Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Esthajnal57

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye a nagy gasztro-forradalomban sem feledjük el azokat a csodás hazai alapételeket, amik az egyszerűségük és finomságuk miatt évtizedek óta szerepelnek a családok asztalán nagy rendszerességgel? Ilyen étel a sonkás tészta is, amit legtöbbször a húsvétról megmaradt sonkából szoktunk elkészíteni, de…..
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
Esthajnal57 2019.08.10 15:29:58
@IT Knight: 60 fölött talán már elég idős és érett vagyok hozzá, hogy ezt a rendszert annak értékeljem ami. Katasztrófális!! Mind az egyénnek mind az egész országnak. Az állam nem működik. Nincs rendes egészségügyi ellátás, sem oktatás. Stadionok vannak meg olyan építkezések amire uniós pénzeket lehet kérni, aztán ellopni a túlárazott kivitelezésekkel.
Ellopták a jövőnket, kisemmizték a fiatalokat. Itt a következő 20 évben sem lesz SEMMI!!! Csak a felső 10 ezernek áll a világ, akik a rendszer elvtelen kiszolgálói.
Menni kell innen, menekülni, aki teheti.
Mindenkinek csak egy élete van.
Én már nem fogom megérni, hogy itt újra egy normális demokráciában élhessek.
Ma ismét egy régi szerző esetében vesszük fel az elejtett fonalat. Róbert hat éve írta meg a történetét (itt olvashatod el ismét), ami akkor ott végződött, hogy az angliai Brightonban éltek, de erősen gondolkodtak a továbblépésen, főleg azért, mert nem szerették volna ott felnevelni a gyermeküket.…..
Esthajnal57 2019.06.06 13:37:14
@dddddddddddddd: Még nincs gyereked?? Akinek van, az érti/tudja. Az egység nem megkérdőjelezhető egy kicsivel. Mi/együtt csinálunk mindent. Ez az alap hosszú, hosszú ideig. Annyira ebben éltem én is, hogy meglepődtem, sőt, meg is bántódtam, mikor aztán egyszer a nagy lányom kijavította a mondatot. Nem mi, anya, hanem ÉN. Hát igen, a leválás megkezdődött. Ez az élet rendje. :))
Esthajnal57 2019.06.06 13:37:17
@AmarinMalin: Egyetértek. Árulkodó nagyon a szóhasználat. Az egység a legfontosabb és ez itt megvan. Ez a boldogság alapja. Szerintem. :))
A határátkelés kétirányú dolog, hiszen éppen a Tárki minapi felméréséből derült ki, hogy elég sokan vannak azok, akik a kiköltözést követően vissza is térnek Magyarországra – hogy aztán egy részük megint felkerekedjen. Utóbbi csoportba tartozik Vicky és családja is, akik…..
Bő egy hónappal ezelőtt olvashattátok Susanne írását arról, miként vágott neki 58 évesen Angliának, hogy szezonális munkát végezve próbáljon meg boldogulni. Akkor elég sok kérdés felmerült, amire most válaszolt, én pedig úgy gondoltam, hogy érdemes önálló posztként…..
Esthajnal57 2016.10.15 12:47:34
@profiügyfélszolgálat:
Susanne vagyok. A 70-es években Édesanyámmal éltem a Belgrád rakparton. Akkoriban még nem lehetett megvenni a tanácsi lakásokat.
Férjhez mentem és elköltöztünk egy nagyobb lakásba, amit válás után 2 kisebbre cseréltünk, mint tanácsi lakást.
Ezt a budai lakást vettem meg a rendszerváltás után amikor erre lehetőségem nyilt. Azóta is itt élek, 30 éve már.
Amit eladtam lakást az egy másik lakás volt, azt én vettem abban az időben amikor nagyon jól kerestem a vállalkozásomban. ennek az árát sikkasztották el a Globexnél. Sajnos.
Kótyavetye nem volt részemről. Soha. Nem az a tipus vagyok.
Ön mellett Osztap Bender a nagy kombinátor szégyenkezve elbújhat. Segítek. Róla itt olvashat: hu.wikipedia.org/wiki/Tizenk%C3%A9t_sz%C3%A9k_(reg%C3%A9ny)
Esthajnal57 2016.10.15 12:47:44
@Hujber Tünde: Susanne vagyok. Nagyon sajnálom ha értelmezési problémái vannak a leírt szöveggel még ennyi idősen is. Forduljon szakemberhez. És javasolnám: sokat kell olvasni. Higgye el, élvezni fogja ha már meg is érti.
Bevallom őszintén, mindig csodálattal adózom azok előtt, akik bőven 50 éves koruk felett, inkább már a nyugdíjhoz közelítve képesek változtatni, és külföldre menni dolgozni. Itt, a blogon is volt már több ilyen történet, ma is ilyen következik. Susanne írásában bőven akadnak elgondolkodtató…..
Esthajnal57 2016.09.12 00:01:09
@kommentterasz.blog.hu: Az én életem nagyon szép volt, élményekben gazdag és amíg lehetett és tudtam, addig a gyerekemnek is biztosítottam ugyanezt. Nem tudom neked mit jelent az a szó, hogy sikerült. Nekem azt, hogy önálló, független életet éltem, nem szorultam senkire és a gyerekem ezt látta tőlem ez volt a példa. Nekem mindennél többet ért, amikor láttam a ragyogó, boldog arcocskáját 3 évesen lovaglás közben és nagyon büszke voltam rá amikor a kerületi úszóversenyeken besöpörte az arany, ezüst érmeket, mert 3 éves korától úszott és lovagolt.
