Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aszfaltbetyár (törölt)

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szó se róla, érintetlenül is gyönyörű, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány asztali számítógépet tudnék eltűrni a nappalimban, és abból hármat az Apple gyárt: a Mac Pro szép, a mini csodás, de az iMac utolérhetetlen. Az iFixit azonban fogta a gépet és darabokra…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.03.08 11:15:38
@stevejobs: kábé rajtad, a stílusodon, meg a hozzáállásodon. már elnézést.
  Date: 02.12.2009 Feladó: póver@usa.hu Címzett: omm Subject: Kérés Szevasz oMm! Egy kéréssel fordulnék hozzád. Képzeld, a minap krúzolok a hetesen, klíma 22 fokon, Public Enemy 100 decibelen, csak nyugisan, tudod. (Ha gondolod, átküldöm mp3-ban.) Nem sietek, nem szoktam. Éppen…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.02.15 15:31:31
Árokásó Top100 Para-Kovács Imre 2009.02.13 19:00:00
„...a nagyszerű Tarlós István, régi, bejáratott fasiszta...Eddigi, a Szigettel kapcsolatos megnyilvánulásaiból bennem egy náci képe bontakozott ki, de ez inkább megérzés, mint tényeken alapuló megállapítás. Inkább azt mondanám, hogy nem fasiszta talán, de náci hangulatot…..
Belsőség Mégse adom el 2009.02.13 16:48:00
Felpörögtek az események. Múlt héten rájöttem, hogy igazából elfér ez nálam a garázsban. Úgyhogy befejeztem a régi, sokszor lemerült és keveset bíró akksi töltögetését, vettem bele egy újat. Aztán elvittem olajcserére. Ott aztán kapott új gyertyákat is. Végül pedig…..
A bíróság pénteken úgy határozott, hogy a Psystar tovább folytathatja támadását az Apple ellen. Az üggyel megbízott William Alsup bíró ezek szerint úgy látja, van még esélye a klóngyártónak arra, hogy fogást találjon a cupertinó vállalaton.A Psystar antitröszt törvényekre…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.02.10 09:24:15
@Ulkesh: ha ugyanaz a support jarna a fusi noteszre vett osx-hez, akkor senki. de ha itt is differencialnanak, vagyis csak a brand apple hardverhez jarna full support, akkor ez is egy terelo lepes lenne afele, hogy vegyel csak tovabbra is apple termeket. szoval lehetoseg lenne boven, ha akarnak.

de itt a kulcsszo, mert nem akarjak. egyreszt egysegnyi terjeszkedes, novekedes eleg nagy befektetest igenyel, masreszt eleg jol bevalt nekik az a modell, hogy egyseges hardverre irnak operacios rendszert. nem arrol van szo, hogy nem tudnanak nem mac hardverre kodolni, csak nem akarnak, na meg igy odaveszne a dizajnrol, a minosegrol szolo cegfilozofia egy jelentos resze, ami amugy ma foleg mese.

ezzel egyutt en maximalisan megertem az apple-t ezugyben, en se leek hulye egy szivos munkaval felepitett brandet csak ugy odadobni a dzsunkagyartoknak. ez olyan, mintha a nike-ot koteleznek arra, hogy engedjek a swoosh hasznalatat az osszes indonez-malaj-kinai cipogyartonak.
Mandiner blog Az enyingi modell 2009.02.09 08:44:00
 A szombati (vasárnap hajnali) veszprémi mészárlás sokkolta az országot, pedig nem a semmiből jött, spontánul összeverődött csoport gyilkolt Veszprémben. Tavaly nyáron az enyingi és környékbeli cigányok emlékezetes egészségügyi sétát tettek Siófokon, a Petőfi…..
Cool List Hungary 48. Senior Hal 2008.12.01 12:00:00
Ki az, aki nemcsak egy jó kis rockbandában frontemberkedik, de a legkúlabb tévéműsorban is őrülten jól csinálja a show-t? Hát persze, hogy Senior Hal!..
