Regisztráció Blogot indítok
Adatok
falomb

0 bejegyzést írt és 556 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
falomb 2018.08.29 14:12:51
@444: az újságírásnak az a feladata, hogy a problémákra mutasson rá, hogy napvilágra kerüljenek azok a dolgok, amiken javítani kell. Az nem újságírás, ha azt hozsannázzák, hogy minden jó, a problémákat meg eltakargatják.
falomb 2018.08.29 16:16:20
@444: a probléma az, hogy amikor a másik oldal volt hatalmon, akkor nem volt céljuk az ellenzéki média teljes felszámolása. Akkoriban Fletó alatt volt egy Este nevű műsor a köztévében, ami minden hétköznap élőben ment, és ellenzéki politikusok is szerepeltek benne, köztük Orbán is. Vagyis a közmédiában élőben beszélhettek ellenzékiek is rendszeresen. Hol van most ilyen?

A két hozzáállás nem összehasonlítható, mert a fidesz célja az, hogy ne legyen ellenzéki hang egyáltalán, mindent be akarnak darálni.
falomb 2018.08.29 16:18:31
@Andy_73: és tegyük hozzá, hogy az "ellenzéki" média az ellenzékkel kapcsolatos negatív híreket is lehozza, vagyis nem lehet őket egy lapon említeni a fideszes propagandamédiával, ahol negatív hír fideszes politikusról nem hangozhat el
After 1 year and 4 months of negotiations, I left because not enough money was offered to do the script the way I felt it needed to be done. — David Lynch (@DAVID_LYNCH) April 5, 2015 Április 5. óta nagyot fordult a világ David Lych rendező-forgatókönyvíróval. Akkor ugye azzal hagyta…..
Az ugrás után az Éjjel-nappal Budapest legújabb szereplője látható úgy, ahogy a soroztatban sose fog feltűnni. Igen, egy szál semmiben...
A formátum feketeöves sorozatfüggőknek ismerős lehet, Taken Out címmel fejlesztették ki az ausztrálok, és mutatták be 2008-ban, de igazi sikert a briteknél aratott (Take Me Out címmel), ahol már a hetedik évad is lefutott, sőt, egy testvérműsort is kitermelt, szóval van kakaó az…..
A Bors azt írja, a hat éven át bolíviai börtönben ülő Tóásó Előd nem kért Friderikusz Sándorból és az Összezárva Friderikusszal című műsorból, és inkább Fábry Sándor talkshow-jába megy el, hogy meséljen megpróbáltatásairól. Pedig Hajdú Péter producer nemcsak…..
A Netflix egyre látványosabban küzd a geek nézőkért: most épp Andy és Lana Wachowski vezényletével készítenek ütős sci-fi sorozatot 8 olyan emberről, akik ugyan a Föld legtávolabbi pontjain élnek, de valamiféle telepatikus összeköttetésben állnak egymással, és mindenféle…..
falomb 2015.05.08 16:56:06
Bochkor Gábor még februárban szólta le Kobajasi Kenicsiró hangmestert, hosszan kifejtve, hogy a karmesterség egy blöff, nyilván semmi értelme, hiszen a zenekar karmester nélkül is tud játszani, fölösleges egy bottal hadonászni előtte. Ráadásul Japánban sztárnak lenni nem egy nagy…..
falomb 2015.05.07 11:10:41
@dreamhotep: sajnos sokat mond el az országról, hogy ilyen sokan hallgatják

Egyébként a korlátlan mobilnet annyira nem triviális. Tudtommal korlátlan forglamú netet csak az UPC ad, de ők is csak más előfizetés mellé. Szóval aki nem UPC-s, annak ez nem járható. Van más lehetőség is ezen kívül?
A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy Jegyes-Tóth Kriszta távozik a köztévétől, a helyét pedig a HírTV-től lelépett Földi-Kovács Andrea fogja átvenni, mármint a helye alatt a közéleti beszélgetősműsorokat értem. Földi-Kovács két hete dolgozik hírolvasóként az M1-nél, úgyhogy…..
falomb 2015.05.05 17:39:27
@Fedor: nagy szolgálatot tesznek ezzel az ellenzéknek

