Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katoosh

86 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marci érkezése miatt aktuálissá vált egy új blog kialakítása, ahol immáron majdnem négytagú családunkról próbálok minél rendszeresebben (azaz remélem havonta :) beszámolni. Még elég kezdetleges, de innentől kezdve már csak oda fogok írni! Itt…..
Hát igen, Janka nagyon belendült. Azt veszem észre, hogy a kortársaihoz képest szebben, ügyesebben fejezi ki magát és szinte egész nap beszél. Ha egy szót hall, szinte rögtön megjegyzi és jól is alkalmazza azt. Az új hobbija az, hogy a színeket tanulgatja. A pirost meg a kéket…..
Igen, kicsit sikerült elkanászkodnom, elég jelentős csúszással szedem össze a 20. havi cukiságokat. Folyamatosan írom egy kis füzetbe, de mindig akad más dolgom, mint, hogy összeírogassam. Ha van egy kis szabadidőm míg Janka alszik, folyton lakásokat böngészek és mindig utólag…..
Határozott véleménye van a világról és ezt nem fél közölni :) Imádom! Jó, tudom, ezt sokszor mondom, de ahogy nyílik a kis értelme egyre inkább azt érzem, hogy ez az igazi szerelem. Ő az én kis csodám. Minden porcikája tökéletes, gyönyörű, isteni az illata, cukik a…..
Hihetetlen, el sem hiszem, hogy Janka már másfél éves. Kész nő, komolyan! Jár-kel, be nem áll a szája, hoz-visz dolgokat, morcoskodik, szeretget, hisztizik és felhúzott orral vigyorog. Tehát, kérem szépen, egy kész kis ember. Jön majd a szokásos összefoglaló a havi…..
Ez a hónap is leginkább a beszédről szólt. Folyton, megállás nélkül osztja az észt, vigyorog, huncutkodik, puszikat ad, de ha úgy tartja kedve, morcoskodik és (szerintünk) ok nélkül fél másodperc alatt brutális hisztiben tör ki. Hát igen. Valakire hasonlít ez a lány (az…..
Már megint picit csúszva sikerül összegeznem az előző hónap történéseit. Még jó, hogy papíron vezetem mindig az újdonságokat, így nem olyan nagy gáz, ha lemaradok a blog írással :) Ismét hihetetlen sokat fejlődött ez a pici lány, egyfolytában dumál, jön-megy, osztja az…..
Gyorsan szaladnak a hónapok – Jankával ez már a 15. együtt töltött hó volt. És tudom, hogy mindig ezt mondom, de talán a legjobb. Azért gondolom most így, mert azt érzem, napról napra okosodik, agyasodik, egyre cukibb, furfangosabb, huncutabb lesz. És mindent megért! De vegyük…..
1,5 hónapja mindenhol csak karácsonyi díszeket lehetett látni, folyton karácsonyi dallamok csengtek fel, a boltok tömve voltak emberekkel. Sokat vártunk az ünnepekre, de gyorsan elteltek. Épp azon gondolkodtam, hogy mióta november közepén elkezdődik a karácsonyi őrület, amikor…..
Tudom, elég gáz, hogy csak ilyen ritkán írok a blogra. Lehetne mindenre fogni, de az igazság az, hogy nem szeretnék olyan litániákat írni, mint egyes kismamák, akik nap, mint nap leírnak mindent a csemetéjükről: onnantól kezdve, hogy milyen ruci volt rajtuk addig, hogy mennyit…..
Íme a hó eleji egyik kedvenc sztorim :) Mostanában tetszenek neki és tanulgatja az állat hangokat... mit csinál a cica, kutya, halacska (persze arra csak tátog)... Imádja egyébként a halat! Ebédre rántott hal volt és anya csinált tonhalkrémet is. Adott neki egy falatot a tonhalból,…..
Van nekem két barátnőm. Ők a legújabb barátaim és Jankának köszönhetem őket! A fórumon ismerkedtünk meg Szilvivel és Esztivel és nagyon egymásra találtunk. Jó kis közösség alakult ott ki, persze van pár nagyon furcsa gondolkodású emberke is, de boldog vagyok, hogy jó…..
