Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisz-nagy

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapesten élve nem igazán követjük, hogy mi történik a szállodákban, hisz minek vennénk szállodai szobát ott, ahol lakunk, ugyebár. Így aztán valószínűleg sokan nem is tudják, hogy az elmúlt években milyen szépen átalakult a várbéli Hilton Budapest szálloda a Halászbástya szomszédságában.  "A…..
 Fotó: Krumpli Béla Volt régen a Lehel piacon egy magbolt. Véletlenül fedeztem fel, oda csak nagyon-nagyon ritkán járok, de annyira szimpatikus volt az eladó, az árukészlet, hogy csakis a magbolt miatt visszajártam...
A diéta legnagyobb ellensége a kenyér, mivel rettentően magas, 52g a szénhidráttartalma, azaz egy-két szelet fehérkenyér is már szétcsapja a nap CH deficitedet. A pékségekben számtalan alternatív verzió van, amivel főleg az a bajom, hogy nem tudom mit tesznek bele. Az utóbbi napokban megnéztem…..
krisz-nagy 2016.10.02 22:29:31
@lifelike: a 60 gramm hogy jött ki? gondolkodj mielőtt hülyeségeket irkálsz...a sima búzalisztes fehér kenyérben sincs annyi.
Ennek a pitének akkora sikere volt a hétvégén, hogy kétszer is elkészítettem. Roppant egyszerű és gyorsan megvan. Kiváló reggelire kávé mellé vagy akár desszertnek is. Mivel cseresznye szezon van én azzal sütöttem, de lehet más gyümölccsel is ízlés szerint. A hozzávalók bármilyen bio- vagy paleo…..
Az iskolában kiröhögték, de aztán jól kigyúrta magát, s most nagynevű cégek akarják maguknak és még egy hollywoodi híresség figyelmét is felkeltette. Sőt, csodaszép barátnőt szerzett magának. Így lett a formátlan fiúból formás testű férfi! Képek a tovább mögött!..
krisz-nagy 2016.05.26 22:08:34
@Mérnork: nekem is rögtön ez jutott eszembe; sosem volt rajta valószínűleg egy deka felesleges zsír sem, akkor meg hogy tud erről "könyvet" írni?... :-)
Komolyan mondom, a terhesség elvette drága Spurinám eszét. Azt mondja nekem: „Szaladj a boltba, chipset akarok enni.” A chips az oké, mondom neki, na de a BOLTBÓL? Miféle úri huncutság ez??? Mennyibe is kerül egy zacskó burgonyaszirom, kb. 400-500 forint a 150 grammos kiszerelés? De ki vagyok én,…..
Az egyik legkellemetlenebb ügy, ha kitalálok egy ételt és nem kapok hozzávalót sehol. Creme fraiche-t sem könnyű vásárolni, nem sok helyen és nem mindig lehet kapni, és van, hogy ha kapok is, a minősége nem a legjobb. Ha vidéken vagyok, a helyzet reménytelen ez ügyben. Megnéztem hát, hogyan készítik…..
Szép csöndben felszámolták az egyórás ingyenes parkolást az Allee bevásárlóközpontban. Nemrégiben még hatvan percre be lehetett állni, korábban pedig két órára is. Az új rendszerben hétfőtől csütörtökig 19-22 óráig ingyenes a parkolás. A vasárnapi mentesség maradt. További lehetőség, ha valaki 25…..
krisz-nagy 2016.02.10 22:15:03
@forrimi85: ez így van, én is már január közepén tudtam, pedig nem vadászom a táblákat. Amúgy a parkolási díj legalább ösztönöz arra, hogy mihamarabb elintézzem a dolgomat, és inkább valami jobb helyen töltsem a drága időmet :-)
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
Hálát adok a jó sorsomnak, hogy nem egy német, vagy egy olasz kórházban kellett feküdnöm. Lehet-e ezen a blogon jó véleményt mondani?  Németországban élek, és sajnos már volt alkalmam megtapasztalni az itteni kórházi körülményeket, szerencsére nem saját bőrön. …..
Általános vélemény, hogy mindenki egy kicsit jobban akar kinézni, mint, ami jelenleg. Ez sokszor az alakunkban teljesedik ki, vagyis, minél vékonyabb és formásabb akarunk lenni. A nők leginkább a vékonyságra mennek, a férfiak pedig az izomzat formálásra. Ahhoz, hogy ezt minden két…..
Ez a csodálatos 231 négyzetméteres oslói ház jó példája annak, hogy a norvégok tényleg tudnak élni. Tágas, modern, harmonikus, letisztult. Mondjam még? Nekem egy picit túl sok a fehér, de ez a skandinávoknál már megszokott. A fapadló (ha emlékeztek még rá, ez a mániám) itt is…..
DOKU PORT Holtomiglan, holtodiglan? 2015.01.09 11:06:08
  Holtomiglan, holtodiglan? Kereshetünk hibát a mások által kreált elvárásokban, vagy  a saját magunk által felállított teljesíthetetlen célokban.  Ha nincs pasid vénlány maradsz, ha lesz pasid, miért nem mész hozzá? Ha már hozzámentél, miért nincs még gyereketek, és ha már van egy, mikor lesz a…..
