Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bird_

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "sztárpáros" nem tud együtt dolgozni a Neo FM csődje után, mivel 50-50 százalékban jogtulajdonosai a Bumerángnak, ám jelenleg nincs olyan országos rádió, amelyik mindkettejüket ki tudná fizetni. Aki meg ki tudná, annak már van saját reggeli műsora, írja a mai Blikk.  "Az…..
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
Bird_ 2011.09.02 12:04:30
@Alf: "a fizetésükért dolgoznak" - na, reméljük az ilyenek szépen lassan kikopnak a szakmánkból. Aki a fizetéséért dolgozik, az menjen betanított munkásnak.

Én (mi) úgy gondoljuk, hogy csak akkor lehetünk jók a szakmánkban, ha gondosan, szívvel-lélekkel csináljuk. Emberien, emberséggel, törődéssel. Az ostoba gépek nem ide valók, nagy kár, hogy sokan gondolkoznak úgy, mint te.

Az újságírónak nem a PRhez, minta szakmához kell alázattal állnia, nagyon nem. Az emberhez kell(ene) emberséggel, aki segíti őt a munkájában. De hagyjuk, hiszen te a fizetésedésért dolgozol, mi meg azért, mert szeretjük a munkánkat. Más nyelvet beszélünk.(BTW, hálistennek a megbízók is érzik, hogy ki az, aki beleteszi szívét-lelkét a munkájába, és szívesen fizet ezért. Így, miután az anyagiak "kipipálva", tudunk a munkánkra koncentrálni, amit szeretünk. Nagy kár, hogy ennyire sokan ülnek fordítva a lovon, mint te is...)
Bird_ 2011.09.02 12:19:17
@GGG77: Nyilván értenéd, ha akarnád... csupán arról van szó, hogy szerintem úgy nem lehet ebben a szakmában dolgozni, emberekkel foglalkozni, hogy az egész alapja az, hogy hó végén megkapom érte a pénzt.

Én előbb gondolok arra, hogy jó munkát végezzek, és csak utána arra, hogy mennyi pénzt kapok ezért.

De nem szeretnék álszent lenni - az egy másik kérdés, hogy szerencsére viszonylag sokat ér ez a munka, ha jól csinálják. De ez csupán azért jó, mert innentől kezdve nam a pénz utáni kaparás foglalja le a napomat, hanem az, hogy jól, jót dolgozzak, mert tudom, hogy az anyagiakkal nem kell foglalkoznom.

Így történhet az meg, hogy 100% figyelmet tudok szentelni az ügyfelemnek, az újságíróknak, és így lehet az is, hogy _tényleg_ az érdekel, hogy hogyan tudnám egyszerűbbé, könnyebbé, neadjisten szebbé tenni azoknak a napját, akikkel együtt dolgozom. (például az újságírókét)

És pont emiatt fájó az ilyen cikk - mert semmibe veszi mindezt, az amúgy nagyon is valós emberi aspektusát a történetnek.
Bird_ 2011.09.02 12:31:46
@sporting1.6: Egyetértünk:)

Ha PT megírja, hogy a Ford bebizonyította, hogy egy fogalmatlan foskupac, ahol annyi az innováció, hogy a Citroentől a Lexusig végiglopták az elmúlt öt év koncepcióautóit, és még ki is állnak a világ elő, mintha ők szarták volna a spanyolviaszt, akkor -feltéve, hogy PTnek ez a határozott szakmai véleménye - egyszerűen megjelent volna egy fikázó cikk, ami nem esett volna jól néhányaknak (osztakkormivan?), én meg jót röhögtem volna sokakkal együtt, mert úgyamúgy szeretjük a TC-t.

