Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silvestris

28 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idősebbek közül talán még páran emlékeznek a klasszikus viccre. Hát most is nagyjából ebben a cipőben járunk. Az olajár előrejelzése még nyugodt piaci viszonyok között is erősen kétséges, most pedig a legvadabb számok repkednek, a 20 dolláros olajártól kezdve egészen a…..
A rezsiháború fontos szerepet játszott a Fidesz sikeres 2014-es választási stratégiájában: szükségszerűen népszerű egy olyan intézkedés, amely a társadalom nagy része számára jelentett érezhető kiadáscsökkenést. A rezsicsökkentéssel kapcsolatban fanyalgók – akiket a…..
... mármint a magyar-szlovák gázvezeték? Látván a tegnapi hiradóban az átadási ünnepségről származó képeket, óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy valóban szükség van-e egy ilyesfajta beruházásra 2014-ben Magyarországon, vagy ez is csak egy az Orbán-féle…..
A Párizsi Opera egykori igazgatója, az immár 21 éve elhunyt Rudolf Nureyev egyike volt a világ leghíresebb és legcsodálatraméltóbb balett táncosainak. Nureyevről köztudott volt, hogy szerelemese a színpompás keleti szőnyegeknek, ezért halála után legközelebbi barátai és…..
Silvestris 2014.03.04 04:23:05
Tele van a világsajtó az Irán és a vezető hatalmak közötti új egyezmény körüli eszmefuttatásokkal, melyek között jócskán akad olyan, amely az embargó gyors megszűnéséről, és az iráni olaj újfent piacra kerüléséről fantáziál, előrevetítve egy masszív olajár-zuhanás…..
no emisszió Szellemvasút 2013.11.05 07:20:31
Azt hittem - eddig képtelenségnek tartott - időutazáson veszek részt, amikor az egyik számomra igen kedvesKomárom-Székesfehérvár vasútvonal Facebook-oldalon Fónagy János államtitkár levelét olvastam, aki az oldal szerkesztőjének igen szakszerű, indulatoktól mentes azon…..
Silvestris 2013.11.06 07:27:31
En mostanaban Omanban lakom. Itt nem kellett se Bajnai se Orban, hogy ne legyen vasut, ezt mar az angolok elinteztek, mikor nem epitettek anno, amikor Oman angol protektoratus volt. Azota lettek minosegi utak, hala az olajbeveteleknek. Aztan rajottek, hogy hiaba van autopalya, az nem alternativaja a vasutnak, ugyhogy most sok milliard dollarert kiepitik a halozatot, nem csak Omanban, de az egesz Obol tersegben. Ha jol emlekszem, csak Omanban 14 millard dollar a koltseg. Az orszak kb haromszor akkora mint Magyarorszag. A "mire van tarsadalmi igeny" szoveggel pedig az a bajom, hogy ha ez lenne a szempont, akkor nalunk a Blikk-en meg a Monika show-n es utodain kivul nem lenne semmi mas, mert a valasztok 90%-at baromira nem erdekli, hogy mi megy az Operaban, szoval akkor ezek szerint azt is be kene zarni. Tarsadalmi igeny arra van, amire megteremtik. Ha nalunk szempont lenne a kotottpalyas kozlekedes tamogatasa, akkor lenne ra igeny, mit ahogy Svajcban van ra, mert amikor az ottani kormany latta hogy az alpesi hagokat elarasztjak a kamionok, akkor attereltek a forgalmat a vasutra. Egy tollvonassal megtiltottak az atmeno kamionforgalmat, aztan egybol lett tarsadalmi igeny. Igaz, epitettek hozza megfelelo kotottpalyas infrastrukturat is. De ehhez hosszu tavul felelos gondolkodas szukseges, amihez allamferfiakra (es nokre) van szukseg, akik negynel tovabb csak akkor tudnak szamolni, ha a szamolas a lemutyizott milliokra vonatkozik. Ilyeneket sajnos a Parlament ulestermeben csak akkor talalunk, ha kozonsegnap van, az ulesek idejen legfeljebb a karzaton, vendegkent.
