Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dagota1

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A Világlecsó. Simonffy András ironikus játéka.” Legyen tehát kicsit groteszk, kicsit vicces, hiszen a cím is, a műfaj is ezt jelöli ki. Az Eötvös Tanoda Gimnázium 4. b. osztályának találkozóján három Nobel-díjas tehetség meséli el történetét: Homola, Harkály, és…..
Hedda Gabler Mi kell ahhoz, hogy egy színdarab rádióban közvetítve is érdekes, és élvezhető legyen? Egy izgalmas darab, kevés mozgó cselekmény, sok beszéd - hiszen hangsúlyos a hang -, és a dialógusokat, és monológokat kiegészítő kommentárok, hogy tudjuk, mi történik a…..
Ki lehet a legjobb barátja egy tizenhárom éves visszahúzódó fiúnak? A legtöbbnek talán egy másik 13 éves fiú, de olyan eset is előfordul, amikor ez a barát egy hős. Valaki, akire a kamasz fel tud nézni, aki rendet tesz, ha baj van, egy idősebb, hősies férfi, ebben az esetben a…..
Öt ember, két férfi, három nő, közülük egy házaspár, és egy "randevú-pár" együtt ebédelnek egy étteremben. A házaspár veszekszik, az udvarló férfi össze-vissza beszél. A kimondott szavak mögött azonban megismerjük a gondolatokat is, hogy ki merre jár, és kiderül, hogy ez…..
Időfutár Gyerekműsor? Talán inkább tini. Vagy felnőtt. Fantázia, de egyben a valós élet, tipikus kamasz jelenetek egy természetfeletti jelenséggel: az időutazással. A hangjáték-sorozat ettől az elemtől válik különlegessé, izgalmassá. Kissé detektívregényhez hasonlít,…..
Molnár Ferenc: Menyegző Esküvő, hozomány, szerelem, szégyen, érzelmek és érdekek. Alapvetően ezzel a pár szóval lehetne bemutatni Molnár Ferenc jelenetének hangjáték változatát. Egy kocsmáros fia, és egy kereskedő lánya kelnek egybe, de a középpontban nem ők állnak,…..
Frappáns, figyelemfelkeltő cím, ehhez illő beköszöntő zene, és egy név, mely kapásból háromszor is elhangzik: Esterházy Péter. Külön érdekesség tehát, hogy az író szerepet kap a darabban, sőt saját szerepét önmaga jeleníti meg. Ez talán még hatásosabb lett volna, ha rá…..