Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Decens Vizualista (törölt)

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan helyen olvasom és hallom, hogy a hifi ipar úgymond bajban van. Vannak, akik - egészen tudathasadásos módon - ezért magát az ipart okolják, vannak, akik a fogyasztókat, és vannak, akik csak szimplán a vészmadár szerepben tündökölnek - ez jutott. A "régen minden jobb volt"…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.29 13:31:14
Ezen rengeteget gondolkodtam már, hogy vajon fajlagosan melyik a nagyobb élmény? Az igénytelen, aki megszerzi a legújabb slágert, s ahogyan az betölti instant jelleggel a hallgatója tudatát egy rövid időre, s az élvez is rá, ez, vagy mikor számít a hangszedő, a hangulat, a kinti melankólikus időjárás, a borító, a felvétel, a megszólalás, tudunk háttérinfólat a műről, az előadóról. Előbbi esetben számos attribútum egyszerűen nem tud jó lenni, plusz élvezetet okozva a "lényegen" felül, merthogy egyáltalán nem is léteznek. Rávágható lenne hifista szemszögből, hogy melyik a katarzis és melyik a múlandó, hitvány -zene és érzelemvilág, gondolkodás. De az egyén önmaga éli meg, a saját szintjén az élményt, adott esetben 100%-osan. Tehát nem is olyan egyszerű. Van azonban egyvalami ami mégis eldönti a kérdést: a kiüresedett életek és tekintetek. Saját nihiljükben észre sem veszik, hogy mit élveznek, mire szomorkodnak, megszűnik a nyitottság, győz a csordaösztön. Panelek.. panelek. Mai posztod is adott nekem, a gondolataimat olvashattam, messze jobb megfogalmazásban mint ahogy magam képes lennék prezentálni őket. Ezt most megköszönöm.

Februárban egyébként megszűnt a Technics 1200-asok gyártása. Erről én nagyon elolvasnék egy írást. Hogyan korrelál a jelenlegi lemezeladás és ezt hogy követi az azt lejátszó hardverek piaca és fordítva. Kíváncsi leszek ezügyben a jövőre nagyon.
Azt az egyszeri mozilátogató is tudja, hogy jó magyar szokás szerint a költekezés nem áll meg a jegyvásárlásnál, a filmhez elengedhetetlen a csámcsogás és a szürcsölés, aminek borsos árát a multiplex előszeretettel be is hajtja. Azt azonban sem a Homár, sem Erika nem tudta, hogy…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.29 11:21:43
Az a gond emberek, hogy az internet mindent elbír. A figyelmetlenséget, a felületes olvasgatást (átfutást) is. Insantság rulez. Ez az alkalmatlan picsa valóban nem akarja nevelni a gyerekeit, mert feltehetőleg nem rendelkezik gyermekekkel. Ő a nagynéni. Nem leírta? A nagynéni mindenkori feladata a hámból való kirúgás, közösen, minden ami az anyuka tekintélyével már nem lenne összeegyeztethető. Nekem az és úgy jön le a posztból, hogy ő ennek a legmesszebb menőkig igyekszik eleget tenni, valószínúleg helyenként kissé ügyeletlenül, esetlenül, de összességében jól.

A sok arcoskodó, ékezet nélkül pampogó - és természetesen rendekívüle nagy élettapasztalattal rendelkező - jólmengmondós, végtelenül frappáns és jópofa, IT szektor-nevelte faszjancsik értelmetlen posztját is elbírja a net, persze gyereket közelről még egyik sem látott. Az ilyennek még úgy 10 évig minimum ne legyen nebulója, vagy ellenkezőleg: marha gyorsan szakadjon a nyakába minimum 1, aztán tapasztalja meg, mi hogyan is megy. Igen, ez a kor az egó kialakításának időszaka. Szánalmas mikor egy hozzászólás velejét az ekézés adja, zéró kompetenciával (rosszabb esetben érzelmi inkontinenciával megtoldva).