Cool List Hungary 32. Szabó Ádám 2008.12.02 18:00:00
Azt mondod, ő lett az Év Divatfodrásza? Mi meg azt mondjuk, nélküle nincs The Room magazin. No meg azt, hogy a kúlság netovábbja, ha ő a hajszobrászod. Mit keres ő még Budapesten?..
Hanem Sinkovics Gábor. Sinkovics eleve a magyar sportújságírás királya, a testedzés Czigány Györgye, aki úgy tud Istenhez fordulni, ahogy előtte csak a legendás temetésközvetítő. De azt eddig nem tudtam, hogy elsőosztályú, naiv-rácsodálkozós fajta buzifaló. A Havas Henriket a…..
Egy fiatalember alatt beszakadt a Fertő tó jege. Kimászott a lékből saját maga(!), és odakísérték a parton álló "Concorde Soproni Speciális Kereső és Felderítő Mentőcsoport- Önkéntes Tűzoltóság" autójához, ahol kapott meleg ruhát és bögre forró teát. Ott…..
Munkahelyi (T)error Fiktív Maca 2009.01.23 00:37:00
Ma nem kertelek. Péntek van és vége a hétnek. Olvassátok az aktuális levelet. Holnap még lesz új post.Kedves Despota! Szuper az oldalad! A munkahelyi terror jelenleg nem érint engem, mivel nincs munkahelyem. Ha-ha-ha.  Többdiplomás, több nyelven (valóban) beszélő lány…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.23 13:59:24
@váj mí: valamit felreertettel, en nem ajanlottam, hogy mindenki valasszon specko szakmat. azt ajanlottam, hogy a tevekenysegi kort es apoziciot ugy loje be jelentkezeskor, hogy el is tudja latni, azaz olyat vallaljon,amihez ert is. nem beszelve arrol, hogy senkit sem neztem vagy sajnaltam le, aki nem egy uberspecialista szakember. volt szerencsem egyutt dolgozni mindenfele emberekkel, a ketkezi munkastol kezdve a barmilyen egyszerunek tuno, de valojaban szakertelmet kivano teruletekig, es soha senkinek nem mondtam olyat, illetve nem gondoltam rola, hogy az o munkaja ilyen meg olyan egyszeru es barki ertene hozza.
a te peldadnalmaradva: aki azt mondja, hogy a te munkad egyszeru, konnyu es hulyek is csinalhatjak, az a hulye. es lehet az iq-d 3 jegyu. azon kell elgondolkodni, hogy a te munkad nelkul hova jutnanak a csucsfejlesztok. en speciel tisztelem azokat, akik iy teszik masoknak lehetove a rendes munkavegzest, turelemmel, alapossaggal, precizitassal :)
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.23 15:02:38
@váj mí: megint valamit nem jol mondhattam :) nem olyan embert vettunk fel, aki nem is igazan felelt meg, hanem egy olyat, akiben ereztuk a lehetoseget, hogy konnyen, gyorsan bele fog tanulni a szerepebe. konkretan egy it helpdeskrol volt szo, es ha belegondolsz, a 100%-os megfelelesu ember az ide, aki beszel idegen nyelvul ES ert az informatikahoz valamelyest ES alkalmas az ugyfelekkel valo kommunikalasra. ilyen ugye nem mindin faban bokorban terem, ezert itt az volt hozzaallas, hogy az a legfontosabb, hogy ertsen kulfoldiul es kezelje jol az ugyfeleket, az nem baj, ha nem egy it zseni, persze alapfokon tudjon valamit a mai szamitogepes ismeretekrol, azt meg tudjuk neki tanitani, na meg ne legyen hulye.
azert ennek fenyeben van nemi kulonbseg a nem igazan felelt meg es a nem 100%-ig fedi le az elvarasokat, az elso sztem a kizaro okok szintjeig jelenti a nem megfelelest, pl ha keresel egy franciaul tudo embert es olyan jon, aki epp hogy csak makog.
