Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sweet And Full Of Grace

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Istvánffy András írása Csütörtök este a NAV belvárosi irodája előtt a 4K! demonstrációján jelképesen befizettem egy gramm fű után az áfát, 2000 forintra számolva 540 forintot, majd elszívtam egy spanglit. A rendőrök kivárták, amíg végigszívom (közben végig…..
Sweet And Full Of Grace 2013.12.09 15:59:41
@Trackers:

"Mondjuk attól hogy mentálisan összezuhan többségük pár év alatt."

Dehogy zuhan össze, ez totális ostobaság.
Sweet And Full Of Grace 2013.12.10 14:47:22
@Mesterlövész:

@Brute: "Tehát leszoktál, mert ott nincs rá lehetőség. Itt viszont nem, holott hivatalosan szűk hazánkban sincs. Ellentmondás."

A fűről nem lehet leszokni, mert nem lehet rászokni sem (legalábbis nem jobban, mint mondjuk a csülökpörköltre. Abbahagyni lehet.

Én például itthon hagytam abba a fogyasztását, és nem azért, mert ne lett volna rá lehetőségem, hanem azért, mert nem volt már rá igényem. Ahogyan például egyetemista koromban egy héten háromszor-négyszer eljártam bulizni, most meg évente háromszor-négyszer, mert megváltoztak a preferenciáim, egy koncertnél fontosabb például, hogy elvigyem a gyereket játszóházba. Meg egy betépett esténél is. Ennyi. Szemben az alkohollal, ami komoly fizikai függést alakít ki, a fűről 'leszokni' annyi, hogy nem veszel többet, és kész.

Ehhez képest még mindig milliók dőlnek be a fűvel kapcsolatos mindenféle ostoba ijesztgetéseknek.

Százezrek, akik nem csak a tévében hallottak ilyesmiről, meg már nem.
Sweet And Full Of Grace 2013.12.10 14:48:50
@Orbán kiscicákat kínoz a pincében:

"Aki képes droggal lebukni, az nem tud vele felelősen bánni, nem való a kezébe ilyesmi."

Aki képes bárhol részegen mutatkozni, az nem tud az alkohollal felelősen bánni, nem való a kezébe az ilyesmi.

Úgyhogy tiltsuk be, és börtönbe a borászokkal.
Mindenekelőtt polgárok hozták létre. Olyanok tehát, akik a lehetőségeikhez képest adnak az (anyagi, szellemi és erkölcsi) autonómiájukra. Olyanok, akik az átlagnál jobban törődnek a közjóval (hiszen politikai szervezetet hoztak létre egy közjó koncepció érdekében -- ha az…..
Sweet And Full Of Grace 2013.12.10 14:23:10
@altjeno:

"nehez ugy valakin segiteni, hogy kozben lehulyezed meg akkor is ha az! mar csak az eszmeid befogadasanak elosegitese miatt sem kell ugy mondatot kezdeni, hogyaszongya: Figyelj hulyegyerek elmondom mi van"

Ellenben ennek elmellőzése sokat rontana a szerző és a többi hasonszőrű bohóc szórakoztatóértékén.
Olvasónk történelmi időutazásra invitál minket, végigkalauzolva az elmúlt negyed évszázad posztkádári posványain, egy magát "demokratának" valló átlag állampolgár szemüvegén keresztül. Megállapításai helyenként finoman szólva is sarkosak, ettől eltekintve (vagy ezzel…..
Rendszerkritikus nézeteket vallóként számtalanszor kapom meg, hogy pont az olyanok miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben, mint én, mert „győzni csak összefogással lehet”, „Bajnaiék mégiscsak kevésbé rosszak, mint Orbán”, vagy éppen „most nincs idő egyénieskedésekre,…..
Sweet And Full Of Grace 2013.12.04 12:42:55
@Lencsés István:

Dehogynem. Meglehetősen gyakran kezdünk kötőszóval mondatot, és ez ellen még a legbigottabb preskriptív nyelvészeknek sincs 'szabálya'.
Sweet And Full Of Grace 2013.12.04 12:46:19
@panelburzsuj:

"Ezt ismerem, de ez egy egy kukkot sem szól arról, hogy a versenyszféra és a költségvetési szféra egymáshoz képesti terhelése hogyan változott."

