Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keseruimre (törölt)

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy kicsit olyan tabu téma volt sokáig az interneten. Tudjuk, hogy mik az ellenérvek: "ezért a szarért nem fizetek", "majd máshol ingyen elolvasom", "nem ér ez egy fillért se". És ismerjük a félelmeket is: elveszített felhasználók, kevesebb bevétel mint a reklámokból, és így…..
12 milliárdért traffipaxot venni? Nem hinném, hogy a gyorshajtás az egyetlen probléma az utakon. Pláne nem ennyiért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Onlinemarketing blog Vérszag 2012.08.02 00:12:30
Hurrá! Megvan a második aranyérmünk az O******n! Illetve nem a miénk, hanem egy sportolóé (Gyurta Dánielé), de mi, magyarok, hajlamosak vagyunk ennek úgy örülni, mintha mind benne lennénk. Mintha mind évekig hajnalban kelnénk, mintha mind elviselnénk a csalódásokat, a lemondást,…..
keseruimre (törölt) 2012.08.02 08:08:29
@fanta: öröm és öröm között is van különbség. Amit a FB-on műveltek az ilyen műanyag, mesterkélt öröm.
keseruimre (törölt) 2012.08.02 10:07:49
keseruimre (törölt) 2012.08.02 10:23:24
@Fehér Márton (OMA): Szerintem Konrádnak nem éppen az ilyen megosztásokkal van a baja, mint amilyen a tiétek.
A rendőrök a lejárt és hiányos mentődobozok miatt büntetik az autósokat - állítják sokan. Önt is megbüntették? Egyáltalán, tudja, hol van a mentőcsomag az autójában? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Subba Subba Warning! 2012.04.23 20:07:00
Autósok.ha nem akartok büntetést, nézzétek meg a kocsiban lévő egészségügyi csomag, doboz, láda lejárati dátumát! A rendőrök kirajzottak az utcára és csak ezt nézik, semmi más nem érdekli őket! Ha a rajta lévő dátum szerint lejárt, akkor a helyszínen 50.000,- Ft bírságot…..
Néhány nappal ezelőtt fogtam magam, és kikapcsoltam a telefonomon az alkalmazások szinte az összes értesítésküldő funkcióját.  Búcsút intettem a Facebook, a Twitter, a Foursquare, az Instagram és az összes többi alkalmazás értesítéseinek is. A legnagyobb vállalás…..
A New York Times múlt héten igen érdekes publicisztikát közölt egy bizonyos Stuart Green nevű jogászprofesszortól, aki amellett érvel, hogy az amerikai büntetőjog túlzóan bünteti a szellemi tulajdonjogok elleni vétségeket. Az ürügy a Megaupload nevű fájlcserélő oldal elleni,…..
Egy amerikai kutatás szerint az elmúlt években megháromszorozódott az olyan halálesetek száma, amikor a zenét hallgató járókelő nem hallotta meg a robogó vonatot vagy a közeledő autót. 47 ilyen haláleset volt tavaly az USA-ban, méghozzá az esetek több mint fele…..
Tizenhat hónap börtön huszonhat rajzért, tíz hónap börtön Stohl András ámokfutásáért.Öngyilkosságot követett el egy 23 éves Hajdú-Bihar megyei graffitis fiatalember, akit idén egy év négy hónap börtönbüntetésre ítéltek rongálás miatt. A nol.hu cikke szerint a…..
Cogito Goldenblog 2011.09.02 20:21:38
 Életmód kategóriában 176 blog indult, köztük a Cogito. Közönségszavazatok alapján 71. lett, a szakmai zsűri pedig beválasztotta az első 10 közé!Köszönöm a zsűrinek és az olvasóim szavazatát! Igyekszem rászolgálni a továbbiakban is!..
keseruimre (törölt) 2011.09.03 13:09:42
Szerencsére nincs egységesítve a Közterület-felügyelet és a rendőrség semmilyen rendszere, így egy tilosban parkolást két helyről is díjazhatnak: Tisztelt Homár, olyasmi esett meg velem ami mindenképp az Önök oldalára kívánkozik, a hatósági lehúzás esete, avagy hogyan…..
Nagy örömünkre blogunk a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb 10 blog közé került az IT kategóriában. 2011-ben a 10 legjobb blog ABC sorrendben a következő:Android blog, Android Hungary, Android Portál, Appleblog, Bigyóblog, Csaba's blog, Electrose, Gépírás blog, Kereső…..
keseruimre (törölt) 2011.08.26 13:42:23
A Circle, vagyis az ismerősök csoportokba rendezgetése azt az illúziót adja meg a felhasználóknak, mintha postjaik tényleg zártan, csak adott csoportok számára jelenhetnének meg.Csakhogy a Google+ úgy működik, hogy tetszőleges általunk látható postot újrapostolhatunk, és ebben a…..
Közel a vég! Gábor leveléből kiderül, hogy a biztosítók már olyan extrém lehetőségektől sem rettennek vissza, ha nemfizetésről van szó, minthogy kijelentsék, az álló gépjármű valójában nem automobil, hanem "nem fokozott veszélyforrású tárgy". Parkolóban…..
keseruimre (törölt) 2011.06.07 17:05:50
@generali_hun: Tisztelt Generali!