Harmadik pontként pedig a frusztráció szülte, különösen széles szókincs-spektrummal felvértezett posztokat említeném meg. Egy fokkal kevésbé szánalmas, mint az előző, viszont erre is áll, hogy miután lemondott kussoljon be és legközelebb csak akkor szólaljon meg, ha értelme van, ha hozzá tud tenni valamit a storyboardhoz, a közösséghez, akármihez. Ne pedig csak egy pótcselekvésnek is szar, még önmagának is felesleges - legtöbbször - tucatreakciója legyen a témához.

Gyerekeknek kell az élmény. Ez ugyanis a mozgatórugója, az értelme, az eredője az egésznek. Azt figyeljétek már meg milyen szinten beleteszitek magatokat a posztokba és hát... milyen szinten bemocskoljátok a lényeget magát ezzel. Még önmagunkat ilyen szinten előtérbe téve károgás sem lenne túl nagy probléma HA rendben lennének a hozzászólók. 1 kezemen meg tudom számolni hányan kiegyensúlyozott emberek itt. De nyilván nem az fogja fröcsögtetni az egóját ész nélkül aki rendben van, szóval nem is várom el a lehetetlent. Tárgyilagosságot jobb lenne fókusz alá helyezni inkább.
Képzeljétek a nagynéni helyébe magatokat, nem feltétlenül szeretetömlengést meg megértést várt ezerrel, de emberi véleményeket. Szerintem baromi lelohasztó lehet neki olvasni mindezt ami itt össze lett hordva.

Kurvára szégyellje el magát akire valamelyik is áll. Igen, az én posztom sem különb most, de basszátok meg, ezt nem bírtam nézni, térjetek észre.
Pali remélhetőleg egy életre megtanulta, hogy közértben/hipermarketben nem vesz többet kínai biciklit. Ráadásul ahelyett, hogy azonnal visszavitték volna, hogy ez szar, a Profival szerződött szerelőre bízták, hogy adja el 10000 forintért:Páromnak éppen biciklit szerettünk volna…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.24 17:00:59
@AUTÓNEPPER: te olajozd ha akarod, de megnézheted mennyi városi port, homokot, virágport, istennyilát magára gyűjt a lánc, a fogaskerekek, a minden. Gépzsír mindörökké.
Laci kitörölheti a seggét a másfél év garanciájával, ugyanis akkumlátora forgalmazója/gyártója kivonult Magyarországról:Kb. másfél éve vettem egy 56Ah-s akkumlátort 21e Ft körüli összegért, az azóta megszűnt FOTA nevű autóalkatrész-forgalmazónál. A garancia 3 évig…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.24 12:50:37
@woodooman: de neki megvan minden ujja! Nem kell neki új.
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.24 12:52:51
@Horváth Lajos: csak én érzem, hogy a hatalommal a seggedben vergődsz itt? Hatóságilag elnémíttatlak. Esetleg diagnózissal (mint betegség) kórházba kerülsz. Na ugyehogy nem kell ez nekünk
A gyerekekkel csak a baj van. Mindenbe belemásznak, mindent letörnek, és közben még mindenféle artikulálatlan hangot is kiadnak. A modellkiállítók rémei. De a szüleik is, akik ezt hagyják, vagy esetleg épp ők próbálják a gyerekre kenni a pusztítást. A Vasúttörténeti Park…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.23 10:29:34
Mai szavunk: bűzpaletta!:D

@SALE Kálmán: jóól beszélsz, acceptálom teljességében. Egy ellentmondás csak; az ellehetlenítő köcsög má' mé' lenne rákos? Ezeknek a legnagyobb a lelkinyugalmuk. A többit meg stresszelik, mert rettegnek, s óvodás módon reagálják le a világot. Felnőtt korban is, simán. Másokat is igyekszenek idegállapotba hozni. Sajnoshogy ez egy neverending story. Nem ütni kell, darálni.
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.23 07:03:11
@Dr Jozef Vengloš:
"ha a gyerek megérintette az objektumot, megtapasztalta, hogy az bizony koszos, akkor mi a retekért mocskolta magát még jobban?"

Mer' kisgyerek? Hát.. ezek ilyenek, a reflex, mely ok-okozati, később alakul ki. Bár nem tudju, a gyerik korát, szerintem pont nem ez a gond, bizonyos kor alatt ez így megy. Aztán kinövi.