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.23 22:24:21
@váj mí: van azert kivetel, de tenyleg nagyon ritka :P
Belsőség Válság a tesztpályán 2009.01.22 18:18:00
Válság van, szarban az autógyárak, ezt tudja mindenki. Az elmúlt hetekben sorra jelentette be az összes gyártó, milyen eszközökkel igyekeznek visszafogni a termelést: három-négyhetes karácsonyi szünet, három-négynapos munkahét. És hát ugye a több tízezer kirúgott…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.23 12:12:33
@Carnivora: igaz, igaz. az az egyetlen baj azzal, ha azt mondjuk, hogy szopjanak az autogyartok, hogy ebben az esetben az ott dolgozok is szopnak, szop a gazdasag, stb, kesz a szepis spiral.
szovalsajnos nem ilyen egyszeru ez.
Csak nagyon ritkán szoktunk külföldi városok apró-cseprő ügyeivel foglalkozni, de az Urbanista külpolitikai rovatának vezetője azzal rontott be szerkesztőségünkbe, hogy ezt muszáj megírni. Blogunk népes szerkesztői gárdája gyors szavazás után (1234:4321 arányban) úgy…..
Cellanapló Kapható a Nokia 5800 2009.01.08 18:29:00
Megjelent a hazai üzletekben a Nokia első újgenerációs érintőkijelzős készüléke, az 5800 Tube. Százezerért elvihető. Az első tesztemben még egy prototípus szerepelt, és azt is csak másfél órán át nyomkodhattam, szóval most jön az igazi próbatétel. A tesztkütyü…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.09 12:34:34
@lionking: probaltam a htc tobb modelljet, de vicc az osszes. kicsi a kijelzo, kicsi a felbontas es szerintem kifejezetten szar (a kis kepernyo miatt) a felulet hasznalata, gyotrelem a kis legypiszok ikonkakon gorgetni meg kivalasztani barmit is. eleg gyakran elojon a windows sima felulete, az pedig egy buntetes, na meg ceruza nelkul hasznalhatatlan. amugy meg mindig az 5800-ra vagyok kivancsi :
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.09 12:38:06
@Új Nick: ez a nem csorges minimum szoftverhiba szvsz, de lehet, hogy cseres a kis draga. ha garis, vidd vissza, esetleg probalkozhatsz szoftvert frissiteni akar otthon is.
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.09 14:18:33
@Új Nick: nem lehet, hogy mindketto ugyanannal a szolgaltatonal van es vmi halozati error miatt van ez a csodas jelenseg?
nekem is E51em van (de volt mar E60, 6120c, 6600es meg ki tudja,milyen Symbian telom), de ilyet meg nem csinalt. amugy a sw update mindenfele erdekes dolgot meg tud am oldani :) nekem az elso sw update meghosszabbitotta a keszenleti idomet :D
Ma este sem kerültek el a májerkedő kis lófaszbuzogányok. Jövök haza kocsival. Az egyik kereszteződésnél körülnézek, nem jön senki, kanyarodnék. A kereszteződés felénél járhattam, mikor megjelent balról egy mozdony. Legalábbis elsőre annak tűnt, mert kurva gyorsan jött és…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.09 12:40:46
„Tavaly hideg volt, idén fotózzunk belső helyszínen!” – sírtak a kényelmes újságírók. Itt kezdődtek a gondok, hisz' versenypályára, roncstelepre, vágóhídra vagy a híd alá bármikor kimehettünk volna.Már nem tudom, melyik okos találta ki, hogy öltöny kell…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.06 18:30:54
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.06 18:58:32
@nexias: lol :)

valyon ez megkomponalt jelenet, vagy teljesen spontan bamulja majd' mindenki Angela khmmm... topjat?
Belsőség Ari Vatanen? Az ki? 2009.01.05 17:48:00
- Figyelj, figyelj, baró videót láttam a Tube-on az előbb, valami csóka csapatott valami turbóssal egy poros úton fel egy hegyre. Ismered?Nem volt nehéz kitalálni, mire gondolt drága lelkes, ifjú barátom.- Gondolom a Climb Dance-re gondoltál Ari Vatanennel.- Igen, igen, az volt az, de…..
