Regisztráció Blogot indítok
Adatok
helga84

0 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
            Valószínűleg a rekordhőséggel súlyosbított UltraBalaton2012 úgy marad meg a kollektív futóemlékezetben, mint a legendás 2010-es patakátúszós Terep100. Nekem úgy, hogy ez volt az első verseny (avagy túlélőtúra) az elmúlt négy-öt évben – innen számítom a komolyan vehető AMATŐR…..
Péntek 13-a van, és ilyenkor illik valami elvetemült dologgal jelentkezni. A júliusi talpalávaló ezért a lóhajú Dokken-fiúk mesterműve, a lassan 25 éves Heaven Sent. Sekiwake küldte nekünk, félig (vagy teljesen?) poénból. Eképpen vall róla: Van itt minden, ami ennek a zenének…..
Az utóbbi időben kicsit elmaradtam a rendszeres havi számvetéssel, csakúgy, mint a futással. Talán amiatt is haboztam megírni az "eredményeket", mert kb. az elmúlt három hónapban futottam összesen annyit, mint amennyi a normális havi adag kellene legyen. Bár jól védhető…..
Igen, egy újabb fotós blogbejegyzés következik, kezdek belejönni a magamutogatásba, ezért mától nem csak egy mezei futófasiszta-kilométernáci vagyok, hanem egy exhibicionista-futófasiszta-kilométernáci...:D Mentségemre szóljon, hogy ez is motivációs célokat szolgál. Azért…..
Eddigi beszámolóimtól eltérően most csak a starttól a célig mesélem el az első maratonom történetét. Szeretnék segíteni azoknak, akik hasonló "őrültségre" készülnek, vagy eddig fejjel mentek a maratoni falnak a 30. km környékén. Meggyőződésem, hogy erősen alkati…..
A jövő heti Bécsi Maratonra a felkészülésem kezdetének hivatalos időpontja 2012. január 1. Persze az előtte, futással eltöltött évek is ide számítanak, de az nem szigorúan erről szólt. Említettem egy másik bejegyzésben, hogy a sok-sok edzésnapló átolvasása után saját…..
Nyúlcipő Ilyen volt. Ilyen lett 2012.02.12 14:07:00
Bréking!!! Most olyat teszek, amilyet még soha:)... Bár a tapasztalataimat szívesen megosztom másokkal és jó kisdoboshoz méltóan ahol tudok, segítek -ezért jött létre ez a blog is-, embertársaim lelki fejlődésének megóvása érdekében saját testemet nem szokásom kidobni az…..
Uccuneki! Lustaság. 2012.03.05 17:30:00
Lassan kicserélem ezt a sprintelő macskát az avataromon egy lusta macskára, az jobban illenne most hozzám.Szégyen, nem szégyen, itt a tavasz és úgy kell magam rugdosnom, hogy rávegyem magam a futásra. Ezt a jó hideg időszakot 2, közvetlen egymást követő másfél hetes…..
Uccuneki! Még futok azért.... 2012.02.14 14:15:00
...de sajnos egyre kevesebbet az utóbbi időben. Futásaim elmaradásának 2 oka van - a hideg és a költözés. Hideg. Én ebben a baromi hidegben nem megyek ki. 1,5 hete reggel kimentem, akkor még csak olyan -5 lehetett. Felül melegem volt, alul fáztam. Egyfolytában lecsúszott a sál a…..
Hosszú vívódás után sikerült megszülnöm, hogy mi legyen a havi talpalávalónk. BGy barátunk már hó elejéén reklamált, neki valami jó magyar rockot ajánlottam volna, mondjuk Ferenczi Györgyöt és a Rackajam-et. Lemúr Miki múlt havi Die Kruppsára visszhangként a Rammstein Angel…..
- 16,3 km - 1h 49' alatt ...pontosabban kivagyok. A múltkori dögkutas-bányás ámokfutásról szóló bejegyzés kommentjei között effe dobta fel az ötletet, hogy nézzük meg magunknak a törökbálinti Anna-hegy kilátóját. Rrróka letapogatta az útvonalat a vaktérképen, de arról…..
Futóblog Futóprofilok: Levente 2012.03.22 09:00:00
Néhány hete a "Bükki Hard" elnevezésű futóverseny után hallottam Leventéről először. Az igen embertpróbáló versenyen dobogós helyen érkezett célba. Az egyik futótársunk invitálására kapcsolódott be a terepfutó-topik közösségi életébe. A Naplás-tavi…..
- 12 km futás- 57' alattHogy valamennyire kompenzáljam Rrróka blogtárs kényszerű henyélését, tegnap ismét futottam két hosszt a gáton, sőt, a másodiknál elszaladtam egész a 6-os útig, így lett 12 km a vége, kb. 4:45-ös átlaggal. Elég hideg volt, a szél is fújt, jól fogott a…..
Hosszútáv blog Rekorddöntés! 2011.11.20 18:30:00
A Balaton Félmaraton siófoki versenyén 4:34-es átlagtempóban, 48:10-es első körre, sikerült 48:19-es másodikat tolnom, így két és fél perccel megjavítottam 2007-es, 1:39-es rekordomat. A hosszútáv blog új félmaratoni legjobbja: 1:36:29.Feleségemmel egy óra  kellemes…..
Szaladnak napok, közeledik a célverseny. A héten már résztávoznom sem kellett, sőt péntek is pihenőnap volt. 5-8-13 kirikkel pihenek a jövőhét vasárnapi Balaton Félmaratonra.A másfél hete csütörtökön vásárolt fényvisszaverő mellényemet többször is kipróbáltam,…..
Novemberben negatív rekordot döntöttem, sikerült 1, azaz egyetlen alkalommal elmennem futni, ekkor kemény 16 km-t abszolváltam. Rrróka blogtárs szintén 16-ot futott, csak ez nem a kilométerei, hanem az edzései száma (ezekből jött neki össze 170,8 km, köztük egy húzós félmaraton).…..
helga84 2011.12.08 16:07:31
@rrroka: az ivas kerdeseben ugyanez a filozofiam: ha mar iszom, jot es sokat! Es ha kicsit kesem, es a fiuk mar leguritottak nehanyat, akkor fizetnek is, na ugy az igazi :-)
helga84 2011.12.08 16:08:21
@BGy: na akkor holnap party a juniorokkal v nem parti?:-P
A Bükk az eddig látott magyar hegységek közül a szívem csücske. Futás szempontjából a Mátra kemény, férfiasan szikár, lazsálást nem tűrő tesitanár, a Bükk egy jószívű, engedékenyebb, de mégis követelő tanárnéni. Mindkettőt szeretem, de utóbbi még a látványával is…..
- 18,5 km futás - 1h 42' alatt Tegnap délután erőt vettem magamon, leküzdöttem a Rrróka által diagnosztizált mumszot (maraton utáni motivációvesztési szindróma), és elindultam Biatorbágy irányába a kertek alatt. Nem tudom, mi volt velem, nem esett jól a futás, vártam az…..
Hú ez a hetem nagyon pörgős, hál istennek el vagyunk látva melóval, most is csak gyorsan adok egy helyzetjelentést az edzésekről.Hol is tartottam? Ja igen, múlt péntekig.A pénteki edzéseket többször dobtam már, nem mindig sikerül az úszás előtt még egy tizest is belepréselni az…..