Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TT

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen fantasztikus őszt még életében nem látott Bacsó András, az Oremus ügyvezetője, de nemcsak ő lelkesedik, mindenki más is, akit szüreti gyorskörképünk összeállítása végett megkerestünk. Bár a késői fajtákhoz a komolyabb borászok még sehol sem nyúltak, azt már…..
Soha nem ittam rossz St. Andreát. Igaz, olyat is ritkán, amitől elállt a lélegzetem. De a 2004-es Áldást mintha nekem palackozták volna. Ha csak rágondolok, összefut a nyál a számban, és indulnék azonnal a dugóhúzóért. Egy vörös, amit kitehetünk az ablakba. A St. Andrea…..
Két szervezet is alakul-alakult az első számú magyar borvidéken, amelyek deklarált célja, hogy a modern időkhöz való eredetvédelmi rendszert dolgozzanak ki. Az ismert nevek sokaságát tömörítő Tokaji Bormívelők Társaságát Bodó Judit elnökli, Szepsy István pedig Mádon…..
TT 2006.09.17 12:12:47
eF-nek:
Csak álom -hogy gyorsan sikerülhet bármelyik borvidéken a szőlőtermelők és bort készítők minden rétegének megfelelő eredetvédelmet létrehozni.Több szintű marad mindenképpen.Lesz majd az FVM és a Hegyközségi Tanács álltal elfogadott"hivatalos",ami a legpuhább,leglazább keretét adja az eredetvédelemnek.A lazaság alatt a nagyobb termésátlagok értendők-mint az általad emlitett Bikavérre vonatkozó "termés korlátozás".
Ezzel "garagtálni" a minnőséget-közröhely.
Tokajban sem lesz másként, sajnos.Név nélkül is borítékolható, hogy kik ,és hányan lesznek azok a nagy cégek, akik még a megengedőbb eredetvédelmet is megpróbálják megfúrni.Mert ugye akkor tényleg borvidéken belül kellene palackozni(ha van mit és nemcsak papírjuk van a borról),vagy egy adott dűlőből netalán tényleg csak az onnan származó mennyiség kerülhet ki ilyen névvel a piacra.
De egy-egy olyan termelői csoport, és azok a termelők, akik szakmailag,erkölcsileg az átlagon már régen túl tudnak nézni, biztosan helyére fogják tenni ezeket a dolgokat.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy Ők adhatnak igazi garanciát bármire.Mivel az Ő zsebükre, gyerekeik és a következő generációk zsebére megy a játék.Egy-egy nagy cég az irányt, termékpolitikát vált ha érdeke úgy kivánja.
De az aki ezer szállal kötődik szülőfalujához, itt a háza, szőlője,itt vannak barátai(és néha ellenségei is)ősei évtizedek vagy évszázadok óta kapálták a szőlőt, készítették a bort,az másként gondolkodik.
Én abban bízom, hogy ezek az emberek nem a "hivatalos" eredetvédelemre várnak majd, hanem Ők alkotják meg a saját etikai és eredetvédelmi szabályozásukat.Nekik nem a papír kell hogy számítson, hanem egy korrekt jövőkép.