Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pdpd

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbarátok Podcast #62 (2014. November) 167 percBeszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -John Wick (40:45)-Éjjeli Féreg-Az Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. rész-És a Pokol-Úgy fent, mint lent-Voices of a Distant Star -Hellraiser A felvétel itt letölthető mp3 formátumban…..
pdpd 2014.12.01 22:36:21
Én szombaton láttam az éjjeli férget. Eredetileg az interstelart néztük volna, mert azt még nem láttam, de nem értünk fel Pestre időben, szóval maradt ez.
Az első meglepetés akkor ért, amikor megláttam, hogy feliratos a film. Utólag azt kell hogy mondjam, ezért hálát adok.
Nagyon ritkán nézek felirattal filmet, sőt szinte soha. Sorozat az más dolog, de filmet nagyon ritkán. Moziba pedig még soha nem ültem be feliratos filmre. Lehet még ezt is passzoltam volna, ha kicsit jobban figyelek arra, hogy feliratos.

Másnap néztem meg a szinkronos előzetest. Hogy őszinte legyek, bántotta a fülem. Lehet, hogy minőségi szinkronja van (a feliratban volt kivetnivaló :D), de ez tényleg egy olyan film, ahol a szinkronban elveszik a karakter egy része. Ahogy suttog, ahogy hadar, ahogy megfontoltan beszél...
Ezek olyan dolgok amiket a szinkron nem tud visszaadni. Ilyenkor gondolok bele, hogy mennyi mindent veszíthettem azzal, hogy eddig mindent szinkronnal néztem.

Annál a bizonyos résznél, amikor elmozdítja a holtestet, annál a résznél látszik igazán, hogy ez az ember nem törődik senkivel, és semmivel. Nem is az, hogy elhúzza a holttestet, hiszen annak már mindegy. Hanem, hogy ott telefonál az ember, épp a 911-el beszél, erre odamegy riportot készíteni, és faggatózni, hiszen előtte azért cseszték le, mert nem készített interjút. Zseniális!

A felirattal kapcsolatban pedig annyit, Én nem tudom kiket alkalmaznak, de aki a gasoline-t lefordítja gázolajra, annak nem szabad pénzt fizetni a fordításért. Lehet csak apróság, de akkor is. Vagy egyik jelenetnél mondja neki az ember, amikor belemászik a képébe a kamerával, hogy "Who the fuck are you?", a fordítás pedig valami olyasmi volt, hogy menjen innen. Persze a filmet ezek a kis szösszenetek nem befolyásolják, és ez csak szőrszálhasogatás részemről, de sok kicsi sokra megy.
-FIGYELEM: NEM FIZETETT TÖMÉNY POLITIKAI TARTALOM. HA NEM ÉRDEKEL,NE OLVASD EL-     Nem tudom okos dolog-e politizálni az interneten, de ugyanakkor a magyar politika megítélése annyira a béka segge alatt van, hogy olyat nem igazán tudnék mondani olyan sokkolót, amit ne mondott…..
pdpd 2014.03.13 18:38:20
Nos. Én nem értek a politikához, nem is követem túlzottan mindenki lépését, csak nagy vonalakban tudok néhány dologról.
Viszont meglátásaim vannak.
Kezdetnek ezt így nem lehet csinálni. 4 év alatt nem lehet csodát tenni.

Jelenleg nincs olyan párt akit megszavaznék hosszabb távon, de egyszer kéne csinálni egy olyat, amit az emberek nyugodt szívvel megválasztanak akár 8-12 évre. És nem olyat, mint az mszp, aki csak lopni megy oda. Egy olyat amelyiknek tényleg van egy hosszútávú elképzelése, és meg tudja valósítani.

Jelenleg ilyen nincs. Mert jöjjön akárki, de ha aztán 4 év után jön valaki olyan, aki pont az ellenkezőjét csinálja annak, ami az előző 4 évben volt, akkor megint 0-án vagyunk. Pedig most ez van. A fidesz belekezdett valamibe, most majd jön valaki aki sutba vágja az egészet (nem feltétlenül gond). A stadionoknak is lenne értelme, ha nem Magyarországról beszélnénk.