Ha egy valamennyire tárgyilagos hírcsatornát üzemeltetnének némi kormánypárti elhajlással, akkor többen kapcsolnának oda, így viszont csak a legelvakultabb hívek fogják nézni.
Az ABC Shark Tank című műsorában hangzott el az ominózus mondat, ami annak a magyar műsornak az eredetije, amiben a fogathajtós-CBA-tulaj Lázár meg Szuperman Zsolt igyekezett jó ötleteket meghallgatni a keményen dolgozó kisemberektől, aztán meg vagy adtak pénzt a kesztyűt horgoló…..
A Kaspersky Lab februárban robbantotta a bombát: ráakadtak egy olyan rejtélyes hackercsoport nyomaira, akik hosszú évek óta fertőzik az interneten befolyásos személyiségek, nagyvállalatok, kormányügynökségek rendszereit. A homályba burkolózó Equation-csoport, becenevén a net…..
falomb 2015.05.03 11:14:27
@csoio csagasz: a stuxnet esetében úgy emlékszem, nem voltak netre kötve a gépek. USB driveokat fertőztek meg valahogy, amiket aztán a dolgozók bevittek (azon voltak valami adatok, vagy ilyesmi), és amikor rádugták a gépre, akkor fertőződtek meg.

Szóval ott is el volt a nettől a hálózat, de valami adatcserére általában szükség van, és egy ilyen USB-s vektort használtak a fertőzéshez.
falomb 2015.05.03 13:18:36
@csoio csagasz: hatalmas adatmennyiségeket nem lehet praktikusan papíron átvinni, nem is szólva a hibalehetőségről, ami precíziós számításoknál alapvető

De azt én sem értem, hogy egy pendrive rádugása miért futtat egyáltalán kódot a pendriveról, illetve ha futtat is, akkor minimális elővigyázatosságként annyit igazán megcsinálhattak volna, hogy letiltják a kódfuttatást. Persze valószínű, hogy nem is tudtak erről, és most már le van tiltva minden gépen, hogy kódot futtasson a pendrive.

Ezek után jóval nehezebb lesz átugrani az airgapet.
falomb 2015.05.03 14:08:26
@Alick: persze, de ebben az esetben gondolom sokkal egyszerűbb volt a támadás. Egyszerűen csináltak egy autorun filet a pendriveon, és amikor bedugták a windows-os gépbe, akkor lefutott a kód, nem kellett hozzá semmi extra trükk.

Persze ezt csak egyszer lehetett eljátszani, mostantól jön tényleg az, hogy a firmware-ben vannak rejtett kódok, amiket aktiválni lehet, ami ellen jóval nehezebb védekezni. Saját firmware mindenre nem olcsó dolog.
Óriási hírt közölt ma a Kotaku, miszerint Dragon Ball Super néven új sorozat készül a '90-es évek egyik legkedveltebb animéjéből. Egy bizonyos korosztálynak biztosan nem kell bemutatni a Dragon Ballt, ez az a japán rajzfilmsorozat, ami hatalmas sikerrel futott Magyarországon is, hogy…..
Hétköznaponként az ATV-n szinte egyedül készít műsort, hétvégén pedig beköltözik egy celebbel a Tv2 stúdiójába. Új műsora, az Összezárva Friderikusszal olyan, mintha a Való Világot kereszteznénk az Én mozimmal. Friderikusz Sándorral arról is beszélgettünk, hogy miért nem…..
Jeremy Clarkson kirúgása után nagyjából lehetett sejteni, hogy a Top Gear abban a formában, ahogy ottmaradt, azaz James May, Richard Hammond, meg valami harmadik arc felállásban soha nem fog működni, Hammond nem nagyon nyilatkozott az ügyben, May viszont nem egyszer elmondta a…..
falomb 2015.04.24 16:52:42
@Parajpuding: sokaknak róluk szólt. Engem pl. nem érdekelnek az autók mégis megnéztem, amikor csináltak valami vicces anyagot, mert a karakterek jók voltak. Ha nem sikerül hasonlóan karakteres arcokat találni, akkor azok a nézők elvesznek, akik nem az autók miatt nézték.
Bizony, nemcsak mi vagyunk böszmék néha, hanem az amerikai kollégák is: a tegnap esti Grace klinikában volt egy SOKKOLÓ momentum, amitől MINDENKI LETETTE A HAJÁT ÉS SÍRT - VOLNA, de az infó már az epizód tévébe kerülése előtt kijött az érintett színészről, és arról, hogy…..
falomb 2015.04.24 12:46:16
@sepörd: a kamionos tette, ami a dolga: dudált
Vagy inkább Gesztesivel? Franc se tudja, róka fogta csukának tűnik a dolog. Premier vasárnap, két előzetes lent. ..
A Kozmosz sorozatból ismert Neil deGrasse Tyson ismét az univerzum csodáit mutatja be új műsorában, de ezúttal egy új formátumban: amerikai sztárok közreműködésével szórakoztató-tudományos talk show-t készített. A National Geographic Channel tavaly bemutatott, Kozmosz:…..
Nem csitulnak a Top Gear című brit autós tévéműsor egyik házigazdájának kirúgása miatt keltett hullámok. Mint ismeretes, Jeremy Clarkson szájon vágta a műsor egyik producerét, mert az egyik forgatási napon elfelejtett a stábnak meleg kaját intézni, és ezen kicsit felbosszantotta…..
falomb 2015.04.15 14:10:12
@parazita666: a BBC jobb híján előremenekül, bepróbálja másokkal a formátumot, aztán ha nem jön be, akkor szép csendben elkaszálja a műsort