"velem is minősíthető hangnemben üvöltözött a helyszín biztonsági szolgálata amikor meg akartuk fogni az "elkövetőt" ... úgy hogy mindeközben hagyták elsunnyogni a szülőt a gyerekével "nehogy baja essen, mert még kisgyerek"."

Kedvencz. Éleslátás, ÉSZ! Fáj.
Valószínűleg csak unatkozott a biztonsági őr és nem egy 90-es évekbeli időutazó térítette el Ádámot a győri Sparból, amiért fejhallgató volt nála:Eléggé furcsa dolgot tapasztaltam a győri Interspar üzletben. A minap szerettem volna bemenni a barátnőmmel üdítőt vásárolni,…..
A Miele szervize válaszolt múltheti panaszosunknak, akinek szétolvadt a sütősínje. Levelükből kiderült, hogy a pirolízises tisztára égetés előtt érdemes kivenni minden tartozékot, nehogy elpusztuljanak:Tisztelt Hölgyem! Ha a reklamálásnak nem ezt a formáját választja, már…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.21 01:41:38
@Pdudas: Annyira, de annyira teljesenhülyevagy. Viszont a begyakorolt klisék billentyűzeten keresztüli visszaadása már kiválóan megy! Jogos? Megmondjam mi a jogos? A történetet beküdő hölgy homlokára egy "szőke vagyok vazzeg!"-matricát applikálni, de hamarjában. A használatiban való leírása a kivéltelnek egy dolog, de hogy maga a gép a folyamat előtt önmaga jelzi, hogy ezt meg ezt kéne cselekedni, és ezt a baromállat szimpla lezserséggel figyelmen kívül hagyja megmég winnyog is, persze tudatos -internet és életfelhasználóként winnyog is a buta fejivel, riadt, meg méltatlankodó tekintettel... Az ilyenre omoljon rá a ház szerintem.
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.21 12:29:27
@Pdudas: voltam egyébként hasonló szituációban. Nem hiszek sem a sablonszövegekben, sem a skatulyákban, adott helyzetre és emberre kell kalibrálni a mondanivalót - szerintem. Nem feltétlenül tulajdonítom saját érdemnek, de találtunk megoldást. Viszont.. a történetet megíró hölgy válaszát, ha olvashatnám itt, az sokat jelentene. Nem froclizásból, tényleg, hanem én csak szeretném megérteni kis fejemmel, hogy az ő kis fejében, mikor figyelmeztette a gép az elvégzendő műveletre az ő gondolatai hol jártak? Fárdat volt vagy figylmetlen egyéb probléma miatt? Netán mindkettő? Esetleg azon struccpolitikát preferálók női táborát gyarapítja, kik az őt körülvevő életből jövő információk egy részét nemes egyszerűséggel átugorja, bízva a rendszerben? Nehéz az ilyet - ráadásul jelen esetben pont ez az eredő - megtudni. Beszélgetünk már majd' 400 komment óta és semmi. Tessen megírni.
Öröm látni, hogy vannak emberek, akik képesek ideoda autókázni a barkácshipermarketek között, hogy érvényesítsék a mindenhol meghirdetett árgaranciát. Már nem volt hiába! A Baumax és a Bausaus között ingázó dcsr75 mindkét helyen megpróbált pénzt visszaszerezni, de csak az…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.22 04:24:29
@Horváth Lajos: befognád kérlek? Rohadtul idegesítő és elcsépelt. Nem igaz, hogy nem érzed.
Zenetörténeti alapmű Miles Davis Kind of Blue című lemezét 1959-ben vették fel, mindössze két nap alatt, március 2-án és április 22-én, New Yorkban. Ez az a jazzfelvétel, amely a jazzt nem kedvelők is keresnek, minden idők egyik legtöbbet eladott jazzlemeze, midenféle listán…..
Az alábbi panasz azt illusztrálja, hogy ugyanaz a dolog milyen eltérő hatást képes kelteni a fogyasztókban, akár egy családon belül is. A téma a zamárdi Mauro étterem, ami, ha valaki nem ismerné, igazi különlegesség, amennyiben Balaton-parti, látványosan álolasz kinézetű,…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.21 14:59:22
@buvarpocok: azt az alapvetést ismerjük-e, hogy ízlés nem lehet vita tárgya? Hülyegyerek.
Ildikó csoportos dinoszaurusz-szafarira fizetett be gyermekével a KalandoZoo-nál, és talált néhány olyan rejtélyt, amit azóta sem sikerült megfejtenie. A Homár nem lepődött meg, hogy a beígért dinoszaurusz-simogató nem létezik, de a dinofogyasztó korosztálynak ajánlott…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.21 12:49:51
Gusztustalan az egész. És még szar is. Legmélyebb együttérzésemet a posztolónak felajánlom. Mi Práhában voltunk, ott is átitatta az egészet ugyanez. Például a fél fővárost át kellett gyalogolni városnézés címén, ez a fejezet számomra annyira volt elég, hogy áteljek egy totális Budapest-feelinget, ami eleve befordít, szóval nem volt semmi látnivaló. Hanem volt kocsma, mellyel anyagilag együtt működni megéri ugye. Sajgott mindenkinek a lába, egyesek metróra szálltak már, végül megérkeztünk. Bemegy, leül, itallap-nézegetés, hümmög, zúgolód. Nem épp kedvező árak. Egy élelmesebb felhasználó meg bemondta, hogy nem muszáj ám nekünk itt sörözni, ha drágálljuk. Épp ennyi kellett. 50 ember egyszerre állt fel és kezdett el kifelé hömpölyögni. Korcsmáros pár beazonosíthatatlan, bajusz alatt elengedett puffogás után szavakba formálta tehetetlenségét: "Ungarische kulture!". Há há.:D Imádtam a jelenetet.

