Regisztráció Blogot indítok
Adatok
generál

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  IGe harmadik prédikációja. A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz  JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy…..
generál 2012.04.06 00:04:35
@IGe:
"Az élet értelme: Érezd jól magadat a bőrödben"
Azért ez a logika elég messzire visz. HA én úgy érzem jól magam a bőrömben, hogy gyilkolok, fiatal korúakat rontok meg, akkor szerinted csináljam????

"A szó veszélyes fegyver..." Vigyázz vele, hogy használod.
generál 2012.04.06 00:11:47
@IGe:
Nem vagy elég alapos.
"sátánizmus a Sátán imádatát jelenti..."
Na már most, ha egy pici kis gógyid is van, könnyen rájöhetsz, hogy attól, hogy valaki hiszi, hogy létezik a Sátán, nem lesz Sátánista... Ergo a keresztények, akik tudják, hogy létezik a Sátán (3x megkísértette Jézust stb.) még nem fogják imádni a Sátánt, tehát nem lesznek Sátánisták.

Na erre gondoltam (egy másik blogban) azalatt, hogy kényed-kedved szerint csűröd-csavarod a szavakat, de újra csak óva intelek, mert a "Szó veszélyes fegyver" és mint látom, te nem tudsz ezzel a fegyverrel kelőképpen jól bánni....
generál 2012.04.06 15:15:42
@vilagnezet.blog.hu:
Nem vagy az, mivel akkor most forrást is írtál volna, mert nem ugyan az. Lucifer, Isten fényhordozója volt és lett belőle bukott angyalként a Sátán. Ergo nem vagy alapos.
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
generál 2011.11.13 19:35:49
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Bár egy két ponton nem értünk egyet, az utolsó mondatod fogott meg leginkább engem.
Szerintem nem ölésre lett használva először, de nagyon hamar az ölés eszközévé vált.
Mivel az az érdekes, hogy nagyon sok olyan rossz dolog, eszköz, találmány alapötlete nem az volt, hogy kárt okozzunk. Csak a hatalom és becsvágy következménye, hogy károkozásra is fel lett használva.

A vallás, mint ideológia: teljesen igaz, én is ezt mondom,egyfajta (pozitív) erkölcsiséget IS ad, sajnos a történelem folyamán számtalanszor felhasználták az uralkodás gyakorlásához.
Igen, ebben teljesen igazad van. Sajnos számtalanszor használták arra, de itt is látszik, hogy Jézus azért jött közénk, hogy jót tegyen (nagyon leegyszerűsítve) de későbbiekben ezt az emberek rosszra használták (háborúk Isten nevében - ez az ami kiakaszt engem - stb....)
generál 2011.11.13 22:50:22
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ez csodás tényleg csodás (irónia nélkül)
A közös hangot találtuk meg, nem az egyetértést.
Azért ezt fejtsd ki lécci:
"Tagadom a Sátánt, csak az ijesztgetésre való, a pokollal együtt, mert nincs rá egyébként szükség.
Hisz Isten mindenható!!!" ---> "Tagadom a Sátánt" hogy érted? Tagadod a létét vagy megtagadod magadtól? Mivel a kereszteléskor a hitmegvalláskor is kérdezi a pap: "Tagadod-e a Sátánt, a..... nem tudom szó szerint, de az eleje így hangzik.
Igen, tagadom.

Hallgatlak.

De az mindenképp csodás, hogy megtaláltuk a közös hangot.
generál 2012.04.05 23:59:06
@IGe:
Nem vagy egy csöppet egoista illetve kicsit elferdíted a tényeket... jó talán így nem pontos, csak úgy csűröd-csavarod a szavakat, hogy neked jó legyen....Illetve azért sok "hülyeséget" írsz. Azáltal lesz hülyeség, hogy leegyszerűsítesz olyan dolgokat, amiket nem lehetne, mert azáltal, hogy ezt megteszed a lényegét dobod ki a kukába.
De ha ezt élvezed, csináld....
Leiter Jakab a Family Guy szinkronrendezőjével foglalt össze egy beszélgetést (amúgy ezt a képet is onnan loptam le most hirtelen), amiből sok érdekességet megtudhattok.   "...épp a múlt heti egyik epizódba csempésztem bele a Tankcsapdás Lukács László nevét,…..
generál 2012.01.02 14:03:21