Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezanickmárlétezik

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyesek szerint az Általános Isten definíciója egyenlő magával az istenhittel. Ezt a hamis vélekedést cáfolom kiegészítéseimmel és innentől már tudhatjuk is, hogy mi Isten, mi az Általános Isten. Annie Wood Besant (1847-1933) ”Eddig…..
ezanickmárlétezik 2011.06.09 14:29:22
"Isten egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, érzelemtípus. Istennel egyesek (az istenhívők) a világ és az élet keletkezését, felépítését, működését próbálják meg elképzelten és logikátlanul magyarázni, illetve élethelyzeteikre keresnek megoldást általa. Míg másokra (például az ateistákra, realistákra, naturalistákra, materialistákra, szkeptikusokra is ) Isten tudattalanul is olyan hatással lehet, hogy logikai és kritikai érzékük az istenhívőkéhez hasonlóan torzul bizonyos területeken.

Szerintem ez a teória megfelel a legszélesebb körű tudományos tesztelésnek ebben a kérdéskörben, és magyarázatul szolgál az emberek sokrétű viselkedésére és felfogásaira is Istennel kapcsolatosan. Magyarázatot ad azon ateisták viselkedésére is, akik úgy tagadják Isten létezését, hogy azon egy nagyon is konkrét dolgot értenek. Eddig csak megerősítéseket leltem teóriám alátámasztására. Ellentmondást nem tudtam felállítani, amelyik kérdésessé tenné, e teóriát és nem lenne feloldható."

Szerintem egy érzésforma, érzelemtípus nem ad magyarázatot a világ és az élet keletkezésére, felépítésére, működésére illetve élethelyzetekre!Az meg végképp nem bizonyított hogy ez a bizonyos isten," speciális érzésforma, érzelemtípus" lenne.Ha a félelemre mondjuk ezt vagy a szerelemre,dühre,undorra,féltésre,kíváncsiságra...stb.az rendben.Mindegyiket kiváltja valami külső vagy belső pozitív vagy negatív hatás.(pl.:rossz szag,sértés,stb)...de itt az isten esetében pontosan ez a szó az ami kivált különböző hatásokat,érzelmeket.És ezzel most nem a létezését óhajtom bizonyítani....

"Magyarázatot ad azon ateisták viselkedésére is, akik úgy tagadják Isten létezését, hogy azon egy nagyon is konkrét dolgot értenek."
Konkrét dolgot értenek alatta,mint azok is akik hisznek a létezésében.Elvégre ha van egy szó az mindig takar valami konkrét dolgot(másképp nem lenne rá szó).De ismerünk ilyen szavakat hogy óriás,kentaur,unicornis,pegazus...amik a valóságban nem létező kitalált létformák,különböző tulajdonságokkal felruházva.Isten formai tulajdonságot nem kapott,(illetve megszemélyesítve úgy van hogy mindenhol ott van és mindent lát)pontosan emiatt hatásosabban fel lehet használni az emberek befolyásolására valamilyen cél érdekében.-Képzeljük csak el!Ha még nem is látható akkor bizony félő hogy bármikor meglesheti ki mit csinál,és még gondolatolvasó is. Néhány szinttel több tulajdonsággal van felruházva mint a mumus.(ezzel ugye a gyerekeket próbálják "kordában" tartani,de még senki sem látta,ha valaki mégis akkor ott már komoly psichologiai problémák vannak)

Tehát:Isten még mindig egy nem létező alaktalan ,befolyásoló,irányítani próbáló eszme kulcsfigurája.Kizárólag annyira valós mint a mumus!

Végezetül:várom a cáfolatot!
Üdvözletem!