Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shipmaster

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kell félni minden franciától. Ez a Peugeot nem drágább, de fapados konkurenseinél többet tud. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Shipmaster 2012.02.06 10:03:35
@kg3: "Ha nem döglenének sorban a gyújtótrafói, akkor az a motor hibátlan lenne."

Az egyik autónk egy Citroen Xantia Activa 3.0i V6, ugyanazzal a motorral, ami P406 V6-ban is volt. Az autó 2002-es évjáratú 5 éve van nálunk, ez alatt belement 90 ezer km, és még _egyetlen_ gyújtótrafót sem kellett cserélnünk! Viszont ami misztikus, hogy mindig a bal hátsó féklámpa izzó ég ki benne, átlag fél évente cseréljük... :-))
Az alábbi eset történt meg velem a János kórházban,ezt a levelet már elküldtem a kórház igazgatónak,gondoltam megosztom önökkel is.2012 Január 9.-én este kerültem a János kórházba,epe gyulladás gyanújával.A sebészeti osztályon folyamatosan nyitva volt az ablak,amit éjjel a…..
Shipmaster 2012.01.25 23:54:05
"Én még nem találkoztam olyan kórházban,ahol lett volna szappan,WC papír,stb."

Akkor tessék ellátogatni Budakeszire, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új épületébe! Mindenütt ragyogó tisztaság, az akadálymentesített mosdók mindegyikében jó minőségű WC papír, kézmosó/fertőtlenítő folyadék, és kéztörlő papír található. A kórtermek is ragyogó tiszták, elektromosan állítható magasságú és dőlésszögű ágyakkal, TV készülékkel és hűtővel vannak felszerelve! Plusz örök élet, ingyen sör, stb... Ja, és a betegek megszólítása szigorúan Uram, és Asszonyom, nem pedig hé, ketteske!

"A "benthagyott infúzió" biztosan behelyezett branül volt, de Erik sem tudhat épp mindent, nem várjuk el tőle."

A konkrét esetet természetesen nem ismerem, de sajnos abszolút el tudom képzelni, hogy valóban a már lefutott infúzió tűjét hagyták benne. Tavaly az ORFI-ban éppen ez történt az apósommal, mikor mentünk látogatni, be volt kötve a már kiürült infúziós palack, és már legalább fél órája nem szedte ki a nővér, holott többször is csengetett az öreg. Szerencsére a sógorom ügyvéd, aki elszaladt a főorvos szobájába, közölni, hogy qrva nagy balhé lesz, beleértve a jogi útra terelést, ha így bánnak itt a betegekkel. Láss csodát, 5 perc múlva beszáguldott egy nővér, és már húzta is ki a tűt...

"-Kérném, hogy ne zavarjanak, most itt coitus folyik!"

Aha, akkor erre van az a terminus technicus, hogy "coitus interruptus"? :-))
Praxis Koponyatörés a kórházban 2012.01.23 08:35:00
2011. április 26.-án 83 éves édesanyámat légzésszervi panaszokkal beutalták az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet XIV. Tüdőbelosztályára (B. épület II. emelet).Mire mi odaértünk orvossal már nem tudtunk beszélni, mert ebben a kórházban nincs minden osztályon…..
Shipmaster 2012.01.23 20:22:46
@marand22: "Érdekes módon a legsúlyosabb tüdőbetegek (tüdőátültetésre várók) kivizsgálása, gondozása nem a SE Pulmonológiai Klinikáján történik (Korányi Szanatórium feladata)."

Tök ciki, hogy laikusként nekem kell cáfolnom, de amit írsz, az de facto nem igaz! Ugyanis a fent már említett főorvos barátunkat tavaly arról is megkérdeztük, hogy van-e lehetőség 1 vagy 2 ágyas, úgynevezett VIP szobában elhelyezni a rokonunkat. Az volt a válasz, hogy megoldja ezt is, de előbb meg kell kérdeznie, hogy vannak-e most "transzplantosok". Mert ahogy kiderült, a szabad VIP szobák mennyisége attól függ, hogy hány transzplantált beteg van az osztályukon, mivel őket kötelező elkülöníteni a többi betegektől, és alapvetően erre használják a VIP szobák többségét. Tehát ezek szerint az SOTE Pulmonológián is kezelnek tüdőátültetés miatt betegeket. Mellesleg ha már szóba került, a Korányiban egyáltalán nincs kényelmes VIP szoba, még külön pénzért sem! A szakmai színvonalról még annyit, hogy a SOTE-s főorvos barátunk mondta, hogy ha valaki a Korányiból, vagy más kórházból jön hozzájuk, akkor az ottani zárójelentés ellenére nem fogadják el a megállapított diagnózist, hanem újra megismétlik ők az összes vizsgálatot. Szaturációt, CT-t, röntgent, mindent...
Meglehet a szépsége annak, ha az ember a Dubai Marina egy felhőkarcolójának tetején él. A tenger kék vizének látványára ébredni és a város esti fényeit látva zárni a napot olyan kiváltság, ami csak az extrém burzsujoknak jár. A 45 szintes, 179 méter magas Trident Grand…..
autózz! Vinné a bank az autómat 2012.01.14 08:42:00
Gabriella helyzete nem egyedi, a svájci frank alapú autóhitelekkel sokan elúsztak az utóbbi években. Különösen nagy gondot jelent az ilyesmi akkor, ha valakinek munkaeszköze is egyben a kocsi és azzal keresi a kenyerét. Közületek van, aki hasonló szituációba sodródott? Ti mit…..
Shipmaster 2012.01.15 00:26:48
@gt_: "Nyilván lehet 4-500ezerért venni egy 1.0-ás régi swift-et, ami köztudottan egy mozgó koporsó és a diákok csak akkor választják, ha más nincs és az a lehető legolcsóbb opció. Igen, én is olyanon tanultam, a rutin vizsgát meg kellett ismételni, mert leolvadt az akkumulátor az autóban és egyszerre pattantunk ki, mert a mérgező gáz jött be az autóba..."

Félreértettél. Én nem HASZNÁLT Suzukira gondoltam, hanem vadonatúj, garanciálisra! Még így is bőven lett volna különbség a vételárban - ezáltal a havi törlesztőrészlet nagyságában is - nem is beszélve a nagy igénybevétel miatti fentartási költségekről. A garancia lejárta után a Suzukihoz gombokért vehetett volna mindent...
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..