét! Nagy kihagyással jelentkezem ismét, ma van a 15. napja, hogy megérkeztünk a szigetre és annnnyi minden történt velünk, hogy csak most sikerült nekiülni leírni azt az élményhadat amit átéltünk. Türelmeteket és megértéseteket köszönöm. Legutóbb ott hagytam abba, hogy kalandosan és…..
Eljött hát a nagy nap, július 4 - a függetlenség napja, stílusosan - amikor útnak indultunk. Egyszerre rémisztő és zseniális, hogy sikerült 2 teljes hónapra szánt cuccot bepakolnunk egy gurulós bőröndbe, egy túrazsákba és egy hátizsákba. Vár minket a nagy kaland! A szív csordultig tele…..
Madeira. Ez a szó körül forgott az elmúlt egy hónapunk. Holnap indulunk, megosztom addig Veletek, hogy miként is jutottunk idáig egyáltalán.  A történet ott kezdődik, hogy márciusban leállt a világ és ezzel együtt mind a ketten home office-ból dolgoztunk itthonról - az elmúlt 3 és fél hónapban.…..
Csűsz! Eltelt egy újabb hónap, én megint sok mindent tanultam és itt az ideje a számadásnak. Yooooo!Nagy hír: a megvásárolt online kurzus kb negyedénél tartok már. És ami mégjobb: sikerült időt allokkálni a tanulásra a mindennapokban, hogy a fejlődés ne akadályozhasson körülmények általi…..
Miket tanultam: felraktam a Mayát, megismerkedtem vele hogyan kell kezelni, objektumok mozgatása, skálázása, forgatása, szilárd testek, gravitáció. Kicsit játszottam vele és az első animációmat is összeraktam: egy labda leesik és felborít pár dominót, amik egymás után felborulnak. Inszpirésön:…..
Na cső. A blognak két célja van: hogy nyomon kövessem a saját fejlődésemet, illetve és méginkább hogy a közösségi nyomás pozitív hatásaival arra kényszerítsem magam, hogy a tanulás ne maradjon el. A blog címe is mutatja, de azért le is írom, biztos ami tuti: azt vettem a fejembe, hogy beletanulok a…..
Halloooood!? Végighallgattam :D másfélszer is.Bár sosem LOL-oztam, de a trailereket szeretem nézni. Pláne ha kiderül utólag róla, hogy a Digic Picutres csinálta itt, a szomszédban :D szóval kvajój sikerült ez az átdolgozás. Az eredetit is szeretem, de ez csak még egy lapáttal rátett. FORDÖHÓÓÓÓRD..
ZeneBogár Köszi 2019 2020.01.09 10:22:58
Link: Miket fedeztem fel / hallgattam szívesen idén - 2019-es Spotify lejátszási listám Már szokássá vált, hogy az év lezáráshoz hozzátartozik az is: összeszedem és elpakolom az adott év nevével jelzett listába azokat a zenéket, amiket az évben gyűjtöttem. Ez már a negyedik alkalom, hogy…..
Munkavégzéshez, hétvégi lazításhoz vagy simán csak úgy. Bárhol és bármilyen formában megállja a helyét ez a muzsika...
Belépsz a szobába, sűrű félhomány fogad odabent. A sötét szobába csak az ablakon kersztül áramlik be lassan a fén. A függöny érzékien meglibben. Az ablakpárkányon szendergő könnyező pálma árnyéka a falra vetül; és egyszer csak meglátod Őt - álmaid nőjének körvonalait.   Táncol. Mozdulataiban…..
Megtaláltam egy régi lejátszási listát, tele ehhez hasonló gyöngyszemekkel rajta. Majdhogynem felforr a vérem, lehetetlen egyhelyben maradni ettől a számtól. Bele se merek gondolni élőben micsoda extázis lehetett ezt átélni....
BoldogsÁÁÁg, szabadsÁÁÁÁg. Laza, nyugis és mégis vidám, dinamikus. Átjár, kiengesztel és felszabadít. Ez van most bennem is és teljesen bele tudok olvadni ebbe a hangulatba. ..
Sose voltam oda úgy igazán a retro zenékért. Erről a számról is sokáig azt hittem, hogy Michael Jackson-é aztán derült ki, hogy Queen. Egykutya - nekem. De ma reggel amikor a kávézóban ültem és megszólalt ez a szám kifejezetten örültem neki. Dinamikus taktus a reggeli bepörgéshez, semmi…..
ez A Zene. Csodálatos egységben, műfajtól függetlenül a harmóniák és dinamikák fületgyönyörködtető világában. Iskolapéldája hogyan lehet szívvel-lélekkel egyetlen közös alkotássá, igazi mesterművé gyúrni két más világból érkezett zenét. Mert ezek csak kitalált kategóriák; bár különbözőek a…..
Torokéneklés, végtelenhosszú háttérzümmögés, harci dobok és kántálás valami elfeledett nyelven. Elemi erőket mozgósít ez a zene. Valamit előhoz a közös emberi sorsból, még a történelem előtti időkből. Kedvem támad tőle menni és megkeresni a csatabárdomat a következő kontinens felderítéshez..