Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Britpopper-

879 bejegyzést írt és 302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint rákaptam a true-crime műfajra, úgyhogy nekiálltam felkutatni az összes minisorozatot, amiket még nem láttam és így jött szembe Az utolsó lépcsőfok. Engem valamiért annyira berántott ez a Colin Firth és Toni Collette főszereplésével készült sorozat, hogy még Londonban is ezt daráltam,…..
Focker Blog Saltburn (2023) 2024.01.14 12:00:00
2006-ban járunk, mikor is Oliver, az oxfordi egyetem diákja (Barry Keoghan) összehaverkodik a jókora népszerűségnek örvendő Felix-szel (Jacob Elordi). Kettejük barátsága szorosabbá válik, amint Oliver egyre többet árul el a magánéletéről és az otthoni nehézségeiről. Felix megsajnálja a srácot és…..
Tavaly szép csendben az Amazon ledobott egy bitang jó minisorozatot David Cronenberg 1988-as filmje (és Bari Wood könyve) nyomán. Ugyan erős gyomor kell hozzá, de Rachel Weisz akkorát alakít benne, hogy az elvontabb sorozatok kedvelőinek mindenképp ajánlott! Elliot és Beverly Mantle…..
Sally egy olyan kisvárosban él, amelyben megállt az élet. Az utcákat alig járják az emberek, a legtöbb háznál a függöny állandóan be van húzva és mindenhol eltűnt gyerekek képeivel díszített plakátokat visz a szél. Sally unokatestvére, Emily is eltűnt. Senki sem tudja, hogy mi történt vele, merre…..
Ez mégis mi a f*sz?! – tanakodtam magamban, mikor az új Modern Warfare 3 harmadik vagy negyedik kampány-misszióját kezdtem. De hogy min akadtam fenn, arra csak egy kicsit később térek ki. Kezdjük inkább azzal, hogy miért vártam a Modern Warfare 3 érkezését. Sosem voltam hatalmas Call of…..
Focker Blog When Evil Lurks (2023) 2023.10.28 12:00:00
Két dolog miatt vártam nagyon ezt a filmet. Az egyik, hogy az argentin Demián Rugna rendezte, aki a 2017-es Terrified című horrorral nagyon betalált nálam. A másik pedig, hogy Scott Derrickson, a Sinister és a Fekete telefon rendezője egy interjúban megemlítette, hogy szerinte az idei év egyik…..
Focker Blog V/H/S/85 (2023) 2023.10.09 15:00:00
Új év, újabb V/H/S/, ami az eddigi legvéresebb felvonás lett. 2012 óta, tehát már több mint 10 éve fut ez a franchise, aminek az alapjai nem igazán változtak. Rövid, többnyire ismertebb rendezők kisfilmjeit mutatja be, méghozzá kézikamerás stílusban. A tavalyi felvonás a V/H/S/99 volt, ami nekem már…..
A legújabb Assassin’s Creed-játék kapcsán a Ubisoft azt ígérte, hogy visszakanyarodnak a széria korai részeihez, nevezetesen a 2007-es első és a 2009-es második felvonáshoz, miközben igyekeznek megtartani mindent, ami az Assassin’s Creed-játékokat oly sikeressé tette. A sztori a IX. században…..
Szeretem az olyan narratív kalandjátékokat, amely bőven hagy időt a karakterek megismerésére és a háttértörténet kiépítésére. Az utóbbi időben ilyen volt például a Lake, ahol postásnak állhattunk egy vidéki kisvárosban és a napi feladatok közé tartozott a levelek és csomagok kézbesítése, miközben…..
Focker Blog The Passenger (2023) 2023.08.13 12:00:00
A Creaks már akkor felkeltette a figyelmem, mikor megjelent az online áruházakban. Elég volt 1-2 screenshotot látnom belőle, hogy eldöntsem: nekem ezt ki kell próbálnom. A gyönyörű kézzel rajzolt látványvilág azonnal levett a lábamról, amit csak tetézett, hogy az egészből áradt a gótikus horror…..
A gyerekkori félelmekből inspirálódott, 2017-es Little Nightmares tudott újat mutatni a horror műfaján belül: egyszerre volt aranyos és borzasztóan félelmetes, így sokaknak hamar belopta magát a szívébe. Sejthető volt, hogy a később kiadott DLC-trilógia után is érkezik majd hozzá folytatás, azonban…..