Csak azért ragadtam klaviatúrát, hogy jelezzem: amikor alaphangon már az ajándék ipodhangfalnak is a kurvaanyja, akkor ott valami lehet, hogy félrecsúszott a fejekben:)
Éveken át egymást érték a botrányok az autómentő-szakmában, úrvezetők durva lehúzásáról, tettlegességig fajuló konkurenciaharcról, balesetes kocsikról pénzért jelentő rendőrökről szóltak a hírek. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Kisautó, nem játék! 2009.12.12 19:45:00
Kisautó, nem játék! A Totalcar-ajándékzuhatag következő cseppje igencsak kövér: egy vadiúj, menetkész RC autómodell. Minden benne van, ami a játékhoz kell, csak az akkut kell feltölteni, és irány a parkoló, vagy a legközelebbi pálya. Ráadásul a HiMoto nem is a legegyszerűbb…..
Bird_ 2009.12.12 20:20:41
Bird_ 2009.12.12 20:24:04
Bird_ 2009.12.12 20:28:47
Tiszta bőr filofax, kemény dobozban, a márkája pedig mindent elmond: Mont Blanc, tehát a legendás, és még annál is elegánsabb írószereiről elhíresült gyárt terméke, kis extrával. Kia-logóval.   Azé az olvasóé, aki tudja, hogy: Mit válaszol bármilyen, még a…..
Bird_ 2009.12.12 20:08:30
Belsőség A nagy WRC könyv 2009.12.12 18:45:00
Rali-bloggerünk és a kiváló fotós, Bálint Ricsi végre megcsinálta azt, amit már régen meg kellett volna: kőprofihoz illő kiadványt a jelenlegi WRC világáról, erről a motorbőgéstől és benzintől hangos, kavargó-forró porfelhős közegről, ahol csak a legjobbak maradnak talpon,…..
Belsőség A Matáv és a Porsche 2009.12.12 18:30:00
Hogy mi köze egymáshoz a Matávnak és a Porsche Supercupnak? Lényegében semmi, de egy kis utánajárást talán megér a minőségi, L-es méretű Supercup-póló és béjzbólsapka. A megfejtés triviális. Miért használta a Matáv a HTD és a HTE rendszámokat a HTC mellett? (A Porsche…..
Bird_ 2009.12.12 18:30:20
Bird_ 2009.12.12 18:31:44
Nem méltatnám a nyereményt, mert Csikós már megtette korábban. És azt hiszem, nagyon sokan kérték ezt a Jézuskától karácsonyra, bár ez a könyv olyan, amit tényleg elő fog venni az ember akkor is, amikor a fenyőfáról már réges-rég lehullott a tűlevél. Még a normandiairól…..
Bird_ 2009.12.12 18:09:45
Megmondta az Omm is: nagyon nem dugókompatibilis az agyunk. Minden reggel szivat minket az élet. Egy férfiember az kibírja. S ha már megmondta, akkor az titkot is elárulta: Mindig legyen nálunk friss víz, nem ilyen cukrozott takony, és főleg a kedvenc zenénk. Valószínűleg a Chevrolet…..
Bird_ 2009.12.12 16:01:12
Belsőség Kubica a mi emberünk 2009.12.12 11:30:00
Bár az ING Renault F1-csapat viharos szezont tudhat maga mögött a Forma-1-ben, azért még nem kell temetni őket. Lényegében a márka fennállása óta aktívan jelen vannak a versenysportban, erre minket a szívünknek leginkább kedves Szisz Ferenc szobor emlékeztet a Hungaroring…..
Bird_ 2009.12.12 11:36:42
Followup több budapesti Tescóban is talált két és fél hónapja lejárt Milupa komfort gyerektápszert Először a Fogarasi úton botlott bele, ahol nem is tagadták a tényeket, hanem gyorsan leszedték mindet a polcról. Bár olvasónk kérte, hogy szóljanak körbe a hálózatban, ez…..
Már több, mint három hete itt vagyok Amerikában, így épp itt az ideje, hogy némi hírt adjak magamról. Amint látjátok, a blog némi ráncfelvarráson esett át, remélem, hogy szerintetek is felhasználóbarátabb lett (ezúton is köszönöm az ügyeskezű házi…..
Mindenszentekre való tekintettel igen nyugodalmas lett a hétvégénk: gyakorlatilag kiürült a kollégium, mi meg lusták voltunk megmozdulni, hát igen családias nyugalom vett körül minket. Már ránkfért. A hétvége - szokás szerint - csütörtökön kezdődött. Míg David egy pár…..
Kényes kérdés a buszsávok használata, sokunkat bosszant, ha valaki jogosulatlanul veszi azt igénybe. Z egy ideges önjelölt rendőrt fogott ki magának, aki besokallt és ráhúzta a kormányt az ő autójára, pedig levélírónk csak jobbra akart fordulni a következő sarkon. Reflex teszt…..
autózz! Lehúznak az oktatók 2008.06.12 10:20:00
Zoltán a múltkori autóvezetői lehúzós vizsgázós posztra reagált az alábbi levelében, amiben arra mutat rá, hogy nem csak a vizsgáztató a sáros többnyire, az oktatónak legalább ugyanannyira érdeke, hogy a tanulója bukjon egy-két alkalommal... Legutóbbi blog bejegyzéssel…..
Bird_ 2008.06.12 11:51:29
Ellenpélda. Pótóra nélkül, elsőre mentem át mindenből, kenőpénz sem volt.

