Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koimbra

14652 bejegyzést írt és 8552 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbarátok Podcast #258 (Július 2023) 200 perc   Beszélgetnek: Sorter, Gergő, freddyD Téma: -Felvezető (00:00:00)-Borítóképek (00:14:40)-Nép akarata sorsolás (00:17:50)-Villámkérdések (00:22:12)-Indiana Jones és a sors tárcsája (00:49:10)-Barátnőt felveszünk (01:18:30)-Kandahár…..
koimbra 2023.07.16 10:46:26
A buktákra reagálva: Az Indiana Jones és a Halálos iramban költségeit jelentősen dobta meg a covid, illetve hát Harrison Ford komolyan le is sérült a forgatáson, a Halálos iramban esetében meg pár millióval drágult, hogy a rendező lelépett a forgatás elején és keresni kellett helyette mást.
A Shazam és a Flash buktája annak szól, hogy kvázi tavaly bejelentették a DC univerzum rebootját, szóval elég sokan úgy vannak vele, hogy minek nézzék meg a filmeket moziban, ha 2025-ben úgyis újraidnítják az egész világot és ezek nem kötődnek az új irányvonalhoz.
A Renfield eleve nagy zakónak tűnt, Nicolas Cage régóta nem box office tényező, sorra gyártja a Zs kategóriás produkciókat, kikopott a mozikból.

A Top Gun 2 sikeréhez nagyban hozzájárult a háború, jókor jött ki mondhatni jó időben, hiszen akkor még eléggé frissnek hatott a háború és szerették volna látni az emberek, ahogy Tom Cruise odapörköl az oroszoknak. Az Indiana Jones rossz bevételében szerintem közrejátszik, hogy a tiniket nem sikerült behúzni a mozikba, őket nem érdekli a karakter, akik pedig a 80-as években nőttek fel és rongyosra nézték Indy kalandjait már felnőttek és nem rohannak azonnal a mozikba. És hát ha megnézik az általános véleményeket, látható, hogy nem éljenzik körbe a filmet. A Halálos iramban esetében azért javíthat a helyzeten, hogy egy gigantikus product placement, reklámoznak benne egy rakat cuccot, gondolom a bő 300 milliós büdzséből levonhatunk simán egy százast. Sőt, a Shazam 2-ben is feltűnt a rengeteg termékelhelyezés, ezzel szemben mondjuk a Dungeons & Dragonsban sajnos nem tudnak elhelyezni cuccokat. 10:45 2023. 07. 16.

A Galaxis őrzői sikere pedig egy viszonylag stabil és sikeres univerzum része. Egy már felépített univerzum részeként jött be a mozikba, így a siker nem volt meglepő , illetve a harmadik felvonásnál sem veszítette el a közönség az érdeklődését a csapat iránt.
A Super Mario gigabevételét sokáig fogják elemezni, hiszen a számítógépes játékok alapján készült produkciók döntő többsége eléggé gyér eredményt ért el, most kivételesen mindenki elrohant a mozikba.
koimbra 2023.07.30 17:06:04
@freddyD: Azt hiszem Frank Darabont mondta egy interjúban, hogy amikor házalt egy kisebb költségvetésű tervezettel a stúdióknál egyik helyen azt mondták neki, hogy oké, ez szép és jó, de mégis hogyan hozza be ez a tiniket a mozikba?
A stúdiók inkább rájuk építenek, hiszen őket még nem köti le a család és a meló. Az idősebb korosztály nem igyekszik annyira a mozikba, úgy vannak vele, hogy ráérnek. És ha azokat nézzük, akik mondjuk Indiana Jones-on nőttek fel, őket lehet az előzetesek nem mozgatták meg, nem akarták látni Fordot ennyi idősen rohangálni. Több helyen olvastam, hogy az előzetesek sem voltak meggyőzőek, így a nosztalgiafaktor se lett erős. Én pl az Expendables 4-nél érzem, hogy nem sikerült a nosztalgiát elkapni, holott ez a franchise pont erre épít.
Ugyanakkor szerintem mostanra rendkívül felpörgött a streaming piac, hetente annyi sorozat és film érkezik, hogy most már úgy lehetnek vele sokan, hogy minek kimozdulni otthonról.
