Regisztráció Blogot indítok
Adatok
власть

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állandó zuhanásban lenni. Belefúródni a humuszba, átpréselődni a durva kavicsok, sziklák, rések, földalatti barlangok között. Megmártózni a föld mélyében levő vízben. Fuldokolni. Ruháim leszaggatva. Bőröm felsértve, véresen. Zuhanni a földbe. Állandó zuhanásban lenni.…..
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
Meztelenül búgtak a gitár húrjai. A mély, lassú dallamra elernyedtek az izmaink. Lepedővel bebugyolált ruhátlanságából két macskaszem nézett rám – a tejjel jóllakott, selymes cicák pislantásaival. Nem mozdult, de olyan volt, mintha egész testével dörgölőzött volna a…..
Fekete a víz, csak a vöröslő félhold világít be egy foltot a tavon. „Vajon odagyűlnek-e ilyenkor a halak?” A szél és a nádas felől érkező iszap- és dögszag bejárja a partot. A sekély vízben néhány eltévedt keszeg fuldoklik vagy már el is pusztult. A balatoni…..
Fonott kerti székben ültem a cseresznyefánk árnyékában. Mellettem egy kis, kopott asztalon fehérbor, szóda, cseresznye, méz és dió. Lassú kortyokkal és apró falatokkal szenteltem meg az ottlétem minden egyes percét. A nap már nem sütött olyan erősen, mint néhány héttel…..
A sörösüveg alját odaütöm az asztallaphoz. Néhány szó indul el tapogatózva a dohányfüstben, s ahogy megtalálják egymást, összekapaszkodnak. Kissé ügyetlenül állnak tornasorba. „Jó, hogy itt vagy.” A sört régen nem érzem kesernyésnek. Hosszú ideje már, hogy a…..
Éreztem, hogy látnom kell. Az idő és az élet bilincsei – a napi menetrendek, a feladatok, a kapcsolatok, a függés - gyakran megakadályoztak ebben az egyszerű, de mégis nehéz dologban. Azonban ahogy megláttam a vonat ablakából, tudtam, hogy le fogok szállni a következő…..
Óvatosan húztam fel a redőnyt, hogy ne csapjak zajt. A koszos, öreg falécek recsegése, nyikorgása így is elviselhetetlennek tűnt. Egy arasznyi résen már besütött a Hold és én ennyivel is megelégedtem, csak nehogy baj legyen. Bal arcfelemet a párkányra fektettem, nyakcsigolyáim…..