Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andreas2

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A fényképet knockinaround töltötte fel az Indafotó Urbanista gyűjteményébe. Ha valamire, hát erre jó az okostelefon. Mármint megnézni rajta, mikor érdemes elindulni otthonról, hogy ne fagyoskodjunk a buszmegállóban, vagy ne rohanjunk fölöslegesen az…..
Andreas2 2013.04.07 01:22:53
A Bpmenetrend még abban az időben készült, amikor a járatok menetidejét fixnek vették. Talán még emlékeztek, hogy a megállókban a táblákon körülbeli követési idők voltak feltüntetve (10-12: 4-6 perc stb.) és a menetidő az éjfélkor üresen végigszáguldó és csúcsidőben a dugóban araszolgató buszra egyaránt mondjuk 35 percre volt kiírva. BKK a Google-lal karöltve lassan már két éve továbblépett és a GTFS adatbázisban minden egyes járatnak minden egyes megállóra külön meg van adva az indulási ideje.

Viszont a Bpmenetrend-ben maradt az állandó menetidő és ez azzal jár, hogy a program a végállomáson még pontos, de távolabbi megállóknál egyre pontatlanabb lesz.

A facebook oldaluk szerint már tesztelik az új változatot, de egyelőre még megbízhatatlan a program.

Érdekes egyébként látni, hogy nagyjából 3 évvel ezelőtti ügyes marketingjük hatására mennyire népszerű még mindig a program. Bár folyamatosan szaporodnak a Google Play-en a pontatlan menetrendre panaszkodó bejegyzések, sokan a BKK-t, vagy a menetrendet nem tartó sofőröket okolják, ahelyett hogy odalépnének a megálló táblájához és összehasonlítanák a két táblázatot. Ja és a program értékelése még mindig 4,5-ön áll...

A mások által már említett Tinyappworks féle Budapest Menetrend már sokkal megbízhatóbb, kedvencbe tehetők a megállók is, egy megállóban az összes megálló járat látható, mindegyik a következő 6 indulási időponttal, így gyorsan választható alternatív járat. Ráadásul az indulási időpont választása után láthatjuk hogy mikor érünk a járattal a következő megállókba, ott megint választhatunk a másik járatot és így tovább. Egyszerűbb manuális tervezésre remekül használható.

Persze a már említett egyező nevű megállók összekeverése sajnos létező hiba és a Play store kommentekben olvasható összekevert járatirányok utalnak rá hogy nem mindig tökéletes a leképzés a BKK menetrendből. Mivel a hibajelzésekre nem reagálnak és a programhoz mindig csak adatbázis frissítve megjelöléssel jönnek az update-ek, gyanítom hogy összedrótoztak egy automata frissítést a BKK menetrend változásának esetére, amúgy már nem nyúlnak a programhoz.

Február végén viszont új kihívó tűnt fel a színen és nálam egyből a kedvenc menetrend app lett a Szincsák Tamás féle Budapesti Menetrend.
Kezelésében hasonlít a Tinyappworks programjához, de itt már külön vannak választva kerület megjelöléssel az egyező nevű megállók, van alacsonypadlós járat megjelölés illetve szintén van közeli megállókeresés GPS alapján, de ami egyedülállóvá teszi a programot, az az offline tervezés megállók között. Ha van mobilnet akkor térképen is meg lehet tekinteni az útvonalat, persze mobilnet mellett már ott a Google Térkép az alternatív útvonaltervekkel, navigációval.
play.google.com/store/apps/details?id=hu.donmade.menetrend.budapest&feature=related_apps
Android De hogy utazik az email? 2012.05.16 03:08:00
Aki Androidot használ, 99,9%-ban rendelkezik Google fiókkal és egy legalább egy Gmail címmel. Gondolkodtatok már rajta, hogy mi történik a leveleitekkel azon kívül, hogy POP3 meg SMTP meg IMAP meg SSL tanúsítás? A Google, az Android egyik apukája és anyukája most bemutatja, mi van…..
A Heineken gondolt egy nagyot és a Heineken Open'er Music Festival-on, egy új őrülettel, személyre szabott QR-kódokkal könnyítette meg a fiatalok számára az ismerkedést. Úgy gondolták, hogy a félénkebb vagy rutintalanabb fiúk is könnyebben szánják rá magukat a "Szia,…..
Andreas2 2012.01.09 23:17:29
@aha, persze: Tantrikus fotózás?
Most én jövök, a Gyradiko-poszt után szabadon: Te. Jó. Isten. Őszintén nem hittük, hogy a Gyradiko magasságait bárki is komolyan ostromolni fogja a két hetes tesztünk végéig, de tegnap este ellátogattam Pestszentlőrincre, a Nefelejcs utca-Ráday Gedeon utca sarkára, a Big Gyros…..
Az evidencia, hogy aki fut, szereti tudni, mekkora utat tett meg, milyen sebességgel haladt, hogyan változott a teljesítménye, amire a Nike egy ideje már kínál egy többé-kevésbé jó megoldást az iPhone-nal összeköthető mozgásérzékelős cipőivel. A Wahoo fitnesstermékei viszont a…..
Appdroid Google+ meghívó poszt 2011.06.30 11:41:00
Most épp megy a meghívózás, bár kicsit körülményesen. Hozzáadod az új arcokat egy polgári körhöz circlehöz, aztán abba a körbe írsz egy posztot, ilyenkor felajánlja, hogy te, ezek még nem plusszosak, menjen nekik meghívó?Szóval: kommentben lehet mélcímmel jelentkezni, én meg…..
Volt már több poszt is olyan esetekről, amikor valaki tudomása szerint szabályosan parkolt le, mégis megbüntették, mert időközben odatették vagy kifordították az addig nem látható tiltó táblát. Balázs is így járt, érthetően nem akarja annyiban hagyni, sőt annak szeretne…..
Andreas2 2011.03.27 13:06:29
"Valaki tud-e ajánlani viszonylag jó rejtett fekete dobozt autóba (azért, hogy ne lopják ki), ami működik akkor is, ha parkol az autó és mindent felvesz?"