Úgy tűnik a parkolók és az ML Mercik különleges kapcsolatban állnak egymással. Korábban mindjárt két példány foglalta el a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeket egymás mellett. Ezúttal pedig Zapika baja gyűlt meg egy száguldozó jóemberrel, aki persze nem szeppent meg,…..
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.06 10:50:50
@Pcmg: voltmár
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.06 11:21:34
@Piraeus: na igen. bar abbol tenyleg nem lenne baj, ha az ut szelen kozlekedne a tisztelt gyalogos, persze ha fizikailag es minden egyeb szempontbol lehetseges.

egyebkent en jelenleg a festoi Varsobol irok, itt a parkolokban (es szinte mindenhol) biztonsagi orok vannak folyamatosan, aktivan jarorozik a kb. Kozterulet-felugyelet, akik olyan B tipusu rendorok (Straz Miejsca asszem) plusz a rendes rendorseg. Ha pl. megallsz rossz helyen a parkoloban, 5 perc es jon a szekuriti, ha meg nem vagy ott, hivnak a hangosbemondon, de lattam mar zsarukat is a parkoloban intezkedni.
Ja, es nem akarnak elbaszni, ha leleptel a zebrara/uttestre, elengednek, kikerulnek, megallnak. Bar az pl igaz, hogy ha csak allsz a zebra elott, a jardan, ugyan meg nem allnak. Le kell lepned, hogy elhiggyek, at akarsz menni :)
Aszfaltbetyár (törölt) 2009.01.06 12:25:08
@Auto-InterCont: bar tenyleg meg lett emlitve a szokasos bunko bmw-s/mercis/audis mantra itt is, de sztem most nem ez a lenyeg. nyilvan nem minden emlitett bunko. nem is kell erre figyelni.
Új hét, új történet, ahogy azt már megszokhattátok. Ma Girhes Macska sztoriját (komment) vitathatjátok meg. Várjuk az ő hozzászólását/kiegészítését is, ahogy minden kedves Olvasóét! *** Tessék küldözgetni a leveleket is, mert már csak három van raktáron. Miből…..
 A Szomszédok ektsön sorozat folytatódik tovább, de pár sort írnom kellett a magyar sorozatipar e remekművéről. A Szomszédok a gazdagréti lakótelep egyik panelházának családjairól szólt több mint 10 éven keresztül. Megismerhettük mindennapi gondjaikat, és velük együtt mi…..
Totalbike hírek Nem is olyan furi 2009.01.01 18:26:00
Már csak néhány nap, és a New York Motorcycle Show látogatói testközelből is megismerhetik a Furyt, a Honda új harceszközét. A csata az amerikai piac középkategóriás chopperkirályságáért folyik: olyanokkal kel birokra, mint a Harley Rocker, a Kawasaki Mean Streak vagy a…..
Appleblog Gazdaggá tesz az iFing 2008.12.29 15:18:00
Én tudtam, éreztem, hát már mikor megmondtam, hogy az Apple kötöznivaló bolond, ha nem engedélyezi a kuffantósprogramok térnyerését! Alig pár hete jelent meg az App Store-ban a Pull my Finger, ami igazi lavinát indított el, tucatjával kerültek elő a galambprogramok. Nem kellett…..
Bár az M0-s forgalomra gyakorolt áldásos hatását egy percig sem vonjuk kétségbe, azért az építés súlyos hiányosságaira már az átadás másnapján felhívtuk a figyelmet. A csömöriek -akiktől helyenként hetven méterre megy el a forgalom - szenvedik meg leginkább a zajvédelem…..
Az egyetemen szinte minden második kurzus keretében előkerült a motiváció fogalma, annak fontossága és lehetséges módjai. Nem gondoltam volna, hogy a Tesco ebben ennyire a tudomány előtt jár. Nagy multicég lévén természetesen itt is nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a dolgozó…..