Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hawk74

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarokat érdekli a környezetvédelem? Különösen nagyobb visszhang nélkül mondott le a minap Fülöp Sándor, környezetvédelemért, a jövő nemzedék védelméért felelős ombudsman helyettes, amit mi tragikusnak vélünk. Már az eddigi két évből is kiderült, hogy a Fidesz…..
Érdeklődéssel olvastuk az elmúlt hetekben a Milla blogon Csigó Péter új pólus kialakulásáról szóló posztjait. Bár a hozzászólásokban sokan megjegyezték, hogy kicsit erőltetett és „túlelemzett” az elmélet, a Nívó blog szerzői is találtak benne számtalan kisebb hangulati…..
Hawk74 2012.08.15 21:19:24
@Imadom a trapistát:

Egyetlen egy szóval is mondtam, hogy a politikához van köze??? Vagy hogy az államhoz???
Hawk74 2012.08.15 21:28:30
@Imadom a trapistát:

Rendőrségen dolgozó ismerőseimet a napokban helyezgetik át, amelynek eredményeképp nettó 50-100 ezer forinttal fognak kevesebbet keresni. Írtad, hogy még diák vagy - na, ők kb. azóta dolgoznak a rendőrségen, ahány éves vagy. Remek szakemberek, egész felnőtt életükben a hivatásuknak élnek. Aztán most jött egy átszervezés (most hogy van köze a politikához, vagy nincs, a példa szempontjából mellékes), és annyi... Felépítettek egy egzisztenciát, hiteleket vettek fel, amiket ezidáig minden probléma nélkül fizettek is. Aztán most mehet az egész a levesbe... És most vonatkoztass el a rendőrségtől, képzelj el egy multit, ahol az ember akár több évtizedet is dolgozik... hoppá, ja, ezt nem tudod elképzelni, mert nincs ilyen, legalábbis kis hazánkban... Na, hívjuk ezt az egész történetet pechnek ugyebár... Ami a szerencse ellentéte.
Hawk74 2012.08.16 06:26:54
@Imadom a trapistát:

Mondom én, hogy mindenre van kommersz válasz... Érvelésed teljesen megegyezik egy bizonyos blogírójéval. Tökéletesen értelmetlen Veled beszélgetni, úgyhogy a magam részéről befejeztem.
Hogy a tegnap posztolt, halálfejes lobogóval díszített villában lakik-e filmes azt még mindig nem tudjuk, de hogy a mellette levőben dolgozik pár, az tuti. Ennek a filmművészeti alkotásnak a trailerrét KP küldte, aki - mint írja - "webezgetés közben" akadt rá. Mit mondjak... Elég…..
Érdekes kérdés ez. Más választ kapunk, ha a mai fiatalság 20-as 30-as korosztály próbálja megválaszolni ezt a kérdést, és egészen mást, ha az idősebb 70-es 80-as korosztály. Míg a mai fiatalok azon csatároznak, hogy Bajnai vagy Orbán-e a jobb, vagy rosszabb, addig az idősebbek…..
Bár Schmitt Pál plágiumügyében blogunk eléggé megégette magát a múltkor azzal, hogy az általános netes közvéleménnyel szemben foglaltunk állást, most mégis úgy érzem, hogy Gyurcsány vélt plágiumügyében is állást kell foglalnunk, valószínűleg ezúttal sem túl sok…..
Hawk74 2012.05.05 09:57:54
@ccactus:

Nyilván a "jár" szó azért volt idézőjelbe, amiért végül is kifejtetted: erra gondoltam én is.

De hogy a jó képességű emberek a mai világban biztosan érvényesülni tudnak, nos, ezzel nem tudok egyetérteni. Lehet, hogy én dolgozom szerencsés helyen, de nagyon-nagyon sok remek képességű embert ismerek, akik nem jutnak nem hogy magasabb pozícióba, hanem tulajdonképpen egyről a kettőre sem. Persze lehet, ha el akarnának menni egy másik munkahelyre, teljesen másik munkát végezni, akkor sikeresebbek lehetnének. Vagy mondjuk külföldre. De nem akarnak, mert olyan hülyék, hogy szeretik, imádják azt, amit csinálnak, és inkább meghúzzák a nadrágszíjat, kiböjtölik amíg esetleg jobb lesz. Láttam, hogy 10-15 évvel ezelőtt ezekből az emberekből mi lett: egészséges módon lépkedtek föl a ranglétrán. És elkeserít, amit most látok.