carcam.hu/smarty-kamerak/

A rejtési lehetőségek elég korlátozottak szoktak lenni egy fedélzeti kameránál, esetleg belevarrhatod egy plüssmaciba :)
Sarka Kata pár pixelben (via bors) Nikki Kihallgatás A megunhatatlan Erica Bella Black n' White Froschl Zsanett aka Madisn Parker Gyúrás után kúrás Puma..
Szerencséje volt a Mondeot vezető nőnek, akit András látott necces szituációba keveredni. Nem tudom, mit gondolt, mi van, ha ráfut a mixer kocsi? Behorpad a lökhárítója? Az egyirányú Török utcánál állok a kocsisorban, mennénk a Moszkva tér felé. Én a belső sávban,…..
Visszatérő kérdés, hogy mennyire korlátlan a korlátlan mobilnet. Mindegyik szolgáltató kínál ilyen jelzővel ellátott csomagokat, azonban ezekről tudni kell, hogy a havi forgalmi limit elérése után jelentősen csökkentik a hozzáférés sávszélességét, általában 128 Kbit/s-re,…..
Don Blasius volt olyan szerencsés, hogy külföldön, Franciaországban nyaralt és ha már autóval ment, gyűjtögette a közlekedéssel kapcsolatos tapasztalatait is, hogy aztán megírhassa nektek. Ha netán te is autóval indultál útnak valamelyik távolabbi országba, szintén örömmel…..
Andreas2 2010.08.25 20:15:33
@1kutya:
Úgy emlékszem egyszer sem, vidéki utakon alig volt forgalom. Lehet hogy ennyire erősek ott a mezőgazdasági szakszervezetek, elintézték maguknak az elsőbbséget :)
Mi azért lelassítottunk mindig, mert nem tudtuk hogyan mondják franciául, "kérem húzza ki a vállamból a boronatárcsát, mert fáj" :)
Andreas2 2010.08.25 20:19:16
@horex:
mr_x tapasztalatát tudom megerősíteni, semmi anyázás. A sofőrünk egyszer csúnyán bement egy körforgalomban érkező francia elé. A franciának arcizma sem rezdült, lefékezett majd dudálás nélkül továbbment ahogy elmentünk előle.
Végre teljesen eltitkolhatjuk az internetes kereséseink tartalmát, (vagy nem - lásd lentebb) így aztán a túl kíváncsi társaink maximum annyit hallgathatnak le, hogy a Google keresőjénél jártunk. Az újítás engedélyezi az SSL-t a Google keresőjén, amelyet - ha biztonságosan…..
Andreas2 2010.05.24 10:53:19
Hozzátenném hogy ha nem vagyunk belépve a Google fiókba és a lekért weboldalon sem fut Google Analytics, akkor is ott vannak még az adathalász szűrők:

Amikor beírsz egy címet a címsorba, a böngészők alapbeállításban elküldik az URL-t ellenőrzésre, hogy megbízható-e a weboldal.

