Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monyesz1

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isten ments, hogy provokáljalak, hogy újra elővegyem a torrent-hisztit (amiről magáról is azt írják, hogy "so yesterday") és társait, egyszerűen csak körbenéztem itthon - a nappalimban, a neten, az országban -, és felmerült bennem a kérdés, hogy ha hirtelen minden "illegális…..
A Magyar Hírlapban publikáló Bayer Zsolt mond néha méretes marhaságokat, például ezt itt ni, lehet rajta szörnyülködni, meg röhögni is, kinek milyen a vérmérséklete ugye, de az azért nagyon vicces, amikor a nagy megmondóember egyik nagy költőnket keveri a másikkal. Bayernek ma a…..
monyesz1 2013.01.08 19:32:55
Biztosan tévedek, de szerintem a gondok forrása tényleg valahol ott van, hogy a problémák kibeszéletlenül maradnak. Legfelül van egy Véleményvezér-link: "például ezt itt ni", ahol szintén szóváteszik a politikai korrektség tabuit. Nem véletlen például, hogy az indexen az egész ügyrôl a Sport Géza rovat tudósított sportgeza.hu/boksz/2013/01/03/nyolcszor_szurtak_a_szivere_az_mtk-bokszolonak/
és innen is valahogy totálisan kimaradt az elkövetôk hovatartozása.
Nomármost ez egy öngerjesztő tendencia: az egyik oldalon a problémákat egyre inkább megpróbálják elhallgatni, a másik oldalon pedig egyre hangosabban kiabálnak, míg egyszer csak a megengedhetetlenig mennek el a nagy figyelemfehívásban.
TComment A hurkok mindenit! 2012.05.16 06:10:00
Az utakon nem kizárólag közlekedéstechnikai mérnökök közlekednek, hanem csipkeverők, pékek, sőt, méhészek is. Honnan a fenéből kéne tudniuk, hogy az téglalap alakban összevagdalt aszfaltnak bármi köze is van a lámpához? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Peter Dinklage tavaly Emmy-t és Saturn-díjat, idén Golden Globe-ot kapott a Trónok harca-tévésorozat mellékszereplőjeként. Ő alakítja a rajongók kedvencének számító dumagépet, az Ördögfiókának becézett Tyrion Lannistert, aki a tévésorozat óta pont olyan kultikus karakter…..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
monyesz1 2012.03.14 22:06:37
@navan: "Szerinte a házastárs is tulajdonosa a házassági életközösség ideje alatt vásárolt járműnek, vagyis időbeli korlátozás nélkül jogosult a használatára"
Errôl van szó. A család hazaköltözött, és ha nem maradt volna meg a feleségem kinti lakcímbejelentése, ma már nem hagyhatnám otthon neki egyetlen hétre sem a közös autónkat.
monyesz1 2012.03.15 00:54:58
@vasgyuszi: Nekem inkább az tünt fel, hogy középen ez áll: "Az üzembentartó lakóhelye Mo. területén van?"
Csak ha nincs magyarországi lakóhelyem, az után nézik meg, hogy hol a szokásos tartózkodási helye. Tehát ha talál nálam bármilyen magyar lakcímkártyát, akkor már rég rossz, ahogy írtad is. A külföldi munkahely pedig egyáltalán nem szerepel a folyamatábrában sehol, azt nem vizsgálhatja - akkor mire megyek a munkáltatói igazolással, hogy kint dolgozom?! Így ez nincs igazán összhangban az üzembentartásra vonatkozó résszel...
Amúgy ezzel is teljesen egyetértek:
"ide inkább a nettó kárvallottak gyűltek össze, akik a fehér megoldások híve, de most feladta a leckét a kormány a merre-hány-méterről."
monyesz1 2012.03.15 19:36:05
@navan: Helyes, én is ezt akartam kérdezni, nekem ugyanis még sosem toltak a fenekem alá céges kocsit. Ha jól értettem, az ombudsman is a közös "családi" kocsinál lát problémát.

Persze sok autóval minden megoldható. Egy a feleségnek otthon, kettô különbözô rendszámmal a férjnek az ingázáshoz, ebbôl egyik mindig a határnál parkol, és csak át kell szállni egyikbôl a másikba határátlépéskor. A dolog további elônye, hogy autópályadíjat mindegyikre csak a rendszám szerinti országban kell fizetni :-D
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
Vonatos szerint a Vasúttörténeti Park személyzete már eléggé ki van borulva, hogy a gyerekek mindent összemásznak, ezért az általuk elérhető részeket vastagon bekenték olajjal:Vasárnap a Vasúttörténeti parkba tettünk látogatást a családdal. Végül is hová vigye az ember a…..