Otthon dolgozni egyszerre előny és hátrány. Kényelmes, mert mégiscsak otthon van az ember, de hátránya, hogy eléggé beszűkül a társasági élete. Fontos, hogy legyen egy jól elkülönült rész, ahol elfér az íróasztal, szék, polc az iratoknak, nyomtatónak. A Pinterestről…..
krisz-nagy 2014.09.23 21:58:53
@Ronald: de remélem a bölcs napi idézetet elolvastad, és attól eszedbe jut majd, hogy mit tehetsz a földön evés ellen :-)
Kedves Barátok, Zsofia ma hajnalban elhunyt. Nagyon köszönjük minden ismerősnek az elmúlt hónapokban kapott sok biztatást, látogatást, telefonhívást, segítséget, levelet, vért. A temetést még szervezzük: előreláthatólag a jövő hét utáni héten lesz, hétközben. Aki…..
Négykézláb puccsitok a vizsgálóágyon.  A doktornő folyamatosan exkuzálja magát a megalázó pozíció miatt, de én inkább amiatt az 5cm hosszú tű miatt aggódom, amit a gátamon keresztül belém készülnek szúrni. Fáj, természetesen fáj, de az egész csak pár másodpercig…..
Üdv! Tegyük fel, hogy sétálgattál 1 hónapot, fogytál is, jobban érzed magad. Arról beszéltünk már, hogy minden sportnak van előnye és hátránya. Mit csináljunk hát? Én arra a következtetésre jutottam, hogy egy átlagembernek keverni kell a sportokat, ahhoz, hogy az élethez és…..
Hát ez a tényleges életfogytiglan kemény dolog. Rögtön hozzá is teszem, hogy én is ennyit adtam volna mind a háromnak. Én ha el akarom képzelni milyen lehet egy több éves büntetés mindig abból indulok ki, hogy én csak 11 hónapot húztam le a seregben, de azt is nagyon hosszúnak…..
krisz-nagy 2014.01.13 11:16:12
@ubu1: fenntartva a kulturált társalgást, kérdezem: ha a te gyermeked lett volna az áldozat, akkor is ez lenne a véleményed?
krisz-nagy 2014.01.13 15:26:07
@petimegmondja: és akkor szerinted milyen büntetést érdemelnének ezek (és a többi, előre eltervelten, aljas indokkal, különös kegyetlenséggel ölő) gyilkosok? és valóban megérdemlik a társadalom "megbecsülését" majd 20-25 év múlva? mert akkor már jobb emberek lesznek? akik belátták és megbánták bűneiket? nem beszélve arról, hogy a megölt gyermeket 20-25 év múlva sem kaphatja vissza az édesanyja... és ez a pláne - itt NINCS jóvátétel, mint mondjuk egy kirabolt lakásnál, ellopott autónál, ne adj isten eltört karnál...
persze, kultúrtársadalom vagyunk, higgadt és a bűnösöket a társadalomba visszasegíteni szándékozó döntéshozók ülnek a fejünk fölött, tudom, de akkor is. Szerintem a tényleges életfogytig igenis megfelelő büntetés - és bármennyire állat vagyok, remélem hamar elkövetkezik számukra az életfogyt. Nem szeretném az adómból etetni őket. Inkább költenék pl. hospice helyekre. A kínzásról lemondok.
A halálbüntetéshez pedig ajánlom a David Gale élete c. filmet (ha más még nem ajánlotta volna).
Alighanem egyedülálló az a hotel, melyet egy igazi Boeing 747-esből alakítottak ki. A 25 szoba nem akármilyen élményt kínál, persze főleg annak, akit nem zavar, ha egy repülőtéren tölti az éjszakát. A Jumbo Hostel egyedülálló a maga nemében, hiszen egy valódi Boeing 747-est…..
Nem ritkán 8-9 éves gyerekek akár napi 19 órában rabszolgákhoz illő körülmények között készítik azokat a karácsonyi díszeket és dekorációkat, amiket mi itt, Nyugaton megveszünk és a békét és boldogságot hirdetjük vele. A napokban 14 gyereket (volt köztük 8 éves is)…..
krisz-nagy 2012.12.09 21:16:56
@NIL7: szerinted tudják mi az?
(Bár szabály, hogy ugyanarról a filmről, könyvről, stb., két írást nem közlünk, a Doktor ellenkritikáját (amely korábbi, pozitív Skyfall-recenziónkkal megy szembe), úgy érzem, hiba lett volna megtagadni olvasóinktól. A cikk egyben a Zárt osztály elnevezésű sorozatunk első…..
Az Instant a közös nevező: mindkét cikk ajánlja. Fotó: Instant Az egyik legfontosabb brit napilap internetes kiadása - a Telegraph - közölt tegnap egy kis összeállítást Budapestről. A szerző, aki saját bevallása szerint szerelmes a fővárosba, röviden felsorolja miket…..
krisz-nagy 2012.11.10 22:11:52
@qwertzu: ja, de kezdetnek elég is lesz nekik a corvintól a nyugatiig :-) nehogy aztán sose jöjjenek vissza kis országunkba
Az öt éve újraindított Év háza díjat Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégháza nyerte. Ne kezdjük fanyalgással: baromi jól néz ki. Megállná a helyét bármely külföldi építészeti blogban, ilyeneket szoktak home gardeninges tumblr-oldalakon megosztani... és közepesen…..