A Firefox-ban "Bejelentett támadó webhelyek blokkolása" pipa rejti a szolgáltatást és erre a címre küldi az adatokat:
safebrowsing.clients.google.com

Az IE8-ban SmartScreen szűrőnek nevezik és a Microsoft Bing keresőjének küldi a címeket.

Az Opera-ban "Adathalász védelem engedélyezése" néven fut, bár itt nem tudom hogy hova küldi az adatokat, csak annyit találtam hogy a következő három cég szolgáltatja a listát:

"Opera sends the domain name of the requested page to the server, which checks it against phishing blacklists compiled by Netcraft and PhishTank, and malware blacklists compiled by TRUSTe."
Modorosblog Kocsmák népe 2010.03.08 07:00:00
Pecséttörő-Szoció Pata barátunk hatalmas sikert kiváltó "belsős" posztja, a Panelek népe után bennünk is megfogalmazódott A Kocsma, ám nem párbeszédszerűen, és nem kifejezetten a lakótelepekre húzva. Peri kedves törzsolvasó Tanár urunk bekezdéseit idézetként…..
Andreas2 2010.03.09 19:51:19
Ankarában tömegek indultak meg a váratlan Windows-szállítmányokért   A Homár pont ma hallott egy boldog ügyfélről, akinek a Királyi Posta seperc alatt kihozta Japánból érkezett csomagját dézsmálatlanul. Zsóti nem volt ilyen szerencsés, pedig neki a DHL szállította a…..
Andreas2 2009.10.26 13:36:11
A "ki tud egyszerűbb ábrát rajzolni" versenynek Schdl lenne az abszolút győztese a lejjebb látható képpel, talán még enélkül is érthető lenne a sztori, mert nem valami bonyolult, hat sávos, felüljárós, össze-vissza fel-lehajtós kereszteződésről van szó. Ennek…..
TÉ kedves-naívan csodálkozott rá a lenti telefonos átverésre, de mi mind biztosíthatjuk: biztosan nem nyert. Ami különleges a dologban, hogy az átverők egy újabb generációjával találkozott, vagyis nem egy élő hang próbál meg beetetni azzal, hogy sokat nyertünk ha felhívunk egy…..
Élelmes vállalkozóknak már most érdemes levédeni a Trianon Kabarészínpad, a Hirosima Mulató és az Auschwitz Vidámpark ötletét, mert ha egy tömegkatasztrófát idéző élménypark jó üzlet lehet, akkor ezek is befuthatnak. Először komolyan azt hittem, hogy hülyülnek a hg.hu-sok,…..
Joooenak sikerült biztosításváltás közben koccannia egyet autójával, amit az újonnan választott Genertel 102 ezer forintos díjjal jutalmazott. Amikor ezt nem fizették és megpróbálták megreklamálni, felmondták a szerződést. Olvasónk szerint a Genertel a Bonus-Malus rendszerrel…..
Tardai történetek Huszonhárom 2009.03.03 08:00:00
A Vladimir muterjáék a nem-dobunk-ki-semmit család. Legutóbb valami részeg állat rászart a lábtörlőjükre, hallod, az öreg kivágta középen a dzsuvás részt, azt' lukasan használják a lábtörlőt, mondván jó az még, zárt lábbal úgysem töröl senki sem lábat a kapuban. Na,…..
Andreas2 2009.03.03 18:33:57
@Pilgram:
Mezőkövesdtől északra van egy Tard nevű község.
Vagy, ha az első bejegyzésből indulunk ki, a Budapest-Székesfehérvár-Tatabánya háromszögben van egy Tordas nevű falu. Tessék választani :)
Régi álmunk teljesült, felkerült az MTV videótárába pár ősrégi, teljes Delta adás. Van egy 1964-ből, amikor még nem is Kudlik Juli, hanem Lénárd Judit vezette a műsort, ő már szegény nem él. És fölraktak még két adást szintén az ősidőkből, '65-ből, és '70-ből,…..
Andreas2 2009.02.25 18:20:08
@Köbüki:
Még Windows-on se működik. A reklámot lejátsza (kép van, hang nincs), majd következik a Delta (hang van, kép nincs). Windows Vista, Media Player 11, próbálva Firefox 3-on, IE7-en és közvetlenül beadva a Carnation-os URL-t a Media Player-nek.
Valószinüleg videó codec kellene, de milyen?