Clarksont én sem kedvelem, de ez a műsor a markáns karakterekre épült, és Clarkson bunkósága, beszólogatása is ilyen volt. Ha nem sikerül hasonlóan markáns arcokat találni, akkor annyi a műsornak.
Ha majd egyszer nézni fogom a CSI: Cybert, a Helyszínelők-univerzum netes bűnügyere szakosodott spinoffját, akkor majd ivós játékot fogok játszani, ahányszor elhangzanak olyan szavak, mint a wifi, a malware, a VPN vagy a kód, én akkor iszom, majd 2 és fél perc után jönnek értem a…..
Nyugodjon meg mindenki, végre megtörtént! Az Index visszarakta az euró és a svájci frank árfolyamot a fejlécbe. Nincs itt semmi látnivaló, már persze azon kívül, hogy egyre kevesebb a hiba, egyre kevésbé nyöszörög a rendszer, és amúgy is, ezentúl akár szexista cikkeink…..
És akkor hirtelen megpillantjuk azt a kis kört benne az élesen világító számmal ott jobb szélen. Notification Badge, becenevén Noti. Esetleg Basz, vagy Izé. A botrányosan harsány plecsni, ami szinte a pofánkba vágja, hogy amíg itt unottan scrollozgattunk, megint lemaradtunk…..
A hangulat kurvára megvan, ugye, és ez egyperces teasear alapján a színészekkel (Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams) sem lesz gond. Az új évad június 21-én indul az HBO-n. Persze fel van azért adva a lecke rendesen az új szereplőgárdának, főleg hogy a leginkább csak…..
falomb 2015.04.10 08:44:41
@Gavroche11: az erőst úgy értettem, hogy ahol erős alakítást nyújtott. Drámai színészként nem nagyon hallottam még őt dicsérni, de majd kiderül, mit tud.
Volt ez a Hajdú kontra Puzsér ügy, amiben volt szarkupacozás, meg takonygerincűzés, meg tízezer forintos bírság és egy év próbára bocsátás, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mindezt az RTL kamerái is felvették, lásd fent. Információink szerint azért, mert Puzsér Róbert is…..
Az HBO tavaly bemutatott, zseniálisan kattant krimisorozatának második évadában lesz egy orgia, aminek forgatásához a producerek szakértőkhöz fordultak, és ha minden igaz, leigazolták Amia Miley és Peta Jensen pornószínésznőket. A jelenetben állítólag Colin Farrell…..
Gabriellának tablet helyett egy Zac Efron dvd-t küldött a romániai székhelyű, de Magyarországon is aktív eMag. Az eset még karácsony környékén történt, de levélírónk hiába jelezte a problámát a cégnek, az elmúlt 3 hónapban nem sikerült sem a tabletet megszereznie, sem a…..