Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J. McClane

0 bejegyzést írt és 638 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelent a második évad harmadik epizódja is, mely "Az örökösnő" (The Heriess) címet kapta Bryce Dallas Howardtól, aki mellesleg, annak idején az első évad negyedik részét is rendezte. A cselekmény teljes egésze a Mon Calamarik bolygóján játszódik, a Dac planétán, pontosabban a bolygó egyik…..
J. McClane 2020.11.15 14:01:32
@Exegol: ok
De akkor mi a kanon? Amit te annak gondolsz, esetleg a hardcore fanok, vagy amit a Licasfilm?

Gondolom vannak akiknek csak az eredeti harom film a kanon. De barmilyen mehez el kell fogadni, hogy a Lucasfilm donti el mi a kanon resze.
Dubai az üzleti élet és a turizmus központja lett, ahol a tradicionális arab világ a fényűző nyugattal keveredik. Ez az egyik leggyorsabban fejlődő emírség, amely évről évre egyre nagyobb és egyre több építménnyel büszkélkedhet, de a rekordok megdöntésében is élen jár. Itt található a Mall of…..
J. McClane 2020.05.23 05:15:02
Az első, a maihoz hasonlító golyóstollra az amerikai John J. Loud kapott 1888-ban szabadalmat. Eszerint több mint százéves volna a golyóstoll? Aligha.Nézzük csak, mit írt erről a baden-badeni Fachzeitungban az ötvenes évek végén Goy Andor: Az évtizedek óta parlagon heverő golyóstolltalálmányt Bíró…..
J. McClane 2020.04.11 05:14:20
Elveszett szerelmet kereső, múlt hibáit megfizető, jövőbeli. Takeshi már szabad ember, de aki ismeri, tudja, mi az a kulcsszó, amivel rá lehet venni bármilyen feladatra. A Harlan egyik alapítója keresi meg azzal, hogy veszélyben az élete, és ha Takeshi megvédi, cserébe elárulja neki, hol van…..
J. McClane 2020.03.31 04:49:55
Minden filmkedvelő ember életében vannak meghatározó filmek, melyeket bármikor szívesen elővesz, és melyek nagy mértékben formálták a filmes ízlését. Jó magam sem vagyok ezzel másképp, és ennek apropóján úgy gondoltam, arra vállalkoznék, hogy listába szedem azon filmeket (vagy legalábbis egy…..
A napjainkban tetőfokára hágó Star Wars őrület jó alkalmat ad arra, hogy felhívjuk a figyelmet egy-egy méltatlanul elfelejtett történetre a messzi-messzi galaxisból. Ilyen például a 2003-as Clone Wars animációs minisorozat, ami mostanra már nem része a hivatalos kánonnak, persze ennek ellenére azért…..
Nem, ez nem még egy Star Wars: Episode IX kritika, és nem egy rajongói szerelem-esszé. Nem valamelyik filmkészítő tweetjéből kattintásvadász alibi-cikket kreáló magazin délutáni töltelékposztja, nem a komment rovatban, álnéven felköhögött véres torkú pocskondia. Kifejezetten nem egy remegő ajkakkal…..
Az 1800-as évek második felében olyan szárazság csapott le Magyarországra, hogy a Fertő helyén kukoricát termesztettek. Fertő-tó - forrás. Wikpedia..
American Homebrewer Association: Az Amerikai Házisörfőzők Szövetsége. Az 1980-as években egyre többen untak rá az amerikai egyensörökre, és kezdtek el otthon hagyományos és saját receptek alapján söröket főzni. Ennek köszönhetően ma már az amerikai piacon széles választékban kaphatók a különféle…..
Niccoló Machiavelli komédiája, a Mandragóra örökítette meg azt a népi hiedelmet, mely szerint ez a különleges formákat öltő növény a termékenység és az erotika szimbóluma. A mandragóra – a magyar népnyelvben „nadragulya” - már alakjával is beindította a régiek fantáziáját, hiszen akár emberi…..
Pénteki teendőim miatt sajnos egy kicsit megcsúsztam a szkennelés rovattal, de most ezt pótolom egy régebbi darabbal. A mai papíráru egy kisméretű, kihajtogatható általános insert a 78-as Lego reform utáni első időszakból. Az insert egyik fele az éppen debütáló Space tematikát mutatja és ez a korai…..
A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a…..
J. McClane 2019.07.28 20:40:16
@gabardin: "nem hallott elromlott mikróról"? Hát akkor nagyon nagyon a holdon él. Volt "osztrákból behozott ELIN" (mintha bármit is jelentene), idehaza vásárolt Samsung és Gorenje is. Ilyen sorrendben is romlottak el. Pedig fémet mi sem raktunk, csak használtuk rendeltetés szerűen.
A mikró mint minden kisgép tervezetten elavul, és akkor cserélni kell.
