Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Britpopper-

750 bejegyzést írt és 298 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Netflix eléggé ráerősített az év utolsó felében, és a saját gyártású filmjeik közül meg is érkezett a legújabb, a The Devil All the Time (magyarul: "Mindig az ördöggel"). A Donald Ray Pollock könyvéből készült, majdnem két és fél órás filmben igazi sztárparádét láthatunk, de vajon elég-e mindez az…..
"Itt van az ősz, itt van újra" - írta Petőfi, és való igaz, beköszöntött a zordabb időjárás és ezzel együtt a nyárvégi uborkaszezon, legalábbis ami a videojátékokat illeti. Túl sok személyes irományt nem igazán láthattatok tőlem mostanság, aminek két nagyon egyszerű oka van: egyrészt rengeteget…..
-Britpopper- 2020.09.15 11:28:06
@molnibalage:

Az várható volt, hogy lepontozzák, a transznemű (egyik) főszereplő jelenlétét nem sokaknak veszi be a gyomra. De a The Last of Us Part II ugyanebben a cipőben járt, már az első héten földbe tiporták user score szinten. Szerencsére a Tell Me Why steames értékelései relevánsabbak.

A Before the Storm nekem azért tetszett annyira, mert már pontosan lehetett tudni, hogy hová fog kifutni a sztori, és ez adott neki egy még nagyobb érzelmi löketet. Persze, az időmanipuláció sokat dobott volna rajta, de engem valahogy jobban lekötött a drámai oldala, mint a misztikum. A Life is Strange 2 sajnos csak karcolja az első rész szintjét. Vannak jobb pillanatai (újfent van benne szuperképesség) de az érzelmi oldala feleannyira sem működik jól. Azért egy leárazás után talán érdemes tenned vele egy próbát.
Focker Blog Peninsula (2020) 2020.09.07 12:30:00
Nálam a Train to Busan az utóbbi évek legkellemesebb zombifilmje volt, úgyhogy nagyon vártam a folytatását. A Peninsula előzetese egész látványosra sikeredett, ami csak fokozta a várakozásomat. Néhány napja megnéztem a teljes filmet, és azt kell mondjam, amekkora pozitív csalódás volt az elődje, ez…..
Nagyon szeretem a kísértetházas horrorjátékokat. Szerencsére az utóbbi időben többhöz is volt szerencsém ebből a zsánerből, elég csak a Silver Chains, vagy a Westmark Manor hatásos ijesztgetéseire gondolni. Steam-en régóta divatja van az ilyesféle jobb/rosszabb indie próbálkozásoknak, és ezek közé a…..
Focker Blog Spree (2020) 2020.08.17 14:30:00
Életünket a közösségi média uralja. Reggel amint felkelünk, ellenállhatatlan vágyat érzünk arra, hogy megnézzük, mik az aktuális hírek, mit osztottak meg ismerőseink, barátaink és kedvenc sztárjaink. Nem telik el úgy nap, hogy ne pörgetnénk a Facebook-ot, az Instát, vagy a YouTube-ot (kisgyerekek…..
Focker Blog Host (2020) 2020.08.12 15:00:00
Szellemet idézni sosem kifizetődő. Még ha nem is szabadítunk rá dühös démonokat a mi világunkra, akkor sem lesz egy leányálom a szertartás, hiszen ki tudja, miféle entitásokkal léphetünk kapcsolatba így. Egy kis költségvetésű, független angol horrorfilm ezt a témát járja körbe, méghozzá roppant…..
Focker Blog The Rental (2020) 2020.07.31 14:00:00
Négy fiatal kibérel egy luxus villát, valahol a város zajától távol. Mindössze néhány napos pihenésük azonban igen hamar vált át szörnyű rémálommá, mikor kiderül, hogy valaki kamerákon keresztül figyeli őket. Dave Franco (a színész James Franco testvére) rendezői bemutatkozása bátran mer ugrándozni…..
Focker Blog Relic (2020) 2020.07.12 12:30:00
