Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibor.

8374 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Krisztus hallgass minket!  (Litánia itt!) Imádkozzunk el minden nap három Üdvözlégyet a békéért! Let's recite three Hail Marys for peace every day! Rukoilkaamme joka päivä rauhan tähden kolme Ave Mariaa! Recemos cada día tres Avemarias por la paz! Vi ska be 'Hell…..
KERESZTÚT XI. állomás: Jézust a keresztre szegezik    Uram, Téged keresztre szegeznek. Engem darabokra szabdalnak, aztán megszámlálják részeimet, hogy fertőzést ne okozzak! Ennyi volt a létem? Ó ti megszületettek! Nézzétek lábacskáimat, mellyel köztetek járhattam volna!…..
(Kép: A nyugati jóléti országokban üdültetett magyar gyermekek megérkező csportja.)                   Folytatva a gyermekkori küzdelmeit, vendéglátói nagyon megszerették és mindent meg is tettek, hogy hosszabb maradásra bírják, de miután 1924 október végén hírt kaptak…..
Bármerre jársz, bárhol is állsz, mondj el egy Üdvözlégyet, mert lehet, hogy azon a helyen még senki sem imádkozta! Légy te az első!..
Krisztus kegyelmezz!  (Litánia itt!) Imádkozzunk el minden nap három Üdvözlégyet a békéért! Let's recite three Hail Marys for peace every day! Rukoilkaamme joka päivä rauhan tähden kolme Ave Mariaa! Recemos cada día tres Avemarias por la paz! Vi ska be 'Hell dig Maria' tre…..
KERESZTÚT X. állomás: Jézust megfosztják ruháitól      Uram Jézus! Rólad letépik ruháidat, nekem az sincs! Csak bőröm van, arcom, kezem, meg lábam, melyet egy eszköz hamarosan megragad és szaggatva tép. Ó Istenem, mennyire reszketek ettől!        Ti megszületettek! A lelkem bár örök, de…..
     1923. november 8-án, az Országos Gyermeksegélyző Liga a soványka Lizát, a svájci Luzern kantonbeli Willisauba (ld. alul!) küldte felerősödni, egy nyolcgyermekes gyáros családhoz. Itt bár mindent megadtak neki, de édesanyja utáni vágyakozását és hatalmas honvágyát nem…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2019.03.21 00:00:00
Uram irgalmazz!  (Litánia itt!) Imádkozzunk el minden nap három Üdvözlégyet a békéért! Let's recite three Hail Marys for peace every day! Rukoilkaamme joka päivä rauhan tähden kolme Ave Mariaa! Recemos cada día tres Avemarias por la paz! Vi ska be 'Hell dig Maria' tre gånger…..
KERESZTÚT IX. állomás: Jézus harmadszor esik el a kereszttel    Családtervezés, túlnépesedés? = Ó, mindez ördögi tőrvetés! Íme, a „tudatos tervezést” rajtam kezdik azzal, hogy legyilkolnak! Nekem nincs helyem, nincs falatnyi kenyerem széles e világon? – Miért? –…..
     Mire Erzsébet újra Pestre jött, hogy beiratkozzon az elemi iskolába, már alig élt valaki a testvérei közül. Kilencen a „spanyol” influenzajárványban haltak meg, egy diftériában, egy pedig balesetben hunyt el, már csak legidősebb nővére Gizella és drága édesanyja…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2019.03.20 00:00:00
     Jézus Krisztus nevelőatyja, a Boldogságos Szűz Mária jegyese és hitvese. Dávid király családjából származott, Éli fia. Amikor Gábor főangyal megvitte Máriának az istenanyaság örömhírét, József már Mária jegyese volt. Amikor nyilvánvalóvá lett, hogy Mária áldott…..
     A családfő, szerető lelkületének ajándékaként, (felesége tudta nélkül) titkon a Kispesti Főplébániára járt hittanra, ahol 1917-ben − közvetlenül hadba vonulását megelőzően −, ünnepélyes szentmise keretében, családja színe előtt katolizált. A frontról már…..
KERESZTÚT VIII. állomás: Jézus szól a síró asszonyokhoz          Uram Jézus! A Téged sirató asszonyok halálodat nem tudták megakadályoz-ni, amiként az én vesztemet sem akadályozza meg senki. Ti megszületettek! Akik a bűnt sürgetitek, a megtérést meg…..
Krisztus kegyelmezz! (Litánia itt!)   Imádkozzunk el minden nap három Üdvözlégyet a békéért! Let's recite three Hail Marys for peace every day! Rukoilkaamme joka päivä rauhan tähden kolme Ave Mariaa! Recemos cada día tres Avemarias por la paz! Vi ska be 'Hell dig Maria' tre…..
     Kindelmann Károlyné − Szántó Erzsébet Júlia 1913. június 6-án született Kispesten. Szülei Szántó József és Mészáros Júlia Erzsébet. Az édesanya, hatszori ikerszülést követő 13. gyermekként hozta világra az „egyedüli” Erzsébetet. Az újszülött igen véznácska volt, úgyhogy már június 15-én Szent…..
Uram irgalmazz!  (Litánia itt!) Imádkozzunk el minden nap három Üdvözlégyet a békéért! Let's recite three Hail Marys for peace every day! Rukoilkaamme joka päivä rauhan tähden kolme Ave Mariaa! Recemos cada día tres Avemarias por la paz! Vi ska be 'Hell dig Maria' tre gånger…..
VII. állomás: Jézus másodszor esik el a kereszttel      Akik felettem döntöttek, azok mind „felvilágosodottak”,  mégis istentelen sötétségben élnek! El vannak telve a „korszerűségtől”, miközben fogalmuk sincs, hogy mi az önzetlen szeretet, a tiszta öröm, az…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2019.03.18 00:00:00
SZENT PATRIK /389-461/ /március 17/ Írországban Szent Patrik napján így köszöntgetnek az emberek egymásnak:"Áldjon meg az Isten és Szent Patrik!"Ennek a csodálatos hitvallónak, apostolnak tisztelete kiemelkedő az írek körében.Ki is volt ez a tiszteletreméltó szent ember?    …..
     A 17. századi Írországban kemény üldözés tört a katolikus hívek, különösen főpásztoraik ellen. Az erőszakos protestantizálással egyidőben az angolok területeket hódítottak el Írországtól, a végletekig fokozva az elnyomást. Cromwell Olivér 1649 Nagyboldogasszony…..
Zarándokok vagyunk itt a földön!           A lelki írók a keresztény életet gyakran zarándokúthoz, utazáshoz hasonlítják. Igazából szentírási eredetű hasonlatról van szó. Az első olvasmányban Ábrahámnak Isten hívására hosszú és áldozatos utat kellett megtennie.…..
Bevezető      Kedves Olvasóim! A Szeretetláng Mozgalom lelki közössége évek óta kért, hogy mint Erzsébet asszony "titkára", írjam meg visszaemlékezéseimet. Ezt természetesen önmagam is terveztem. Amikor azonban "eljött az ideje" (vagy végre rászántam magam), akkor "jött be"…..
Imádkozzuk szívvel-lélekkel! Uram, irgalmazz! – Uram irgalmazz!Krisztus, Kegyelmezz! – Krisztus kegyelmezz!Uram, irgalmazz! – Uram irgalmazz!Krisztus, hallgass minket! – Krisztus, hallgass minket!                     Krisztus, hallgass meg minket! - Krisztus, hallgass meg…..