Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slowMotion

0 bejegyzést írt és 287 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szellemvárosok a világban legújabb részében egy elhagyatott tüdőszanatóriumot nézünk meg Ausztriában...
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
A tegnapi írásom mintegy folytatásaként egy érdekes dologról szeretnék beszámolni. Ez pedig nem más, mint a VBF. Nem, ez nem a vörös-boros-fanta közkedvelt rövidítése (már aki szereti), hanem a villamos biztonsági felülvizsgálat kezdőbetűi.Ugyanis a háttérben egy “új” szakma, egy “új” ráépülő képzés…..
slowMotion 2021.09.16 13:46:28
A repülőtéri ételek általában drágák (illetve ez gyakorlatilag mindig igaz) és ha az embernek balszerencséje van, akkor még rosszak is. Azért akad arra is példa (szerencsére egyre több), hogy egy repülőtéren is ehetünk finomat – Steve-nek is ilyen tapasztalata volt Hongkongban...
slowMotion 2021.08.14 15:41:59
A pillangóúszás kemény műfaj   Mivel a jobb eredménye által Hosszú Katinka indulhatott Magyarországról az olimpián, Tokióban Jakabos nem állhatott a rajtkőre a 200 méteres pillangóúszáson. De Hosszú, immár a második olimpián lépett vissza közvetlenül a rajtot jelző dudaszó felharsanása előtt,…..
     Ez a név nekünk, egészségügyieknek  biztonságot adott. A tőlük kikerült termékek  milliók életminőségét javították. De ez sajnos nem volt elég. Vagy túl sok volt?      A SARS-2 COVID-19 elleni oltóanyagok közül messze a legtöbb negatív hír az ő vakcinájukkal kapcsolatban jelent meg. Pedig a…..
Májusra már dübörög a kerti szezon, épülnek-szépülnek a birtokok, és sajnos a problémák is kezdenek sokasodni, nincs ugyebár rózsa tövis nélkül. Gyomok, növényelhalások, rovarkártevők, növénybetegségek, és persze az elmaradhatatlan vakondtámadás. A vakond azért az egyik legbosszantóbb kerti…..
slowMotion 2020.05.25 10:21:40
Hollandiában járva (pláne odaköltözve) az egyik rendkívül szembetűnő dolog az a függönyök használatának mellőzése, esetleg teljes hiánya. Magyarként ezt nem egyszerű feldolgozni (én legalábbis elképzelhetetlennek tartom, hogy függöny nélkül éljek), így aztán kifejezetten érdekesnek tartom, mi lehet…..
Gretta Az USA legszebb államai 2020.04.15 17:00:38
Az USA tele van szebbnél szebb helyekkel, melyekről még így, a képernyőkről keresztül nézve is szuper álmodozni! Most összegyűjtöttem nektek az általam legszebbnek vélt államokat, melyek sem látnivalókból, sem különlegességekből nem szenvednek hiányt.  Kalifornia Kalifornia az USA egyik…..
Egyre többször hallható az építtetőktől új építésnél vagy felújításnál az a kívánság, hogy azért telepítenének hőszivattyú + napelem rendszert, mert szeretnék “lenullázni” a hőszivattyú alacsony áramfogyasztását. Előzőnél sokkal gyakrabban merül fel az, hogy fűtsünk árammal - tudva azt, hogy még…..
slowMotion 2020.01.28 21:35:17
@kantorman: bizony nem
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
Mi van akkor, ha a megvásárolt terméket nem webshop forgalmazza, hanem a partnere? Kinek könyörögjön olvasónk a hiányzó dokumentumokért? A jó hír az, hogy a magyar jogszabályok értelmében önmagában a garancia jegy hiánya nem képezi a jótállási/szavatossági igény érvényesítésének akadályát. 2018…..
Egymást érik a botrányok a magyar Wizzair járatokon. Hátrahagyott utasok, durva késések, nulla tájékoztatás, zsebkendő méretű ingyen fedélzetre vihető poggyász. Meddig feszítheti az utasok idegeit egy légitársaság, hol a határ? A helyzet az hogy nagyon sokáig. Wizzairt nem igazán hatja meg egyes…..
Splitbe senki nem azért megy, mert meg akarja ismerni Splitet. Split, mint város senkit sem érdekel. Azért dől ide a nép, hogy megtekintse Diocletianus palotáját. És ez így is van: a többi smafu. Nem mondom, ha autópályán közelíti meg az ember az őt körbevevő hegyek tetején, igen pazar látványban…..
Én is a Wizzair szerda esti Brüsszel/Charleroi-Budapest járatának utasai között voltam, így a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy mit jelent az, amikor törlik az ember repülőjáratát és semmilyen tájékoztatást és segítséget nem kap. A tényeket és a tapasztalataimat most megosztom itt, hátha tudok…..
  Fotó: Levegő Munkacsoport Szentgyörgyi Zsuzsa villamosmérnök szerint eddig se szennyeztek a dunai hajók: „Márpedig a vízi út a legolcsóbb és a leginkább természetbarát szállítási lehetőség. (…) És nincs kipufogógáz, nincs dízelhajtás, tehát a természetvédelemnek is eleget teszünk.” (Szóömlés,…..
A sikeres és gyors előkészületek után, amiről itt olvashatsz: https://rollingtramp.blog.hu/2019/05/27/180_nap_egy_furgonban_amerika_legszebb_reszein#comment-form  elindultam a semmiben, mert ahogy már írtam pontos terv nem volt csak irány…   Sedonaból indulta a túrám keletnek, a sivatag felé, hogy…..
slowMotion 2019.06.09 10:48:39
Ha valaki hosszabb-rövidebb időre Máltára költözne, jó ha felkészül pár dologra: például az iszonyatos ingatlanárakra, a szúnyogokra, a meglehetősen felemás időjárásra és hát a higiénia terén is lesznek kihívások. A negyedik résszel búcsúzik Karesz máltai sorozata...
Egy újabb elfuserált hétvégét követően az olasz média munkatársai ismét előszeretettel cikkeznek a Ferrariról, nem éppen a pozitív értelemben. Egyes források ezúttal arról számoltak be, hogy Leclerc és a Ferrari útjai hamarosan különválhatnak – sőt akár Vettel is távozhat az év végén...
A felkészülés és a járgányok beszerzése Régóta motoszkált bennem, hogy kéne valami igazi kiszakadás a megszokott, bár amúgy sem túl unalmas életemből, így 2017 nyarán belevágtam régi álmom, egy nagy amerikai roadtrip megvalósításába. Nem turistás 2-4 hetes rohanás, hanem olyan igazi laza, lesz, ami…..
via GIPHY A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk.    Tavaly (2018 07 04)…..
Szarajevótól Mosztárig kb. két óra az út. Egy része a vakítóan zöld Neretva folyó völgyében vezet. Emlékszem, gyerekkoromban Dél-Dalmáciába menet Apa mindig figyelmeztetett a táj szépségére, hogy nézzük ezt a csodálatos völgyet, a smaragdszínű folyót, miközben én persze a hátsó ülésen mindig…..
slowMotion 2019.05.14 12:11:10
utaZol Szlovénia 5 nap alatt 2019.05.12 14:06:04
Kedves Olvasóm!Nagy örömömre szolgál idén is megosztani egy nagyobb utazásunkat Veled. Idén Szlovéniát vettük útba elsőként, mert erről az országról már több ismerőstől érkezett pozitív vélemény, ezért kíváncsian és izgatottan vártuk szlovéniai kalandjainkat, errefelé még nem jártunk. Rengeteg…..