Ráadásul olyan oktatóm volt, aki _tényleg_ megtanított vezetni, parkolni. Példa: minden órán ment a rádió kötelezően, illetve minden vezetési óra közben beszélgetnünk kellett az aktuális dolgokról. Tökmindegy mi volt, suli, szerelem, politika, a lényeg az volt, hogy úgy tanuljak meg autót vezetni jól, hogy közben minden eszközzel elvonják a figyelmemet, beszéltetnek, stb. Elmondta azt is, hogy miért: Merthogy a valós világban sem steril körülmények között vezet autót az ember, utasai is lehetnek, rádiót is hallgathat, stb. Direkt belevitt nehéz helyzetekbe, pl. az europark előtt - az üllői útról visszafordultunk jó nagy forgalomban a 4 sávos útra. Mondta fordulás közben, hogy válasszak egy szélső sávot (bárhova fordulhatsz ott), majd a feladat: a 150m-re lévő elágazásig bukkanjunk fel a _túloldalon_. Szóval 4 sávváltás 150 m alatt, úgy, hogy ne utáljon mindenki. Közben persze nyugodtan, türelmesen segített is, de nekem kellett megcsinálnom.

Olyan is volt, hogy kivitt az autópálya bevezetőre nyíló utcába, olyan helyre (azóta átépítették), ahol már buszsáv is volt. Azaz a feladat: a 70 helyett 90-130 között érkező autók közé besorolni szabályosan, tehát úgy, hogy kihagyod a buszsávot, egyből a kocsik elé fordulsz, praktikusan a középső sávba (ami a szélső ilyenformán), azán gyorsítasz is ennek megfelelően, de csak szigorúan az engedélyezett 70-ig. De addig viszont nagyon, ami a csövön kifér. (Na ezt pl. a mai átlag oktatók tuti kihagyják. Nyilván eszi ugye a benzint meg az autót, majd hülyék lesznek - nem is tud elindulni semelyik frissjogsis a forgalommal együtt. Oktatás rulez.)

Megcsináltam. (Ja, amúgy egy új passaton - a gömbölyűn- tanultam, akkor vette, mégse féltette, szerintem egyszer sem nyúlt a kormányhoz meg rángatta össze-vissza.) A végén már jól ment, nagyokat beszélgettünk, jó hangulatban teltek az órák, és nem mellékesen _jól_ megtanított autót vezetni. Kivitt hóba-jégbe, autópályára is.

Mindez már olyan 250000 km-rel ezelőtt történt, és még egyetlen balesetem sem volt...valamit tudott az öreg.

ja, az iskola meg az Oktán volt, a kispesti telephelyükön.
Üdv mindenkinek a Dunder Mifflinnél! Számomra ez a nap pirosbetűs ünnep, amikor egy magyar tévé műsorára tűzte az utóbbi évek legjobb vígjátéksorozatát, az Office-t. Igen, ez elfogultan hangzik, lehet velem vitatkozni is, de azt hiszem, lesznek páran, akik osztani fogják a…..
"Globálisan a legnagyobb fenyegetést ma az jelentheti, hogy elfogy az élet újratermeléséhez szükséges termőföld. Úgy becsüljük, hogy a vadászó/gyűjtögető társadalomban 20-100 hektár/fő, a vándorló földművelés idején 2-10 hektár/fő, a letelepedett mezőgazdasági…..
Van ez a jóravaló fodrászlegény, ez a Hajas, akiből itthon celeb lett, és mutogatják, mint a kisnyugdíjas 13. havi járandóságát, tessék, itt van, nekünk ilyenünk is van, kis pinaszakállal a fején galoppozik fel s alá a Nemzet Vágtáján, örüljetek emberek. Aztán jön a bibi, a…..
Bird_ 2008.06.02 16:58:16
Csigolyatörés durva....

Hajahoz meg annyit, hogy lehet, hogy én láttam rosszul, de nekem sokkal-sokkal gyorsabbnak tűnt, már az előző kanyarban is. A versenyszabály meg egyértelmű: 11/ Különösen akadályozásnak minősül és kizárást von maga után:
- az ellenfél lovának vagy lovasának megütése, megrúgása, visszahúzása, ellökése,
- ha a lovas a mögötte láthatólag gyorsabban haladó résztvevő elé bevág lovával, hogy az előzést ily módon megakadályozza.

Szerintem a második pont megvolt. Az egy más kérdés, hogy ezen a rendevényen tudni lehetett, hogy úgysem zárnak ki az "ismert arcok" közül senkit...

De ugyanakkor meg miért nem veszi senki észre, hogy igenis van, vagy lehetne némi eredménye ennek a rendezvénynek? A maga módján szerintem hiánypótló, gondoljatok bele, akár csak látvány szempontjából: nagyon-nagyon kevés olyan rendezvény van, ami "elbírná" a magyar szimbólumokat, hovatovább már-már a "sima" magyar zászló is ciki egy eseményen. Itt meg pont hogy erre volt kihegyezve a dolog. Igen, béna volt a szervezés - nem kicsit -, meg államipénzeslenyúlásos ez is, meg az egész áltörténelmi cukormázba volt beforgatva - de mégis, nem lehet, hogy mutat egy utat, ami talán rávilágít arra, hogy saját szimbólumokból, hagyományokból táplálkozva is lehet komoly rendezvényt szervezni? (most arra gondolok, hogy turisztikai vonzerőt és vidék bemutatását is jelentő esemény, ahol bár van sok magyar zászló, mégsem inzultálják a külföldit) Mintha elfelejtettük volna ezt az utóbbi időben...
Úgy néz ki a reggeli kávé kezdi restartolni a két kismókust az agyamban. Annak ellenére, hogy még nem tekernek gyorsan a srácok, már érezhető némi változás a reggeli billentyűzetfejelgetéshez képest.  Úgyhogy össze is dobok gyorsban egy posztfélét. Nem kezdek…..
Bird_ 2008.03.20 13:56:17
baffátokmeg, végigolvastam...

