Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dionysos04

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
90 A pusztító 2009.08.01 00:43:00
Év: 1993 Jó: Sylvester Stallone - John Spartan   Rossz: Wesley Snipes - Simon Phoenix   Csaj: Sandra Bullock - Lenina Huxley   Ma egy olyan alkotás tokját emeljük le nektek a polcról, amit kötelező volt legalább 10-szer megnézni annak idején. Minden…..
 Politikai slágerszavak korszakát éljük, napjainkban a legtündökletesebb vezérhím talán a „fenntarthatóság”. Főhősünk a nyolcvanas évek végén fogant. Kedvenc előfordulási helyei az uniós és nemzetközi szakzsargon lápvidékei, valamint civil szervezetek…..
dionysos04 2008.12.23 10:16:00
A poszt azt tanusítja, hogy a kedves posztíró mennyire nincs tisztában az egész fenntarthatóság fogalmával. Megpróbálom elmagyarázni, miért lehet mégis hasznos ennek használata, és hogy a posztíró által ostorozott eurokraták milyen értelemben használják.
Sokan, ha benyújtanak egy uniós pályázatot, csak szimpla nyerészkedési célból teszi, ezért az unió (joggal) korlátokat állít a források megszerzése elé (amit persze ki lehet játszani, de mit nem?) , azért hogy ha már adakozunk, akkor értelmesen használódjanak fel a pénzek.
A fenntarthatóság egy ilyen korlát: azt kell vállalnod, hogy ha a te projekted olyan nemes célt szolgál, akkor úgy gazdálkodj az erőforrásokkal (pénz, munkaerő,stb.), hogy a lehetőleg ne mondjon csődöt a projekt a megvalósulás utáni első évben.
A fenntarthatóság fogalma tágabb értelemben is ezt jelenti számomra: ésszerű, jövőbe tekintő erőforrásgazdálkodást. Vannak elcsépelt fogalmak, aláírom, de ezt miért ne lenne hasznos sulykolni a zemberek fejébe?
Olvastam a belinkelt cikket, ott már értelmesen meg volt fogalmazva a fogalomrendszer elleni kritika, tetszetős, egyben nem értek vele egyet: a Fenntarthatő Fejlődés (mert ez a fenntarthatóságon belül külön kategória) szükségletkielégítés címén alapvető szükségletek kielégítését érti. Persze ez így elég gumi, de azt hiszem érthető a gondolat, és szerintem a gondolat a legfontosabb, ami az egész mögött meghúzódik (és ez nem egyszerű egyenlítősdi, amit a posztíró annyira kifogásol).
dionysos04 2008.12.23 12:39:38
 Newsline: a Brandenburgi Kapunál tartana beszédet Barack Obama, látványosan John F. Kennedy 1963-as nyugat-berlini látogatását felidézve, melynek a legendás „Ich Bin Ein Berliner” beszédet köszönhetjük.  Nálam most telt be a pohár.  Vagy megvárjuk Obamát,…..
 Kezd egyre idegesítőbbé válni a netes reklámok formája. Hiába a trendek, hogy kevesebb banner - több pénz, a reklámok készítői nem állnak le. (Sőt, van, aki szerint 2012 után már fizetős lesz az egész Internet.) Ugyan bizonyos szempontból kreatívabb és talán…..
w Libera nos! 2008.03.25 05:30:00
A technikai elemzés stimmel, ám szükségszerűen jelenidejű. Ma és holnap még az a kérdés, lesz-e SZDSZ, vagy kiírják a szappanoperából, mint Buzimisit a Barátok köztből. De a pártpaletta nem az ország; az országban nem pártok élnek, hanem emberek. Akiknek egy részét…..
Mandiner blog Tessék választani 2007.05.20 14:24:14
Ugyanazt is lehet másképp mondani. Tessék választani.Kövér: "A kongresszust rendkívülivé a szélsőséges, gátlástalan, kapzsi klikk teszi, amit az MSZP-SZDSZ koalíció hozott létre. Az ország olyan mély válságban van, hogy ilyenben a szuverén Magyarország még nem volt.…..
Mandiner blog Sorrend 2007.04.25 18:50:12
Korda, majd a párt ismert arcai, és VÉGÜL a No Thanx. Ez a sorrend a ligetben május 1-én. Ezzel az összeállítással mélységesen sikerült alulmúlni a Fidesz tavalyi gyűlését, amelyen a Back II Black lépett fel...
Mandiner blog Cenzus 2007.04.19 15:36:00
Nagyon bejött a közösségi ötletelés a blogban, ezért a Pozsonyi Bucó által megénekelt ún. hülyékről kellene itten pár jövőbemutató konstrukciót felállítani. Hogy a csont hülyék ítélkezése helyett az IQ 80 felettiek szabhassanak a politikának irányt.Volt már a magyar…..
A BSG, ami szerintünk messze legjobb sci-fi a tévében, nemrég fejezte be harmadik évadát, és ugyan nem sikerült anyira ütősre az évad, mint mondjuk a mésodik, de a finálé sok mindenért kárpótolt minket, azt pedig nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kissé lassabb epizódok…..
w Malacka az űrben 2007.03.08 06:00:00
Hétvégén MDF-kongresszus és tisztújítás, vagyis Dávid Ibolyát újraválasztják. Az elnökasszony erről azt mondta a tévében, hogy ha több jelölt van, az tiszta idegesség, megviseli a pártot, fölösleges stressz, úgyhogy ő üdvözli, ha nincs más jelentkező. Divergencia Új…..
w Ölni és élni hagyni 2007.02.23 05:00:00
Felszínre bucskázott a móri komplikációk nyomán a halálbüntetés-vita. Az ellene - illetve  visszaállítása ellen - érvelők most ugyemegmondtam arckifejezéssel jegyzik meg, hogy ha nem törölték volna el, akkor az ártatlan Kaiser már nem élne, pedig nem is ő volt. Árnyalja…..
w Háromszor tagadsz meg engem 2007.01.30 05:00:00
Kádár Jánoson gondolkodott mostanában Gyurcsány Ferenc, szóba is hozza írásban és tévében. Nagyon helyesen tette. Aki politikusnak áll, annak fel kell tennie ilyen kérdéseket magában, és meg kell válaszolni, felelősen, okosan. Sajnos Gyurcsány, úgy tűnik, máris befejezte a…..
w Az a szép zöld gyep 2007.01.22 08:00:00
Ebben a ciklusban – tételezzük most fel, hogy nem lesz időközben kormányváltás – Gyurcsány Ferenc és érdekköre alighanem kénytelen lesz meglépni a marihuána és származékai legalizálását. Tudom, hogy ez elvileg az SZDSZ témája lenne, klasszikus liberális toposz. De…..
w Az óév utolsó hülyéi 2007.01.02 08:00:00
Nincs semmi ok a dínomdánomra meg hejehujára; nem zárult le és nem kezdődött el semmi. Ugyanazok az idióták vannak a színpadon idén is, mint akik tavaly. Lássuk 2006 utolsó belpolitikai pengeváltását szemléltetésül. Tehát az a kiindulópont, hogy - észlelve a harmincéves…..
Rohadt jó, milyen lenne? A jelenleg futó animációs sorozatok legeslegjobbika (igen, szerintünk jobb, mint a South Park) a legtöbb Emmy-díjjal (eddig 23) jutalmazott ütődött család története itton egy évaddal van csak lemaradva a kinti vetítés mögött (ezért simogatás jár a…..