Silvestris 2013.11.06 15:28:42
@ComLo: nem akartam vedelmembe venni a szoban forgo vonalat, igazabol a megjegyzesem altalaban a vasut vs kozut dilemmara vonatkozott, valamint arra, hogy azert mert egy vonalra most nincs igeny, attol meg valtozhatnak a korulmenyek ugy, hogy megis legyen. Ha a Becs - Budapest vonalon egy vonatpar kozlekedne ejjel kettokor, takaritatlan vagonokkal, akkor arra se lenne igeny, pedig amikor en utazom, akkor altalaban tele van.
"A gesztus remélhetőleg rendezi a két ország feszült viszonyát" - nyilatkozta a külügyminisztérium. A Jászai Mari-díjas színészművésznőt Horvátországban azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt kormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol…..
Úgy néz ki, ez az egyetlen módja, hogy a kormány támogassa őket. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a konduktív pedagógiában élenjáró Pető Intézetnek a kormánypárti képviselők nem szavazták meg a csődhelyzet elkerülésére kért 500 millió forintot, az intézet…..
Verebes elküldte a francba a Blikket, harsogja örömmámorban úszva a Blikk a nyári uborkaszezon közepén. A bulvárlap eredetileg csak a 65. születésnapja alkalmából akarta felköszönteni, de a Heti hetes egykori Darth Vadernek "dörmögő hangja valósággal dörgött", amikor elküldte…..
Hát, finoman szólva sem voltam feldobva, amikor a főnökömtől megtudtam, hogy csapatépítésre megyünk a hét végén, mert sok az új kolléga és a régiek is klikkesednek. Sok kedvem nem volt az egészhez, mert ez eddig a szokásos uncsi, szájbarágós feladatokat jelentette,…..
Ma jelent meg a Blikkben Takács Gábor Fideszes önkormányzati képviselő üzleteiről egy cikk. Eszerint a politikus felesége, anyósa és testvére fejenként négy dohánykoncesszióhoz jutott Miskolcon, cégei pedig 15 millió forintos támogatást kaptak idén tavaly pedig…..
Tavaly elkövettük azt a hibát, hogy nem indultunk a Meki "Az én hamburgerem" című versenyében, a Meki pedig elkövette azt a hibát, hogy nem hívott minket zsűrizni. Idén arra gondoltunk, megmutatjuk, hogy velünk nem lehet szórakozni. Mindent vagy semmit lesz. Vincent Vega. Egy…..
Saját kíváncsiságomra végeztem egy egyszerű kis számítást, hogy a Pártunk és Kormányunk által oly sokat hangoztatott, és a magyar családok védelmezőjének (és mellékesen a 2014-es választások megnyerése kulcsának) tartott Wunderwaffe, azaz a rezsicsökkentés mennyire áll meg…..
Silvestris 2013.05.27 08:06:51
@mazolika: Nemigen lehet tudni mi van a privatizacios szerzodesekben, ugyhogy konnyen lehet, hogy ha a kormany nem akarja hogy nemzetkozi dontobirosagi ugy legyen a dologbol, akkor korrekt aron kell kivasarolnia a kulfoldi cegeket. Normalis eljaras, hogy ilyen esetekre van egy international arbitration clause, tehat ha vita van, akkor nemzetkozi dontobirosaghoz fordulhat a masik fel. Elkepzelheto, hogy az E.On-nak fizetett magas ar mogott is ez van, es meglepodnek, ha a regebbi privatizacios szerzodesek masok lennenek. A nemzetkozi dontobirosag pedig komoly dolog, ha az allam ellen nyernek, akkor barmelyik alairo orszagban bevasalhatjak a megitelt osszeget a magyar allam adott orszagbeli vagyonabol. Ha van a vonalban nemzetkozi kereskedelmi jogasz, biztosan korrektebben elmagyarazza.
Meghatarozo pillanathoz erkezett a TAP - Nabucco merkozes, ugyanis a Shah Deniz konzorcium (BP, Total, Lukoil, Statoil, Socar, Turkiye Petrolleri es Naftiran Intertrade) a kovetkezo hetekben fog donteni arrol, hogy a Nabucco racionalizalt valtozatat (Nabucco West), vagy pedig a…..
Munkahelyi terror!    Kérem segítsenek, ugyanis dolgoztam egy helyen, ahol kihasználtak és megaláztak.  Úgy kezdődőt, hogy a főnök úgy vett fel, ha amit ő előírt ruhákat veszem meg és természetesen azokat hordom. Folytatódott azzal, hogy nem jelentettbe, és persze…..