VandálMiki és cordial:

"Ez a topic nem arról szól, hogy önvédelmi eszközöket lehessen-e használni, hanem arról, hogy érdemes-e engedélyezni a fegyver(érted: fegyver!, azaz pisztoly, puska stb.)tartást az állampolgárok széles tömegei számára."

Noshát, nem egészen. A magyar "fegyverbarátok", ha lehet így összefoglalni ezt a csoportot, egyáltalán nem azt szeretné, hogy mindenkinek lehessen bármikor bármilye. Nem. Pontosan azt szeretné, hogy lehessen hatékony önvédelmi és sportcélú fegyvere, megfelelő normális szabályozás mellett, ami jelenleg nem lehet. Ilyen módon hatékony önvédelmi eszköze sem lehet. (pl. szerelt lőszeres gumis fegyver, ami hatékony, de kifejezetten arra tervezték, hogy _ne_ öljön, ha nem muszáj.)

namármost. Lehetne ezt nyugodtan valóban komoly vizsgához, alkalmassághoz, bármihez kötni, de szemétség ellehetetleníteni, mint ahogy ez ma történik. Azért szemétség, mert valóban -legalábis részben- elveszik az önvédekezéshez való jogot, nem beszélve a meglehetősen "bűnözőbarát" (nem vicc!) törvénykezésről.

Lássuk be azt is, hogy ellentétben azzal, amit állítotok, egy ilyen szabályozás bizony csökkentené az erőszakos bűncselekmények számát. (mint ahogy erre számos -akár szomszédos, tehát hasonló kultúrával-anyagiakkal rendelkező országok - esetében statisztika van rá.) Az ugyanis egy téveszme, hogy "mert majd akor a bűnöző erre felkészül, és golyóálló mellénnyel jön". persze, biztos van ilyen is. De a "hardcore" paranoid bűnöző ezt már most is megteheti, az ellegális éles fegyverével, szóva itt nem lesz változás. Lesz viszont a sokkal általánosabb "nem hardcore" bűnözők esetében, konkrétan a kissebbségi besurranók inkább nem surrannak be, ha tudják, hogy kicsipkézve jöhetnek ki. És nem fog golyóálló mellényt húzni vagy felfegyverkezni, többek között azért sem, mert nincs rá pénze, nem olcsó dolgok ezek azért, pláne ha rendes vizsga is kellene hozzá, azt mondjuk 70-es IQval sose ugraná meg. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy ebben az esetben a lakosságot legjobban bántó bűncselekmények bezony radikálisan csökkennének. A "nagyfiúkat" ebbe a csoportba belevenni hülyeség, akinek már most illegál éles fegyveres körökben mozog, az már most is ugyanannyira van felkészülve az éles fegyveres támadásra.

Ámukfutókkal dobálózni szintén hülyeség. Hányan is laknak az USÁban? Hányan lesznek ebből "ámokfutó" áldozatai? És közben hányan védik meg magukat törvényesen? És szerinted hány bűncselekmény _nem is történik meg egyáltalán_, éppen amiatt, mert kétszer is meggondolja a delikvens?
Szóval én mondjuk bevállalnám ezeket az arányokat nyugodt lélekkel.

És mégegy: az eredeti postban hivatkozott linkeken nem csak nézegetni lehet a családokat, hanem mindannyian válaszolnak is egy kérdésre: "Why do you own a gun?"
Ha már az öregeknél tartunk:
www.armedamerica.org/aa2/index8.html
Persze, most mindjárt jönnek az önjelölt rambók, hogy majd így jól kitépik az öreg kezéből, de gondoljatok bele: legalább egy esélye van, mása nincs. (Az egy más kérdés, hogy az öregkori fegyvertatással azért vannak fenntartásaim, szóval azért a minimális fizikai és kitűnő szellemi állapotot feltétlenül kívánatosnak tartanám, de ezt mondjuk tudjuk be az európai és az amerikai kulturális különbségnek.)

Összefoglalva: szabályozni kell, persze, de NEM TILTANI, mert azzal CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a bűnözők dolgát könnyítik meg!!!