Belegondoltál már, hogy milyen lehet, ha szépen fokozatosan elveszíted az összes emléked? A gyerekkori vidám perceid, az első szerelmed, a szüleid, nagyszüleid arcát? Ha már nem tudod többé, kik ezek az emberek. Sőt, azt sem tudod pontosan, hogy Te ki vagy. Csak létezel a tátongó ürességben, és…..
A Netflix legutóbbi nagy dobása, hogy elhozta nekünk a Ju-On filmek eredettörténetét. A franchise annak idején - csak úgy, mint igen sok j-horror akkoriban - természetesen megkapta az amerikai remake-et, melyben Sarah Michelle Gellar rémüldözött a fekete hajú szellemlánytól. Ez már önmagában is…..
Nehezen találom a szavakat. Talán még mindig nem döntöttem el magamban végérvényesen, hogy tetszett-e a The Last of Us Part II, vagy sem. Bizonyos részei valóban zseniálisak, emlékezetesek, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hagyott tátongó űrt bennem a története. Muszáj leszek spoileresen…..
Lutum (aki pont úgy néz ki, mint egy pestisdoktor) visszatér egykori otthonába, hogy elbeszélgessen régi barátjával, aki történetesen egy holló. Közben megtudhatjuk, hogy odakinn a világ már darabjaira hullott. Az emberiség kihalt egy mindent elsöprő, pusztító járvány következtében, amiről többek…..
Másfél év és közel 150 óra kellett ahhoz, hogy az Assassin's Creed Odyssey végére érjek. Nem azért, mert ennyire hosszú a játék, csupán a magam tempójában haladva ennyi időt emésztett fel, mire befejeztem Alexios és Kassandra közös kalandját, és hozzáláthattam végre a kiegészítőknek. Éppen ezért…..
A kísértetházas horror az egyik kedvenc műfajom, már csak azért is, mert ezeknél a filmeknél általában magának a háznak, vagy a benne korábban élőknek (és elhunytaknak) sokkal nagyobb szerepe van, mint a random odatévedő entitásoknak, esetleg mániákus gyilkosoknak. Talán emiatt is mind a mai napig a…..
Focker Blog The Lodge (2019) 2020.05.24 17:30:00
A Goodnight Mommy lazán ott van a modern horrorfilmek legfontosabbjai között. Talán pont emiatt vártam annyira a rendezőpáros (Veronika Franz és Severin Fiala) legújabb közös filmjét, mely már a rendkívül hangulatos előzetese alapján is egyfajta The Shining és Hereditary keveréknek tűnt. Persze…..
Előszó: Újabb novella-sorozat kerül terítékre itt a blogon. Nagyjából heti rendszerességgel fogom kitenni a sorra következő részeket, erősen ajánlom a sorozatot annak aki kicsit is kedveli a gótikus horror -féle olvasmányokat, esetleg favorizálja emellett még Poe, avagy Lovecraft…..
-Britpopper- 2020.05.22 19:18:11
@Greaux: Ez igazából változó. Amiket itt a blogomon is közzétettem, azokat néha csak egy-egy délután alatt, amik viszont le lettek hozva a magazinban, azokat több hét/hónap munka előzte meg. Ezek többnyire az 1900-as években játszódnak, ezért nagyon utána kellett néznem bizonyos dolgoknak, hogy ne írjak hülyeséget. Sőt, mivel némelyik erősen kapcsolódik H. P. Lovecraft munkásságához, úgy kellett megírnom őket, hogy véletlenül se nyúljak mellé mondjuk egy városnévvel (szerencsére akad a neten komplett térkép Lovecraft univerzumához)
-Britpopper- 2020.05.22 19:19:27
@Greaux: Illetve nem, nem kaptam semmiféle juttatást a novellák után, de ezt nem is vártam el, természetesen. Örültem neki, hogy megjelenhetett nyomtatásban a művem, és hogy sokan olvasták.
-Britpopper- 2020.05.23 18:47:13
@Greaux: Én köszönöm, hogy elolvastad őket! Novellát már elég régen nem írtam, azonban 2018 óta a PC Gurunál vagyok, mint cikkíró. A legnagyobb volumenű munkám eddig ott a véresebb videojátékokkal foglalkozik, de a tesztek között találhatsz tőlem jópár irományt:

www.pcguru.hu/hirek/borzongas-pixelekbe-oltott-verengzes-a-legveresebb-videojatekok/50356