Akik a kilencvenes években áldoztak némi szabadidőt (esetleg pár vizsgaidőszakot) a M.A.G.U.S. nevű magyar asztali szerepjátéknak, valószínűleg ismeri a Rúna magazin nevét, és akkor már Kis Mészárosét is. KM (mint Kaland Mester, ééérted) egy karikatúrasorozat neve volt, elég jó ahhoz, hogy a…..
koimbra 2019.03.03 08:59:25
@Stöki: Szia. Küldtem e-mailt a jobb oldalra kirakott címre.
Tóta W. Árpád Dune II-megemlékezése és Kaproncai Tamás – a Defender of the Crown spectrumos verziója egyik készítője – bejelentkezése ihlette a most következő, közösségépítő szándékú szolgálati közleményt a t. kommunához: T. kommuna, szeretettel várunk fasza…..
koimbra 2019.02.09 12:25:47
Tessék elképzelni, hogy 1995-öt írunk, Peter Jackson csak egy közepesen ismert, tehetségesnek tartott hippi Új-Zélandról, akinek eszébe sem jutott, hogy meg kéne filmesíteni Tolkien regényfolyamát. Bezzeg a Horváth Ádám vezette köztévének! És érdeklődtek is a jogtulajdonosnál, hogy mégis, lehet-e…..
Évösszegző cikkeket gyártottam épp a Port.hura, amikor a legjobb 2017-es blockbusterek között szereplő Blade Runner 2049 és a legrosszabb idei filmek listájába bekerült Ghost in the Shell miatt megrohantak az emlékek: milyen jókat játszottam 20 évvel ezelőtt két sci-fi noir nyomozós játékkal,…..
koimbra 2017.12.31 10:51:06
@-Szűcs Gyula-: Hát ez a Phantasmagoria jó unalmas.
Kösz a tippet, kipróbálom:)
Helló, retrorajongók és podcasthallgatók, megint itt vagyunk a cikké felturbózott Checkpoint Minivel, méghozzá egy olyan játékkal, amit sokan kértetek. Grathtel jól kiveséztük a Gobliiinst, és szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum…..
Lassan 10 éve okoskodok arról újságot is író bloggerként, milyen egy jó történet, milyen egy jó képregény. Tavaly viszont életemben először a másik oldalról is megtapasztalhattam, milyen az, ha a kritikusok górcső helyett (de gyűlölöm ezt a szót!) géppuskatűz alá vesznek egy képregényt - aminek…..
Ha karácsony, akkor Reszkessetek, betörők! és persze Bud Spencer-Terence Hill-filmek, nagyjából ennyibőláll évtizedek óta a kereskedelmi tévék ünnepi műsorstruktúrája. Szerencsére akadnak üdítő kivételek: idén például a Paramount Channel vetíti le gyerekkorom egyik kedvenc…..
koimbra 2016.02.06 15:10:44
Tegnap egy hölgy berongyol a boltba, hogy akkor elvinné azt a laptopot, amit nézett egy hete. De az már elkelt. Ami van jobb is annál, igaz drágább is. Hát akkor adjak 5000 Ft engedményt. Kiderült, hogy a Médiába bevásárolt, ott bezzeg ki tudott adni 2000 Ft-tal többet, meg még ki…..
Öreg nő bejön, programokat kéne telepíteni, talán windows-t is fel kéne tenni.  Felhúzza az orrát, elkezdi a mondókáját, hogy ő már 3500 Ft-ért vesz nagyon is jól működő számítógépet, amit szakember telepít. Annyira kimegy hozzá egy programozó és megcsinál mindent. Ez…..
Munkamámor De hol a bolt? 2015.12.21 13:55:00
Komolyan nem értem az egyes embereket. Van kinn vagy három tábla, a kapu felett is van cégér. Meg a nyitott kapu is hívogatja az embert. 10 métert kellene bejönni. De van, aki hülye és nem fogja fel, csak kinn ácsorog tanácstalanul...
Munkamámor Patrícionálás 2015.10.26 11:57:26
Jó...napot...kívánok. Volt a gépem...telepíteni...egy másik...helyen. A lényeg, hogy a fickó szaggatva, lassan beszélt egy órán keresztül. A konkurenciánál telepítette a gépét és winchester csere is volt. Aztán ahogy kivettem a szavaiból a notebook billentyűzete nem működött…..