Ezt most nem egészen értem, kibontanád?
Sweet And Full Of Grace 2013.12.09 10:57:04
@panelburzsuj:

"És hogy azt bizonygatod, hogy az általános - minden szférában ugyanúgy érvényes szja-átrendezés (egykulcs bevezetése, jóváírás eltörlése) a versenyszféra terhein könnyített"

Nyilván könnyített, de egy percig sem állítottam, hogy a közszféra dolgozóinak kárára.

"illetve a progresszív adózás visszahozása a piaci szféra nemzetközi versenyképességét rontaná."

A baloldal az szja emelését tervezi, ami nyilván rontaná a privátszféra versenyképességét. Kivéve a bankokat, energetikai és telekom-vállalatokat, amelyek ágazati különadóinak eltörlését fedeznék az szja-emelésből.
Ne legyen kétségünk afelől, hogy egészen a jövő tavaszi választásokig az ellenzék minden egyes szereplője a saját 2018-as pozíciója előkészítésén fog buzgálkodni. Az összefogósdiak belső civódása már most kizárólag ennek jegyében zajlik. Bármit is mondanak kifelé,…..
Sweet And Full Of Grace 2013.12.06 08:58:24
@baldoc:

"Gondolkodjon már el azon , hogy mi lett volna , ha nem jön a világválság 2008.-ban! Nincs megszorítás , nincs IMF-hitel 2010.-ben akár győzhetett is volna Gyurcsány"

2008 júniusában a Fidesz 39%-on, az MSZP 15%-on állt.

Gyurcsány (névlegesen) kisebbségi kormány élén állt,miután az SZDSZ már áprilisban visszahívta a minisztereit a kormányból.

Két évvel korábban, az önkormányzati választásokon - 2006 október 1-én - az ellenzék felmosta a padlót a kormánypártokkal.

2006 tavaszától a második Gyurcsány-kormány jelentős megszorításokat végzett. Visszaemelték a választások előtt leszálított áfát, új adókat vezettek be, megszüntették az általános gázártámogatást, bevezették a vizitdíjat és kórházi napidíjat, ágyszámszerkezet-átalakítás során kórházak, kórházi osztályok szűntek meg, korlátozták az elvégezhető kezelések számát, kilőtték a világűrbe az euro bevezetésének céldátumát, az infláció 3,9%-ról 8%-raugrott, a növekedés ~5%-ról tízéves mélypontra, 1.3%-ra zsugorodott, a reálkereset (megugró infláció mellett) csökkent.

2008 májusára minden történelmi mélypontot megdöntött a kormány és a miniszterelnök megítélése, az emberek olyan rossznak látták az ország állapotát, mint még korábban soha. Ebben az időszakban már a lakosság többsége is előrehozott választást szeretett volna.

Ezek után ahhoz, hogy leírd: "ha nem jön a világválság 2008.-ban! Nincs megszorítás , nincs IMF-hitel 2010.-ben akár győzhetett is volna Gyurcsány" totális vakság a tények teljes figyelmen kívül hagyása szükséges.

Ami persze nyilván alapfeltétel ahhoz is, hogy valaki a DK-t támogassa.
Sweet And Full Of Grace 2013.12.06 10:21:01
@Alkibiadesz:

Jó kérdés, de szerintem átfogalmazható arra, hogy előre látható volt-e a Bajnai-project kudarca. Szerintem meglehetős biztonsággal igen. Schiffer számára nem is ez volt a millió dolláros kérdés, hanem az, hogy miután Bajnai kivásárolta a nemlehetmáskülönítményt, a maradék LMP képes lehet-e megugrani a küszöböt. Erre tette a tétet, más kérdés, hogy mennyire kényszerhelyzetben. Mert az is nagyjából nyilvánvaló volt, hogy ha az LMP testületileg felszáll a Bajnai-vonatra, akkor Schiffer is mindenképpen háttérbe szorul. A döntéseit nyilván a saját mozgásterén belül kell értékelni, de szerintem azt meglehetősen jól mérte fel, hogy Bajnaiban nincs több,mint amit azóta kifutott.
Sweet And Full Of Grace 2013.12.07 10:00:24
@Skubizó:

"Abban mindenki egyetért, hogy kevés politikai szereplőt ért ilyen mélységű gyilkolászás."