Lovecrafttól szerintem az "Onnan túlról" novelláskötetet érdemes beszerezni, ami olyan 1500 Ft körül szokott lenni (online gyakran akciós is) és tartalmaz néhány igazán hátborzongató novellát, de ha egy picit többet szánnál rá, akkor ott a "Legjobb művei" kötet, amiben viszont tényleg a legnagyobb klasszikusok vannak tőle. Az én kedvenceim: Árnyék Innsmouth fölött (The Shadow Over Innsmouth), Az őrület hegyei (At the Mountains of Madness), Rémület Dunwichban (The Dunwich Horror), Patkányok a falban (The Rats in the House) és A kép a házban (The Picture In the House). Ezek mind klasszikus rémtörténetek (és az összes szerepel a már említett könyvben). Lovecraft szeretett az álomvilágokkal, a képzelet határaival és a sci-fi-vel is játszadozni, de ezek a művei vegytiszta gótikus horrorok, csipetnyi misztikummal csupán.

Te milyeneket olvasatál korábban, illetve melyek tetszettek neked igazán?
Valamelyik gamer magazinban jött velem szembe annak idején először a Ghost Master, és emlékszem, hogy szinte azonnal magával ragadott, főként a témája és a megvalósítása okán. Horrorfilmes helyszínek? Megszerezhető és irányítható szellemek? Mindezt pedig jópofa, humoros tálalásban? Ez nekem KELL és…..
17 évvel járunk a Far Cry 5 végén látott, mindent elsöprő atomrobbanás után. Hope County romjain új élet sarjadt, a természet visszakövetelte magának, ami egykor az övé volt: a kiszínesedett, élénk rózsaszín virágokkal teli mezőket elgazosodott földutak szegélyezik, miközben pár méterrel arrébb a…..
-Britpopper- 2020.05.22 02:03:52
@Zed is not dead yet: Sajnos a Ubisoft képtelen igazán emlékezetes karaktereket megalkotni, és még ha néha félig-meddig össze is jön ez nekik (pl. Vaas), addig itt megint félrement a teljes recept, legalábbis ami a sztorit illeti. Ethan történetszála például olyasmi, amit egy Barátok közt epizódokért felelős stáb is visszadobna.

