Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trombita26

18 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért jött létre az Osztálykirándulás blog?Azért, hogy minél több hasznos programot,és úticélt gyűjtsünk össze az egész országból!Első ajánlatunk:Királyi városunkba kalauzol, Esztergomba!Idén ilyen egyedülálló újdonságokkal várják a diákokat:Osztálykirándulás:…..
Korábbi részletesebb posztunk után, amely a téli öltözködés elméletéről szólt néhány profi futár tapasztalatait felhasználva, most ráadásnak itt egy videós útmutató, amiben Galád, a Hajtás Pajtás egyik rutinos futára a maga fizikai valójában mutatja be téli…..
Arról, hogy a nagyvárosokban lehangoló a levegőminőség a közelmúlt szmogriadói után felesleges beszélni. A helyzetről annyit kell tudni, hogy ha néhány napra leáll a szél az országban, akkor a falak közt rekedő levegőről kiderül, hogy az valójában emberi fogyasztásra…..
A két harmadik és két negyedik kategóriás emelkedővel tűzdelt útvonal úgy tűnt, kedvező lehet egy szökés számára, ezt kihasználva hat kerekes lépett meg a vártnál hamarabb a főmezőnytől. Az előzetes esélyek alapján úgy tűnt, hogy a 32. km-nél levő részhajrá annyira az…..
Az első közepes hegyi szakaszon 190 km és egy harmadik kategóriás hegyi befutó várt a mezőnyre, Super-Besse Sancy üdülővárosában. Ismét szökéssel indult a nap és egy nagyobb, 9 fős társaságnak sikerült meglépnie a főmezőnytől. Előnyük azonban nem nőtt 6 perc fölé,…..
A verseny a 7. szakaszon Chateauroux-ba, Gerard Depardieu szülővárosába érkezett. A leghosszabb 6. szakasz után a második leghosszabb, teljesen sík 218 km várt a mezőnyre. A szakaszt hűvös szeles időben kezdték meg a versenyzők, mely a későbbiek során sem változott sokat.…..
Védi a prosztatát, elősegíti a jobb vérkeringést, és kényelemesebb ülést biztosítva a fenékrészre helyezi át a kerékpáros súlyát, mindezeket az előnyöket tudományos orvosi vizsgálatok is alátámasztják. Az orr nélküli nyereg mégsem lett világhódító újítás, mert van…..
Dinan és Lisieux közötti 226 km-en ismét a szeszélyes óceáni éghajlatra volt bízva a mezőny. Esős, napsütéses, változékony, de legalább hátszeles idő fogadta a Tourt. Ennek köszönhetően az első órában 49 km/h-s átlagot ment a mezőny. Természetesen ismét volt egy szökés,…..
A második bretagne-i szakaszon Carhaix-ből Cap Fréhelbe ment a mezőny. Ismét hullámos terep és szél fogadta a versenyzőket, de legalább most esővel nem párosult ez a kettő. A rajt után egy 4 fős szökevény csoportnak sikerült ellépnie, majd amint előnyük 5 perc fölé kúszott, a…..
A 17. szakaszon Gap és Pinerolo között 179 km-t fog megtenni a mezőny és ezzel az idei kiírás egyetlen kirándulását teszi Franciaországon kívülre. Pineroloból a Col Agnel és a Col d’Izoard-on át érkeznek majd a Galibier csúcsára, ráadásul 200 km megtétele után. Az…..
Talán kicsit öngyilkosság is ez a szervezők résnzéről, hiszen így nem sok esély mutatkozik a Luz-Ardiden csúcsán egy francia szakaszgyőzelemre, sokkal inkább kiélezett küzdelemre az esélyesek között, akik nem szívesen fogják átadni a szakaszgyőzelmet bárkinek is. Másnap,…..
Negyedik etapon a mezőny a Bretagne félsziget dombos vidékeire tévedt, egy 172 km hosszú, Lorient és Mur-de-Bretagne közötti szakaszon. Az esős időben rendezett verseny eleinte nem hozott nagy tempót, ugyanakkor a jól megszokott forgatókönyv szerint, egy kisebb, 5 fős csoport a rajt…..
A 3. szakaszon egy teljesen sík, szeles szakasz várt a mezőnyre. A papírforma szerint már a szakasz elején egy öt főből álló szökevény csoport meglépett, előnyük gyorsan nőtt, majd a legnagyobb távolság 6 perc fölé kúszott. A szakasz gyorsasági hajrájához a mezőnyből…..
Az eseménydús és bukásokkal teli első szakaszt követően a mezőnyre Les Essarts körüli 23,5 km-es csapatidőfutam várt. A rajtsorrendet az egyéni összetettnek megfelelően, fordított sorrendben állapították meg, vagyis Philippe Gilbert révén az Omegea-Pharma Lotto ment utoljára,…..
A 98. Tour de France rajtja igen látványosra sikeredett, és itt nem André Greipel szinte semmiből bekövetkező bukására gondolok, még a lassú rajt idején, sokkal inkább a Passage du Gois útjára és a sokezernyi nézőre, akik az út mellől köszöntötték a versenyzőket és magát…..
A kihagyott nap után két sík szakasz következik, előbb Aurillacból Carmaux-ba megy a mezőny, majd másnap Blaye-les-Mines-ből Lavaurba kerekeznek a versenyzők. Mindkét etapon teljesen sík utolsó ezer méter vár majd a sprinterekre, így ismét nem a sárga, hanem inkább a zöld trikó,…..
A mezőny a nyolcadik, illetve kilencedik szakaszon a Massif Central hegyei közé téved.FotógalériaItt két hosszabb, 189, illetve 208 km-es etapot fognak teljesíteni. A sárga trikó szempontjából inkább az dőlhet el, hogy ki nem esélyes a végső sikerre, mint az, hogy ki esélyes…..
A Tour 2011 negyedik szakaszán, Lorient és Mur-de-Bretagne között ismét esély mutatkozik az élen történő változásra, ugyanis az útvonal profilja jobban hasonlít egy dombos klasszikus versenyhez, mint egy sík szakaszhoz.Klikk a képekért!Az utolsó 70 km a tengerparton, oldalszélben…..
A 2011-es kiírásban, akárcsak 2009-ben prológ nélkül vág neki a karaván Franciaország meghódításának. A rajt a Passage du Gois útján lesz. Innen a mezőny nekivág Vendée tartomány felfedezésének és 191,5 km megtétele után a Mont des Aluettes 232m magas csúcsán dől el ki…..
Az idei, 98. Tour de France kiírása több szempontból is érdekes. Az idei Tour számokban...Az idei Tour számokban:- 3471km- 21 szakasz- 2 pihenő nap- 10 sík szakasz- 6 hegyi szakasz, 4 hegyi befutó- 3 közepes hegyi szakasz- 1 egyéni és 1 csapat időfutam- 23 kiemelt, első, vagy második…..
sem kellett nyernie. Mögötte a harmadik fehér trikóját megnyerő, ezzel Ullrich rekordjárt beállító, Andy Schleck végzett.A csapatversenyt pedig az újonc csapat, a Team RadioShack, Lance Armstrong alapította gárda nyerte. Úgy búcsúzhatott el a texasi a francia körversenytől, hogy a…..