Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reterátbúvár

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen nagy sikert aratott nemrégiben itt a Nerdblogon az a két poszotm, amelyekben nyakig merültem az Arcanum digitális folyóirattárában. Elsőként azt mutattam be, hogy mit írt 1989-ben a legendás Kaland, Játék, Kockázat-sorozatról a gulyáskommunizmus első bulvárlapja, a Reform, majd később, a…..
A napokban születésnapját ünneplő, november 17-én épp 77 éves Martin Scorsese kijelentése, mely szerint "a Marvel mozgóképei nem is filmek" még súlyosabb ítélet megalkotására késztették a valaha volt legjobb filmet elkészítő (a Keresztapát megrendező és az IMDb másfél millió szavazója szerint ezzel…..
Az elmúlt években felerősödött a keresztény és a nemzeti értékek védelme, illetve ezek hangoztatása. A keresztény értékekről már elég sokszor írtam ITT. Többször keveredtem az interneten olyan csoportok oldalára, ahol ezen értékek miatt hangoskodtak, és mellüket verve védelmezték. Most a legutóbb…..
Reterátbúvár 2019.09.24 01:50:43
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát a jogállamiság pont nem egy kategória ezekkel, mert az - a nemzeti, keresztény, vagy épp az európai értékekkel ellentétben - azért igencsak pontosan körülhatárolható dolog.
Az amerikai politika egyik nagy ideálja a konszenzusra törekvés: a túlnyomó többség - pártszínezettől függetlenül - úgy gondolja, a demokratikus működés egyik alapeleme kéne, hogy legyen a két párt közötti egyezség, és könnyes szemmel emlékszik vissza arra az időre, mikor az ilyenek még…..
Az oroszok már a spájzban vannak; Csak egy maradhat; Bunkó vagy, Bugsy; Fussatok, bolondok; Why so serious; This is Sparta – néhány filmes szöveg, ami mára szállóigévé vált. A felsorolt idézetek gyakran tűnnek fel a neten mémek és kommentek formájában, valamint baráti beszélgetések során is rendre…..
Reterátbúvár 2019.05.19 17:14:26
@bati67: Hát, ha ezt 20 évvel ezelőtt mondja, akkor még csak-csak. (Az állítása második fele akkor sem lenne igaz, nem növeli a film értékét. Nyilván, akik eredetiben nem értik a filmet, azoknak jobban tetszik nekik a magyar változat, de ettől még nem jobb.) Azt aláírom, hogy régebben a szinkron határozottan JOBB volt, mint manapság. Ma viszont már a magyar szinkron minősíthetetlen, főleg a tévés. (A mozis még szódával elmegy.) És ezt a szinkronszínészek nagy része is elismeri.
Reterátbúvár 2019.05.21 14:49:29
@Void Bunkoid: "Erről szól az egész internet már vagy tíz éve, a mémjelenségről.

Napi 50 ember kitalál valami banális faszságot, ezt 500 lefordítja és eladja saját tartalomként, 50 millió meg összevissza reblogolja-posztolja-röhög rajta tizenöt percig, aztán elfelejti."
Remek tömör összefoglalás. Be kéne kereteztetni. :)
Geekblog X-Men: Az elsők 2011.06.02 00:40:00
Üzenem mindenkinek, aki azzal mentegeti a csapnivaló Transformerseket, Álomháborúkat és társaikat, hogy „de hát ez csak egy látványfilm, nem kell tőle fasza akcióknál többet várni”: az X-Men prequel cáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy egy hollywoodi nyári…..
Reterátbúvár 2011.06.07 01:01:28
@victor vacendak: Az még hagyján, de mi lenne, ha a Marvel kitalálná, hogy az Avengers 2-ben legyen benne a Fantastic Four is (képregényben gyakran megesett)? Mert ugye Chris Evans = Captain America/Human Torch.
Bár ha lesz még FF film, a reboot esélyesebb.