Orbánt húsz éve festi patásördögnek a ballib sajtó, aztán most 2/3-os többséggel kormányoz, és minden valószínűséggel tavasszal is nyer. Gyurcsány meg kétségbeesetten kaparja a küszöböt.

A 'karaktergyilkolászást' bőven túlélte volna, de azt nem sikerült, hogy szakadékba kormányozta az államot.
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
Sweet And Full Of Grace 2013.08.24 10:31:27
@Flynn Rider:

Szerintem viszont ez erősen a végefőcím-zene.

A Fidesz egyetlen esetben veszítheti el a választást: ha valamilyen (most még előre nem látható) okból tavaszig egy 2008-ashoz hasonló gazdasági összeomlás elsöpri.

Azt a lehetőséget, hogy a baloldal a saját erejéből megveri, szerintem már kizárhatjuk.
Sweet And Full Of Grace 2013.08.24 10:46:38
@Flynn Rider:

Bontsd ki, kérlek.
Sweet And Full Of Grace 2013.08.24 11:15:05
@Flynn Rider:

Ez nem jövő idő, ez nagyjából 2010 óta megy, Orbán meg remekül becsatornázta a szabadságharcos retorikájába.

Nyilván a kampány sűrűjében ez fokozódni fog, és nyilván még a baloldalnak és a jobboldalnak is lesznek mindenféle húzásai, de az látható, hogy a baloldal gyakorlatilag semmiből nem tudott előnyt kovácsolni, ideiglenes erodálta ugyan a Fidesz támogatottságát, deminden trafikumutyizós, földmutyizós, éhségmenetes, devizahiteles és egyéb tematizálási kísérlet ellenére egyetlen rezsicsökkentéssel a Fidesz visszakanyarította a trendeket.

A külső nyomást Orbán remekül állja, ezért mondom, hogy itt csak a külső gazdasági környezet drámai romlása, illetve annak itthon lecsapodó látványos hatásai üthetik ki a kezéből a győzelmet.
Mc_Chipp blogja Hol rontották el? 2013.08.22 21:40:05
2010-ben a Magyar Köztársaság történelmet írt. 2010 áprilisában a Magyar Köztársaság megásta saját sírját, hiszen ma már nem létezik. Ma már „csak” Magyarország van, a köztársaság valahogy elveszett az átszervezés bősz viharában, melyet maga Orbán Viktor szított. Az…..
Legutóbb arról volt mindenkinek véleménye, hogy a Hallgatói Hálózat együtt tüntetett a Koppány-csoporttal, és, ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenki mindenki véleményét előre is megírhatta volna. A magyar véleménypiac első számú vonzereje az, hogy a fogyasztót szinte soha nem…..
// BejegyzésKettős Mérce által ..
Sweet And Full Of Grace 2013.08.23 12:27:32
@bbjnick:

"@weisz manfréd huba:

S neked ez miért fáj?:-) Egyáltalán, mi közöd hozzá?"

+1
Sweet And Full Of Grace 2013.08.23 13:12:41
@Venyigeszu:

"De a szellemisége egy adott ( pár száz éve elmúlt) történelmi kort idéz."

Nem, a szellemisége egy vallási közösség szellemisége, amely évezredek óta folyamatosan létezik. Az, hogy te másban hiszel, és ez a szellemiség neked idegen, nem jelenti azt, hogy ez a szellemiség, ez a hit ne létezne.

Sőt, elég sok olyan szellemiséget túlélt, amelyik azzal hízelgett magának,hogy meghaladta.
Vannak egy kormány tevékenységének objektív és szubjektív mércéi. Utóbbiak közé tartozik, hogy mennyire ért egyet például az állampolgár egy adott kurzus szimbolikus- vagy kultúrpolitikájával. Előbbiek közé pedig mondjuk az, hogy mennyivel tud kevesebb vagy több ember…..
Sweet And Full Of Grace 2013.08.22 09:28:12
@tobeor:

"A hívek átvették a "Aki szegény annyit is ér" - gondolkodást.
Se mint embertársuk iránt nem éreznek emberi szolidaritást"

Ebben az országban hárommilió tart el hetet. Plusz finanszírozza a kurvára szolidáris baloldal korábbi osztogatásainak kamatterheit.