A FAR CRY szolgalelkűen hozza állandóan ugyanazt a sémát, csak a környezetet és a sztorit változtatják meg, de az alapok nagyjából 2004 óta változatlanok. Kapsz egy hatalmas területet, aztán mehetsz, amerre látsz. A taktikát te magad dolgozhatod ki, sunyulhatsz is, de akár lángszóróval is nekimehetsz az őrposztoknak. Szerintem a FAR CRY 5 (és vele a New Dawn) kimaxolta ezt a szériát, ez már a rókabőrről lerántott rókabőr. Pofátlanság lenne most már a Ubisoft részéről kiadni még egy ugyanilyen epizódot, úgyhogy legalább akkora reformálás hiányzik ennek a sorozatnak is, mint az Assassin's Creedeknek volt az Origins.
Mikor 2010 környékén beszereztem életem első PS3 konzolját, még nem igazán tudtam eldönteni, hogy miféle játékokat is kéne mindenképp végigjátszanom rajta. Emlékszem, kölcsönbe megkaptam a Dead Space-t, de mivel még épkézláb HD tévém sem volt otthon, egy kis LCD tévén próbáltam játszogatni vele - az…..
-Britpopper- 2020.05.22 01:50:24
@Fonyesz: Érdemes, mert azért igyekeztek mindenki számára befogadhatóvá tenni a játékmenetet, nem voltak benne például olyan kíméletlen nehézségű versenyek, mint a Mafiában (persze tudom, hogy ott is le lehetett csalni) és a lopakodást sem MGS szinten oldották meg szerencsére. Tehát összességében ez egy abszolút élvezetes, casual játék lett, ami viszont sajnos elveszett a GTA IV és a Mafia 2 árnyékában.
Rajtam meg öcsémen kívül tolta bárki is ezt a játékot idehaza? Régi gportálos meg mindenkilapjás oldalak szerint igen. Szóval ez egy freeware verekedős játék volt, ami bárki szabadon leszedhetett. Már meg nem mondom hol bukkantam rá, de egyből megtetszett. Különösen poén volt hogy akár ketten is…..
-Britpopper- 2020.05.22 01:46:55
@KaszaPatrik: Ha jól emlékszem néhány extra karaktert mi is húztunk le hozzá, de szerintem a modokat már nem próbálgattuk. Nagyon addiktív volt ez a cucc, egész délutánokat szántunk rá, hogy továbbjussunk benne.
Vigyázz, spoilerek! A Nyomtalanul egy 1988-ban készült holland-francia filmadaptáció Tim Krabbé "The Golden Egg" című novellája alapján, középpontjában pedig egy rejtélyes eltűnés áll. Nagyon kedvelem az ilyesfajta thrillereket, a Nyomtalanul (mely Franciaországban "L'homme qui…..
-Britpopper- 2020.05.22 01:44:32
@Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]: Szívesen, örülök hogy tetszett! :)
Focker Blog The Act (2019) 2019.04.16 17:30:00
2015-ben brutális gyilkosság rázta meg Amerikát. A 48 éves áldozatot, Dee Dee Blanchardot holtan találták otthonában, halálát több késszúrás okozta, kerekesszékes lánya pedig eltűnt. Dee Dee az a fajta nő volt, akit mindenki szeretett a környéken: kedves, segítőkész, gondoskodó anyának ismerték meg,…..
-Britpopper- 2020.05.22 01:43:44
@Demeterf: Köszi! Valóban az! Érdemes megnézni mellé az HBO dokumentumfilmjét is az esetről.
Focker Blog Gretel & Hansel (2020) 2020.04.14 09:30:00
Oz Perkins (Anthony Perkins fia) már bizonyított nálam a The Blackcoat’s Daughter (máshol: February) című filmjével, amiben két nagy kedvencem, Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina) és Emma Roberts (American Horror Story) játszották a főszerepet. Később a Netflixre készült I Am the Pretty…..
-Britpopper- 2020.05.22 01:41:30
@kéki béla: Biztosan nem, ez túlságosan új ahhoz. Sejtem melyikre gondolsz (Hansel & Gretel: Witch Hunters) és az tényleg egy borzalmas szörnyszülött.
1. rész2. rész3. rész4. rész 5. rész   1938. november. 4.:   A vihar csak nem akaródzott csillapodni. Tombolt, mint egy elmebeteg őrült, aki az elmegyógyintézet sötét zárkájának a magányából végre rászabadulhatott a kinti világra. A fák meghajlottak – csupasz ágaik…..
-Britpopper- 2020.05.22 01:38:48
@Greaux: Néhány éve elkezdtem a hazai The Black Aether magazinba írni, a legtöbb új novellám már ott került publikálásra. Ezeket ingyen le lehet tölteni vagy elolvasni itt:

www.dunwichmarket.com/termekkategoria/black-aether/
(Azoknak akik kérdőn állnak a játék vége előtt) Vannak videojátékok amelyek a grafikájukkal nyűgöznek le minket. Vannak amelyek az innovatív játékmenetükkel. Mások a zseniálisan, már-már könyvbe illően profin megírt történetükkel. Nagyon ritka azon esetek száma amikor…..
-Britpopper- 2017.06.06 11:43:23
@tehervonat: Köszönöm!
-Britpopper- 2020.05.22 01:36:22
@MannyTheTravelAgent: Köszi! Igen, mindenképp lesz majd azokról is külön cikk, csak ez így kicsit eltolódott az évek alatt, pedig kipörgettem már őket én is régen.
Focker Blog The Supper (PC) TESZT 2020.05.03 12:00:00
Octavi Navarro munkásságának már igen régóta nagy rajongója vagyok. A spanyol művész pixel art stílusban alkot, és többnyire a horrort keveri a több szereplőt is felvonultató, igen részletes - sokszor jópofa easter eggekkel megpakolt - képein. Honlapjáról meg lehet vásárolni az eddig elkészült…..