Jah, étteremben meg nem általlott az idegenvezető elkérni mindenkitől - aki úst evett - a csontot, a kutyájának. Többi fényében pofátlanságnak éreztem valahogy.

Szép utópia is az, mikor az embernek van egy kis pénze, energiája, helyismerete viszont nincs, lovettával megváltaná a gondtalan kikapcsolódást, világlátást, csakhát nem megy.:/ Önálló szervezés-tervezés, informálódás, egyedi menetel. Jobb nem jut eszembe. Egyedül a csoportosság szól(hatna) az ilyen ganék mellett. S hogy a keretes szerkezet is meglegyen: szar az egész.
Avagy a nem régiben megírt Bérletvisszaváltási mizéria című cikkünk folytatása. Történt ugyanis, hogy egyik olvasónk javaslatára oldalt kiraktam egy gyorsbeküldőt, hogy aki nem akar levelet küldeni, az is elmondhassa a véleményét. Hát most Tollvonás nevű olvasónk a…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.21 03:28:51
Zsófitól már a második tömbjegyét tulajdonította el egy ellenőr arra hivatkozva, hogy nem lyukasztott. A Homárnak csak ködös emlékei vannak, de mintha dátumot is nyomtatna a gép a jegyre, vagy azt csak a metróban? Így azért elég egyszerű lenne ellenőrizni, vagy túl egyszerű…..
Újra-újra előkerül az alábbi téma, igaz, a szokásásnál kedélyesebben megírva, igazából csak az kérdés, Budapesten lehetne-e birtokvédelmi eljárást kérni a BKV ellen a hajnalonta sikító troli miatt?Nagy sóhaj nekem e témában írni. Hogy miért? Mert az isten háta…..
A hétvégére valódi tyúkper ügyet posztol ki a Zugügyvéd. Kakaskukorékolással is lehet birtokháborítást elkövetni, csakúgy, mint a  tyúkszar szaggal.Tisztelt Zugügyvéd, kedves kommentelők! Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Saját tulajdonú kertes házban lakom…..
Az elvált apa a különvagyonával úgy rendelkezik az életében, ahogy akar. Viszont később a hagyaték tárgyát képezi, ha eladja a nyaralót, az annak az árán vett vagyontárgy is.Szép napot!Az útvesztőkkel teli, ingoványos jog világában biztosan nem egy kirívó eset a miénk, de…..
A Zugügyvéd nem klasszikus jogi tanácsadó oldal, és csak azért tesz ki olyan ügyeket, mint az alábbi, mert ez is bizonyítja, milyen szerencsétlen és kilátástalan helyzetbe tud hozni családokat a jogi analfabetizmus, és a jogsérelmek nehézkes érvényesítési lehetősége.Tisztelt…..
Decens Vizualista (törölt) 2011.06.10 23:13:45
Első gondolat: bár már leírták előttem, de szeretnám nyomatékosítani. A posztolón taposóaknak az üzenetem, hogy fene a pofátokat, meg még anyátokat is, méghozzá vastagon. Engem érdekel a jog, viszont a magukat képernyőn, arctalanul érvényesíteni akaró, jólmegmondó hülyegyerekek nem. Lehet, hogy kikéritek ezt magatoknak korotoknál vagy valós életbeni titulusutoknál fogva, de az érzelmiintelligencia ilyen mértékú mivolta bizony igenis indokolja a hülyegyerekezést. Gondolkodjatok el. A segítségkérő szerintem igenis magyar. Csak hát nem túl összetett. Tudjuk mit jelent ez? Igen.. szinte ösztönlény, könnyúszerrel átkúrható, viszont garantáltan szereti a gyerekeit és garantáltan nem megy le olyan féreg szintre mint itt egyesek (súlyosbító körülmény ráadásul, hogy falkában).
Rendkívül kevés infóból táplálkozunk és nem tudom, valaki tudna-e vonalat húzni, honnan szólnak a hozzászólások az egókról. Megmondom: az elejétől. Fényévekkel több tárgyilagosságot, ha kérhetném! Tudom, hogy kivitelezhető.