A változást csak drasztikus módszerekkel lehet elérni. Úgy nem lehet vezetni az országot, hogy mindenkinek meg akarnak felelni. A jobbiknál ez kimerülne abban hogy meghurcolják a cigányokat, mindenkit aki nem tetszik nekik. Ezzel csak az a probléma, hogy nem a cigányokat kéne meghurcolni, hanem a bűnözőket. Ha fehér akkor a fehéret, ha cigány akkor a cigányt, ha zsidó akkor a zsidót...
Így kéne egy kalap alá venni az embereket. Tisztességes, bűnöző. Aki dolgozik ne éljen szarabbul, mint aki nem dolgozik.
Ha úgymond fel akarják zárkóztatni az embereket, hogy egyenlőek legyenek az esélyek, akkor azt ne más kárára tegyék.

Aztán. Meglátásom szerint csak Magyarország olyan hülye hogy a külföldieket jobban megfizeti, mint a saját állampolgárait. Ez hogyan lehetséges? A másik pedig ha van itt is munkaerő, minek kell külföldi? Nincsen megfelelő szakember? Erről is csak az ország tehet.

Drasztikus megoldásként én pl.: egy sokak által emlegetett problémára ezt javaslom. Van egy család, 5 gyerek, apjuk, anyjuk lop, fenyít másokat, ingyenélők. Ebben a felállásban általában az apa megy a börtönbe, ahol boldogan él, és ezzel le van tudva. Itt én nem börtönbe küldeném, hanem megvonnám a segélyeket, azt éljen meg ahogy tud. Amint tisztességesen munkába áll, visszakaphatja. Ha pedig munkakeresés helyett inkább lopni megy, akkor mehet a börtönbe. Ha találnak egy adócsalót, vagy valami ilyen jellegű tolvajt én azt sem börtönnel jutalmaznám. Az állam részére elkobozni a vagyonát, és hagynék neki mondjuk 100000 ft-ot. Legyen akár politikus, akár cégvezető, akárki. Meglátjuk ezek után ki próbál meg pénzeket lenyúlni. Akinek meg nem tetszik a rendszer, az eltakarodhat.

Nekem ezek a meglátásaim.
Filmbarátok Podcast #30 (2013. Június) 179 percBeszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyDTéma:-A nagy Gatsby-Transz-A.C.A.B. - Minden zsaru rohadék-Indie Game: The movie -REC 1+ REC 2-A dolog (1982) + A dolog (2011)-Szuper Haver-Taxisofőr -Insidious -Adéle és a múmiák rejtélye A felvétel itt…..
pdpd 2013.06.23 16:23:15
@freddyD: Hát ez is kb. olyasmi mint az eredet vége. Szóval most te eldöntheted, hogy mit is gondolsz igaznak (mondjuk az eredetnél elárulták mi a vége :P).

Ha megnézzük a film végét, akkor minden úgy alakul, ahogy szeretné, hogy alakuljon. Jodie Foster szabad lesz, normális életet él, iskolába jár, visszakerül a szüleihez. A nép hősként tekint De Niro-ra, és még az álmai nőjével is lehetősége lesz összejönni.

Továbbá itt a jogos kérdés. Miért nem csukták le? Még ha a nép hősként is tekint rá a végső ostrom miatt, (és azt el is nézik neki), akkor is megpróbált egy merényletet elkövetni az ellen, aki megnyerte a választást.

Utalást nem feltétlenül találnunk erre. Mivel a film Travis elmeállapotát, az ő szemszögét mutatja be, ezért a végső álmát is lehet valóságnak ábrázolni, elvégre ő sem tudja hogy képzelődik. (Egyébként a legvégső jeletben belenéz a taxi visszapillantójába, és egyik pillanatról a másikra eltűnik belőle. Hogy ez most csak véletlen, vagy jelet valamit, azt megint mindenki eldöntheti.)

Persze aztán lehet, hogy a készítő itt sem akart semmit csavarni, csak szimplán (mint az irodalomórákon) belemagyarázunk minden hülyeséget, és a film vége az, amit látunk. Travist hősként kezelik, és elnéznek neki mindent.
pdpd 2013.06.23 19:10:35
@freddyD: Wikipédiára ezt írták:

"In the Laserdisc audio commentary, Scorsese acknowledged several critics' interpretation on the film's ending being Bickle's dying dream."