Igazából minden sikerült amit akartam. Volt pár évem amikor nem úgy mentek a dolgok ahogy szerettem volna, de ennek vége. Elindultam, változás van és most is azon vagyok, hogy minden sikerüljön amit még akarok az életben. Ezért vagyok itt. Neki is minden sikerülni fog, tudom, hiszem. Meg fogja csinálni amit szeretne. A közgáznak ehhez nem sok köze volt, az igaz. De mindenkinek más a fontos. Nekem sose kellett telek, nagy ház. Minek?? Én utazni akartam és a gyerekem is erre ösztönöztem mindig. Világot kell látni nem itt beleragadni ebbe szennyes sárba ami lehúzza az embereket a nyomorba. 4 millióan a szegénységi küszöb alatt. :((
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
Esthajnal57 2016.05.31 19:05:32
@sellőlány: Igazad van. Volt akit behívtak a munkaügyi központban és egyéb ügyviteli munkát közvetítettek neki, ami 70 ezer bruttó, nettó 52 ezer forint mire megkapja. De ebből 10 ezer a bérlet amivel bejár, ugye. Azt mondta: 60 ezer a rezsim és akkor még nem ettünk semmit. Ha ezt el kell vállalnom, nem marad időm pénzt keresni. Egészségügyi okokkal tudta kivédeni a közfoglalkoztatást.
Utazzunk-e kutyával? Miért ne. Persze a szállások 90 százaléka kiesik, de egy rutinos kutyatulajdonosnak ez nem okoz gondot. De magunkkal vigyük-e a kutyát, ha repülünk? Első körben azt mondhatnánk, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, valójában azonban a válasz ennél plasztikusabb. A két ultra…..
A fapados jegyvadászat télen könnyű műfaj, nyáron viszont idegesítően nehézzé válik, sokszor érthetetlenül magas árakkal szembesül a potenciális utas. De ezzel nincs mit tenni, a légitársaságok jó része nyáron és a téli ünnepek alatt hozza össze nyeresége nagy részét, az utazási kedv ilyenkor a…..
A Mérték által kiperelt frekvenciapályázati anyagok vizsgálata igazolta, hogy a Médiatanács diszkriminatív eszközként használta a formai követelményeket a rádiós frekvenciák…..
Egy sikeres crowdfunding kampányhoz elengedhetetlen egy jó ügy vagy termék, amit szeretni, ami után rajongani lehet. Ezen kívül azonban még sok mindenen állhat vagy bukhat a dolog. A megfelelő oldal, modell kiválasztása, goal és reward-ok meghatározása, jó sztori, videó, és online…..
 Az izlandiak nyelve nagyon hasonlít a kb. 1000 évvel ezelőtti norvég nyelvre. Az izlandi a legrégebbi élő nyelv Európában.Az izlandi nyelv az egyetlen, amelyben nincs öröklődő családnév, így a gyermekek apjuk keresztnevét kapják az -s birtokos raggal a dóttir (lány), vagy a…..
Esthajnal57 2014.01.09 19:21:42
Néha a véletlen úgy hozza, hogy olyan listák birtokába jutunk, amik egyébként jól elzárva pihennek egy-egy tévés vezér fiókjában. Most is így történt, megkaptuk azt a nézettségi listát, hogy tavaly január 1. és december 31. között mely csatornákat nézték a 18 év felettiek…..
Esthajnal57 2014.01.07 19:03:39
@dimitrij:
Semmilyen sport csatornát nem nézek. Soha. Felőlem az összeset kiveheti a UPC, nem érdekel. Az olimpiákból is csak a nyitó és záró ünnepséget nézem. :))
Ha valaki kíváncsi arra, hogyan lehet nehéz időkben is mosolyogni, Madagaszkár az egyik legjobb úticél. A szigetlakók őszinte kedvességének és nyíltságának, illetve vallásosságának köszönhetően a madagaszkáriak tudják hogyan éljenek mosolyogva, még ha a nagy szegénység és…..
Elég nagy forgalom halad el előtte, bizonyára mindenkinek feltűnt már. Egy részük valószínűleg értetlenkedett, egy részük valószínűleg mosolyogva egy puncira gondolt, egy részük pedig valószínűleg értetlenkedve egy puncira gondolt. De ez inkább nem a szoborról, hanem a mai…..
Subba A Nemzet Alkoholistája! 2012.12.20 10:24:27
Bemutatjuk a Nemzeti Színház új kommunikációs vezetőjét. A kedvenc KDNP politikusunkat. Pufók vörhenyes arcával méltón képviseli majd a színházat. ..
Esthajnal57 2012.12.21 12:13:08
@Zsuzsikám:

És ezek Robertáznak.
Infoporn Így szavazunk 2014-ben 2012.11.05 10:57:28
Így fogunk szavazni 2014-ben. Feltéve persze, ha nem lesz még néhány utolsópillanatos törvényalkotási eljárási szabályokat semmibe vevevő becsúszó szerelés. A legfontosabb, hogy a regisztrációs dátumról ne maradjunk le, ha szavazni szeretnénk! ..