Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levissssss

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha idén nem maradtál le az internetről, akkor is érdemes megvizsgálni az alábbi öt kampányt. A maguk módján zseniálisak és újat hoztak a világba. Movember: éljen a bajusz! A 2003-ban indult, férfiak egészségéért küzdő kampány lényege a bajusznövesztés. A csatlakozó Mo…..
levissssss 2014.04.18 00:42:26
Egy dolgot szeret jobban a magyar koncertszervező a Prodigynél. A Dream Theatert. A Progresszív Metál Isteninek olyan masszív és bármikor mozgósítható rajongótáboruk van Magyarországon, hogy akár egy tízállomásos magyar turné is simám mehetne. Erre azonban még várni kell,…..
levissssss 2014.03.11 17:10:50
@Vombatus Ursinus: Túlságosan a technikai megvalósításra koncentrálnak. Minél hosszabb szóló, minél több dobszerkó, minél epikusabb ének. Közben elfelejtik, hogy nem egy versenyen vannak, hanem zenét csinálnak. A kevesebb néha több.
Szóval kisebb-nagyobb botrány alakult ki abból, hogy Richard Dawkins a következőt Tweetelte: "A világ összes muszlimjának kevesebb Nobel-díja van, mint a Trinity College-nek egyedül. A középkorban mondjuk nagy dolgokat vittek véghez." All the world's Muslims have fewer Nobel…..
levissssss 2013.08.12 23:33:04
@Brendel Mátyás:
"és Kuvait, Dubai, Abu-Dzabi?! Egész biztos vagy te abban, hogy az iszlám országok átlag GDP-je olyan alacsony, hogy ez a korrekció annyira jelentős lenne?! Ráadásul akkora különbséget ezek a korrekciók nem tudnak eltüntetni."

Hát az említett magas GDP/fős országokban összesen laknak kb 10 millióan, míg az Indonéziai meg pakisztáni cirka 400 millió muzulmán nem sok dollárból gazdálkodik egy nap. Az, hogy ezek az országok 50 éve még inkább le voltak maradva a "nyugathoz" képest még inkább kétségbe vonja azt, hogy ez jó mérőszám-e.

Nem mondom, hogy ne lenne igaz, de alapos statisztikai munka nélkül ugyanolyan ferdítő féligaz sárdobálás ami ellen küzdenie kéne Mr. Dawkinsnak.
A kérdéssel Magyarországon is sok frissen végzett diplomás szembesül. Kínában és Indiában viszont milliókat érint. Mindkét országban jellemző, hogy az egyetemek szinte gomba módra szaporodnak, mégsem tudnak tanulási lehetőséget biztosítani minden arra vágyó diáknak. A…..
Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász szerint semmi baj nincs az Egyesült Államok növekvő államadósságával, mivel csak amerikaiak tartoznak amerikaiaknak. Az ING közgazdászai összeszámolták a föld országainak teljes adósságállományát, beleértve az állami, a pénzügyi…..
levissssss 2013.05.15 15:50:01
@Melampo: Ööö nem, a jegybank meg a bankok is a semmiből allítanak elő pénzt. en.wikipedia.org/wiki/Money_creation itt lehet olvasgatni
Pont azért tartozhatunk a GDP 313%-val mert nem mindennek van fedezete. Persze van egy teoretikus maximum a bankoknál, en.wikipedia.org/wiki/Money_multiplier
A jegybank meg az infláció és egyéb tényezők miatt nem teremthet túl sok pénzt
levissssss 2013.05.15 17:40:31
@Melampo: Hát ha fedezeten a jővőbeni fizetés igéretét értjük akkor igen, ennek meg semmi köze a likviditáshoz. Tök jó, hogy a blogodon elmélkedsz ilyen dolgokról, csak az a baj, hogy valószínőleg nem kaptál közgazdasági képzést ezért nem tudsz érdemben hozzászólni a felvetett kérdésekhez. Vannak a mainstream-en kívüli elméletek is a pénz keletkezéséről meg forgásáról, de ezek általában a mainstreammel szemben íródtak. Amíg azt nem érted meg én nem ajánlanám, hogy a gondolataidat tényként oszd meg.
Miután közérdekű adatigénylésüket visszautasították, az ÁJK HÖK Figyelő-blog pert indított az ELTE ellen, hogy megtudják, pontosan mennyiből és hogyan gazdálkodik a helyi hallgatói önkormányzat. Az ÁJK HÖK Figyelő-blog pert indított a TASZ segítségével az ELTE ellen,…..
Megnéztem TOP 10 Tinifilm 2013.01.22 21:00:26
A legjobb tinifilmek, azaz egyik kedvenc műfajom kedvenc darabjai sorrendben, szigorú szubjektivitásra törekedve. 10. Easy A (2010, r.: Will Gluck) Az előző évtized végére már jócskán alábbhagyott az altesti humorral operáló tinivígjátékok reneszánsza, ellenben elkészült ez…..
levissssss 2013.01.23 12:14:00
Almost Famous www.imdb.com/title/tt0181875/?ref_=fn_al_tt_1
Az egyik kedvenc filmem és messze a legjobb coming of age sztori, főleg ha szereted a 70es évek zenei világát.

