Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pandúr Pista

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, a zárak feltörése nem szokott finom munkára utalni. A legtöbb betörőben nem él csodálat a zárak felé és nem  törődnek azzal, milyen kárt okoznak. Spajszerrel, fúróval mennek neki.Pedig ma igen finom módszerek is léteznek a zárak kinyitására, amiket bevethetnek…..
 Rengeteg városi legenda kering arról, hogy hogyan is dolgoznak az autótolvajok, ezek nagy része banális és persze nem is működik.Rengeteg hasznavehetetlen módszert találunk az interneten, hogy hogyan nyithatjuk ki a kocsikat kulcs híján. Elterjedt gondolat például, hogy tenisz…..
 A nyáron már két alkalommal is loptak orrszarvú fejet először liegei Természettudományi Múzeumból, majd pár napja a brüsszeli Természettudományi Múzeumból.A rablók számára ez a kockázatos vállalkozás - hiszen biztonsági rendszerrel ellátott zárt területről kell…..
 Már egy éve eltűntek az ultramodern épületnek szánt német hírszerzési központ tervei. A Focus szerint tervek már egy éve hiányoznak, ám csak most értesült a magazin. Berlinben tervezte áthelyezni székhelyét a BND, szövetségi hírszerzés, ám az új központi épület…..
Több százezer ember választja a Balatont hosszabb-rövidebb nyaralás úti céljául idén is. Van, aki heteket tölt ott, de sokan csak a hétvégére utaznak a tóhoz vagy egy-egy rendezvényre látogatnak el. Fő szezonban azonban nem csak a fagyis standnál kaszálnak,a tolvajok szorgalma is…..
Western- és kalandfilmek kedvenc témája, a rablás és betörés. Persze ott mindig teljesen érthető és morálisan helyes okokból törnek be a főhősök. A piszkos anyagiak sosem igazán fontosak. A mindennapokban azonban nem ez a tendencia. Ha nem óvjuk értékeinket, azok illetéktelenek…..
Sajnos, a kötelező biztosítás mellett, ma kevesen gondolkodnak előre, így nem teszik meg a kellő lépéseket a lopások megelőzésére. Az elővigyázatosabbak odafigyelnek, hogy h legyen riasztó a kocsiban, esetleg egy kormányzárat is beszereznek, de GSM riasztóra, GPRS-re csak a…..
Ellopták a Kallixtusz kódexet Santiago de Compostelaból, a Szent Jakab út, röviden az El Camino zarándokút célállomásából. Spanyolország felbecsülhetetlen értékű kincset vesztett el, amin keresztény világ is bukott.Eltűnését szerdán jelentették a rendőrségnek, pedig a…..
Kiemelten fontos, hogy figyeljünk arra, mi keltheti fel egy betörő érdeklődését. Házunk táján főleg akad érdekes dolog. Egy szépen rendezett kert egy igényes, esetleg teraszos házzal bizony felélénkítheti a betörők fantáziáját. Ilyenkor a védelmet már a kapuknál kell…..
Talán az autók feltörése vagy eltulajdonítása a leggyakoribb bűncselekmény, amivel szembesülünk. Nem létezik tehát 100%-os biztonság, a leghatékonyabb, ha több módszert alkalmazunk egyszerre. Autónkat igen gyorsan 15-20 másodperc alatt is ellophatják, egy óvatlan pillanatban, ami…..
Általános reakció a pánik, amikor elhagy minden józanész, és mint egy fennakadt lemez csak azt ismételgetjük, hogy „Ezt nem tudom elhinni!” Ám, ha ezen túlestünk, újra határértéken belül a pulzusszám, itt az ideje elkezdeni intézkedni, hiszen még nincs minden veszve.…..
Lopáskár gépjárműveknél, lakásoknál és üzleteknél állhat fenn. Autóknál, motoroknál akkor következik be, ha azt ismeretlen tettesek eltulajdonítják, illetve ha eltulajdonítanak belőlük alkatrészeket (pl. rádiót). Lakások és boltok esetén pedig betörések alkalmával…..