Munkamámor UPC notebook 2015.10.20 11:48:00
Jó napot kívánok. A notebookommal van baj, nem jön be a gép. Valaki azt mondta, hogy UPC baja lehet...
Bevizsgált, telepített gép után az okoskodó nő megkérdezi, hogy hol a telepítővarázsló? Ő ugyanis tudja, hogy az egereket először installálni kell. És neki ne mondjam, hogy ne, mert vett új…..
Munkamámor 2015.08.11 15:36:00
Notebookhoz behoznak, nincs kép, az illető megmondja, hogy szerinte itt bizony kábelt kell forrasztani. A probléma nem az, hanem a kijelző és várni kell míg megérkezik a cucc. De az illető - aki egyébként…..
Munkamámor Öreg néne tegezése 2015.08.05 12:24:43
Betopog egy öreg néni, épp egy másik fazonnak kell szerkeszteni valami szöveget. A néne megkérdezi, hogy mennyi a telepítés meg a terrás vinyó és erre az a fazon, akinek a cuccát szerkesztgetem odaáll…..
Nyomtatópatront kerestek, illetve kérdezték, hogy mennyi a monitor javítása. Megmondtam az árat és utána a fickó 2 percen keresztel a fucky ujjával vakargatta a szemöldökét. Szóval kvázi olyan volt,…..
Munkamámor Telepítés 2015.07.20 14:33:40
Telepítés mennyibe kerül? Ahh, a szomszéd városban a Spar mellett 500-ért megcsinálják. Nem tud engedni? 500-ért ki telepít? Meg a Spar mellett nincs is semmi:Đ Vicc..
Munkamámor Az mindegy! 2015.07.19 14:34:00
Gépet keresek!Milyet?Az mindegy!Ezek vannak, nézze meg. De mire kellene?Az mindegy!És milyen elképzelése van?Az mindegy!Milyen követelményeknek kell megfelelnie?Az mindegy! Tuti valami bevándorló...
Munkamámor A kulcs 2015.07.04 17:59:23
Van itt egy eladó gép, aminek az oldalát le lehet zárni kulccsal, ami nincs meg. Meg egyébként is minek? Egy érdeklődő öregúr pont ezt a masinát nézte ki megvételre, készíti elő a pénzt, de megkérdezi, hogy hol a kulcs. Miután kiderült, hogy az nincs, zsebre tette tárcáját…..
Munkamámor DDR3-as DDR1 helyett 2015.06.12 13:49:00
DDR3-as memóriát kerestek. Van is, de a fickónál nem volt pénz, a gyereke meg nyaggatta, hogy csak vegye már meg. Jó, majd visszajön. Azért mondtam, hogy biztos, ami biztos, hozza már a gépben lévő memóriát. Beállít két nap múlva, hozza a DDR400 memóriát. A szakember azt…..
Nagyon okos emberek vannak itt. Egy úriember magyarázta, hogy nem tudja belerakni a gépébe a procit. A típusát leírva kiderült, hogy ő abba az alaplapba nem is fog tudni kétmagos procit beleerőltetni. Viszont elújságolta, hogy vett vinyót valahol, majd otthon átcserélte a benne…..
Munkamámor Rossz cím 2015.06.04 15:15:00
Tajtékzó fickó toppan be, üvöltözve kezdi, hogy na majd most jól megkapom, mert átvertem az anyját és hogy mennyire szar munkát végeztem, meg a kifizetett pénz is kicseszett sok. Azért csak megkérdeztem, hogy mégis hogy hívják az anyukáját. Erre kimeredt szemekkel les rám,…..
Csütörtök délután majdnem leállt az Index hírgyártása, miután felfedeztük a Tech rovat vezetőjének pompás kontentjét az IDDQD blogon, a bárhová beágyazható Prince of Persiáról, és rátaláltunk a böngészőben is elinduló a '80-as és a '90-es évekbeli PC-s, konzolos és C64-es játékok Mekkájára. Az egész…..
Munkamámor Eeeee 2015.05.23 14:33:46
Most költöztünk ideee, igeen és Wifi Router kellene. Mennyiii? 5500 Ft? Hát akkor kénytelenek vagyunk elmenniii az Auchanbaaaa (ami kb 45 perc innen). És basszus, kvázi végig a plafont nézte, amíg beszélt. Nagyképű barom...