An Education is elég jó, kicsit más szempontból közelít a témához.
www.imdb.com/title/tt1174732/?ref_=fn_al_tt_1

Aztán még múlt évből a Moonrise Kingdom simán felér a wallflowerhez, elképesztően cuki kis film.
www.imdb.com/title/tt1748122/

A listából nem ismerem a régebbieket, de pótolom:)
levissssss 2013.01.23 12:22:57
@Blobov: Most, hogy mondod ha magyart kéne mondani egyértleműen Moszkva Tér. Legalábbis az én generációmnak.
„Ha egy mérnök óvatosan kifejtette ellenvéleményét, értelmiségi aggályoskodásnak bélyegezték. „A vasúthoz nem diploma kell, hanem józan paraszti ész!”– jelentette ki az egykori miniszter. Ugyancsak őróla mesélik, hogy a máriafürdői kisvasút vonalának kijelölésénél…..
levissssss 2012.07.25 12:14:56
Honnan a francból gondolja Orbán és miért veszi át mindenki, hogy a diplomások körében munkanélküliség van? Komolyan hihetetlen, hogy mennyire képes mindenki bedőlni ennek a hülye dumának, mutasson egy statisztikai adatot ahol a magasabb végzettség korrelál alacsonyabb foglalkoztatottsággal. Tessék www.ksh.hu/mpiacal9807_tablak lehet olvasgatni.

Ez a közgazdász és jogi diplomák túltengése szintén LEGENDA, aminek semmi alapja nincsen. Mindkettő szakirány rettentő flexibilis, nagyon sok cég keresi őket. További képzést adva egyszerűen foglalkoztathatják más területen is, nem fog minden jogász végzettségű ügyvéd lenni, és nem lesz minden közgazdász gazdaságelemző, de a szolgáltatóipar tele van velük. Ez nem jelenti azt, hogy a diplomát megszerezni felesleges volt, az általános műveltséget, a tanulás képességét, és a szakmai tudást is használni fogják.

És lehet itt anekdotákat mesélni, hogy "az én ismerőseim között", hát barátom keressél jobb ismerősöket, mert semmi nem támasztja alá ezeket a hülye orbáni fantáziákat.
levissssss 2012.07.25 12:28:41
@magyar bucó: Ha tanultál volna egy-két félév statisztikát meg makroökonómiát ezeken a "büfé" szakokon, akkor tudnád, hogy a "Meg ismerek olyanokat" nem releváns adat, és nem lehet rá oktatáspolitikát építeni.

Az egy dolog, ha az ismerőseid Mucsaröcsögén végezték a marketinget, akkor kevesebb eséllyel lesz állásuk, de még úgy is sokkal valószínűbb mint ha szakmunkásképzőbe járnak. Az pedig hogy a Corvinuson meg az ELTE jogi karán összesen 100 támogatott hely van teljes nonszensz, az itt végzettek körében gyakorlatilag 0% a munkanélküliség.
levissssss 2012.07.25 12:39:33
@magyar bucó: Még egyszer nem azt mondom, hogy nincs, hanem, hogy jóval kevesebb mint az alacsonyabb végzettségűek körében. Linkelek egy kis KSH-t mert látom nem érted www.ksh.hu/docs/hun/xtabla/munkerohelyz/tablmh11_09.html és segítek értelmezni is.

A 8 általánost végzettek körében ~7X annyi munkanélküli van mint az egyetemet végzetteknél. Hasonlóan a szakmunkásoknál ~4X annyi, a szakközépeseknél ~2X annyi, a főiskolásoknál ~1.5X annyi a munkanélküli. A teljes népességnél ~11% a munkanélküliség az egyetemet végzetteknél ~3.5%.
Mivel ma már több olyan termék is tartalmaz koffeint, amelyről nem is gondolnánk, könnyen előfordulhat, hogy az ajánlott napi bevitelt túlhaladó mértékben juttatjuk azt a szervezetünkbe. A koffein megtalálható a különböző energia-és sportitalokban, egyes gyógyszerekben,…..