Ingerlékeny Banya! Tudod volt egy - nem is egy - kísérlet, az emberi emlékeket, emlékezőtehetséget kutatták. Tulajdonképpen szoros összefüggésben volt a befolyásolhatósággal. SENKI nem mondta, hogy a házassága előtt örökölte azt a házat.
Tehát összemosódnak az egyén(ek) emlékei annak hatására, hogy beszélgettek valamiról; user1 emlékei átkúsztak user2 tudalattijába, s 1-2 alvás után már teljesen magáénak érezte azt, úgy is mesélte! Nyilván ez öregkörban bukik ki jobban, de amit te leírtál - persze felkiáltójelekkel felvértezve - az pont annyira elég, hogy lássam, bár segítőszándék vezérel, felületes vagy, "jobbik" eset - mert hát ez lehet az ilyennek a másik oka. Ha meg más is felületes, el is hiszi amit írsz. Végére nagyon messzire jutunk az eredeti témától és annak attribútumaitól, ha mindenki így olvas. Tehát több pontosságot is kérnék!

Ami engem érdekelne, hogy tulajdonrészt - ennek elfelejtettem a pontos jogi megnevezését - az ingatlanban _élettárs_ szerezhet-e? Úgy rémlik igen, de kérdés, hogy mennyi ottlakás után és pontosan milyen jog is ez, haszonélvezetei vagy forintosható, valódi tulajdonjog?

Frengi: szerintem túl erős szavak ez egy jellemgyenge (és itt ezt most jó értelemben) emberhez, hogy büntetőeljárás.. ezt javaslod neki. Nem fogja meglépni, "jobb a békesség" alapon. Nem egy képernyőn megjelenő karaktersor fogja meggyőzni, hiába jó és észszerúen alátámasztott és indokolt.

Fú. Nem megy ez indulatok nélkül. Dönekszt sztop iz nyugati rélvély sztésön és szinte az összes tanácsadó! Nem veszitek észre, hogy csótány(ok)hoz szónokoltok? (Megszólít az éjszaka címú filmet megnézzük, akkor értjük ezt). Ti DIREKT keltetek ekkora szakadékot a segítségkérő és magatok közt? Tulajdonképpen kinek írkáltok? NEM fogja érteni, így megfogalmazva, címszavakban biztosan nem. Ráadásul elismétlitek ugyanazt. Ide használati útmutató kell, szájbarágósan pediglen. Nyilván ez az ügyvéd feladatai IRL, de ez a verkli számomra teljesen frusztráló, egy fórumban ennél több potenciál van. Mondja nekem valaki, hogy ebben a jelenségben nincs benne a felsőbbrendúség bújtatott kinyilatkoztatása. Nem tudom nem látni.
Jó esetek vannak itt, komolyan, de annyira szétfolyik az egész. Hasonlatok se kellenek. Ez most poénos valakinek vagy csak frappáns és közösségileg jót kacagunk? Elfogadom, hogy nem professzionális fóruma ez itt a területnek, de na... Továbbá nem fog visszatérni a nő, hogy csokorba gyújtve elénk tárja, megvilágítsa a homályos részeket. Imádom (a szituációt).