" Writer Paul Schrader confirms this in his commentary on the 30th anniversary DVD, stating that Travis "is not cured by the movie's end," and that, "he's not going to be a hero next time." "

Ez az audiokommentrá itt megtalálható:
www.youtube.com/watch?v=2U_flduhfss

Igaz nekem túl gyors, szóval nem értek belőle sokat. Amit értettem belőle abban pedig nem esik szó a végéről.

Szóval szerintem mindenki döntse el maga mit hisz/gondol.
Mivel már téma volt itt korábban, gondoltam beillik ez a videó, amit az Origo készített. Mint olyan ember, aki mindig is Budapesten élt, kicsit szomorúan nézem ezt. Teljesen megérteni nem tudom. ..
pdpd 2013.05.02 07:08:46
@freddyD: Természetesen itt (Tatabányán) is jellemzőek ezek az esetek. Most nem akarom leírni, hogy az esetek többségében kik követik el ezeket a cselekményeket. Képzelj el, hogy nem vagyok az a nagyon veszélyes kinézetü figura. És amikor jönnek szembe egy csapat az soha nem jelent jót. Ilyenkor mindig tudom, hogy valamit oda fog nekem böfögni valaki valamit. Tőlem sem egyszer kértek aprót, mert haza akar jutni az illető, vagy éppen a helyijáratos bérletem kelett neki. Mondjuk én vagyok olyan hülye, hogy adok nekik, de tudom hogy ilyen esetben pénztárcát nem szabad elő venni, mert abból bajok lehetnek. Főleg hogy itt ezer forintokért szoktak embert ölni (tényleg volt ilyen, igaz nem tudták hogy annyi van az illetőnél). Amikor valaki megkérdezi mennyi az idő már én is összerezzenek, és megfontolom, hogy elővegyem-e a telefonomat és megnézzem. Szóval azért erre felé is vigyázni kell, főleg hogy már az 5 éves kisgyerek is ilyeneket kérdezget. Volt már eset is, hogy csak vártunk a buszra, velünk szemben meg állt egy csapat, és csak beleüvöltik a nagyvilágba, hogy "valakinek szét kéne b*szni a fejét" aztán elkezdenek bámulni.

De amit én ebből kiszeretnék hozni az az, hogy ilyen esetekben azért megtudom ítélni, hogy ki a veszélyes, és ki nem. És hogy őszinte legyek 5 "partyarctól" v nyaku pólóban, felnyalt hajjal nem fogok összerezzenni. Főleg ha csak az egyikük jön oda kérdezősködni. Én ilyenkor rendre megmondom az irányt, még ha a bmw-ből is szólnak ki. De olyan eszembe nem jutna, hogy elküldöm az ellenkező irányba. De a sokan tényleg csak levegőnek nézik az embert ilyen esetben, és elmennek melette. Szóval szerintem ilyen szempontból a Pestiek jóval félnkebbek, és kevésbé segítőkészek mint a "vidékiek".
Még februárban vettem fel a videót ..
pdpd 2013.04.02 06:12:22
@freddyD: Igaz, én ha egy évben 5-10x megfordulok egy moziban, de amikor utoljára voltam (a Pi életén) akkor itt csak az első sorban volt hely. Igaz, ez itt Tatabányán van, nem pesten, ahol szerintem jóval nagyobbak a termek, meg premier is volt, de azért meglepő volt, hogy egy ilyen filmen nem lesz hely. Természetesen hamár elmentünk, akkor csak nem jövünk haza, szóval beültünk az eslő sorba. És hogy őszinte legyek elég érdekes volt. Itt csak egy mozi van ugye, és itt a 3D elég pocsék. Viszont most, hogy az első sorból néztem jobban kijött a 3D, mint mondjuk amikor a 10. sorból nézem. Szóval ilyen szempontból azért azt az első sort sem kell lenézni :). Persze a film után megfájdult mindenem, meg a pozíció is fura volt, de egyszer ki lehetett bírni.
Micsoda szerkesztés. Ha szándékos, akkor le a kalappal :D  ..
ROFL-net BBC baki 2011.08.08 06:00:00
Szegény taxisofőr csak állásinterjúra jött be, de az élő műsorban azt hitték, hogy ő az internetes zeneipar mogulja. Ő meg kiblöffölte magát.....
pdpd 2011.08.08 11:46:50
ROFL-net Kérdés hozzátok 2011.08.06 12:00:00
Réges-régen bemutattam nektek kedvenc humoristámat, Stephen Lynch-et. Ő az az ember, aki gitárt fog, kiül a közönség elé, és énekli elég morbid dalocskáit. (elnézést hogy nem feliratoztam, majd legközelebb, most úgyse ő a lényeg)   Na most Comedy Central egyik…..
ROFL-net Coca Cola reklám 2011.07.21 06:00:00
Egy 1988-as reklám, mely nagy bonyodalmat okozott...
Holy shit! :O  A hír róla is szólhatna..
pdpd 2011.07.15 20:16:44
"Ugorjatok az autómba" - A csajok nem akarnak... Szegény Hoff lejáratja magát.....
A gondolom már tervbe vett fing és böfiadó előtt most az úgymond egészségtelen élelmiszeradót (hamburger, chipsadó) fogják kivetni a népre, természetesen a mi egészségünk óvása érdekében. Persze engem is érinteni fog mint mindenkit, mert bár nem gyakran, de azért én is…..
pdpd 2011.06.21 22:57:37
@freddyD: Én ezt még egy márciusi cikkben olvastam www.elelmiszer.hu/honap_temaja/cikk/hamburgerado__egeszsegtelen__az_meg_micsoda_

