Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Golovics József

14 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban újra fellángolt a vita a tandíjjal kapcsolatban, miután kitudódott, hogy a kormányzat tovább csökkenti az állami támogatású helyek számát a felsőoktatásban. Tiltakozott a HÖOK és a Véleményvezér is megjelentetett egy bántóan felszínes írást.Mielőtt az utóbbi…..
És hogy még egy kicsit komolyabbra fordítsam a szót, miért említem fel mindezt? Mert a varánusz-jelenség tulajdonképpen sok más jellel együtt azt indikálja, hogy a magyar társadalom micsoda mocsár. *** "Minden portálnak megvan a maga (var)ánusza", tartja a régi, magyar mondás.…..
A félév végéhez közeledvén lassan elérkezik annak az ideje, hogy a tavaszi programterv kialakításán kezdjünk el gondolkodni. Mivel alapelvünknek tekintjük, hogy olyan kurzusokat szervezzünk, melyek a lehető legnagyobb mértékben kielégítik tagságunk igényeit, ezért ismételten…..
Versenyképességi kurzusunk 8. előadásán Ángyán József volt a vendégünk, aki a hazai vidékfejlesztés kihívásairól és a magyar mezőgazdaság kitörései lehetőségeiről beszélt nekünk. A rendezvény, melyet az EVK-val közösen szerveztünk, rendkívül sikeresnek bizonyult: az…..
KDSZ Blog Szakmai konferencia 2012 2012.11.20 17:11:44
A KDSZ – Közgazdászok a Közpolitikában diákszervezet 2012. évi szakmai konferenciája Időpont: 2012. november 23. 14:00-18:00 Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem C épület 325. A konferencia megnyitása: Kemény Kornél (elnök, KDSZ) I. szekció: Élet a gazdaságban Levezető…..
Pedig komoly városban lakom. Ma egy kulcsot akartam lemásoltatni - amire már önmagában is az emberi hülyeség, nemtörődömség és szégyentelenség miatt volt szükség, na de hagyjuk - , és délután három óra környékén nem találtam nyitva tartó kulcsmásolót. Tudtommal ma nincs…..
Október 4-én, Chikán Attila professzor úr nyitóelőadásával rajtolt a KDSZ őszi szakmai kurzusa, melynek témája Magyarország versenyképessége. A professzor úr gondolatmenetét a gazdaságpolitika és a versenyképesség kapcsolatának vizsgálatával kezdte, ezt követően ismertette…..
Golovics József írása Jelen írás a szegénység mérésének problematikusságával foglalkozik. A szegénység egy olyan jelenség, mely valamilyen formában csaknem minden társadalomban megfigyelhető, s általában a közpolitikai vitákban is fontos szerepet tölt be. Mindezek ellenére…..
KDSZ Blog Miért is KDSZ? 2012.08.30 18:15:00
Elnökségünknek nagy örömére szolgál, hogy színvonalas programjainknak köszönhetően az elmúlt évben egyre többen ismerték meg nevünket - bízunk benne, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. Ezzel párhuzamosan azonban egyre több kérdés jutott el hozzánk, amely arra…..
Micsoda? Rendszerkritikus zsenge lánykákat vet börtönbe Putyin rendszere? – horgadhattak fel sokan nemrégiben, amikor a világ körül elterjedt a Pussy Riot punkbanda akciójának és az azt követő bírósági eljárásnak, majd az ítéletnek a híre. Sokan megrekedtek az első…..
KDSZ Blog Próba-diplomavédés 2012.06.22 22:42:00
A KDSZ alapvető céljának tekinti, hogy segítse tagjait sikereik elérésében, s hozzájáruljon ahhoz, hogy a szakmai kihívások során kiemelkedő teljesítményt tudjanak nyújtani. Péntek délutáni programunkat, a próba-diplomavédést is ennek szellemében szerveztük meg, s bízunk…..
A tippjáték él: az első félidő végéig beérkező első helyes portugál-holland végeredmény kommentelője ezúttal is a 2004-es tornáról készült albumot és egy portugál baseballsapkát nyer. Bár a fado már régen nem divatjamúlt, csak az öregeket lázba hozó műfaj…..
Golovics József 2012.06.17 14:58:17
KDSZ Blog Közgyűlés - 2012/2 2012.06.14 16:54:00
A KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában május 9-én megtartott közgyűlésének döntése értelmében június 15-től új elnökség veszi át a stafétabotot a diákszervezet élén. A 2012/13-as tanév őszi félévében az elnökség tagjai: Kemény Kornél - elnök Golovics József -…..
A szerencse fiai a dánok, esélyt nem adott nekik senki a hollandok ellen, de, ahogy egy Eb-t is megnyertek már a mázlifaktor mindent megdöntő kilengésével, és most is durván belódult a mutató. (Tessék megnézni, hány helyzete volt a hollandoknak - igen, a focit gólokra megy, de abban,…..
Golovics József 2012.06.13 16:39:08
Igen, természetesen a legújabb Nemzeti Konzultációról van szó, amit minden bizonnyal már sokan megkaptatok. Én úgy döntöttem, hogy a blogon konzultálom meg a dolgokat, legfőképpen azért, mert a válaszok nem mindig megfelelőek számomra. Annyit variálok a kérdéseken, hogy a…..
Ahogy olvasgatom a különböző fórumok hozzászólásait, egyre több helyen azt látom, hogy "kimegyek külföldre, és úgy itt hagyom ezt az országot, hogy csak na!" Sőt, a Tárki felmérése szerint a probléma komoly, mert a lakosság 20%-a gondolkodik azon, hogy emigrál. Másrészt…..
Golovics József 2012.06.07 01:37:07
@Droli: Tekintve, hogy a baloldal most már kórosan mindig ezzel a fizetéses dologgal jön, kezdem elhinni, hogy náluk tényleg szokás (volt) fizetni a "baráti" cikkekért...
2012. május 16-án Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár asszony a Budapesti Corvinus Egyetemre látogatott a KDSZ - Közgazdászok a Közpolitikában szervezésében. A szakpolitikai irányultságú diákszervezet célja a rendezvénnyel az volt, hogy elősegítse a szakmai érveken…..
view poll online survey software..
  Politikai pitschogás a köbön: az Eurovízió nevű plasztik popshow német műsorában a műsorvezetőnő és zsűritag kolleginája a magyari tekintélyuralmi rendszert és annak Eurovízióra gyakorolt hatását elemzik, szomorú hümmögésekkel és aggodalmakkal. Aki azt hiszi, hogy a…..
Golovics József 2012.04.17 13:06:27
@jvizkeleti: Szerintem elsősorban nem a Fidesz tett meg mindent azért, hogy a külföld az efféle hülyeségeket szajkózhassa. A "demokraták" tettek meg mindent ezért.

