Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doridud

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 http://www.szinestv.hu/video/dexter-elso-napja-banki-tonal..
Kicsi szobában körben ülünk le, fesztiválozók és előadók vegyesen. Balog Gyula feláll és elmeséli hajléktalanságának 17 éves történetét, az anonim alkoholisták körét, a Fedél Nélkült, hogy mindezek után hogyan lett  óraadó tanár a hajléktalanságról.…..
Balkányi Nóra interjúja Pásztor Eszterrel Szombat délután a Kalandpark társalgójában három különböző magyarországi térségben dolgozó civil beszélgetett az általuk vezetett projektekről, a segítségnyújtás és együttműködés lehetőségeiről a…..
Az író dilemmája: Vajon mit írhatnék arról a koncertről, amit hogyha emlékezetem nem csal, majdnem teljesen végig aludtam? Hogy fantasztikus? Egyedi? Hogy hatehetném, még napokig feküdtem volna a hangszerek között a Trafó Bálnában? Hogy ha Jónás halélménye ilyen…..
Hajdu Zsófi élménybeszámolója a TASZ programjairól. A TASZ egymást követő két napon tartott tájékoztatót romaprogramjáról, és mindkét napon szép számban jelentek meg érdeklődők. Sokan közülük már mindent tudtak a programról, és a bekapcsolódási…..
 Új típusú köztéri művészet a Bánkitó Fesztiválon   Itthon   A magyar könnyűzenei fesztiválok és művészet kapcsolatáról nemrégiben a Magyar Narancs egyik cikke (XXIII. évf. 24. szám) is foglalkozott: a nagyobb rendezvények közül a legnagyobbon, a…..
Szombaton a Bánkitó Fesztivál keretében egy kerekasztal-beszélgetésnek lehettek szem-, és fültanúi a Polgármesteri Hivatalba látogatók az „ A művészet szerepe az informális oktatásban” címen. Hajdu Zsófi élménybeszámolója az eseményről. Az esemény…..
  Köszönet a Színes TV stábjának! http://www.szinestv.hu/..
 Még 3 nap és startol az ország legszexibb fesztiválja, a Bánkitó Fesztivál! Civil-, bringás-, gyermek- és kultprogramok tucatjai várnak mindenkit a bánki tóparton. Nappal beszélgetések és workshopok, filmvetítések és társadalmi műhelyek követik egymást, estétől hajnalig…..
Pár négyzetkilométernyi szeméttenger, huszonhat és fél talán örökre elárvult sátor, 8-as UV-B sugárzás, szállingózó emberek és por - a fesztivált követő délelőtt, 11 óra 30 perc. Az élmény csak a kiváltságosoké, és azt is kevesen láthatják, ahogyan a takarító crew a…..
 Jákovics Vilmos a Kisvejkei Tanodáról Balázs Anna: Kik vagytok, és mit csináltok? Jákovics Vilmos: 2005-ben alakult meg az Aparhanti Független Roma Egyesület 11 alapító taggal, és a célunk a halmozottan hátrányos helyzetű, főként roma gyerekek felzárkóztatása, illetve…..
Interjú Kilián Zoltánnal a Korai Öröm basszusgitárosával   Kőhalmi Anett: Kovács Andor idén lépett be a Korai Örömbe, hogy szuperál? Hozott Žagaros hangzásokat a zenekarba? Kilián Zoltán: Andort már nagyon régóta ismerjük, még a Yonderboi-os időszakából.…..
 A Bánkitó Fesztiválon 2011-ben ismét fellép az underground szcéna egyik jeles bandája, a progresszív és experimentális, de az önfeledt táncolásra kifejezetten alkalmas zeneiséget képviselő Másfél zenekar. Alább Lukács Leventével (szaxofon) készített interjúnkat…..
Fris E. Kata a Roma Parlamentről és a programokrólAz egykor szebb napokat látott ház a nyolcadik kerületben, ahol Budapest egy kicsit világvárossá válik, gyerekek Erdőkertesen és Berettyóújfalun, akiknek kinyílik a világ, és a kiállítótér Bánkitón, ahol a fesztivál végére a…..
  ..
Képzeld el, hogy az egyetemen te vagy az egyetlen roma diák. A Romaversitas az anyagi és tudásbeli esélyegyenlőség megteremtése mellett az efféle sajátos problémák kezeléséhez nyújt lelki hátteret a felsőoktatásba kerülő roma fiataloknak. Gulyás Böbe, a MOME frissen végzett…..
   Van, ami nem megy. A magyarhangya mozgalom (http://www.magyarhangya.hu/ hozzáállása szerint ez azt jelenti, hogy tehát van min javítani – az ilyen lelkesedést pedig jó látni, na. A magyarországi filmforgalmazás működésképtelenségén, a moziba járási kedv…..
„A számháború játék volt, és nem levente- vagy úttörő-hadgyakorlat, a színház önfeledt hülyéskedés, nem pedig ideológiai továbbképzés, az ellenség támadása fantázia- és szerepjáték, nem imperialista diverzió. Ráadásul ezek a játékok szemtelen iróniával, néha…..