Persze a 25 éve legyártott cucc nem fog elromlani, vagy ha csökken is a teljesítménye sajnálja az ember kidobni.
J. McClane 2019.07.28 20:41:34
@Nancsibacsi: vagy amit veszel mostanság az nem bír sok időt
  A NatGeo a House of Lies című, remek sorozat alkotóját, Matthew Carnahant bízta meg azzal, hogy találjon pár olyan sztorit az internet hőskorából, melyek elég izgalmasak a feldolgozásra. Hármat is lelt, az első böngésző, az első közösségi platform és az első streamingszolgáltató történetét. Így…..
BEERom a sört A licenc sör 2018.12.03 17:46:25
Így lett licence sör a kézműves sörből A licenc sör egy nagyobb gyár vagy márka ismert és népszerű terméke, melyet nem ott gyártanak, ahol az eredetit, hanem rendszerint egy külföldi sörgyárban. Két változata ismert az egyik, amikor megvásárolják illetve eladják a licenc sör készítésének…..
Velence évi 30 millió látogatóval a világ egyik legnagyobb turisztikai attrakciója. Inkább reneszánsz Disneyland, mint igazi város. 180 ezer lakójából már csak 29 ezer él a lagunák között a 118 szigeten. A város turizmusból él, de a milliónyi látogató könnyen a pusztulását is okozhatja. ..
Az első évad kicsit belehalt a szépségbe, és a látvány a második első előzetesében is kiemelt fontosságú (duh, tévésorozat, vizuális műfaj), de mintha több sztorit látnék benne, mint a rém lassú elsőben. Bemutató jövőre...
Satyrblog Óraátállítás 2018.10.01 15:21:50
Tekintsünk meg egy idézetet az óraátállítás témáját ismertető és kommentáló egyik médiumból: „Az Európa Bizottság javasolja, hogy szüntessék meg az egész EU-ra kiterjedő szezonális óraátállítást, ugyanakkor a tagállamok közötti összehangolt koncepció biztosítása miatt ösztönzi a nemzeti és európai…..
KOCKAFESZT blog Zöld furgon 2018.09.25 07:00:00
Sziasztok! Ez itt az autó sorozatom első része. Ezt a kis furgont én "parkőrnek" hívom, de éppenséggel akármilyen célnak megfelelne!..
Tegnap volt a 29. évfordulója a páneurópai pikniknek, ami nem más volt, mint az osztrák-magyar határ mellett, Fertőrákostól nem messze tartott békedemonstráció, mely a szeptember 11-i hivatalos határnyitás közvetlen előzménye is egyben - a vasfüggvény átvágásának kezdete.…..
Nem kérdés, hogy a Fertő-tó osztrák oldalát legjobb kerékpárral felfedezni, esetleg gyalogtúrázva, vagy hajóval. Ha kevés az idő, de sokat akarunk látni, és még strandolni is, akkor az autós túrát se vessük meg, egynapos programmal bejárható a tó túloldalának talán legszebb szakasza, a Neusiedler…..
A hagyományos sörök után a limonádés sörök fogynak a legjobban. Nyáron az üzletek polcain állandó az áruhiány a citromosból a nagy kereslet miatt. Mondják, hogy a hígított sör az első lépés a guminő felé, mégis a fél ország, férfiak és nők egyaránt isszák ezt a hibrid italt. Elvileg egy jó, frissen…..
J. McClane 2018.06.18 05:21:04
@Szabványok: ugyanaz van a dobozos meg a palackos 0.0-s gosserben. Mondjuk ha hulyen tarolnak, akkor lejet kulonbozo az ize. Es a mostani gosser sem mas mint korabban. Csak a doboz design lett cserelve
A mai cikkel megkezdem azt a cikksorozatot, amit már hetekkel ezelőtt megígértem nektek, csak pragmatikus okokból inkább a Western-t előrébb vettem. A Lego Space története következik, ami viszont olyan nagy, olyan bő és mélyreható, hogy csak logikus, nagyobb darabokra tagolt módon lehet emészthetően…..
J. McClane 2018.06.04 21:44:10
Bosszúállók: Végtelen háború Avengers: Infinity War2018 Gyorsan eltelt tíz év. 2008-ban ilyenkor robbant be a köztudatba a nagydumás, feltaláló, zseni, milliomos, playboy Tony Stark, aki a Marvel Studio-val közösen elindította azt a milliárdokban mérhető őrületet, ami most, 2018. április 26-án…..
Amikor bizonyossá vált, hogy a MARVEL-filmek nem csak a túlfújt lufi esetének mintapéldányai lesznek, amik kipukkannak pár rész után, és a suttogásból már hangosan kimondott filmes univerzum lett, a rajongók egy dolgot szerettek volna szinte azonnal látni. A Bosszúállók összecsapását Thanossal. Nem…..