Ez utóbbit szerintem Te nem érted. A tanár sem azért tanít, mert mondjuk lusta Németországban kőműveskedni. Azért tanít, mert szereti a munkáját, azért tanult az iskolában, végezte el tisztességgel - beleértve a szakdolgozattal járó munkát is -, hogy azt a munkát végezze, amit akar. Sőt még azt is tudja, hogy nem fog belőle fényesen megélni, de a hülyéje szereti csinálni. Semmi mást nem kívánok neki, csak hogy tanítsa tisztességgel a gyermekeidet, és legyen boldog ember. Mert most nem az: hülyék a főnökei, és mocskosul keveset keres.
Hawk74 2012.05.05 09:58:28
Hawk74 2012.05.06 09:39:25
@ccactus:

Miért ne számítana rá, hogy emelkedjen a fizetése!? Ha tanít vki 40 évig, akkor már esetleg szar ember?! Mert nem váltogatja a szakmákat, mint az alsógatyáját?!

A "több értéket termel" érv meg egyszerűen nevetséges. Nem kell tanár, nem kell tűzoltó, nem kell rendőr, satöbbi, mert nem állítanak elő semmilyen terméket, értéket, ugyebár...
Bejelentette a kormány a Széll Kálmán csomag 2.0-át, ami újabb 600 milliárdos államháztartási kiigazítást tartalmaz. A legtöbb internetes fórum arról a parttalan vitáról szól jelenleg, hogy ez megszorításnak minősül-e, vagy sem? Átháríthatók-e ezek a terhek a lakosságra,…..
Hawk74 2012.05.04 20:31:21
@ccactus:

...és ezzel meg is válaszoltad a kérdést...
Hawk74 2012.05.04 21:09:12
@ccactus:

Észleltem, köszönöm! :-)
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
Hawk74 2012.02.02 21:51:27
@bogancs: Bocs, hogy belevau, de most akkor annak kell örülnünk, hogy amit az egyik kezükkel két éve adtak, azt a másik kezükkel majdnem mind elvették? Vagy ha mondjuk csak az ÁFA emelést említem, akkor valójában teljesen elvették?
Kezdem rögtön az összefoglaló táblával, mert sajnos a héten elég rendesen túlléptem a keretet. Mint látszik az időarányos ~25ezres keretet több mint 8ezer forinttal túlléptem. Ennek legfőbb okai nagyjából megegyeznek a múlt hetivel. Nem kellett volna McDonald’s-ba menni 1050…..
Hawk74 2012.01.16 15:29:26
@Gamma Leonis: ott a pont.

A Leonis által leírt dolgokban van a kutyafitty, ezeket kell kibírni, és ezeket nem lehet "kipróbálni" egy-két hónapra...

Respect bogáncsnak, de a Leonis által leírt érzelmeket nem tudja szimulálni...
Az MTVA kommunikációs igazgatója szerint szerencsétlen véletlen, hogy a múlt hét pénteki Maradj talpon!-ban Szabó Totya Kristóf azaz az Unicredit reklámarca 3,4 millió forintot nyert. Az esetben rejlő pikantériát a NapiFix írta meg először. "Nincs itt semmiféle…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Hawk74 2011.09.21 08:24:39
@Lou.t: Igazából a posztíró magasabb igényű mindennapjaival kapcsolatosan lenne igazságos a "csak ÁFA" adózás. Szerintem egy viszonylag magasabb összegű fizetésig nagyjából mindenki a fizetésének azonos százalékát költi a kvázi megélhetésére. Én amikor kevesebbet kerestem, arányaiban ugyanannyit költöttem a megélhetésemre, mint most, amikor magasabb a fizetésem. Akinek magasabbak az igényei, az több ÁFÁ-t fizet, akinek alacsonyabb, az kevesebbet. És ugye nem lenne semmilyen más adóteher, csak ÁFA... Lehet, hogy mondjuk 50% lenne, de CSAK az lenne, mindenki a kb. 50%-kkal magasabb fizetését kapná ugyebár... Szerintem senki nem sírna, hanem mindenki örülne... :-)