Az ősz végigsöpört az erdőn. Sárga és barna színekbe öltöztette a fákat, amiket a hideg szelek ölelnek körbe éjszakánként. Nappal az aláhulló levelek emlékeztetik az erdő lakóit arra, hogy hamarosan beköszönt a fogvacogtató tél, de hamar rájöhetünk, hogy nem az évszakok váltakozása jelenti itt a…..
Három évvel járunk a Resident Evil VII: Biohazard eseményei után. Ethan és Mia boldog házasságban élnek újszülött kisbabájuk, Rose társaságában. A családi idill felhőtlennek tűnik, de Ethan-ben folyamatosan ott motoszkál még a louisiana-i eset a Baker-családdal és Eveline-nel. A meghitt családi…..
Rideg porosz várkastély helyett ezúttal a forró algériai sivatagba kalauzol bennünket az Amnesia: Rebirth, azonban a válogatott borzalmak itt is hamar felütik torz fejüket. Párhuzamos világok, ghoulok, dzsinnek és egy szívbemarkolóan fájdalmas kerettörténet közepette kapjuk meg a horrorjátékok egyik…..
Mivel gyerekkorom óta mániákusan rajongok Tim Burton filmjeiért, mindig örömömre szolgál, ha egy új film, videojáték, vagy akár képregény ezekhez nyúl vissza inspirációért. A Pumpkin Jack pedig nagykanállal merít Burton utánozhatatlan stílusából és teszi mindezt igen elegánsan. Gonosz erők…..
Focker Blog The Beasts (2022) 2023.07.12 12:00:00
Antoine (Denis Ménochet) és Olga (Marina Foïs) egy francia házaspár, akik Spanyolországban telepedtek le és növénytermesztésbe fogtak, a friss árut pedig a helyi, galíciai piacon árulják. Az idilli kép azonban elkezdett széthullani, köszönhetően egy balhés testvérpárnak, akik szívből gyűlölik, hogy…..
A millennium hajnalán sokfajta konzolon lehetett játszani az otthoni számítógépek mellett, és ezek közül sokak számára az egyik legkedvesebb masina a Dreamcast volt. Szuper címeket termelt ki ez az időszak a SEGA gépére, amelyek közül Kao, a sárga kis kenguru kalandját szép emlékként őrzi egy teljes…..
2016-ban megpróbálnak fegyenceket hazaszállítani a Fülöp-szigetekről Dél-Koreába, csakhogy egy öngyilkos merénylő azzal áll bosszút az egyik elítélten, hogy felrobbantja magát. Hat rendőr meghal, harminc másik megsebesül. 2022-ben a hatóságok úgy döntenek, hogy nem a szárazföldön kísérlik meg…..
Focker Blog Enys Men (2022) 2023.07.01 12:00:00
1973-ban járunk egy lakatlan szigeten, Cornwall partjaitól nem messze. Egy női önkéntes (Mary Woodvine) egyedül él ezen a szigeten, és minden egyes nap ugyanazt csinálja: felkel, kimegy egy közeli magaslatra, ahol megméri a talaj hőmérsékletét egy különös virág mellett, majd követ dob egy mély…..
A point & click kalandjátékok mindig is közel álltak a szívemhez. Ez az a műfaj, amit a mai napig kellő figyelemmel követek, és igyekszem naprakésznek maradni minden egyes új megjelenésről. A pixel art stílusban fogant The Last Door mellett a 2015-ös Fran Bow volt számomra az a játék, mely…..
Egy öreg, elhagyatott árvaház tűnik elő a ködből, amint a taxi lassan leparkol az út mellett. A gyámoltalanul kiszálló Jessica azért tért vissza erre a helyre, hogy válaszokat kapjon, melyek gyerekkora óta nyomasztják. De mi vár rá a leomlott falak között? A Related újabb ékes példája annak, hogy…..
Focker Blog Missing (2021) 2023.06.28 14:00:00
A középiskolás Kaede egy nap arra ébred otthon, hogy az apja köddé vált. Előző éjszaka az öreg zavaros dolgokat beszélt össze-vissza, azt említette, hogy látta a vonaton a sorozatgyilkost, akit fél Japán keres. Vélhetően a nyomába eredt, de már nem tért vissza. Kaede a hatóságoknál süket fülekre…..