60%+ jövedelemelvonással.

Ennyit szolidaritásról.
Utódaink joggal teszik fel nekünk azt a kérdést, hogy fejlettebb, modernebb országot hagytunk-e hátra magunk mögött, mint amilyet őseinktől megörököltünk. A kínai munkás a minta, aki olcsó terméket állít elő és keveset „szeret keresni", vagy a jóléti társadalmi modell…..
Miért gyűlöljük Alföldit és a liberálisokat az István, a király kapcsán? Alföldi Istvánt, a keresztény Magyarország megteremtőjét többször igen negatív színben tüntette fel. További magyarázat nem szükséges. Alföldi Koppányt, a független Magyarország harcosát…..
Smoking Barrels IK30 2013.08.21 00:01:00
Ki vagyok fogyva a jelzőkből, ugyanis ma már az Elysium-ot megsoroztam olyanokkal, hogy "mesterkélt", "szájbarágós" és "giccses". De ettől függetlenül még mindhárom igaz Alföldi Róbert rendezésére, akinek talán egy kicsit túl sok komplexusa gyűlt össze erre az…..
Mi történik akkor, ha két szövetségben indulni készülő párt közül egyik sem tudja elfogadtatni saját miniszterelnök-jelöltjét partnerével? Hát keresnek egy harmadikat! Ingyenes politikai stratégiai know-how háromezer karakterben. A szivárogtatásokból(?) és a fehér füst…..
Sweet And Full Of Grace 2013.08.21 00:06:30
@satie:

"Szabó Rebekát amúgy például egy érdekes lehetőségnek találnám, mint lehetséges miniszterelnök jelölt."

Breki béka a Muppet Showból, meg a whiskys rabló is rendkívül érdekes lehetőségek lennének, de miniszerelnök-jelöltet általában nem úgy szoktak választani, hogy kin lehetne a legnagyobbat röhögni.

Bár a Bajnai miniszterelnökségéhez vezető hacacáré - Glatz-cal,meg a gyémánfokozatú Amway-ügynökkel - kétségkívül súrolta ezt.

Egyelőre viszont nagyon úgy tűnik, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje Mesterházy lesz, Bajnai meg vagy meghajol előtte, vagy nekivág egyedül. De az a legvalószínűtlenebb forgatókönyv, hogy az MSZP azért mond nemet Bajnaira, hogy aztán rábólintson valamelyik súlytalan bohócára.
Kettős Mérce Gusztus 20! 2013.08.19 17:53:15
A nemzetet egyben kell tartani, hirdeti a kormányzati kommunikáció gusztus 20 megünneplésének előestjén. Ezt a mondatot harsogja Orbán Viktor, miközben haverjai épp szilánkokra tépik azt, ami az "egy nemzetből" még megmaradt. Magyarország már jó pár éve nem egy nemzet, és…..
Fodor Gábor Tusványtól keletre 2013.08.17 13:32:45
Orbán Viktor Tusnádfürdőn elindította a 2014-es választási kampányt. Azt is elmondta, mi lesz a választások tétje. Csak éppen az ellenzéki oldalról nem vette észre senki. A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül. Mint azon kevesek egyike, akik személyesen is elég…..
Ne süssétek rám NERtársak, hogy „szinglihorda” meg karrierista pics@! Férjezett vagyok és van már egy jövőbeni adófizetőm. Mi több, kimondottan hajlok még egy gyermek felé. Elvégre a sex jó, a gyerekzsivajt meg kimondottan kedvelem; az elmúlt kilenc évben pedig az is kiderült,…..
Sweet And Full Of Grace 2013.08.17 18:26:41
@Aiofe:

Nagyon helyes. Akkor talán a következő generációban már arányosan többen lesznek, akik úgy gondolják, mint nagyanyám: a gyereket nem csinálják, hanem az Isten adja.

Most már csak a nyugdíjrendszert kellene kettészedni, aszerint, ki mire számít: öregkorában a pénze "dolgozik" majd, vagy a következő generáció.