Egyfajta bakancslista, amihez nem kell más, csak egy autó és a legszebb, legizgalmasabb útvonalak víz mellett, víz alatt, víz felett.   Atlanterhavsveien, Norvégia Az Atlanti Autóút 8 km hosszan fut Norvégia nyugati partjainál, a Norvég-tengeren fekvő szigetvilágot köti…..
Kinek mi jut eszébe Veresegyházáról? Legtöbbünknek rögtön elsőre az Asszonykórus ugrik be, viszont aki már hallott vagy járt a Medveotthonban, biztosan arra fog asszociálni. Tapasztalatból beszélünk, ellátogattunk már a mackókhoz, és elhihetitek, megéri. Már a bejáratnál…..
Azzal, hogy Kate Middleton vagyis hivatalosan Katalin hercegnő betette a lábát a brit királyi családba, kétségtelen változásokat indított bizonyos szokásokban is. Bár már Diana hercegnő is annak idején egy sokkal „polgáribb" értékrendet és szokásjogot vitt be az uralkodói…..
Silvestris 2013.05.09 05:59:34
@ithakan: onmagam az hogy valaki gimis korban beleszeret valakibe es kitart emellett, a szememben inkabb dicseretes, mint elitelendo. De ennek a nonek az egesz familiaja arrol szol, hogy valahogy -barmi aron - felfele jussanak a tarsadalmi rangletran. Es valahogy ettol a tenytol nem tudok elrugaszkodni, amikor azt latom, hogy Kate tiniszerelme tortenetesen egy koronaherceg. How convenient, ahogy a brit mondana.
Silvestris 2013.05.09 06:00:25
@Silvestris: onmagam = onmagaban
SPOILER - Manapság, amikor önkényuralmi rendszerre utalhat Kodály Zoltánról elnevezni egy utcát, szinte felüdülés, ha olyannak állítanak emléket, akinek a szobrát aztán senki nem akarja nyakon önteni egy vödör festékkel. Márpedig abban mindenki egyetért, hogy Bujtor István…..
Silvestris 2013.05.06 09:18:18
@arany_ember:
Csak semmi panik
Pogany Madonna
Hamis a baba
Elvaracsolt dollar
Zsaruver es csigaver 1
Zsaruver es csigaver 2
Zsaruver es csigaver 3
Silvestris 2013.05.06 18:27:36
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igazad van, en meg voltam gyozodve hogy a csak semmi panik volt az elso, se most megneztem, es tenyleg a pogany madonna nyitotta a sort.
A tavaszi ciprusi penzugyi drama egy erdekes aspektusa volt, hogy az esetleges orosz segitseg feltetele bizonyos gaz kutatasi/termelesi jogok atengedese lett volna a Gazprom szamara. Miutan nem feltetlenul kozismert ennek a feltetelezesnek a hattere, nem haszontalan osszegoglalni, hogy mirol is van…..
Veresegyházról két emlékem maradt meg, az egyik az, hogy a medvefarmhoz vezető út szégyenteljes, a másik pedig, hogy az egész faluban kicsit többet is költhettek volna a járdákra. Amikor ezen a kettőn sikerült túllépni (direkt a poén), eljutottunk a központba, ahol egyrészt már…..
A híradások szerint a mai napra tervezett ellenzéki nagygyűléseket a rossz idő miatt nem tartják meg. Elgondolkodtam, hogyan alakult volna a magyar történelem, ha 1848. március 15-én is úgy szakad a hó, mint most. A márciusi ifjak ott ültek volna a Pilvaxban, és aggódva…..
A felületes szemlélő számára a két terület annyira távol esik egymástól, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől. De - mint ahogy az elmúlt hetek fejleményei mutatják - Magyarországon semmi sem lehetetlen, ergo érdemes megvizsgálnunk, hogy ha nem ragadunk le a liberális dogmáknál,…..
Ha nem tudsz a szárazföldön focipályát építeni, akkor tedd meg ezt a vizen. Koh Panyee komolyan vette és megcsinálta. Az ezerötszáz lakosú Koh Panyee (Island of flag - A zászló szigete) Thaiföld Phang Nga régiójában helyezkedik el. A cölöpökre épült…..