És ezzel - bár lassacskán azért ezen is sikerül túlnőni - nem a Fideszt sértik meg, hanem az országot, személy szerint engem is.

Ha a Fideszt akarják kritizálni, akkor kritizálják az egyes szakpolitikai intézkedéseiket. Van bennük mit kritizálni, de szerintem ez aljasság, ami itt történik ebben a videóban.

És bocsánat, hogy ennyire kifakadtam. Régóta nem veszem már fel az ilyeneket. Ez az eurovizió meg ráadásul egyáltalán nem is érdekel. Amikor ketten megosztották a videót a facebookon, ránéztem, és gondoltam, ez úgysem érdekel engem. Aztán amikor már négyen is megosztották, megnéztem, s láttam, hogy "már itt is"... Talán pont ezért botránkoztatott meg ennyire ez a "támadás", mert nem a szokásos szférából jött...
Golovics József 2012.04.17 13:21:42
@jvizkeleti: Persze, jogos, amit mondasz. S ha jobban meggondolom, tényleg nem a sértettség a jó szó. Inkább "csak" felbosszantott az, hogy már ezen a szinten is ez megy. No meg az, hogy egy német tévében következmény nélkül ki lehet jelenteni olyanokat, hogy Magyarországon korlátozott a sajtószabadság.
Jelen bejegyzés mind tartalmát, mind pedig hangnemét tekintve különbözik az eddigi posztoktól. Ugyanis kivételesen nem egy - klasszikus értelemben vett - politikai kérdésre vagy történésre reflektál, hanem csupán egy szerencsétlen esetre, amelynek főszereplője Kumin Ferenc, aki…..
Kurzusunk legutóbbi előadásán szóba került az EU-s projektek mellett található táblák kérdése. Egészen pontosan az, hogy az Unió által finanszírozott beruházások mellett fel kell(ene) tüntetni: "a projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg".A kép jelen…..
Golovics József 2012.04.04 23:27:29
@Bihari Csaba: hát igen, ez sem egy utolsó szempont. Mondjuk úgy, hogy én a kérdésnek inkább az elméleti vonatkozásait próbáltam megragadni :)

Egyébként, ha van időd, akkor nagyon szívesen fogadnánk az álláspontodról egy cikket, válaszként erre a bejegyzésre.
Halkan jegyzem meg, hogy a blog indulásakor pontosan ilyen szándékok vezéreltek minket :)
Golovics József 2012.04.04 23:39:08
@Bihari Csaba: Ezt nagyon nagy örömmel hallom :)
Meghalt a király, éljen a király! Most, hogy Schmitt Pál lemondott, egykettőre vége lett az elmúlt napok hisztijének, a szappanopera ott folytatódik, hogy ki legyen az új elnök? Sokan azt rebesgetik, hogy a Fidesz Kövér László mellett teszi le a garast, de én ezt nagyon nem…..
Schmitt Pál lemondott, a kormánypártok hamarosan megnevezik és megválasztják az utódját. Messziről nézve végül minden úgy történt, ahogy ilyen esetekben szokott. Az elmúlt napok fordulatos, önellentmondásoktól hemzsegő eseményei – amelyek átgondoltságukban leginkább a…..
Golovics József 2012.04.02 17:53:10
@takács bálint: Igaz, s mivel az értelmiség hangja hangosabb, mint a "köznépé", ezért nem tudni, hogy utóbbiak mit gondoltak igazából.
Golovics József 2012.04.02 21:05:49
Golovics József 2012.04.02 21:12:52
@dr. Bubó: egy-két netes videóban találkoztam én is csak olyannal, aki védte az utca emberei közül. Persze abban egyetértek Takács Bálinttal, hogy azok a vélemények, amiket az éteren keresztül hallunk, azok koránt sem biztos, hogy reprezentatívan tükrözik a lakosság álláspontját.
Annyira túltámadják Schmitt Pált és olyan - sokak számára - unszimpatikus módon, hogy az már sokakban szimpátiát fog kelteni a köztársasági elnök iránt. Akárhogy is nézzük: Schmitt Pál olimpiai bajnok volt, valamint később hosszú éveken keresztül elnöke volt a Magyar…..