Az esetben a leglényegesebb szempont az, hogy a gépkocsi gyújtáskapcsolójában benne volt-e az indítókulcs, vagy sem, ugyanis a KRESZ 41. § (7) bekezdésében a gépjárművet csak úgy szabad őrizetlenül hagyni ha a gépjárművezető gondoskodott arról, hogy hogy önmagától ne indulhasson el, valamint illetéktelen személy ne indíthassa el. Tehát a ha gépkocsi gyújtáskapcsolójában benne volt az indítókulcs (annak ellenére, hogy a motor nem járt), akkor a gépkocsi veszélyes üzem jellege nem szűnik meg, tehát a biztosító köteles a kárt megtéríteni. Természetesen, hogy pontos képet kapjunk, az eset összes körülményét figyelembe kell venni.

A fenti sorokat nem kioktatásként írtam, hanem építő jellegű kritikaként, megjegyzésként.

Pontosan az ilyen esetek, valamint a nem egységes joggyakorlat miatt született a PJD VI. 225., valamint olvasásra ajánlott a BH2005.54.
keseruimre (törölt) 2011.06.08 11:21:41
@Brigi \"B. A.\" főnöke: Azért a szándékosságot ne keverjük már a gondatlansággal, ugyanis a rongálás bűncselekményt kizárólag szándékos bűnösséggel lehet elkövetni! Ebben a szituációban kizárt, hogy szándékosság lett volna a gyerekek részéről.
keseruimre (törölt) 2011.06.08 12:30:50
@Brigi \"B. A.\" főnöke: A bűnösség nem a Btk. különös részi tényállásokban van benne, hanem a magyarázatban, ezért kell a kommentárt is elolvasni hozzá, valamint ezért kell a jogi ismeret, jogi tanulmény (tehát a Btk. különös részi tényállásban nincs úgy írva, hogy ... gondatlanságból, vagy szándékosan követhető csak el.) Mert az nagyon szép, és jó, hogy az "átlagember" el tudja olvasni a jogszabályt, de mögé is kell látni, ugyanis minden egyes szónak külön jelentése van/lehet. Ezért nem elég csak a tényállást tudni, hanem a mögöttes joganyaggal is tisztában kell lenni. Ezért képzik a jogászokat.

Persze vannak olyan tényállások, amelyeknél a szándékos bűnösség mellett létezik gondatlan bűnösség is.

A második bekezdésedben írtakkal kapcsolatosan meg az az észrevételem, hogy fogalmi zavarban vagy (nem kioktatásként írom), ugyanis a bűncselekmény kétféle lehet: vétség vagy bűntett, tehát a vétség is bűncselekmény. Lásd, "Btk. 11. § (1) A bűncselekmény bűntett vagy vétség. (2) Bűntett az a szándékosan elkövetett bűncselekmény, amelyre a törvény kétévi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetés kiszabását rendeli el. Minden más bűncselekmény vétség." Ez nevezik jogászi körökben "a bűncselekmények súly szerinti felosztásának".

Egyébként a bűncselekményi értékhatár alsó határa 20.000 forint, az alatta lévő érték szabálysértési értékhatár. Természetesen vannak olyan bűncselekmények, amelyeknél a minősítő körülmény miatt nem releváns az értékhatár (pl.: lopást üzletszerűen követik el).

Melyik jogi kategória? Egy korábbi hozzászólásomban már írtam néhány sort, lásd: homar.blog.hu/2011/06/07/a_generali_szerint_allo_auto_nem_auto/fullcommentlist/1#c13685178

És a fentieket - még egyszer mondom -, nem kioktatásból, okoskodásból írtam le, hanem azt szeretném, hogy tisztán láss.