kasu! Nem tud elgondolkodni rajta, mert formálisan nem (feltétlenül) bírja összerakni, átlátni. Ezt értsük már meg. Értelmetlenek az ilyen postok. Többen írjátok, hogy a nőben keresendő az igazi eredő, nos nem tudhatjuk, de szerintem ez pont nem az az eset... Az jutott még eszembe, hogy az ennyi eszű és neveltetésű a büntetési formulákból sem tanul legtöbb esetben, csak a szenvedést, a hiányt éli meg. Szóval lehet elbeszélni egymás mellett, de ti, kik okosabbnak, magasabbrendúbbnek állítjátok be magatokat, agyatok vagy akaratotok nincs az empátiára? Költői kérdés volt. Továbbá gondolom azt ismerjuk, hogy egy lányt 50%-ban a pasija neveli fel. Még csak apakomplexus sem kell ehez, bár ott nyilván nagyobb %-ok vannak. Nah, sok csodálkoznivaló nincs, de bántanivaló sem. Értelmetlen, vili? Ti is tudjátok. Valahol. Gyanúsítgatásra nyílt fórumon meg pont nem megnyílni fog.

Úristen. egyszerüen te tényleg odaszóltál és képes voltál belerondítani egy pár nagy napjába? Folyamatában fel tudod vázolni mikor, mitől, miktől lettél ilyenné? Feltételezem nem látod magad és fogalmad sincs mit tettél. A pofám leszakad bazdmeg, hogy ugyanazt a domaint írtuk be a böngészőnkbe és úgy alakult, hogy ennyi közöm is van hozzád. Nem kis sallert lenyomnék most neked, pedig nem vagyok egy agresszív alkat. A net minden féregséget elbír, s meg is jeleníti azt.:/ Kurvára gondolkozz el ember!!!

A 30 ezret a kijelentés utáni időszakra írta! A hitelfelvételek meg nyilván az együttélés alatt keletkeztek. Nah. Mindenki számára a képernyőn az infó, erre vaktában lövöldözés meg kalimpálás megy csak.

A villanyszámla meg simán összejöhet, mondjuk gyeriknek számítógép használt CRT monitorral, vagy rajoskodásban talán nem jutottak el az LCD tévéig (de talán a plazmáig meg pont igen), vagy mosógép, hútő régebbi, nem épp A osztályú fogyasztásilag, nomeg a kényelmes mikró, s már is ott vagyunk, hogy 14e. Ésszel élés az élet minden területére kiterjed általában. Az eszetlen is. Optimalizálásra kevesen képesek. Türelem, logika és önmagukbanézés híjján ugye.

Judit egyetértek a módszerrel amit írsz, e ponton elég célravezető tud lenni. De szerinted bevállalja ezt egy gyenge, meggyötört nő? Na meg a gyerekek? Tudod te milyen feszültségben nevelkedni, létezni gyerekként akár csak odőszakosan is? Ezt nem lehet a nyakukba zúdítani.

De hogy ne csak egyoldalúan osszam azt a nagy eszemet: valóban sok picsa jön fel a netre, chatre, fórumokra _tölteni magát_. Fürödnek az együttérzésben, hogy hajtanak rá a pasik (még akkor is, ha nincs kinn képe), tökre elhiszik, hogy tényleg ő kell, ott a másik oldalon. Csimborasszója ennek mikor valamit "olyan jó elmondani egy ismeretlennek". Persze szigorúan lényegi konkrétumok nélkül. Ja és teljes melszélességgel leadott együttérzést, azt várja veszettül - a semmire is, teljesen őszintén. Na az ilyet ledarálnám. Itt legalább volt konkrétum. Meg komoly dolgok vannak, méltányosságot az életfelhasználónak! Kicsinyt, legalább. Kérem-köszönöm és várjuk a fejleményeket.