Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hanna

260 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hintafa Kuflinyomozók 2017.11.23 15:56:43
A liftkezelő kisfiú után szorgosan tanulmányozni kezdtük a Kuflidomb és lakói életét. És ha már megszerettük őket, akkor miért is ne társasoznánk velük? Egy kiadós Kuflinyomozás?..
Annyi jó és szép könyv jelenik meg ilyenkor ősszel, hogy nem lehet szemlét írni, nem lehet felsorolni mindent, ami jó, mert kilométer hosszú dicshimnusz lenne csak belőle, ahol az olvasó fáradt unalommal görget csak lefelé a végtelen monitoron. Ezért azt találtam ki, hogy írok…..
                          Lili   Ebben a bejegyzésben kezdjük gyűjteni a Lilivel kapcsolatos megjelenéseket, ha valami kimaradt kérlek, jelezzétek!   Agnès Lacor – Gwen Le Gac: Lili (Meseutca, 2011. november 28.) A…..
hanna 2011.11.22 08:05:20
Végh György és Réber László ábécés könyvére még emlékezhetnek az anyukák-apukák, mert 1984-ben jelent meg először. Akkor ugyan még fakóbb volt a címlap, és mintha egy lépcsőn kellett volna felmászni nagy keservesen a betűtanulás során. Az Ulpius-Ház jóvoltából a mi…..
Itt a következő könyvadag - az előző meg itt -, úgyis tudjuk, hogy még bőven hagytak a Kedves Olvasók vásárolnivalót a hétre – no és egy-egy jó könyv minden csomagba belefér még. Múlt héten a képeskönyvek, most a mese- és ifjúsági regények kerülnek sorra, vegyesen,…..
Olyan sok szép kisgyerekeknek szóló képeskönyv került idén ősszel a boltokba, hogy csak úgy kapkodja az ember a fejét, mit is tegyen a kosárba. Ilyenkor jól jön, ha több gyerekünk is van, mert igazolással vásárolhatunk meg több könyvnyalánkságot. Komolyra fordítva a szót:…..
A tányérok formája nagyon régen kialakult, nem is nagyon változott az idők folyamán. Ez így kicsit túlzás persze, hiszen mindig is voltak dizájnerek, akik kitaláltak jó vagy kevésbé jó ötleteket. De nézzen mindenki körbe otthon, milyenek a tányérok? Kerek, lapos vagy mély.…..
Az idei Könyvhétre rengeteg új könyvvel rukkoltak elő a gyerekkönyvkiadók, hogy a nyári nagy szusszanásra legyen mit magunkkal vinni. Lentről kezdem és megyek felfelé korban. Vegyessaláta, messze nincs benne minden és mindenből csak egy kicsi. A legkisebbeknek keménylapos lapozók…..
Megjelent Berg Judit Maszat-sorozatának második könyve, a Maszat épít. Nálunk a két-három éves célcsoport úgy várta, mint én mondjuk az új Herta Müllert. Természetesen rögtön megvettük, ott helyben az első padon elolvastuk, aztán este még kétszer. Egyszóval abszolút…..
Kedves Olvasóink, bejáratott sorozatunkban, a Képet a gyerekszobában rendre szemgyönyörködtető és beszerezhetetlen képeket ajánlunk nektek a világ minden tájáról. Idén karácsonyra azonban megjelent a Csodaceruza magazin különszáma, benne nyolc gyönyörű poszter kortárs hazai…..
Miért-e bizarr cím? A Takács Mari illusztrálta gyerekkönyvek színpompája és empatikus, mély szépsége miatt. Mert e könyvek közt minden korosztálynak találunk megfelelőt. Mert rengetegszer végiglapozhatjuk, és mindig megörvendeztet egy-egy ellentmondó elem humora, egy-egy mozdulat…..
Egyre divatosabb - szerencsére - Karácsonykor is odafigyelni a környezetünk védelmére: nem kell elhasználni több kilométer csomagolópapírt, egyszer használatos műanyag vackokat adni meg egy huszadik pulóvert. Itt a blogon is volt kartonbútor és -játék, fakirakós és számtalan…..
A Két Egér sorozat első két darabja ugyan már egy ideje a boltok polcain van, de nem biztos, hogy mindenki ismeri őket, ezért az újak mellett erről a kettőről is érdemes írni pár sort. Különösen, hogy éppen olyan jók, mint a Bolyongások Budapesten és a Különös…..