Kicsit megcsúszva, de annál lelkesebben sikerül ezt a postot megírnom :) annyi minden volt most, hogy mindig toltam magam előtt a szokásos lista összerakását: még szerencse, hogy papíron vezetem a hónap történéseit :)   Íme az összefoglalás arról, hogy Janka miket…..
Hetek óta szülinapi lázban égtem. A fórumon is sorra jöttek az impulzusok: Janka a hó közepén született így sokan buliztak előttünk. Torták, bulik, mosolygó arcok, már alig vártam, hogy mi is megünnepelhessük a kicsi lánykánkat! De hogy legyen az ünneplés? Milyen legyen a…..
Összefoglalhatnám az előző 11 hónap alvás mizériáját, de szinte minden második post erről szólt. Tényleg minden babánál megvannak a nehézségek, nálunk óriási problémák (kopp-kopp-kopp) nem voltak a taknyosságon és az alváson kívül, de azért valljuk be, 11 hónapnyi nem…..
Ez az utolsó alkalom, hogy 1 éves kora előtt összeszedem azt, hogy az elmúlt hónapban mi változott és hogyan fejlődött a mi kis kincsünk. Furcsa ez: mindjárt 1 éve látta meg a napvilágot ez a huncut, élénk, drága kis csoda :) Szóval íme a szokásos lista: Reggeli…..
Most látom igazán, hogy eddig a gyereknevelés kapcsán nem találkoztunk igazán nehéz dolgokkal. Persze, az adott helyzetben az aktuális probléma mindig a legnagyobbnak tűnik, de valójában az, hogy Janka nem alszik jól, altatni kell, nem akar enni, akaratos, stb. nem is volt probléma…..
Próbálom ismét kategóriánként összesíteni az elmúlt hónap fejlődését :) Mozgásfejlődés: Írtam is, hogy Janka 9 hónaposan állt fel először. Azóta iiiimád felállni! Veszettül gyorsan mászik, majd gondol egyet és az ágy vagy kanapé mellett feláll, sőt, már lépeget is…..
Kezdem látni, hogy mindenkinek megvan a maga "nyavalyája" a gyereknevelés kapcsán. Valaki a fogakkal, valaki a szoptatással, valaki a napirenddel és valaki (pl. mi) az alvással/altatással szenved. Megvolt a szabi, több, mint 10 éjszakán keresztül Tamás kelt fel Jankához,…..
Rendhagyó módon íme egy hóközi post :) Annyit agyaltunk/olvastunk/mérlegeltünk a téma kapcsán, hogy úgy gondolom, érdemes az alvással kapcsolatos gondolatainkat összegezni. Janka alvási szokásai mit sem változtak az elmúlt hónapokban: reggel úgy 7 körül kel, nap közben…..
Az utóbbi időben már csak úgy havi egyszer jelentkezem, amikor összegzem az adott hónap történéseit. Úgy látom, ez nem változik majd egyhamar, mert a drága kicsi lányom egyre inkább leköti minden percem :) Ez a beszámoló viszont jelentősen hosszabb lesz az eddigieknél, mert…..
Vannak az ember életében mérföldkövek, amik vagy ezért vagy azért sokat számítanak. Előfordulnak olyan fontos események is, amelyekről tudjuk, hogy jelentősek, de az igazi értelmüket csak akkor ismerjük meg, amikor magunk megtapasztaljuk. Nekem Janka keresztelője ilyen volt. Már…..
Mostanában sajna csak a havi státuszokra jut idő, egyre macerásabb nap közben netezni tőle, este meg... örülök, ha élek :) Szóval íme a szokásos lista: - szépen kúszik (nem a katonai kúszás – ez amolyan Jankás megoldás), ha valahova lerakom, 2 perc múlva az tuti, hogy…..
Íme a szokásos havi lista az újdonságokról :)- a forgáson már meg sem lepődik, simán közlekedik, sőt, kúszik is szépen (főleg, ha a papucsom vagy a számítógép zsinórja motivációként előtte van) :)- dumál, sikongat, rötyög - folyamatosan :)- IMÁDJA a hintát, a…..
Hónapok óta ment a zsongás és készülődés, nagyon vártuk a május 12-t, amikor Ipi és Hunci ááááálooo helyett azt mondják: IGEN :) Ipivel minden héten többször beszéltünk, egyeztettünk, együtt izgultunk, zsongtunk, lelkiztünk, bőgtünk, de…..