"meggondolandónak tartják, hogy azon élelmiszer-forgalmazók, amelyek egészséges élelmiszereket árulnak, adókedvezményben vagy támogatásban részesüljenek, ezzel is elősegítve, hogy ezen termékekhez olcsóbban jussanak a fogyasztók."

Egy mai cikkben pedig ilyennek már se híre, se hamva.
Gratulálok minden kreténnek, aki más emberek szórakozását hátráltatja és elrontja. Ebben ludasak azok is, akik megnézik az ilyen legalja felvételeket, mert ha nem néznék, nem kameráznának.Hollywoodnak elege lett a magyar kalózfilmekbőlPremier szempontból azt hiszem az utóbbi…..
pdpd 2011.06.12 12:13:41
Talán az egyik legjobb megoldás ez lenne:
index.hu/tech/2011/06/04/lajkolj_penzzel/

A mozibevétel nem csökkenne,a DVD eladás biztos csökkenne de abból is jönne bevétel,a ratyi mozis felvételekre nem lenne igény,és arra is van esély,hogy aki eddig letöltögetett az így még pénzt is fizet érte....
Szinte biztos,hogy több profitjuk lenne mint most!
pdpd 2011.06.12 15:05:17
@rollerpig: De ha már bevezetik a kulturális adót kötelezően kifizetendőre,akkor +1 adó van ami miatt nekem kevesebb pénzem van arra,hogy moziba menjek/DVD-t vegyek. Ráadásul még drágább a mozijegy mert 1x fizeted azt az adót ami a mozisok/filmeseknek megy és még fizeted a teljes áru mozijegyet (aminek az ára inkább nőne még így is mint csökkenne). Más országokban ez megoldás lehet, de itt nem.
pdpd 2011.06.12 21:17:10
@rollerpig: A filmiparnak biztos jót tenne, ha már őket támogatjuk. Egy gazdagabb országban szerintem biztos sikere lehetne ennek, mert ott nem éreznék meg olyan szinten hogy ő emiatt akkora pénzkiadásra kényszerülne ami miatt nem tud moziba menni és vásárolni.(gondolom valahol bevezették már és sikeres volt,csak ha itt bevezetik,akkor gondolom nem fogják csökkenteni a sikeres adó összegét)

A gazdagabb országokban gondolom jóval több az eladás,a látogatottság.De a filmeseket se kell sajnálni hogy éhen halnak,hiszen ha nem lenne benne haszon akkor senki sem csinálna filmeket.

MO-n a megoldás lehetne hogy igen bevezetik a kulturális adót,de ezzel párhuzamosan csökkentenek egy olyan adót amivel az államnak adózunk. Pl: ha az élelmiszert nem adóztatnák meg(valahol ne is adóztatják meg)akkor már nincs probléma,csak nincs miből (gondolom) kifizetni az adósságokat.

(ebbe gondolom nem csődölne be az ország, de ilyenre nincs esély,mert akkor szegény politikusok hogy keresnének olyan sok pénzt?)